Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
clearka
Postów 261
Data rejestracji 04.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nagrody są opodatkowane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych.
12. W przypadku nagród odebranych przez podmioty gospodarcze, lub osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w związku z tą działalnością, wartość nagrody stanowi dla podatnika przychód z prowadzonej przez niego pozarolniczej działalności gospodarczej.
I sami wyciągnijcie wnioski... Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chcą rozliczać w rozumieniu podatku DOCHODOWEGO, a nie podatku od nagród wygranych w konkursie. Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nagrody są opodatkowane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych.
12. W przypadku nagród odebranych przez podmioty gospodarcze, lub osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą w związku z tą działalnością, wartość nagrody stanowi dla podatnika przychód z prowadzonej przez niego pozarolniczej działalności gospodarczej.
...Tak jak przypuszczałam i tak jak sprecyzowała to Pani w Urzędzie Skarbowym chcą od nas NIP-y, żeby potem wystawić nam PIT do rozliczenia!
Pronieważ to WYGRANA KONKURSOWA!!!, więc walczmy żeby nie trzeba nam było borykać się z pit-ami i samodzielnie rozliczać tej wygranej jako naszego dochodu... Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Moje bony zostaly rzekomo wysłane 19 marca. Niaestety nadal ich nie otrzymałam. Słyszałam o tym pozamienianych adresach... Złożyłam reklamację w EURO RSCG 4D i mailowo, i pocztą... I NIC! Bonów jak nie było tak nie ma... Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
(...) Gdybym widziała wcześniej ten zapis w regulaminie o tym podatku DOCHODOWYM od osbób fizycznych, to w ogóle nie brałabym udzial w tym konkursie, bo to poprostu śmiech na sali, żeby z wygranej konkursowej robili nam DOCHÓD! Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wygląda wiec na to, że po prostu firma nie płaci podatków za zwycięzców konkursów, ale za to w nagrodę z początkiem 2011 roku dostaniemy do rozliczenia pit-y z uwzględnieniem naszego dochodu........ Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pokrywa go albo organizator za wszystkich zwycięzców, albo zwycięzca - ale zawsze przed odbiorem nagrody! A tutaj chcą chyba nas wkręcić w zapłatę podatku DOCHODOWEGO (jak w punkcie 11 regulaminu) - dochodowego czyli 19 % i na zapłatę takiego podatku firmy wystawiają pit-y, które podobnie jak te z pracy musimy sobie rozliczyć w zeznaniu rocznym do Urzędu Skarbowego! Ale z własnego doświadczenia wiem, że te pit-y są wystawione nieco inaczej i dla mnie jako dla laika w sprawach podatkowych - rozliczenie w moim zeznaniu rocznym takiego pit-u stanowiłoby nie lada problem. Kiedyś, gdy miałam przyjemnosć borykać sie z takim właśnie problemem, po interwencjach w Urzędzie Skarbowym wynegocjowałam pit korygujący i w efekcie nie musiałam tego pseudo-dochodu uwzględniać w zeznaniu rocznym... Ale czy tutaj uda nam sie coś wskórać? Myślę, że musimy spróbować, bo szkoda byłoby potem tego zamieszania z ichniejszymi pit-ami... A poza tym to przecież nie jest dochód tylko WYGRANA KONKURSOWA i tak też powinna być postrzegana w kwestiach podatkowych! Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
numer tel. do TQG: 61 830 00 95. Dajcie znać co udało się ustalić. Pozdrawiam. Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wnisokując po treści regulaminu i po żądaniu przesłania NIP-u, adresu Urzędu Skarbowego, Nr Dowodu itd., wnioskuję, że także będą chcieli nas wpuścić w maliny, abyśmy rozliczyli te nagrody jako nasz dochód w zeznaniu rocznym do Urzędu Skarbowego, a nie jako wygraną konkursową... Dzięki temu ich ominie zapłata podatku od naszych nagród. A my będziemy się głowić jak uwzględnić nasz dochód (100 zł) w przyszłorocznym picie... Tym samym pewnie nie ominie nas przyjemnosć zapłacenia od tych marnych 100 zł - jeszcze 19 % podatku. No cóż, nieładnie. Ale czy zdołamy coś wskórać??? Proponuję jutro dzwonić do tqg. Ja też zresztą nie zamierzam tego tak zostawić. W końcu to WYGRANA W KONKURSIE, a nie nasz dochód, więc podatek powinien być rozliczony jako podatek od wygranych! a nie jako podatek dochodowy od osób fizycznych... To jakaś paranoja! Spójrzcie jeszcze raz na punkt 11 i 12 (!) regulaminu: Nagrody są opodatkowane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych.
Przecież to WYGRANA KONKURSOWA, więc walczmy żeby nie trzeba nam było borykać się z pit-ami i samodzielnie rozliczać tej wygranej jako naszego dochodu... Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pilnie poszukuję PARAGONU do Konkursu MAKRO -MIKOŁAJE NA HAWAJE.
Propozycje proszę na PW. Wyświetl w wątku >>
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka
Postów 261
Punkty karne 0
Konkursy dodane
clearka