Reklama na e-Konkursy.info

Konkurs Za oknem brr! A u nas mrr - wygraj atrakcyjne nagrody

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ir

ir

#6349953 Napisano: 25.04.2017 16:21:54 w Dyskusje o wynikach konkursu
kermit napisał(a):

nataszka napisał(a):

wrrrryyy napisał(a):

nataszka napisał(a):

Ktoś wygrał fiaciorka 500 z Raffaello? Co z autami których  nikt nie "wydrapie" ?

ps. Doczytałam w regulaminie ...brak  mi słów!

1. Nagrody niewydane pozostają do dyspozycji Organizatora.

Niestety... A mogło być tak pięknie, gdyby nie wydrapane auta trafiły na losowanie.
A tak to równie dobrze tych samochodów mogli "dać" 1000 a wydać 5. Sciema emotka

to są nagrody niewydane prawie na blisko  1 milion złotych!!!

Nagrody funduje Ferrero. Organizatorem jest Unlimited... Czyli do ich dyspozycji zostają auta. Nie porównywałabym tego z podejrzeniami skierowanymi w stosunku do Albedo. Tutaj z góry można było przewidzieć, że Rafaello ze szczęśliwymi zdrapkami będzie sobie stało spokojnie w sklepach jeszcze długo po zakończeniu konkursu. Na tyle wprowadzonych do obrotu sztuk...25 zdrapek wygrywających. Dlatego logicznym by było, by te "niewygrane" auta zostały rozlosowane wśród uczestników tak jak bony do Apartu.

My tu sobie możemy pogadać, a wizerunek firmy w oczach przeciętnego klienta rośnie: "O, co za super firma, tyle aut rozdaje", "O, ale fajna promocja", itp. Wyświetl w wątku >>
1 ewikewikk 0

ir

#6349259 Napisano: 23.04.2017 18:32:33 w Albedo Marketing
kalka napisał(a):

ir napisał(a):

nadeim napisał(a):

ir napisał(a):

kalka napisał(a):

kajeczka napisał(a):

Zakupy konkursowe za ileś zł, potem po wygranej polecony odesłać, a jeśli reklamacja to wyłącznie poleconym za potwierdzeniem odbioru - wymogów mnóstwo, ale gdy my wymagamy od nich jakotakiej organizacji pracy (porządek w papierach się kłania) i zwyczajnej uczciwości - tu bywa różnie.... 

emotka
Zakupy konkursowe za ileś zł+polecony+reklamacja poleconym za potwierdzeniem odbioru i już właściwie możemy za te pieniądze mieć stand bez łaski Albedo i nerwów, które nam funduje  emotka
Co oczywiście nie zmienia faktu, że obowiązkiem Albedo jest doprowadzenia promocji do końca w uczciwy sposób, w tym również wysłanie nagród, zwłaszcza, że nagrodami są nie tylko standy emotka  I ciekawe np. co chcieli dać (a może bardziej nie chcieli niż chcieli) Darekgryko-wi  i co zrobili z nagrodą, która po jednym nieodebranym tel. "przepadła"   emotka

Ja na pewno napisałabym do sponsora/marki zlecającej.
Wydaje się, że to niemożliwe rzeczy, a jednak możliwe - pamiętacie laskę z agencji, która wystawiła na Allegro auto, zanim nie  wyłoniła zwycięzcy konkursu, który prowadziła? Nawet nie doczekała końca konkursu...chyba organizowała w LIDLu i chciała sobie sprzedać.

jak mi wiadomo to było inaczej, były tam etapy i byli wyłoni z początkowych etapów zwycięzcy, ale wśród nich rodzina organizatora i te samochody były sprzedawane.

W każdym razie przekręt był na całą Polskę, ale pomysłowa pani...cóż...dalej działa.

