Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas komitet 50zł, ubezpieczenie (na cały rok, do końca sierpnia, 24h/doba) 25zł, rytmika 10zł m-c. Chusteczki - 1 pudełko na półrocze, pasta - jak się skończy to panie informują.
Jeszcze są zrzutki na prezenty (dzieci dostają dwa - jeden od rodziców, drugi od przedszkola). Stawka godzinowa 3,3zł, żywienie 5,5 dzień
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ja też kupię ten tran kiedyś dawałam cytrynowy, ale nie pamiętam firmy. Ja bym tego nie wypiła, a moje dziecko się oblizywało... Zresztą on nawet po antybiotykach się oblizuje, jakiś lekoman mi rośnie kurde...
a tran Mollera jest w jakiejś aptece w przecenie, wczoraj widziałam gazetkę gdzieś. Zaraz poszukam Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dajecie ten Moollera czy jakiś inny tran jest lepszy? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
przerabiałam już większość syropów. Najlepszym dla mnie był bioaron, ale dziecko i tak chorowało...
Podobno całkiem niezły jest imunoglukan, ale okropny w smaku.
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój też nie mówił jak poszedł do przedszkola. Piosenki śpiewał po swojemu Dzieciom to nie przeszkadzało. Mam wrażenie, że one mają jakiś wspólny język, którego my dorośli nie pojmujemy
ps. u nas wyprawki kupujemy sami (wolałabym zrzutkę..), ale na szczęscie wszystko jest mieszane w pudełkach. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja kiedyś używałam mikstury z olejkiem pichtowym i była rewelacyjna. Tylko strasznie wysuszała skóre...
Jeśli zmiany są mocne - najlepiej iść do dermatologa. Jeśli to sporadyczne przypadki, wybrałabym coś polecanego na wizażu kwc:
http://wizaz.pl/k...;next=1&sort=999
zawsze tam zaglądam przed kupnem kosmetyku i nigdy nie kupiłam bubla
ten ma świetne opinie, polski i niedrogi krem:
http://wizaz.pl/k...ukt=13386&next=1 Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
serio? No cóż, czas na zakup chomika (tylko kto go nauczy pisać?)
ps. w tqg czy jak im tam NIGDY nie wygrałam. Więc moich danych nie mają i mimo to nie wybierają moich hasełęk ;] Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
synek lub córeczka znaczy się Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciekawe co będzie za rok, kiedy WSZYSTKIE dzieci ur w 2008 będą szły do zerówki (w szkole lub przedszkolu)...
inka a jak Twój synek reaguje na zmieniające się otoczenie? Nie jest zawiedziony? Szybko się przyzwyczaja? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi bardziej chodziło o dzielenie zżytej grupy, która była ze sobą cały poprzedni rok...
Ale podejrzewam, że takiemu dziecku, które dołącza do znającej się grupy tez nie jest łatwo ;/
Mój jest z końca roku 2008, za 2 lata idzie do szkoły jako pięciolatek jeszcze. Bajer ;/ Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas w pięciolatkach podzielili na pół (datami urodzenia). Ci z pierwszego półrocza dołaczyli do grupy starszej, a ci z drugiego zostali w pięciolatkach.
Kilkoro dzieci z grupy mojego synka (z pierwszych miesięcy 2008, synek jest w grupie czterolatków) odłaczyli i przenieśli do starszej grupy.
Podobno było za mało sześciolatków, bo rodzice poprzenosili ich do zerówki bezpłatnej w szkole.
Teraz jest lament i płacz, grupa była bardzo zżyta i ją rozdzielili.. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dzisiaj nie, ale bardzo często nie mogę wykonać połaczeń (wyskakuje błąd i zaraz zasięg znika...). Czekam aż skończy mi się umowa i spadam z tej sieci Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I trochę nie rozumiem jak z taką okropnie silną migreną, która rozsadza głowę iść do kościoła i słuchać tego wszystkiego.... Ale to nie moja sprawa
U nas Chrzty są w każda niedzielę na 13, kto chce to przychodzi, kto nie chce nie musi. Gdy dziecko mocno daje we znaki na mszy - ksiądz zaprasza na zakrystię w celu uspokojenia/ nakarmienia / ululania malca. Jeśli dziecko nadal płacze, to chrzci je również tam. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane