Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5093697 Napisano: 23.03.2012 12:03:29 w Konkursowiczki w ciąży
a ja zadzwoniłam do urzędu czy jest pesel gdy synek był mały i pani mi go podyktowała i nic nie dostałam listem... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5092540 Napisano: 22.03.2012 09:40:09 w Konkursowiczki w ciąży
ja najpierw decyzję a prawie miesiac na przelew musiałam czekać Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5091393 Napisano: 22.03.2012 01:47:34 w Konkursowiczki w ciąży
mój ur. w 37 tyg i 3570g. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088144 Napisano: 21.03.2012 12:11:09 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

U mnie pierwszy był grzeczniejszy ale z drugim mi się łatwiej ogarnąć emotka Myślałam że będzie dużo gorzej a tak naprawdę jest super emotka Mały już za kilka dni będzie miał 2 miesiące emotka Czas ucieka i za chwilę pójdą do szkoły.
W planach mam co najmniej 3. Obawiam się tylko o swoje zdrowie (przy drugim porodzie pani doktor powiedziała żeby nie mieć więcej dzieci emotka ale poczekam parę lat i mam nadzieję że się uda) i o to czy podołamy finansowo emotka to niestety też problem który ma wiele par...

fajne że chcecie kilka dzieciaczków emotka
u nas w planach napewno 2 (drugie gdy Mikołaj podrośnie) a i może trzecie kiedyś kiedyś może gdy te będą duże
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088093 Napisano: 21.03.2012 11:54:32 w Konkursowiczki w ciąży
nineczka17 napisał(a):

acherek napisał(a):

Trzecie dziecko to już wyzwanie, przy drugim trzeba się zastanowić a co dopiero trzecie

wcale nie ,
latwiej jest przy każdym kolejnym
dzieci się dobrze przy sobie chowają i rowijają i to pomaga nam rodzicom widzę po swoim najmłodszym -3 dziecku szybciej się przy rodzeństwie rozwija i takie mam spostrzeżenia po znajomych

najtrudniej się odważyć na kolejne dziecko a później okazuje się że nie ma się czego obawiać

tez mi sie wydaje ze przy kolejnym łatwiej bo wiesz czego oczekiwac, jak sie zachowywac, co moze martwic a co nie -najtrudniej jest przy pierwszym Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088083 Napisano: 21.03.2012 11:52:20 w Konkursowiczki w ciąży
acherek napisał(a):

Ja mam dwie córki jedna ma już 10 lat, a druga w czerwcu skończy 5 lat - jak ten czas leci...

no to teraz acherek czas na syna -córki odchowane to pomogą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088080 Napisano: 21.03.2012 11:51:17 w Konkursowiczki w ciąży
acherek napisał(a):

Ja mam dwie córki jedna ma już 10 lat, a druga w czerwcu skończy 5 lat - jak ten czas leci...

leci bo ja sie dziwie jak to poleciało ze mój mały 5 miesiecy bedzie miał za kilka dni a jeszcze niedawno był taki tyci emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088025 Napisano: 21.03.2012 11:35:30 w Konkursowiczki w ciąży
qurcze Mikuś usnał po 11 a zawsze drzemka trwa 30-40 minut a on nadal śpi emotka
a o 12 zazwyczaj je, no i czeka na niego już ciepła marchewka z ziemniakami a on śpi w najlepsze... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5088015 Napisano: 21.03.2012 11:33:29 w Konkursowiczki w ciąży
acherek napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Może to i głupie pytanie ale czy to nie jest tak że karmi się co 2,5 - 3 godziny? Jak karmiłam butlą to nawet nam nie dawali częściej mleka ze względu na to że może dziecko brzuszek boleć emotka

dokładnie ilość wypitych przez dzieciątko butelek mleka jest ograniczona (chodzi o przekarmienie) - cyc do woli nawet przez 24 godziny na dobę emotka

