Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
melissa
Postów 1055
Data rejestracji 22.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Borek czy Factory?
wygrałam w 1 i próbuję się zorientować , w którym....
Jakby co, z drugiego mam wolny paragon Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No właśnie - na który numer odsyłacie dane? Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tzn., że zgarnęliście obie nagrody z Factory? Ja dostałam SMS-a o wygranej, ale nie jestem pewna, czy to wygrana z Factory czy z Borku. SMS-a dopiero teraz odczytałam, jestem w pracy, a notki zostały w domu
Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O matko, gdybym ja zrzuciła 12kg, to wyglądałabym już jak galopujaca anoreksja.
A z innej beczki - jest teraz coś ciekawego w Carrefourze? Bo na ich stronie coś pustkami wieje. Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pełno to znaczy ile? Ciekawe, ile osób zdecyduje się wydać po 1000 zł na soczki
Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja dostałam wszystko hurtem we wtorek Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tam najczęściej robię zakupy:) Ale ilościowe konkursy odpuszczam z założenia Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- karta Sodexho 500zł - Carrefour - Opek,
- bony Sodexho - Carrefour - Opek,
- bon Sodexho - odebrany w Rossmannie
+ telefon - kosmetyki z Reala Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi
myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili
skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).
A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
Zapisy byly od 1 marca a u nas już od 5 rano byla kolejka aby zapisac dzieci,szok
U nas przynajmniej nie ma kolejek, bo o przyjęciu decyduje ilość punktów zdobytych w elektronicznie wypełnianym wniosku, a nie kolejność złożenia wniosku. Punkty są m.in. za oboje pracujących rodziców, rodzeństwo, przedszkole położone najbliżej pmiejsca pracy lub miejsca zamieszkania, etc. My oboje pracujemy, więc starszy się dostał do przedszkola, za rok czekają mnie zapisy młodszego - też raczej powinien się dostać.
To akurat miałaś szczęscie,bo mój mały owszem dostał się do przedzszkola ale nie do tego co chciałam,mam do niego spory kawałek ale i tak się cieszę,dyrektorka z przedszkola pierwszego wyboru od razu powiedziała ze moje dziecko się do nich nie dostanie a wiecie dlaczego,bo niestety nie mam znajomości,taka jest prawda.A stąd moje spotrzeżenia bo czytałam regulamin naboru i niestety skład komisji rekrutacyjnej wchodzą:
1) dyrektor – jako przewodniczący,
2) przedstawiciel Rady Pedagogicznej – członek,
3) Przedstawiciel Rady Rodziców – członek.....
Już raz się o tym przekonałam ze starszym dzieckiem,niby się dostało a za jakąś godzinkę dzwonią że zaszła pomyłka i niestety moja córka się nie dostała do przedszkola.Musiała latać po wszystkich przedszkolach i szukać miejsca....
U nas zasady są przejrzyste - każdy sam może sobie obliczyć, ile dziecko dostanie punktów i za co - na drzwiach konkretnego przedszkola wywieszają listę przyjętych dzieci wg ilości punktów. Wygląda to w miarę sensownie, oprócz tzw. samotnych matek - na szczęście te praktyki w tym roku ukrócili Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Szybko sie skończył patriotyzm nie w tym państwie
A co ma patriotyzm do prawdziwego ,realnego i powiem jeszcze brutalnego życia?Nic...
Mnie też nie podoba się wiele rzeczy,służba zdrowia,oświata,ale to nie wina państwa tylko ludzi
myślę że nie ludzi, bo panie chciałyby przyjąć więcej dzieci do przedszkola ale nie mogą bo byle mają miejsc, miejsca tworzy rząd, Państwo, jakby im naprawdę zależało na zwiększeniu populacji to coś by z tym robili
skoro biorą w pierwszej kolejności 5-6 latki, to co ja mam z 3-letnim dzieciem zrobić? nie mam komu zostawić, a liczyć 5 lat bez normalnej pensji (wychodzi że tyle musiałabym siedzieć z dzieckiem w domu by w końcu posłać je do przedszkola).
A powiedz mi jak wcześnie trzeba składać wnioski o przyjęcie do przedszkola? no na pewno nie miesiąc przed.
Zapisy byly od 1 marca a u nas już od 5 rano byla kolejka aby zapisac dzieci,szok
U nas przynajmniej nie ma kolejek, bo o przyjęciu decyduje ilość punktów zdobytych w elektronicznie wypełnianym wniosku, a nie kolejność złożenia wniosku. Punkty są m.in. za oboje pracujących rodziców, rodzeństwo, przedszkole położone najbliżej pmiejsca pracy lub miejsca zamieszkania, etc. My oboje pracujemy, więc starszy się dostał do przedszkola, za rok czekają mnie zapisy młodszego - też raczej powinien się dostać.
Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale ile ten mąż musiałby zarabiać, żeby załapać się na płatny wychowawczy?
Szczerze mówiąc, nie znam nikogo, kto by z tego skorzystał.
Sama dwa razy wracałam do pracy po macierzyńskim i zaległym wypoczynkowym - nie stać mnie na bezpłatny wychowawczy... Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja pracuję 4 dni w tygodniu, potem 3-dniowy weekend. W normalnych godzinach, żadnych nocek, etc. Da się przeżyć:) Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie tak.
Zginął, a o zmarłych nie mówi się źle ..., ale naprawdę bez przesady... Wawel???? Żadnych związków z Krakowem nie miał, zasług dla Krakowa też nie.
Żadnych szczególnych zasług za życia nie miał, a co poniektórzy już by go beatyfikowali... Odrobina zdrowego rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziła, w każdych okolicznościach warto go zachować. Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I u mnie. Mają tempo, nie ma co Wyświetl w wątku >>
melissa
Postów 1055
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie, przecież na ten sam paragon można wygrać także nagrodę główną Wyświetl w wątku >>