Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od dnia porodu to dostaniesz zaświadczenie do macierzyńskiego dla pracodawcy. O wcześniejsze dni musisz się prosić swojego lekarza prawdopodobnie.
Kamil też miał, ale po miesiącu mniej więcej samo zeszło, bez smarowania maścią cholesterolową jak to lekarka radziła. Wyświetl w wątku >>
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo teściowa upierdliwa. Sama sobie radzę cud miód i orzeszki Kamilek był tylko na miesiąc w żłobku, żeby się troszkę ogarnął z innymi dziećmi bo je bije Więcej zachodu z zaprowadzaniem go było niż to warte. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurcze zrzędzisz, ja nie rozumiem. Mam dwójkę do ogarnięcia, a śniadanie jem o normalnej porze i chyba organizację mam lepszą jak przy jednym. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Łooo znam to
Też usiłuję nie zamordować synia bo ciągle psuje, rozrabia i kwiczy
Męża też usiłuję nie opierdzielić, bo pomoc często by się przydała.
Za to cieszę się, że chrzestny młodego sprowadził się do Warszawy i czasem się nim zajmie, weźmie na spacer, zaprowadzi czy odbierze ze żłobka. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zależy od księdza. U nas robił problemy, bo chrzestny miał być tylko na papierze, bo nie mógł przyjechać osobiście (mieszka w USA) i chciał wpisać tylko chrzestną. Zamiast drugiej osoby możesz powołać świadka chrztu - nie ma zobowiązań, a ładnie wygląda podczas ceremonii Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jutro do Wisły jedziemy na kilka dni Mąż ma konferencję, a my na doczepkę. Zmiana klimatu się przyda Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kurde młoda mnie tak pogryzła, że krew ciurkiem, a w laktatorze jakby kawałek mięsa coś a'la wątróbka znalazłam. Co to może być? Bolą cyce jak nie wiem, nie wiem czy smarować to czymś czy jak? Bo ledwie podgoję a tu już na nowo. A chciałabym ją trochę pokarmić. Strasznie mi źle, że muszę dokarmiać modyfikowanym przez tą krew... Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moim zdaniem możesz tylko powiedz pani robiącej że jesteś matka cycem karmiąca i pewnie da ci zabezpieczenie na ciało specjalne, żebyś się nie napromieniowała tam gdzie nie trzeba. Po znieczuleniu miejscowym nie będziesz mogła karmić przez około dwie doby - to ci dentysta już powie. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiem szczerze z perspektywy dwóch porodów. Pierwszy poród ze znieczuleniem, ponad dobę w bólach, znieczulenie spowalnia akcję, przez co dłużej się męczysz. Drugi poród 20 minut na porodówce, wcześniej 2h skurczy - bez znieczulenia, nacinania itp, z gazem. Nie tyle rozwesela co troszkę otumania - jak po kilku browarach. Obawiałam się braku znieczulenia - braku możliwości, a jak się potem okazało wyszło mi na dobre.
Byliśmy wczoraj z Kamsiem u dentysty dziecięcego. Trafiła nam się świetna pani doktor. Ząbki próchnica zjada, mały jakąś wadę szkliwa miał. Próchnica zalapisowana gdzie nie widać, za tydzień ozonowanie w miejscach widocznych. Tak więc ładny uśmiech zostanie Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Elastyczna dla takiego maluszka. No i elastyczną podobno łatwiej się mota. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak pojemnik pod maską to był to nebulizator, zwłaszcza, że mówisz że był głośny. Nebulizator jest na prąd. Inhalator nie - do inhalatora po prostu lejesz wrzątek.
Polecam chustę polekontu, u nas się sprawdza. Jak dobrze zamotasz to dziecku ciepło i przyjemnie i nic mu nie lata. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba nebulizator, a nie inhalator. Przy inhalatorze to się wrzątku używa i tych olejków różnych, a nebulizator na zimno np. solą fizjologiczną, a w razie choroby mucosolvanem np. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Proszę przestań spamować co kilka postów. Jasno powiedziałyśmy, że nie jesteśmy zainteresowane. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas z chorobą chyba dużo lepiej. Nikt nie ma gorączki, dzieci tylko pociągają noskami. Wyświetl w wątku >>
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i młoda w sumie śpi zazwyczaj ze mną, bo tak mi wygodniej. Ehh... Lekarz chyba nas nie ominie, Kamiś ma 38st gorączki ;( Wyświetl w wątku >>