dokładnie min. przerwa między karmieniem butlą to 2,5 - 3 godz. nawet w szpitalu nie dają częściej.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087973 Napisano: 21.03.2012 11:21:20 w Konkursowiczki w ciąży
generalnie na opakowaniach mleka pisze że po pół godz. trzeba wylać. Ja bym tak nie ryzykowała trzymać dlużej ale każdy robi jak uważa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087966 Napisano: 21.03.2012 11:20:04 w Konkursowiczki w ciąży
może dianek następnym razem rób po 60ml zamiast 90ml? bo on mały jest jeszcze a jak pije cycia to dużo nie wypije ci. w szpitalu na 1 karmienie dawali max 40-50ml więc nie sądze że opróżni cycie i jeszcze aż tyle butli. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087954 Napisano: 21.03.2012 11:17:27 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kobitki mam pytanko co do mleka modyfikowanego - przez jaki czas gotowa mieszanka nadaje się do jedzenia?

w sensie np. zrobiliśmy te 90ml, młody zjadł 20ml i czy za 30 min mogę mu dać tą samą butlę (podgrzaną lub przechowaną np. w termoopakowaniu) ?

wiem że ogólnie resztek się nie przechowuje, tylko czy to przechowanie to kwestia 30 min czy raczej 3h ?

w ciągu 30minut musi być użyte inaczej trzeba wyrzucić. Podgrzewać albo w gorącej wodzie albo trzymać w termoopakowaniu. ewentualnie jeśli chwilę np 5minut to może być na kaloryferze. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087947 Napisano: 21.03.2012 11:16:02 w Konkursowiczki w ciąży
agusia twój wcina 200ml? emotka
mój ma 5 miesięcy i wypija średnio (mówie o wodzie bo mleko do tego się dodaje) 120 -150ml.

a co do proszków to szczerze mówiąc ja tam wolę prać w proszku do białego jeśli chodzi o dziecięce choć używam i do kolorów, a o dorosłe to mi nie robi takiej różnicy -ostatnio piorę w Woolite, a także w Bryzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087936 Napisano: 21.03.2012 11:12:58 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

Ja używam Jelpa i dopiera ładnie - tylko my jeszcze samo mleko. My po ostatnim ważeniu 6,600 kg i ok 63-64 cm dł. ( 3,5 mc). Teraz ubranka w rozm.68, ale te w roz.56-62 używałam długo.Tylko ubranka typu spodnie czy dresy oraz kombinezony z kapturkami mi się nie przydały. Mały chodził w pajacach czasem nakładałam sweterek i kombinezon zimowy. Rampersy tez w okresie zimowym dla tak małego dziecka to pomyłka, ciągle gubił skarpetki.

no rampersy są dobre na lato. Mój jak był maly to głównie pajace, śpiochy z kaftanikami, bluzki, czasami spodnie ale rzadko.

teraz to co innego chłopak duży to nie wypada pokazywać się w bieliźnie i mały zakłada pajaca tylko do spania, a śpiochy z kaftanikami też głównie w domu. Tak to spodnie, ogrodniczki, choć czasem jakiś fajniutki kompecik śpiochy +kaftanik też założymy na wyjście emotka
a ostatnio to jak mężczyzna wszyscy uznali że wyglądał: koszula męska w kratę i dżinsowe ogrodniczki -super ten mój mały mężczyzna wyglądał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087551 Napisano: 21.03.2012 08:39:29 w Konkursowiczki w ciąży
nniewidzialnaa napisał(a):

dziewczyny dzięki za opinie odnośnie wagi emotka jestem już spokojna emotka
co do prania ubranek dziecięcych to ciągle z przyzwyczajenia używam Dzidziusia z płynem do płukania Dzidziuś. Bardzo mi się podoba zapach ubranek do wypraniu, a plamy schodzą bardzo dobrze emotka

ja też proszek dzidziuś i płyn do płukania, plamy schodzą i łądnie pachnie choć nie intensywnie bo włączam często dodatkowe płukanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5087183 Napisano: 20.03.2012 09:43:38 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

rachel napisał(a):

grusia25 gratulacje, przeczytałam z wypiekami na twarzy i qrde nawet nie wiedziałam ze to moze tak długo trwac. Powtarzam sie ale to przrraża.
qrde dzieczyny tak czyma jedna urodziła, potem druga, nastęna i moja kolej coraz blizej...
chyba wolałabym isc na spontan i nie wiedziec kiedy mnie to czeka. A tak mój lekarz zrodził we mnie takie napięcie ze byle skurcz i istna panika...