A wykrycie przekrętu było tylko dlatego możliwe, że pomysłowa pani (i jej rodzina) nie ukryła dostępu do znajomych, a także dlatego, że jedna z naszych forumowiczek odkryła, że Łukasza M. wystawia VW Golfy na swoim allegrowym koncie emotka .   Normalnie tego typu przekręty trudno jest wykryć (choć nie jest to niemożliwe), bo jednak sprawcy starają się ukryć jak najwięcej śladów i z pewnością są bardziej przezorni niż  "organizatorzy" z Lidla. 

Tego nie wiedziałam.
Do niewtajemniczonych: nie mówimy o Albedo, dygresja. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6349182 Napisano: 23.04.2017 12:12:00 w Albedo Marketing
nadeim napisał(a):

ir napisał(a):

kalka napisał(a):

kajeczka napisał(a):

Zakupy konkursowe za ileś zł, potem po wygranej polecony odesłać, a jeśli reklamacja to wyłącznie poleconym za potwierdzeniem odbioru - wymogów mnóstwo, ale gdy my wymagamy od nich jakotakiej organizacji pracy (porządek w papierach się kłania) i zwyczajnej uczciwości - tu bywa różnie.... 

emotka
Zakupy konkursowe za ileś zł+polecony+reklamacja poleconym za potwierdzeniem odbioru i już właściwie możemy za te pieniądze mieć stand bez łaski Albedo i nerwów, które nam funduje  emotka
Co oczywiście nie zmienia faktu, że obowiązkiem Albedo jest doprowadzenia promocji do końca w uczciwy sposób, w tym również wysłanie nagród, zwłaszcza, że nagrodami są nie tylko standy emotka  I ciekawe np. co chcieli dać (a może bardziej nie chcieli niż chcieli) Darekgryko-wi  i co zrobili z nagrodą, która po jednym nieodebranym tel. "przepadła"   emotka

Wydaje się, że to niemożliwe rzeczy, a jednak możliwe - pamiętacie laskę z agencji, która wystawiła na Allegro auto, zanim nie  wyłoniła zwycięzcy konkursu, który prowadziła? Nawet nie doczekała końca konkursu...chyba organizowała w LIDLu i chciała sobie sprzedać.

jak mi wiadomo to było inaczej, były tam etapy i byli wyłoni z początkowych etapów zwycięzcy, ale wśród nich rodzina organizatora i te samochody były sprzedawane.

W każdym razie przekręt był na całą Polskę, ale pomysłowa pani...cóż...dalej działa. Wyświetl w wątku >>

ir

#6349181 Napisano: 23.04.2017 12:10:43 w Albedo Marketing
minionek napisał(a):

kamyk101 napisał(a):

minionek napisał(a):

Ok wiem,że to jest trochę jak doszukiwanie się tzw. trotylu, ale..... Idąc tropem nagród dla znajomych: na allegro jest do sprzedania nowiutki thermomix z Poznania ( Winogrady) a tu już rzut beretem od Góralskiej hahahah http://allegro.pl...key-i6791872544.html  Osoba od "niedawna" ma profil na allegro. Do wygrania od PUR były 3 takie thermomixy.  Osoba ta w lutym sprzedawała już jeden thermomix  https://archiwum....key-i6713900896.html teraz sprzedaje kolejny? Przypadek? 

Z tego wcale nie wynika, że jest to kolejny. Może po prostu to ten sam, tylko niesprzedany w lutym.

Nie napisałam,że sprzedała, tylko,że sprzedawała... Za mniej i teraz jest ponownie wystawione za nieco więcej. Po prostu miejsce skąd sprzedaje to rzut beretem od siedziby Albedo, jak napisałam wyżej, można by się było doszukiwać w tym "przekrętu", bo to nagroda za prawie 5000zł. Niedotrzymanie przez nich terminów ustalonych regulaminem, brak ogłoszenia zwycięzców.... to wszystko jest dość frustrujące. Może faktycznie listy do Henkela coś zdziałają, bo to nie godzi w albedo, a w markę henkel - bo większość ludzi nawet nie będzie się doszukiwać,że zawiniła agencja promocyjna, a winą obarczą producenta,  w tym przypadku PURa, a w innym przypadku uchybień obarczą producenta innego produktu i ucierpi marka, a nie agencja, która organizuje konkurs

