Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika jokan

jokan

#6038094 Napisano: 29.06.2015 13:58:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trampek napisał(a):

tak myslalam, ze z bakiem taki konkurs wpasnie ;/ wszystko tylko ladnie wyglada ale jak przyjdzie co do czego to dzikeuję bardzo ;/

powiem tak: oni ten niby PREZENT to sobie odbiorą z naddatkiem i to bardzo, ale niech ludziom się tam wydaje, że mają za darmo te nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6038092 Napisano: 29.06.2015 13:56:18 w Wkurza mnie...
Ewelajna napisał(a):

asante napisał(a):

No to się wkurzyłam... Proszę poradźcie co ja mogę (prawnie) zrobić. Sprzedałam na początku czerwca na Allegro kuchenkę mikrofalową z konkursu, bez gwarancji, bo jak zwykle żadnej nie było. W ogłoszeniu nie napisałam nic o braku gwarancji (przeoczyłam, bo zwykle piszę), zaznaczona była opcja "nie wystawiam faktury". Kupujący o nic nie pytał. Wysłałam kuchenkę szybko kurierem, a po tygodniu dostaję od panny maila, ze prosi o wystawienie faktury. Odpisałam, ze nie wystawiam faktur, jestem osobą prywatną. Na co ona, żebym w takim razie wysłała paragon. No to jak krowie na rowie, że paragonu również nie wystawiam, a kuchenka jest prezentem i nie mam dowodu zakupu. Dzisiaj dzwoni, że chce paragon. Tłumaczenie od nowa. W takim razie ona chce umowę kupna-sprzedaży, bo jak jej się zepsuje to co ona zrobi i wtedy mi odeśle kuchenkę. A jak nie, to zwraca się do allegro i wystawia mi negatywa. Chcę jej napisać grzecznego, acz dosadnego maila - czy może mi ktoś napisać jak ma się sprawa z umową kupna-sprzedaży, bo sobie nie wyobrażam, że ktoś kupuje ode mnie samochód, podpisujemy umowę kupna-sprzedaży, coś się zepsuje i ten ktoś przyjedzie do mnie, żebym mu naprawiła...     

Zachowanie żałosne. Najpierw się czyta co jest napisane w aukcji i zadaje pytania, a potem kupuje. Umowa kupna-sprzedaży? Po co? To tylko umowa, nie dasz jej gwarancji od siebie przecież. Jak zgłosi sprawę do allegro, to wyślesz potwierdzenie nadania, powiesz że z Twojej strony wszystko ok. A ona sobie wymyśliła że Ty dożywotnio będziesz odpowiedzialna za jej mikrofalówkę. Kupując cokolwiek trzeba się liczyć z tym, że może się popsuć... Zastanawia skąd takie osoby się urywają... Ewentualnie musisz przeboleć tego 1 negatywa i odpowiedzieć tym samym.

- skoro jej już uzywa to znaczy że działa poprawnie i nie jest wadliwa, w zwiazku z tym nie moze jej oddac
- umowy kupna/sprzedaży nie muszą was obowiazywac - sama sprzedaz na allegro jest niejako umową
- nie jesteś przedsiębiorcą i nie masz obowiązku wystawiac faktury za towar, a prywatne rzeczy ktore maja powyzej 6 miesiecy mozesz dowolnie sprzedawac

moim zdaniem olac, sama bym tak zrobila - niech zglasza gdzie chce i tak jej to nic nie da...takie jest moje zdanie (no niestety na allegro oszolomow jest kupa...i nieraz na nich trafiamy).... Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6038084 Napisano: 29.06.2015 13:46:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trampek napisał(a):

co o tym sądzicie ? jest tutaj jakaś "pulapka"? bo zawsze jestem ostrrozna co do konkursow z bankami emotka
https://ekokontob...w.bosbank.pl/kbkwww/

et voila

Promocja polega na zwolnieniu Uczestnika Promocji z obowiązku uiszczania, w O
kresie uczestniczenia w Promocji, opłaty za użytkowanie Karty, pod warunkiem comiesięcznego dokonywania
przez Uczestnika Promocji w O kresie uczestniczenia w Promocji transakcji bezgotówkow
ych Kartą na łączną kwotę min. 900 PLN, które zostaną zaksięgowana przed upływem danego miesiąca. W przeciwnym wypadku
za dany miesiąc zostanie pobranaoplata za użytkowanie Karty w wysokości 10 zł.

co miesiac musisz wydac i zaplacic kartą 900 zł, a jak nie to cie obciażą 10 zł za to,
nie mowiac juz o inych oplatach typu prowadzeie konta czy jakies inne (z pewnoscia są, tylko Ty o tym jeszcze nie wiesz....) Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6038082 Napisano: 29.06.2015 13:43:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trampek napisał(a):

co o tym sądzicie ? jest tutaj jakaś "pulapka"? bo zawsze. jestem ostrrozna co do konkursow z bankami emotka ..
https://ekokontob...w.bosbank.pl/kbkwww/

przeczytaj dokladnie regulamin
https://ekokontob.../files/regulamin.pdf

konto musi byc 2 lata, ale nie wiem jakie z tym zwiazane sa oplaty - wiadomo, ze poczatku wszystko jest za darmo,ale pozniej...? - nie wczytywalam sie, gdzie pewnie jest jakas tabelka oplat

pamietaj - banki to zlodzieje, ze dosc ze nic od nich za darmo nie dostaniesz, to cie jeszcze w bialy dzien okradna z twojej kasy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037969 Napisano: 29.06.2015 10:45:06 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
jokan napisał(a):

SaMaE napisał(a):

wysłałam chyba z 8 projektów do jacobsa i nic! -.- 

ja sobie odpuściłam ten konkurs widząc jakie cudeńka tam rysują....