ale jak czytam jak wasze pociechy rosną i wyrastaja z kolejnych ubranek to miło się robi na serduchu, bo przeciez jeszcze niedawno czytałam jak zmagałyscie sie z brzuszkami i ciazowymi dylematami...zapierdziela ten czas i na dzieciach to najbardziej widac...

No zapierdziela, ja widzę z dnia na dzień jak synek rośnie emotka I to cieszy, a z drugiej strony smuci, bo chciałoby sie mieć małego słodziaka na zawsze emotka

oj tam pierwszy miesiac to lekko bo maluchy grzeczniutkie słodziutkie śpią i jedzą potem to leci bo maluch uczy się coraz więcej i caaaałyyyy czas trzeba mu prawie poświęcić - ale kocham mojego małego brzdąca najmocniej na calym świecie i gdyby nie to że w tej chwili nie możemy sobie pozwolić na drugiego bobasa (budujemy dom) to być może od razu byśmy się zdecydowali na drugiego
emotka
fakt były ciężkie chwile (kolki, szpital itp.) ale wszystko się zapomina gdy maluch tak słodko spojrzy i uśmiechem przyćmi cały świat - to wspaniałe uczucie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086718 Napisano: 20.03.2012 06:52:09 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Sorrki, że post pod postem, ale dodam, że każde dziecko rośnie w swoim tempie, raz więcej przybierze, potem mniej, do 6 miesiąca dziecko dużo przybiera, potem już się to normuje emotka

dokładnie katrin ma racje bo potem dzieci wolniej przybierają emotka
mój też za 6 dni skończy 5 miesięcy i waży 8kg emotka
gruby nie jest i otyłości nie przewidujemy póki co emotka
jest po prostu długi i proporcjonalny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086654 Napisano: 20.03.2012 06:21:30 w Konkursowiczki w ciąży
nniewidzialnaa napisał(a):

my dzisiaj byliśmy na 3 szczepieniu i Mateusz teraz waży 7,420, przez 6 tyg. przytył 2kg., na co moja pani dr, że może w nim się zaczynać otyłość emotka Młody nosi teraz jeszcze ubranka w rozmiarze 74. Wiadomo,że przez te 6 tyg. urozmaiciłam mu nieco dietę, ale żeby zaraz otyłość emotka ciekawe po kim :>

a ile Mateuszek teraz ma? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086653 Napisano: 20.03.2012 06:20:58 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

To pewno jeszcze wiotkość... Jak będzie siedział i raczkował to już tego tak nie słychać. Najgorzej u mojego było jak był zły i musiał leżeć emotka Wtedy to aż charczał emotka

dzięki troche mnie uspokoiłas emotka
bo ja czasem tez kichne i bałam sie o niego ale u mnie to chyba troche alergicznie skoro mały nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5086630 Napisano: 20.03.2012 06:13:06 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Benasia a ile ma dokładnie Twój bąbelek? Mój pierwszy miał wiotkość i zanikła dopiero ok 10-11 miesiąca z tym że jak już raczkował nie było tego tak bardzo słychać. A drugi ma nisko osadzone siodełko noska (czy jakoś tak emotka ) i też potwornie chrumka. Pani doktor powiedziała że będzie to brzmiało jak by miał zapakowany katarkiem nosek. Mam mu to zakrapiać solą fizjologiczną i tyle...

mój ma niecałe 5 miesięcy i faktycznie jakos chrumka czy furkota w nosku. sprawdzam nosek ale nic nie chce sie frida dac wyciagnac wiec nie wiem... psikac mu sprayem nie psikam tylko po 1 kropli wody daje zeby sprawdzic czy cos ma i ewentualnie koze wyciagnac.... Wyświetl w wątku >>
0 0