Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
uwierz mi, oni smsowo powiadamiają wybiórczo....
Ostatnio była wymiana nadajników w moich okolicach, to również informowali wybranych, co można przeczytać w starych postach na fb... ja smsa o rozpoczęciu modernizacji nie dostałam, ale poinformowali mnie o jej zakonczeniu... mam chyba pecha do t-mobile.
na szczęście już wyłaczyłam to paskudztwo
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oo kurde, u mnie tak samo
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie, mój mąż jest drogowcem. Akcja zima zakończona i nie można jej przedłużyć (tylko raz się powołuje w sezonie). Teraz firma wyjeżdża tylko na zlecenie. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlatego wolałabym jako os. prywatna, a nie przez działalność
telefonu tez mi nie dadzą, to sprzedaż produktów, siedzi się przy tel. stacjonarny i komputerze (w sumie nawet nie wiem jak to wygląda do końca) razem z kilkunastoma innymi "pracownikami"
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tylko z ZUSu co kwartał, a od US o niezaleganiu, ale to po 12 m-cach.
W przypadku umowy o pracę zmienia się kod ubezpieczonego (pracodawca płaci składki), w przypadku um. cywilnoprawnych nie, nadal sama opłacam.... aaaa już zwariowałam z tym.... jak się nie zapytam u nich, to się nie dowiem
spin: praca będzie u zleceniodawcy, pracowałabym na telefonie
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w umowie nie jest zabronione (tzn nie ma o tym wzmianki), ale ja będe musiała zapłacić od tego dochodowy + vat.... wolałabym osobiście pracować jako os. prywatna i nie wiązać tego z działalnością
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zapytam w poniedziałek w urzędzie o te umowy, najwyżej spróbuję napisać na męża, ale pewnie nie zgodzą się
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja już mam działalność. Niestety moje PKD nie pasują, tzn:
ja mam handel, a chciałabym dorabiać jako konsultant telefoniczny
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aaa myslałam, że to zgodne z prawem
Ee to raczej firma nie będzie chciała robić takich wałków
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W niektórych urzędach jest zdanie: "nie podejmowania zatrudnienia i innych form zarobkowych" czy jakoś tak, i wtedy to logiczne, że nie można żadnych umów.
Aż jestem ciekawa co u mnie powiedzą
ps. koza - czy umowę o dzieło można podpisać z inną osobą? Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A więc, dostałam dotację na rozpoczęcie dg i w umowie mam: "Nie wolno podejmować zatrudnienia przez okres pierwszych 12 miesięcy".
Mam możliwość dorobienia sobie na umowę o dzieło (jako osoba prywatna - nie jako firma, obowiązki będą niezwiązane z moją działalnością)... Czy taka umowa cywilnoprawna jest Waszym zdaniem zatrudnieniem?
Czy może chodzi to tylko o umowę o pracę?
Wyświetl w wątku >>
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Fakturę zaksięgowałam z datą wystawienia, tylko nie wiem jak z tym odliczeniem
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane
28.02 -> Allegro wystawia fakturę (ostatni dzień miesiąca);
05.03 -> data otrzymania faktury
i teraz mam dylemat: czy vat z tej faktury odliczam za luty (zgodnie z datą wystawienia) czy za marzec (zgodnie z datą otrzymania)? W książce księguję fakturę z datą jej wystawienia, ale jak jest z tym vatem to już nie mam pojęcia, a informacje w necie są sprzeczne
efelinkaaa
Postów 3061
Punkty karne 0
Konkursy dodane