Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie wszystkie propozycje są bez sensu. Nawet ta od liczenia od zużycia wody: szczególnie gdy ma się małe dziecko i pralka chodzi non-stop
No i tak jak wspomniała asante - niektórzy uwielbiają się kąpać Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mia: a nie możesz podlewać ogródka z wody ze studni? My teraz budujemy dom i studnia już wykopana, chociaż i tak NARZUCAJ¡ nam podłączenie się do ścieków... byleby tylko płacić ;] Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mieszkasz w domu, tak?
Co ile teraz będzie wywóz w domach?
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas tylko woda i prąd wzrasta... ale podwyżka czynszu była w tamtym roku 5 czy 6 razy (płąciliśmy ok 200zł, teraz 238 - ps. ja nie mam gazu w czynszu, tylko mam licznik)... norma ;]
mia: http://www.dzienn...e,id,t.html?cookie=1
ciekawe jak będa mieli mieszkancy domów? Postawią im śmietnik na osiedlu? Czy jak?
Skoro opłata jest stała, to pewnie też by chcieli nieograniczoną możliwość wywalania odpadów, tak jak mieszkańcy bloków, a nie dwa wywozy na miesiąc (statystycznie) jak do tej pory... Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no dobra, poczytałam o stawkach w innych miastach np. w Łodzi (nie wiem na ile to prawdziwe informacje...), jednak u mnie nie jest tak tragicznie.
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
13,5 za śmieci zmieszane lub 9 za posegregowane od osoby miesięcznie... to brzmi doskonale!
ps. to ceny z mojego miasta jakby co...
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
już jestem zapisana do drugiego.
echh.. moja siostra ma jutro operację, a w szpitalu zakaz odwiedzin z powodu panującej grypy. Oczywiście zakaz jak najbardziej zasadny, ale myślałam, że Ją odwiedzę wieczorem i pomogę trochę... Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w sumie u nas nie ma aż tak problemu, bo można dziecku położyć rajstopy w szafce i panie je założą.
quaqua - dziewczynki mają w tej sytuacji zdecydowanie lepiej Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ma też kalesony, ale rzadko zakładamy Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a u nas ciągle tylko więcej i więcej... Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie jak pisałam 3,52 za godzinę i 5,5 stawka żywieniowa. Wychodzi 16,06 dniówki..
Z tego co widzę w innych miastach jest zazwyczaj taniej Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
¬le trochę rozumowałam.. kurde, to jest bardzo dobry temat pola. Przedszkole państwowe jest stanowczo za drogie.
Pobyt + rytmika + angielski + teatrzyki i inne dodatki..
ps. jaką macie teraz stawkę za przedszkole?
Ja 3,52 za godzinę dodatkową i 5,5 stawka żywieniowa. Wychodzi 16,06 dniówki, bo 3 godziny są musowe.... Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie mam dzisiaj głowy na to, ale pewnie jest tak jak piszecie Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no dobra, ale jeśli dni grudnia = dni stycznia, a dziecka nie byłoby cały grudzień, to też musiałabym, zapłacić tą nadwyżkę (z nowej opłaty) z każdej godziny x3 x liczba dni roboczych... przecież to bez sensu trochę?
Moim zdaniem powinni odliczyć dni z grudnia i te co zostały pomnożyć przez nową stawkę, bo jesteśmy w tym momencie stratni... czy ja coś źle kombinuję? Już sama nie wiem hehe. Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas dni z czerwca odliczają we wrześniu.
a jak dziecko kończy edukację w przedszkolu, to zwracają na konto Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aaa nie dopisałam: chodziło mi dokładnie o to, że od stycznia podnieśli stawkę, ale odliczają dni po cenie z grudnia.. nie wiem czy rozumiesz
przykładowo:
grudzień miał 21 dni roboczych, styczeń 23.
W grudniu mój syn był 11 dni, czyli nie było go 10.
I chodzi mi dokładnie o to, że liczą tak:
23 x nowa stawka = 23 x 16,06 = 369,38
i teraz odejmują dni, ale po starej stawce, powiedzmy 3,10 (czyli dziennie 14,8)
10 x 14,8 = 148
i wychodzi, że zapłacę 369,38-148 = 221,38
czyli i tak muszę zapłacić tą nadwyżkę po podwyżce za dni, które odliczają.
Taki przykład: gdyby dni robocze w grudniu = dni robocze w styczniu i mojego dziecka nie byłoby cały grudzień, to policzyliby tak:
(dni robocze w styczniu po nowej stawce) - (dni robocze w grudniu, w których dziecka nie było po starej stawce) = 23x16,06-23x14,8 = 369,38-340,4=28,98 za to, że dziecko byłoby nieobecne cały miesiąc...
chyba, że się machnęli w obliczeniach, nie wiem czy ktoś kapuje o co chodzi, ale ja musze zapłacić nadwyżkę za dni odliczone...
no namotałam, trochę rozruszałam umysł na koniec dnia idę się kąpać dla relaksu Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja już nic wolę nie dodawać... dziennie płacę 16,06zł.
Za grudzień, gdzie moje dziecko było całe 11 dni zapłaciłam ponad 214zł.. Bo w przedszkolach to jakoś dziwnie liczą - odejmują liczbę dni, w których dziecka nie było w poprzednim miesiącu od liczby dni roboczych w miesiącu bieżącym.. paranoja, a ja łudziłam się, że będzie mało ;]
już przedszkole państwowe jest droższe niż niepubliczne w moim mieście.. I jakby co - nie winię przedszkola, ale tą nasza ustawę o stawce godzinowej. Wyświetl w wątku >>