Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5108218 Napisano: 29.03.2012 04:27:01 w Konkursowiczki w ciąży
albo może dianek trzeba być dac małemu Dicoflor 30 priobiotyk dla niemowląt aby wyrównał florę bakteryjną... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5108122 Napisano: 29.03.2012 04:01:29 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

no masuje palcem i on to lubi, a jak ma możliwość to gryzie mi rękę emotka

No to ząbki idą, ale to może potrwać zanim wyjdą emotka Skórka od chleba jest super (ja się bałam i nie dawałam to teraz mam za swoje...) mojemu pomaga nawet teraz - ostatnio wyszły dwójki i kły na dole.

ale takiemu małemu 5-miesięcznemu dawać? a jak się zakrzytusi kawałkiem? bo on nie umie jeśc nic oprócz papek... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5108081 Napisano: 29.03.2012 03:46:03 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

A mi tak dobrze było bez tych oznak ząbkowania...
czy rozpulchnione cieżko stwierdzić bo mały jezyczkiem zaraz merda i nic nie widac... emotka

Tak jak fryteczka napisała często się zwala marudzenie dziecka na ząbkowanie (sama tak robiłam). Może być marudny bo pogoda fatalna emotka Jeśli nie ma gorączki to dobrze emotka A dziąsełka możesz sprawdzić w ten sposób że wkładasz małemu palec do buzi i tak jakby mu masujesz. Czasem można wyczuć zęba, a mój to uwielbiał (bo ja mam zimne dłonie co mu pomagało) i jak szły ząbki to tak jakby szedł za moim palcem i chciał go gryźć emotka

no masuje palcem i on to lubi, a jak ma możliwość to gryzie mi rękę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5107824 Napisano: 29.03.2012 02:29:13 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

ogladacie teraz rozmowy w toku ?

widzialam kawałek -o rodzicach Madzi.

A mi tak dobrze było bez tych oznak ząbkowania...
czy rozpulchnione cieżko stwierdzić bo mały jezyczkiem zaraz merda i nic nie widac... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5107817 Napisano: 29.03.2012 02:27:53 w Konkursowiczki w ciąży
sonata napisał(a):

Benasia obejrzyj dziąsełka, jeśli są rozpulchnione to pewnie ząbki. Sprawdzałaś temperaturę?

przedtem nie sprawdzałam ale miał dosyc ciepłe czoło, a teraz ma 36,2. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5107719 Napisano: 29.03.2012 01:58:27 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

nie wiem czy mojemu Mikulkowi ząbki nie idą -tak strasznie dziś marudzi że szok.
Na rękach i kolanach wygina się, a gdy położe to ryczy. Gryzie mnie w rękę i po buzi zaciskając szczęke, w do tej pory zawsze tylko ślinil językiem...
a usypianie dziś to masakra emotka emotka

myślicie że to moga zęby iść? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5107134 Napisano: 29.03.2012 11:21:29 w Konkursowiczki w ciąży
nie wiem czy mojemu Mikulkowi ząbki nie idą -tak strasznie dziś marudzi że szok.
Na rękach i kolanach wygina się, a gdy położe to ryczy. Gryzie mnie w rękę i po buzi zaciskając szczęke, w do tej pory zawsze tylko ślinil językiem...
a usypianie dziś to masakra emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5105120 Napisano: 28.03.2012 01:51:45 w TESCO konkursy
ja mam nadzieję że jutro zaczna dzwonic z wedla bo trochę bedzie tego a nie chce by w piatek zaczeli i zostawili ludzi na pastwę niepewności przez weekend...

a z ciekawości to o czym pisaliście? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5105111 Napisano: 28.03.2012 01:48:32 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

To samo mi lekarz powiedział emotka Mały kicha bo sobie nosek oczyszcza emotka
A jak to będzie z alergią to niestety nie mam pojęcia, a boję się jej - bo to już na całe życie emotka

ja jak byłam mała nie miałam alergi a jakoś jako dorosła nabylam... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5105064 Napisano: 28.03.2012 01:25:36 w Konkursowiczki w ciąży
ale czy np mały nie bedzie kichał?
bo ja np kicham teraz co jakis czas mysle ze alergicznie bo nie ciagle, a mały na szczescie kataru nie ma mimo ze jest ze mna cały czas, przytulamy sie, całujemi itp. ale tez czasami kilka razy na dzień kichnie -niby nosek oczyszcza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104912 Napisano: 28.03.2012 12:17:41 w Konkursowiczki w ciąży
to u mojego też jest wiotkość to wiem od poczatku i chyba dlatego też tak mu w nosku gra...

a zastanawiam się bo ja jestem uczulona na rzepak i jakies inne pyłki - w ciązy jak jechałam kiedyś od lekarza to okno jak mialam otwarte to nie mogłam przestać kichac i oczy czerwone i prawie nic nie widziałam na nie -więc zastanawiam się czy mały może być uczulony jak sprawdzić ewentualnie jak sobie poradzić? bo jak dla mnie to bylo uciażliwe a co z takim maluchem?

