Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kundzia87
Postów 296
Data rejestracji 27.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, 19kg... a potem się dziwią, że dzieciaki nie chcą ćwiczyć na wf i że z kręgosłupami mają problemy... masakra Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A chrześniak waży 30kg i chodzi do 5 klasy.
Mam ochotę napisać do kogoś w tej sprawie- mam zrobione zdjęcie, ale czy to coś da?! Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
miałam taki sam problem.. ale siedząc przy kompie, zadzwoniłam do (wtedy jeszcze) tp i pani mówiła mi krok po kroku co mam zrobić.. nic wtedy nie musialam instalować.. najlepiej siora niech też tak zrobi Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
E6KHXP3AFKHWWNR4
FN9HN4JKRFEKPHLN
FAJ6KERLXA47E7HR
E3FJR7PA6PLLPLKE
K9WMWNKP67FFFMXH
KP7PRJML377K6MEL
LHFW47LH3RL666XF
FAN4EKKH3LPRA3HJ
HFP7R9LR3N4PF7NF
KRKNKARP6KJH9F7K
R67XNRHA3FWKMHLA
XWKLLPJ4AM7P4KNW
NMAL6F33XN7L6MEM
X7R49PK7MELPLM64
R6ENAE7J3R7FF73P
LF3X67WHFH963HEA
E6ERWFXPAKFEEP7P
HJKJRMAHFEAHWEJK
LFFJREAW7734HWN7
KHRW9MHAPJ4WL9RK
HMXEN7M6FAEXF7JJ
FRNRWHPLLMMWHFNL
LRRAAKJ7HJJ3FLAP Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmmm.. a może by tak cannelloni? Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my zawsze przez sokownik przepuszczamy i w butelki po kubusiu. Jest to znakomite naturalne lekarstwo na problemy z ciśnieniem. Jako dodatek do wody, czy herbaty albo prosto z flaszki. Polecam (jako córka pielęgniarki )! Kilka osób w rodzinie wyleczone Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
idź, idź, bo pewnie laparoskopowo to zrobią..
ja kilka lat męczyłam się z kamieniem w woreczku (bo pierwsza lekarka rodzinna,bez badań stwierdziła, że to anemia..) i jak już złapała mnie żółtaczka i MASAKRYCZNY ból (taki nawet do 2tygodni, gdzie nic nie jadłam, wymiotowałam i ryczałam z bólu), to mama zawiozła mnie do szpitala.. na laparoskopie było za późno.. i dzięki temu mam bliznę na pół brzucha, często bolącą...
U mnie też zdziwieni byli, że w tak młodym wieku kamień.. a było to 3 lata temu, czyli miałam 22 lata.. Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli ogórki są duże, to od dłuższego czasu korzystam z tego przepisu:
http://www.mojego...babcigramolki_wg_ani
wychodza super, zupka jest w sam raz kwaśna Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sałatka Chińska:
2 paczki chińskiich zupek
1 op przypraw z tych paczek
15dkg szynki (konserwowa, albo np. wedzona pierś)
puszka kukurydzy
15dkg sera żółtego
trochę majonezu
Szynka i ser w kostkę, do nich kukurydza (można również dodać groszku), dodać pokruszony makaron i paczuszke tych przypraw. Wymieszać z majonezem (ilośc według uznania- ja daję mało). Następnego dnia (jak makaron dojdzie) gotowa do jedzenia Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przepis mojej Cioci, sernik wychodzi wieelki
1,5 kg sera w wiaderku (najlepszy Jana albo
Pilos z Lidla)
3 łyżki budyniu śmietankowego
3 jaja
1,5 szkl cukru
0,5 szkl cukru pudru
0,5 litra śmietany kremówki 30%
cukier waniliowy
biszkopty na spód blachy
mogą być również rodzynki (wcześniej namoczone)
¬ółtka utrzeć z cukrem, białka ubić z cukrem pudrem. Do utartych źóltek dodawać ser, budyń i ubitą kremówkę. Na koniec dodajemy ubite białka, delikatnie mieszamy.
Na blaszcze układamy biszkopty i wylewamy masę.
Piec godzinę w 180st. (wiadomo, najlepiej na oko) Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
RAFAELLO:
0,5 litra śmietany kremówki 30%
2 paczki śnieżki
2 białe czekolady
2 paczki wiórków kokosowych (100 gramowe)
0,5 litra mleka.
Kremówki ubić ze śnieżkami. Czekoladę rozpuścić w cieplym mleku (mniej niż 0,5 szklanki) Wszystkie skladniki wymieszać, dodać 1,5 paczki wiórek.
BISZKOPT:
4 jajka
4 łyżki mąki
4 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku
Ubijam białka z odrobiną soli i cukru, dodaję żółtka i pomału mieszam łychą drewnianą z mąką i proszkiem.
I na gotowy, wystudzony biszkopt wykladamy masę rafaellową. Można posypac z wierzchu wiórkami albo zetrzeć czekoladę.
Tak jak wyżej przepis własny, sprawdzony, podobnie jak 3bit mega sycące, pyszne i na jednym kawałku sie nie kończy. Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
3 BIT:
2 szkl. mleka
1 szkl. cukru
3 łyżki mąki tortowej
3 łyżki mąki zemniaczanej
1 puszka kajmaku
1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia (lub masło)
3 p. Petiberów (z Biedronki najlepsze)
1,5 paczki krakersów (z Biedronki najlepsze)
0,5l śmietany kremówki 30%
2 opakowania Smietanfixu
ewentualnie gorzka czekolada
W 1 szklance mleka rozpuścić mąkę. W drugiej szklance zagotować cukier. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką (powstanie masa budyniowa)- przestudzić.
Utrzeć margarynę, dodać masę budyniową- razem wymyrdać. Puszkę w kajmakiem otworzyć i zrobic jej kąpiel wodną (żeby kajmak zrobił się luźniejszy. Śmietanę ubić, dodając śmietanfix.
Układać na blaszcze (prostokątna): petibery, masa budyniowa, krakersy, masa kajmakowa, krakersy, ubita kremowka. Na wierzch można zetrzeć czekoladę. Wstawić do lodówki.
Przepis własny, sprawdzony. Najlepiej smakuje następnego dnia, jak ciastka namokną Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
BN9HKPNNL9MARMAR
BN69FMA9KM9PFN64
BNFWAX3BNL797BM4
BN9FXLM43HFXKR6M
mam nadzieję, że będą dobre, bo tragicznie wyryte na nakrętkach.. Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teraz na TVP2 Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oddane Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kundzia87
Postów 296
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to straszne, że tak mało jest prawdziwych weterynarzy, którzy rzeczywiście pomagają.. ja od lat zajmuję się chomikami i tylko jeden weterynarz podchodzi do tych zwierząt, jak do każdych innych.. Zazwyczaj po prostu słyszalam, że co to za zwierzę i że lepiej się nie przejmować..heh. Teraz tylko chodze do tego jedengo, który już kilka moich małych dzieci leczyl, często nie biorąc za to pieniędzy i co najważniejsze każde zostało wyleczone.. mimo, że to tylko chomik..
Niestety w takim kraju żyjemy, w którym zwierzę to najczęsciej rzecz.. Wyświetl w wątku >>