Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z 26 dzwonili do mnie wczoraj po godz. 14 Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pytałam w agencji organizującej konkurs - może być ksero paragonu i punkty. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja córce robiłam kilka razy i w tym roku również zrobię, ale że jest starsza (7 lat) to bardziej tematyczne, ew. nie w sali zabaw a w muzeum zabawek. Całość z tortem, salą, jedzeniem, kawką/herbatą dla rodziców, malowaniem twarzy itp. wyniosło ok 500 zł. Ja wiem, że to nie jest mało, jednak ja pamiętam, ze jako dziecko zawsze miałam urodziny dla koleżanek, co prawda w domu, nie w sali zabaw, ale nie wyobrażam sobie robić ur. dla 10 dzieciaków + poczęstunek dla rodziców w domu. Z drugiej strony - pomimo, ze wszystko opłacone, sama biegałam po sali, pilnowałam dzieci, mąż robił zdjęcia, w "międzyczasie" rozmawialiśmy z innymi rodzicami. Skoro masz maleństwo może być ciężko ogarnąć, a z drugiej strony, jeśli to będzie argument przeciw, żeby starszak nie poczuł się odsunięty na bok. Trudna decyzja, ale niestety powinniście ją podjąć sami.
Aha, ja zawsze robiłam ur. w sali nie w dniu urodzin, raczej w weekend - z mojej wygody. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Większość księży się nie zgadza, bo świadkami chrztu są tak naprawdę wszyscy obecni w tym czasie w kościele. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może być tylko 1 chrzestny/chrzestna, albo chrzestny/chrzestna + świadek chrztu. Jednak na świadka ksiądz może się nie zgodzić, chociaż formalnie nie powinien robić problemów ani przy 1 chrzestnym, ani przy chrzestnym i świadku. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja korzystałam z takiego fotelika, jak np. w czasie jazdy autem córka zasnęła, nie budziłam jej, tylko do wózka wpinałam fotelik. Z tym, ze ja miałam fotelik Coneco i wózek też Coneco - Solar i tam do wózka się wpinało a nie na sam stelaż. Żałowałam, ze większe foteliki nie były wpinane, tylko ta "kołyska". Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi się wydaje, ze nikt nie twierdził, ze szkolna zerówka jest zła. Raczej zwracał uwagę, np. ja, ze mogą być inne warunki. I tak jest w moim przypadku. I niestety, gdybym chciała wozić dziecko do wymarzonej szkoły, musiałoby być tam od 6! do 17! , bo ta szkoła jest daleko zarówno od mojego domu, jak i miejsca pracy. Szkoła, do której chodzi moja córka nie jest zła, jest blisko domu, więc za jakiś czas dziecko samo będzie mogło wracać (ale nie 6 czy 7-latek), a że nie wydawała mi się odpowiednia dla 5 czy 6-latka, wybrałam przedszkole. Każda szkoła/przedszkole zapewnia inne warunki, każdy rodzic ma inne wymagania i na co inne zwraca uwagę. I każdy ma prawo do swojego zdania i wyrażania go. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się i dlatego też uważam, ze dobry nauczyciel to połowa, jak nie więcej, sukcesu. Wychowawczyni mojej córki, jak widzi, ze dzieci zaczynają się wiercić robi im krótką gimnastykę - dzieci w tym czasie skaczą, biegają, podskakują, wrzeszczą i po 5 minutach, same siadają do ławek na dalszą część lekcji. Jak jest ciepło - wychodzą na plac zabaw i to nie tylko wtedy, kiedy maja przewidziany w/f. Pani twierdzi, ze po zabawie na świeżym powietrzu później lepiej im się skupić i woli poświęcić pół godziny na zabawę niż na uspokajanie ich. A co najważniejsze - nie mają obsuwy z programem, wiec nie mamy obaw, ze bawią się zamiast uczyć. Zresztą na podwórku też poznają masę rzeczy, bo czasami tylko się bawią, a czasem Pani im co nieco wytłumaczy. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W każdej szkole jest inaczej, więc najlepiej jak sprawdzisz w swojej szkole czy są posiłki, czy ich nie ma. Druga sprawa to koszty.... Przedszkole jest płatne, zerówka szkolna teoretycznie nie... Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ile mam tyle odpowiedzi pewnie, bo każda sytuacja jest inna, Moja córka w tym roku poszła do pierwszej klasy, jako 7-latka. Urodziła się w grudniu, więc puszczając ją rok wcześniej różnica między kolegami mogła wynieść niemal 2 lata. Zresztą ja osobiście, mąż również, nie jesteśmy za tym, by 6-latki szły do 1 klasy.
Córka chodziła do zerówki przedszkolnej głównie dlatego, ze miała tam zapewnioną lepszą opiekę i pełne wyżywienie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad z 2 dań+kompot i podwieczorek. W szkole ma tylko obiad 1-daniowy, a łącznie z pobytem na świetlicy jest tam 9 h! A wiadomo, kanapki robie codziennie, a zjada różnie. Gdybym jednak miała możliwość odbierać ją od razu po lekcjach, zaprowadzać na lekcje itp. to pewnie poszłaby do zerówki szkolnej. Niestety pracuję (tzn. cieszę się że mam pracę, ale w tym przypadku piszę niestety, gdyż nie mogę dziecka zaprowadzać tylko na lekcje, a musi siedzieć kilka h na świetlicy), a opcja taka jak jest teraz, ze córka jest na świetlicy 4 h również z gimnazjalistami nie bardzo mi odpowiada. Niby maluchy miały byc oddzielone, ale to mała wiejska szkółka i nie ma możliwości, by zrobić inną świetlicę tylko dla maluchów.
Także przemyśl, jak to wygląda u Ciebie, przejdź się do szkoły, popytaj którzy nauczyciele w przyszłym roku mogliby uczyć Twoje dziecko, jak wygląda sprawa z wyżywieniem, świetlicą (gdybyś musiała skorzystać z tego).
Z moją córką chodzi do klasy 8 sześciolatków na 20 dzieci. To dużo. I wszyscy rodzice twierdzą, że tylko dlatego posłali swoje dziecko wcześniej, że konkretnie ta pani, która jest u córki wychowawczynią miała objąć 1 klasę
Super, jak dziecko będzie kogoś znało w klasie, jednak maluchy szybko się integrują i wydaje mi się, ze większe znaczenie ma nauczyciel. Prawdziwy pedagog z powołaniem da sobie radę i potrafi sprawić, ze dziecko od 1 dnia będzie czuło się dobrze i pewnie. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niby tak, ale mogła to już być rezerwa, ja mam sms z wygraną 11.06, a zgłoszenie wysyłałam w 1 tyg. konkursu Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a może zgłoszenie z maja? Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może komisja uznała, że rok 2023 to nie pomyłka Dopiero po sprawdzeniu paragonów okazało się, że data z paragonu nie pokrywa się z tą zgłoszoną Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To ja na pewno nie odsyłałam, nie widziałam, opakowania też już dawno nie mam.... Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W Białej firma Ambro prowadzi sklep Intermarche i na paragonie drukuje się nazwa Ambro i NIP Ambro - jednak sklep należy do sieci Intermarche i znajduje się na liście sklepów na stronie Intermarche. Być może w Twoim przypadku to Esperanza prowadzi sklep Intermarche. Może sprawdź tu http://www.intermarche.pl/sklepy.html albo zapytaj u źródła. Wyświetl w wątku >>
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aneta411
Postów 886
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po NIP dojdą, że to... Ambro Wyświetl w wątku >>
aneta411