Zgadzam się z Minionkiem. Albedo zupełnie zeszło na psy. Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

ir

#6349143 Napisano: 23.04.2017 07:46:11 w Albedo Marketing
kalka napisał(a):

kajeczka napisał(a):

emotka

Wydaje się, że to niemożliwe rzeczy, a jednak możliwe - pamiętacie laskę z agencji, która wystawiła na Allegro auto, zanim nie  wyłoniła zwycięzcy konkursu, który prowadziła? Nawet nie doczekała końca konkursu...chyba organizowała w LIDLu i chciała sobie sprzedać. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6348973 Napisano: 22.04.2017 09:33:01 w NA CO CZEKAMY?
16/17.04 - (tel) Topaz Sunlight (zapewne 18-19.04)
20.04 - Jedź z rodziną szukać wiosny! (10.04 komisja + 7 dr)
21.04 - Fantasia Biedronka 
21.04 - (sms/tel) Rodzinne święta z Groszkiem (18.04 losowanie + 3 dr)
25.04 - (tel) Czas na wiosenne porządki! - Selgros (do 20.04 komisja + 3 dr)
27.04 - Pożegnaj zimę z Orange
28.04 - (sms) Naturella, Always Żabka/FM (18.04 komisja + 10 d)
02.05 (@) - Pociąg do nagród (26.04 + 3 dr)
05.05 (tel) - Smak, który nas kręci Carrefour (do 26.04 komisja + 7dr)
11.05 - Supernagrody dla superbohaterki! E. Leclerc (13- 28.04.2017 komisja + 7dr)
12.05 (sms) - Budżet Kaufland
17.05 - Lajkonik ITM (30 dr)
31.05 (lista + @) - Zadbaj o siebie Kaufland
31.06 (lista + @) - Z aplikacją taniej Kaufland
31.07 (lista + @) - Uroda na wiosnę Kaufland

+ BIC Carrefour
+ Wygrywaj z PANTENE SPH (brak konkretnej daty w reg.)
+ Pielęgnuj włosy Nivea SPH (brak konkretnej daty w reg.) Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6348758 Napisano: 21.04.2017 13:54:06 w Połączenia nieodebrane
Google nic nie mówi
881 538 415? Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6348337 Napisano: 20.04.2017 15:40:38 w Albedo Marketing
kalka napisał(a):

renatak0 napisał(a):

kalka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

mrmax napisał(a):

Kolejne przykłady "wała" albedo:
- Loteria Wedla Gama/DC/Groszek/Eurosklep - spójrzcie na wyniki http://wiosennaloteria.pl/ - powtarzają się osoby i miejscowości, mimo że w regulaminie jasno napisane, że jedna osoba ma prawo do jednej nagrody danego stopnia. 
Nawet jeśli to nadużycia ze strony grających, to powinni to weryfikować, a sami nawet nie trzymają się regulaminu. 

- Loteria Wedla w Carrefour - wygrał ktoś z was cokolwiek? Wyniki: http://www.slodkiprezentodserca.pl/ - rozdane 19 z 200 bonów do Carrefoura (tak wynika z listy laureatów). Tak samo, nie wszystkie vouchery do SPA rozdane. Reszta została w agencji? Sporo tego ...

Myślę, że to duble. Proponuję zapytać u źródła, czy nie wpisali tych osób po dwa razy...

Na jakiej podstawie sądzisz, że to duble? (chyba buble emotka  )
A nawet jeśli, to gdzie są pozostali laureaci  emotka   Czy naprawdę uważasz, że z tą agencją jest wszystko ok, tylko dlatego, że  Ciebie jeszcze nic złego nie spotkało?  emotka   
19 rozdanych nagród z 200!?   emotka   A Wy się dziwicie, że nikt się nigdzie nie chwalił  emotka

Odpowiedzieli mi tylko na część pytań.Rezerwy nie ma, a do 19 nazwisk laureatów  na 200 bonów nie odpowiedzieli nic.