A tak w ogóle Mikuś znalazł sobie świetną zabawę -plucie, cały czas pluje, pomijając iż ślini się na potęgę i bluzki trzeba zmieniać lub pilnowac buźki...
No i całuje -gryzie mamusię po buzi emotka
a przy przebieraniu pieluszki zdecydował że nie będzie leżał grzecznie tylko ćwiczył gimnastykę a szczególnie mostki
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104808 Napisano: 28.03.2012 11:41:22 w Konkursowiczki w ciąży
a tak w ogóle jeśli ktoś by chciał i był taki mily to poprosze o głosik na nasze zdj bo codziennie można zagłosować emotka

https://www.ciesz...iaZdjec.aspx?id=1060 Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104804 Napisano: 28.03.2012 11:38:37 w Konkursowiczki w ciąży
a u nas piękne słońce ale wiatr za to jakiś a rano go nie było i myślałam że mały pośpi mi na dworze a tak nici emotka

Beato wszystkiego najlepszego dla Mikołaja w dniu jego urodzin, pewnie masz dużo roboty dziś? emotka

fryteczka zdolny ten twój synek emotka

a mój Mikołaj ostatnio spał 9 godzin bez przerwy w nocy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104368 Napisano: 28.03.2012 09:11:14 w Dziś cieszę się z.....
cieszę się że pojadę z rodzinką na urlop tam gdzie nie byłam jeszcze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104361 Napisano: 28.03.2012 09:10:21 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
maskara z gry gorsetowej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5104299 Napisano: 28.03.2012 08:49:59 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

Trafiłam na lekarkę idiotkę! Wmawiała mi że mały ma trądzik na buzi od mleka co je piję, a dokonałam odkrycia, że to od oliwki. Wczoraj miał malutko, to posmarowałam suchości na buzi i ciałku oliwką, a dziś znów obsypany. Mleka nie piłam.

no widzisz czasem lekarze się myla, ale lepiej agusia nie smaruj małego oliwką bo nie zaleca się obecnie bo zatyka pory Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5103807 Napisano: 27.03.2012 08:58:55 w Zakupy na konkursy - usługi
benasia napisał(a):

moge zrobic dzis zakupy w tesco, intermarche wosebe, polomarkecie, biedronce, netto i kauflandzie.

Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5103298 Napisano: 27.03.2012 05:29:46 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

benasia napisał(a):

czyli kazał ci nawilżac pokoj czy nie?

Według niego rozwieszanie czegoś mokrego nie zda egzaminu... Powiedział żeby wietrzyć i tyle.

aha to jak jest ladnie to ja mam górą otwarte okno ale dzis był taki wiatr że tylko na spacerze bylisamy raz, a tak to nawet oprocz spaceru to wystawiam z wozkiem jak ładna pogoda małego na dwór i śpi na dworze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5103246 Napisano: 27.03.2012 05:08:12 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Wróciliśmy od lekarza. Adi osłuchowo jest czysty, więc nie jest chory (ufff emotka ). Ma wydzielinę ale jest ona naturalna, tzn mały sobie oczyszcza nosek. Mam mu nie odciągać bo wtedy będzie się jej jeszcze więcej produkować... Chyba że będzie miał tak jak dziś rano, czyli zatkany nosek to trzeba zakropić i delikatnie tylko wyciągnąć. Lekarz powiedział że to wina pory roku i pylenia. Zalecił jak najczęściej wietrzyć mieszkanie, a co do nawilżania to powiedział że teraz już nie działa to tak jak w zimie.
Ja mam 2 nawilżacze i włączam je przed spaniem dzieci.

czyli kazał ci nawilżac pokoj czy nie? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5102782 Napisano: 27.03.2012 01:52:34 w TESCO konkursy
dajar35 napisał(a):

deva napisał(a):

jutro obrady jury z wedla, i 7 dni na powiadomienie, czekacie?? emotka

ja czekam , to ostatni konkurs na które liczę
we wcześniejszych się przeliczyłem,
emotka

ja mam tak samo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0