jednak mam Mlekolaki, dopiero maila dostalam:) Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037958 Napisano: 29.06.2015 10:34:59 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
SaMaE napisał(a):

wysłałam chyba z 8 projektów do jacobsa i nic! -.- 

ja sobie odpuściłam ten konkurs widząc jakie cudeńka tam rysują.... Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037957 Napisano: 29.06.2015 10:33:58 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
lusienka napisał(a):

I znowu Mlekołaki mnie wyrolwały i bonu mi nie dały emotka

nie tylko ciebie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037702 Napisano: 27.06.2015 22:01:54 w Wkurza mnie...
ograniczenia smsowe 160 znaków emotka - a teraz muszę się głowić jak pozmieniac aby sie to zmiescilo cale (bo mam 170) , albo znowu calkiem na nowo coś wymyślać Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037452 Napisano: 26.06.2015 20:03:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
czy w tym konkursie mozna wyslac zgloszenie z dnia 24.06.2015 - w zasadzie dzisiaj zdalam sobie sprawę przy okazji innego konkursu, że tu mam takie produkcty za kwote minimum

http://www.usmiech4xdziennie.pl/zasady Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037448 Napisano: 26.06.2015 20:00:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
benasia napisał(a):

jak informuje Jacobs i skąd ludzie mają takie cudeńka -których nigdzie nie widzę w "gotowych" ikonach?

ja tez sie o to pytalam, wykorzystają literki i je zmieniaja wielkoscia i rozciagaja , zmniejszaja emotka

po zgloszeniu dostaje sie maila i tak jest napisane "Jeśli Twój Projekt zostanieuznany za zwycięski, zostaniesz o tym poinformowany drogą mailową." Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037318 Napisano: 26.06.2015 15:43:26 w Wkurza mnie...
lusienka napisał(a):

jokan napisał(a):

jokan napisał(a):

benasia napisał(a):

paskudne muszki "przecinki" wszędzie łażą i biorą się nie wiadomo skąd  emotka

owocowki?

wkurza mnie moje roztargnienie konkursowe

oraz to, że nie umiem robić fajnych rzeczy na Jacobsie emotka

A mnie to że wygrywają szklanki typu  
https://przepisyn...s/cup_133708_2_1.png
https://przepisyn...s/cup_133708_1_1.png

I pomyśleć że ja siedziałam ponad godzinę nad moimi projektami i chyba i tak nie zostana docenione,widząc gust jury  emotka

ja nie przegladałam zwycieskich projektow, to nawet nie wiedzialam
ale ze maila brak, to smutek pozostaje... Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037293 Napisano: 26.06.2015 15:06:56 w Pomocy!!!!
snowflake napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Co poradzić na mszyce na poziomkach??? Zaznaczam, że biedronek nie ma i wolałabym nie używać chemii, bo owoce już są emotka

możesz też spróbować wodą z czosnkiem emotka

moze szare mydlo z woda? Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037279 Napisano: 26.06.2015 14:53:08 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

benasia napisał(a):

owocowki?

wkurza mnie moje roztargnienie konkursowe

oraz to, że nie umiem robić fajnych rzeczy na Jacobsie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037278 Napisano: 26.06.2015 14:50:56 w Wkurza mnie...
benasia napisał(a):

owocowki?

wkurza mnie moje roztargnienie konkursowe Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037175 Napisano: 26.06.2015 12:20:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
elmo napisał(a):

Właśnie syn zadzwonił, że listonosz przywiózł depilator.   emotka
Z czego to jest? Proszę o podpowiedź. 

a nie z ambasadora innowacji do testowania?

albo wizaz, ale tam sie chyba jeszcze nie skonczyl konkurs z depilatorami Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037094 Napisano: 26.06.2015 10:35:25 w Pomocy!!!!
ksantypa napisał(a):

ksantypa napisał(a):

rachel napisał(a):

testuje soki z biedronki, zalogowałam się na konto ale ni jak nie mogę znaleźć anikiety kończącej...

u mnie jak wejdę z swoj profil( zalogowano i tutaj jest twój e-mail) mam moje testy-wchodzisz w to i tam masz wypelnij ankietę

dzieki
tez tego nie moglam znalesc i mialam sie pytac, ale zapomnialam i dzisiaj przypadkowo natrafilam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037038 Napisano: 26.06.2015 08:48:54 w SZUKAM....
aloha789 napisał(a):

szukam konkursy z szamponami z schwarzkopf, widziałam gdzieś a teraz nie mogę znaelzc

to ten http://najlepszadlarodziny.pl/ Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6037036 Napisano: 26.06.2015 08:47:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erychta00 napisał(a):

hmm... Albo ja jestem dziś nieprzytomna albo jakiś błąd się pojawia w konkursie DIH z rossmanna. Wypełniłam zgłoszenie i na końcu pojawiła się informacja aby zachować paragon.... Hmmm.... Jaki paragon?  emotka

moze wczesniej zapomnieli dopisac, bo przeciez tam przewazznie sie cos kupuje - ja czytalam regulamin i nic nie bylo o zakupach mowy, co mnie bardzo zdziwilo - moze wlasnie to zmienili teraz? Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6036984 Napisano: 25.06.2015 23:02:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
assal napisał(a):

Litery można ciekawie wykorzystywać emotka

no fakt, nie pomyślałam o tym emotka - no ale to już dzieło sztuki wyjdzie i jakie pracochłonne emotka

no ale chyba się pobawię, a co mi tam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

jokan

#6036981 Napisano: 25.06.2015 22:59:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
czy ktos czai moze jak w Jacobsie robią takie wymyslne cuda? chodzi mi o kształty, kreski.... Wyświetl w wątku >>
0 0