Może nie zdołali wymyślić tak "na poczekaniu" sensownego wytłumaczenia, które nie pogrążyło by agencji jeszcze bardziej?  emotka

No to niezłe rzeczy! Moim zdaniem należy pisać do marek zlecających konkursy i mówić, co się dzieje. Wyświetl w wątku >>

ir

#6347401 Napisano: 18.04.2017 13:10:23 w Wkurza mnie...
monisss napisał(a):

ir napisał(a):

Wkurza mnie, że agencje sprzedają nasze dane, nry telefonów i co chwila dostaję jakieś smsy typu:

"Nie mów nie. Pieniądze czekają tuż za rogiem. Dziś twój dzień. Wyślij sms..."
"Nie mam złudzeń, nikt mnie nie pokocha, ale możemy się poznać. Kati 17. Wyślij sms..."
"Masz złote serce i pomagasz każdemu, dziś ja pomogę tobie. Wieczorem będzie CUD. Wyślij sms..." emotka

Zabawne może być raz na tydzień, ale nie codziennie.

ja tez to mam.. na 1 numer.. jak to wylaczyc? co sms to mam palpitacje serca z emocji..

Raczej nie można, bo to ten sam kanał, co smsy premium.
Kiedyś, pamiętam, tego nie było, agencje trzymały poziom. Rozpleniło się w ciągu roku- dwóch. Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

ir

#6347399 Napisano: 18.04.2017 13:08:53 w Lay's
synk napisał(a):

około 70 haseł wchodzi na a4 (jako tekst ciągły), kilkadziesiąt stron rymowanek do przeczytania za jeden dzień zgłoszeń. Jak lubię czytać, to bym nie zdzierżył takiego wyzwania. Raczej bym się nie nadawał pracować w takiej agencji emotka

To nieźle! Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6347327 Napisano: 18.04.2017 09:58:34 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że agencje sprzedają nasze dane, nry telefonów i co chwila dostaję jakieś smsy typu:

"Nie mów nie. Pieniądze czekają tuż za rogiem. Dziś twój dzień. Wyślij sms..."
"Nie mam złudzeń, nikt mnie nie pokocha, ale możemy się poznać. Kati 17. Wyślij sms..."
"Masz złote serce i pomagasz każdemu, dziś ja pomogę tobie. Wieczorem będzie CUD. Wyślij sms..." emotka

Zabawne może być raz na tydzień, ale nie codziennie. Wyświetl w wątku >>
2 mia, freyja88 0

ir

#6346284 Napisano: 13.04.2017 21:04:20 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
canti0 napisał(a):

Mam wrazenie że ostatnio wszystkie agencje są przeciwko nam, kiedyś było innaczej czyt. Smolar, Albedo, karlsbad, IQ i inne. Liczne skargi chyba się odbijają echem emotka  Kiedyś wszystko szło załatwić, teraz patrzą tylko aby nie wydać nagrody.

Być może ma na to wpływ także to, że mają wpis: Nagrody przechodzą na rzecz Organizatora.
Łatwiej im "nie wydawać".
Ja zauważyłam (na pewno nie tylko ja) znacznie słabsze nagrody w konkursach niż kiedyś i mniejszą liczbę, nie mówiąc już o konieczności inwestowania (kiedyś np. 1-2 piwa, dziś 4, itd.) Wyświetl w wątku >>

ir

#6346274 Napisano: 13.04.2017 20:43:20 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
IQFM ostatnio dość często się pojawia. Co myślicie? Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6345843 Napisano: 13.04.2017 08:28:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy ktoś wygrał w Delikatesach Centrum w konkursie o tablet? Pepsi i Lay's. Nikt się nie chwalił, organizuje Brand New. Może być na priv. Jakoś głucho o tym konkursie. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6343914 Napisano: 08.04.2017 13:03:42 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
cb656 napisał(a):

ir napisał(a):

Trochę jestem rozczarowana Smolarem - chyba przesiąknęli loteriami.

