Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika monika1985monik

monika1985monik

#5039917 Napisano: 25.02.2012 02:48:28 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

no właśnie jeśli chodzi o obłożenie to ciężko wyczuć bo np. w pierwsza dobę na porodówce była tylko jedna kobieta ,która dzień wcześniej urodziła, a drugiego dnia w nocy zjechały się aż 3 kobietki i naraz rodziły ( w tym jedna bliźniaki)a ale np na KtG przychodziły kobiety do mojej sali takie z drogi .,które właśnie czekają na dniach na poród to też ich trochę było- ogólnie porodówka jest taka nieduża ale bardzo kameralna - no i dianek -poród rodzinny w Gala płatny 100-150 bo jedni mówili ,ze 100 drudzy 150 ,a akurat dzisiaj jak pytałam pielęgniarkę też mi tak powiedziała.

dianek- super ,ze jesteście już w swoim gniazdku
emotka u mnie jeszcze trochę drogi na razie domek w stanie surowym ale przykryty- teraz jak juz szczęśliwie urodze to będzie motywacja ,żeby jakoś szybciej ruszyć dalej jak tylko zdrowie i praca będzie emotka

a co do porodu - to bardzo chętnie daje Ci pierwszeństwo - teraz na Ciebie kolej a potem dopiero ja- (ja niby bym już chciała ale sie boję ,może troszkę mniej niż przedtem ale jednak na samą myśl robię w gacie emotka emotka )

Grusia super że wszystko ok emotka emotka

To skandal żeby w tych czasach kazali płacić za poród rodzinny Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5038474 Napisano: 24.02.2012 05:40:45 w Konkursowiczki w ciąży
Ja nie powiem żeby odstawienie od smoczka było łatwe ale dla mnie to było bardziej odzwyczajenie siebie i mega stanowczość wiadomo dziecko było przyzwyczajone do swojego przyjaciela i przez 1 tydzień było bardzo bardzo trudno szczególnie w nocy ale dzięki stanowczości daliśmy radę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5038389 Napisano: 24.02.2012 04:55:50 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

grusia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

grusia u nas też maszynka dla taty była, ale skarpetek i smoczka brak
emotka

Paczki sa rozne w zaleznosic od szpitala . U nas smoczek Avent byl taki przezroczysty i skarpetki chyba Wola. Tal czy inaczej mile to emotka

u nas tez skarpet ani wkładek nie było.

a co do smoczków to w tej chwili pediatrzy namawiają aby dzieci miały smoczki -dzieki temu jest mniejsze prawdopodobienstwo smierci łózeczkowej bo dziecko jak ma smoczka to nie zapomina ssac. my na poczatku nie chcielismy uzywac i baaardzo zadko -ale potem pediatra (znajoma tesciow) powiedziała że dziecko ma odruch ssania i powinno miec smoczka bo to korzystnie wpływa.

U nas smoczek od początku emotka Dziecko ma potrzebę ssania, więc pomyślałam, że nie będę mu tego zabraniać, lepsze to niż ssanie kciuka.

Ja byłam przeciwna smoczkowi ale mój synek od 1 dni miał bardzo duży odruch ssania i strasznie płakał i prawie że wargę ssał emotka więc dałam mu smoka emotka ale w dniu 1 urodzin smok wylądował w koszu
emotka Normalnie szlak mnie trafia jak widzę np na mieście jak idzie mamusia z dzieckiem 3 czy 4 letnim i dumna z tego że dziecko w buzi ma smoka bryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5037836 Napisano: 24.02.2012 01:30:52 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kurde, ale te wasze dzieciaki szybko rosną... emotka

a gdzie mój Bernard?:P

Sprawdź w brzuchu
emotka emotka ha ha ha emotka

Jeszcze zamarzysz o przespanej nocy i o chwili ciszy w domu emotka A zobaczysz jak dzidzi się urodzi to dni będą ci tak lecieć że nim się oglądniesz trzeba tort na 1 urodziny robić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5037372 Napisano: 24.02.2012 10:41:34 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia zjedz jabuszko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5036233 Napisano: 23.02.2012 07:07:11 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

tak mi tu w książce piszą, ale co na to lekarze to nie wiem emotka

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka

Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...

A masz poduszkę to do siedzenia taką z dziurką ja bez niej nie dałam rady wogóle siedzieć.

Mam, ale nie zawsze pilnuję by na niej siedzieć,no i teraz cierpię przez to ;( A już nie bolało.

U mnie największy ból był przy siadaniu i przy śmianiu się wydawało mi się że szwy mi pękną
emotka i też krwawiłam podobnie w 1 dzień już mi się wydawało że to koniec krwawienia a na 2 znowu nawał Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5036226 Napisano: 23.02.2012 07:02:58 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

Agusia na fotelik uważaj, niemowlę nie powinno w nim spędzać maksymalnie 2h dziennie, bo się źle rozwijają mięśnie kręgosłupa i tak jak pisała monia - mogą być później problemy

w razie konieczności długiej podróży ewentualnie można max co 2h robić przerwy 15-20 min i jechać tak do celu

Dopytam lekarkę, w przyszłym tygodniu i tak musimy iść do szpitala na kontrolę wagi małego.
Swoją drogą cholerny z niego głodomor jest. Mam wrażenie że cycki mi zaraz odpadą, mały cały czas mnie ssie, a lewego sutka już prawie nie czuję.

Mój mały jadł co godzinę a w nocy co 2, 3 godzinki i też nie raz już piersi nie czułam
emotka

Ja nie czuję lewej, boli jak się tknie a do tego siedzieć nie mogę przez szwy. Dziś się więcej poruszałam i chyba znowu coś sobie naciągnęłam bo krwawię bardziej...

A masz poduszkę to do siedzenia taką z dziurką ja bez niej nie dałam rady wogóle siedzieć.
Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5036065 Napisano: 23.02.2012 05:47:50 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5035796 Napisano: 23.02.2012 04:01:58 w Konkursowiczki w ciąży
agusia147 napisał(a):

A u mnie dziś były 2 karmienia w nocy, a właściwie to jedno o 3, bo drugie było już o 8 rano. Mały dziś grzecznie spał. Jednak kąpiel wieczorem czyni cuda, bo jak go położyliśmy po kąpieli i karmieniu to przespał 6 godzin ponad. A normalnie się budził co 2, aż miałam stracha czy wszystko ok. A co ciekawe nie chce on spać w łóżeczku, za to śpi świetnie w foteliku samochodowym... emotka

Tylko go nie przyzwyczajaj do takiego spania bo potem mogą być problemy z kręgosłupem.

Ja jak czytam to co wy piszecie o spaniu waszych dzieci to mega wam zazdroszcze emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5035216 Napisano: 23.02.2012 12:06:38 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Pendrive z Fb z CarteDor emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5033782 Napisano: 22.02.2012 06:25:21 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia witaj emotka co do pokarmu spokojnie unormuje się i będzie ok emotka emotka a synka ma dużego i silnego więc dużo potrafi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5031808 Napisano: 21.02.2012 07:42:21 w Konkursowiczki w ciąży
fryteczka napisał(a):

moje małe -wielkie szczescie chyba zaczyna ząbkowac.
trudny okres sie zbliza jesli to juz

No trudno wyczuć czy to już ale da się przeżyć choć nie jest łatwo
Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5030268 Napisano: 21.02.2012 07:54:28 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 trzymaj się tam będzie dobrze zobaczysz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5029499 Napisano: 20.02.2012 08:09:17 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

beniaminowa nie tylko przed Tobą noc, dobrze, że w nocy mały ssie cyca, nie trzeba d...ruszać z wyra, potem wciskam małego mężowi do odbijania i już on kładzie małego spać i tak codziennie- dzień świstaka.

Ha ha ha emotka dobrze masz z tym mężem emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5027439 Napisano: 20.02.2012 08:53:43 w Wygraj mi / Wygram za...
Szukam kogoś kto wygra w serce i rozum

PW emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5026958 Napisano: 19.02.2012 07:08:33 w Konkursowiczki w ciąży
grusia25 napisał(a):

na Żeromskiego jednak emotka ) tam mam znajome położne , z Ujastek mnie troszkę wystraszyli ,że strasznie dużo spraw sądowych mają. Wszystkie teraz koleżanki na Żeromskiego i sobie chwalą wiec też tam uderze emotka

A już myślałam że będę mieć świeże wieści z Ujastka emotka najważniejsze żebyś była zadowolona i głowa do góry emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5026950 Napisano: 19.02.2012 06:59:15 w Konkursowiczki w ciąży
Grusia nie martw się to normalne każdy się boi i każdy miał już dość i miał chwile zwątpienia ale nie martw się będzie dobrze
emotka i w chwili gdy będziesz mieć dzidzi już przy sobie zapomnisz o każdym bólu emotka emotka Gdzie rodzisz ?? Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5026809 Napisano: 19.02.2012 05:42:22 w Wygraj mi / Wygram za...
Szukam osoby która wygra mi maskotkę serca i rozumu

PW emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5026804 Napisano: 19.02.2012 05:39:18 w Konkursowiczki w ciąży
Łoł mój się bał przeciąć pępowiny i położna powiedziała no to najdalej za 2 lata się spotkamy i sprawdziło się
emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

monika1985monik

#5026275 Napisano: 19.02.2012 12:54:31 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

eh, też chce już rodzić!

Agusia ale jak mi piszesz o ty szyciu na żywca to mi słabo... raz mnie na żywca szyli - cały jeden szef na palcu i... zemdlałam z bólu emotka

mam nadzieje, że taka atrakcja mnie ominie emotka

Widziałam Kamilka na fb! Śliczny jest! A mało które dzieci zaraz po porodzie dobrze wyglądają emotka

Rany, kobito, jak ja Ci zazdroszczę normalnie... chyba mnie tak z niecierpliwości już do końca będzie skręcać emotka

Łoł 1 raz widzę żebyś się czegoś przeraziła
emotka mnie też szyli na żywca ale też przeżyłam Wyświetl w wątku >>
0 0