Co do tego mam też żal do Smolara, poszli na łatwiznę  emotka
Chociaż z drugiej strony, jak sobie pomyślę, że dbają o zdrowie psychiczne pracowników i wybierają komfort zamiast użerania się z oceną, wybieraniem i później czytaniem komentarzy, reklamacji z żalami, to muszę przyznać Robercikowi rację emotka emotka

To prawda. Poza tym mają taki przemiał konkursów, że... Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6343837 Napisano: 07.04.2017 23:30:39 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
asper01 napisał(a):

ir napisał(a):

Trochę jestem rozczarowana Smolarem - dzień po skończeniu konkursu daje już wyniki na stronę. Chyba przesiąknęli loteriami.

O którym konkursie mówisz? 

Woseba ITM. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6343730 Napisano: 07.04.2017 19:37:28 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
Trochę jestem rozczarowana Smolarem - dzień po skończeniu konkursu daje już wyniki na stronę. Chyba przesiąknęli loteriami. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6343694 Napisano: 07.04.2017 18:08:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atanerka napisał(a):

monkakk napisał(a):

W kwestii Palmy info od organizatora:

Tłumacząc regulamin, który stworzyliśmy - zapis "(...) Nagrody będą przyznawane pierwszego dnia po zakończeniu trwania Promocji użytkownikom, którzy wg. Jury najbardziej trafnie odpowiedzą na pytanie konkursowe i które dokonają Zgłoszenia Konkursowego zgodnie z § 2 ust. 2c Regulaminu (dalej „Zwycięzca” lub łącznie „Zwycięzcy”). Pierwszego dnia po zakończeniu Promocji przyznane zostaną następujące nagrody:
Robot kuchenny – dla osoby, która w danym dniu trwania Promocji dokona poprawnego Zgłoszenia Konkursowego oraz w ocenie Jury najlepiej odpowie na pytanie konkursowe;..." wynika, że nagrody zostaną przyznane po zakończeniu konkursu. Sformułowanie "W danym dniu" oznacza więc jakikolwiek dzień, w którym nagrodzone osoby wyślą smsa w trakcie trwania promocji.

emotka Czyli nagrody to pula na cały konkurs, nie dzienne...

Tak myślałam, ze byliby zbyt hojni gdyby to miały byc nagrody dzienne...

Jasne, też tak myślałam, tym bardziej że agencja jakaś hm...dziwna, lokalna, bez www. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6341205 Napisano: 02.04.2017 12:40:39 w Kaufland konkursy
Mam pytanie a propos tradycyjnego konkursu z 2 produktami. jeśli na paragonie nie ma nru systemowego, piszecie nr transakcji? Pierwszy raz coś takiego widzę. Nr transakcji ma 7 cyfr. Wyświetl w wątku >>
0 0

ir

#6340943 Napisano: 01.04.2017 09:12:25 w NA CO CZEKAMY?
Superkawadla superbohaterki Intermarche- 27.03+7d=5.04sms
Jedź z rodziną szukać wiosny!- 21.03- 10.04 komisja+ 7dr= 20.04
Pociąg do nagród- 26.04+ 3 dr= 2.05 e-mail
Zadbaj o siebie-Kaufland-info do 31.05-lista+mail
Bądź piękna z Pantene na wiosnę" C4 - do 5.04
Velvet -C4 do 10.04 -sms
NIVEA Odśwież swój styl w C4 - do 14.04.
Leclerc Velvet - do 14.04.
Fantasia Biedronka - ok. 21.04.
Lajkonik ITM - 30 dni rob, ok. 17.05 Wyświetl w wątku >>
0 0