Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika snowflake

snowflake

#7254328 Napisano: 16.04.2025 07:35:14 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
ReneK napisał(a):

snowflake napisał(a):

Pocztex z Włocławka - wizaż czy jeszcze coś innego to może być? 🤔

WIZAŻ!

emotka  czyli testowanie spod lady bo nie ma mnie na liście emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7254249 Napisano: 15.04.2025 17:46:50 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
Pocztex z Włocławka - wizaż czy jeszcze coś innego to może być? 🤔 Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

snowflake

#7254077 Napisano: 15.04.2025 07:47:06 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
ileż można czekać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7254076 Napisano: 15.04.2025 07:44:43 w Zbieramy kasę!

snowflake

#7253920 Napisano: 14.04.2025 13:05:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wiolka252 napisał(a):

Milka żabka ,pisze wyzwanie ukończone a kodu brak . Przedwczoraj pisałam do nich i zero odzewu.Ma też tak ktoś ?

na jakiego maila do nich pisałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253843 Napisano: 14.04.2025 09:55:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
InkaR napisał(a):

[quote=o którym konkursie mówicie?

snowflake]noo dużo błędów od wczoraj jest emotka

w sumie, to o wszystkich w bazie emotka  sprawdź tu Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253839 Napisano: 14.04.2025 09:45:27 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

snowflake napisał(a):

U mnie też błąd - nie działa cytowanie postów. I nie mogę wejść w grupy konkursów (z moim udziałem, bez mojego udziału, itp.) pasek się pojawia ale od razu znika i nie da się w niego kliknąć.

która szata graficzna?

Klasyczna ale już działa emotka  i na komputerze i na telefonie Wyświetl w wątku >>
1 pionas 0

snowflake

#7253814 Napisano: 14.04.2025 08:55:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
noo dużo błędów od wczoraj jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253804 Napisano: 14.04.2025 07:54:27 w Zbieramy kasę!

snowflake

#7253746 Napisano: 13.04.2025 19:35:05 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
U mnie też błąd - nie działa cytowanie postów. I nie mogę wejść w grupy konkursów (z moim udziałem, bez mojego udziału, itp.) pasek się pojawia ale od razu znika i nie da się w niego kliknąć. Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253744 Napisano: 13.04.2025 19:31:26 w Smolar
zezowaty_kot ok, Ty tak to rozumiesz. Ale skoro przeczytałaś cały artykuł to wiesz, że orzecznictwa w tej sprawie nie są jednoznaczne. I znów podkreślę - tym bardziej, że do wzięcia udziału w konkursie ktoś użyje firmowych narzędzi tzn numeru telefonu.

Ps może ktoś się zgłosi na ochotnika i napisze do Smolara czy można brać udział z numerów firmowych.

Ps' nie cytuję postów bo chwilowo nie da rady na e-konkursach. Chyba jakiś błąd jest. Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253736 Napisano: 13.04.2025 19:02:37 w Smolar
Rozumiem, że to wygrane z użyciem firmowej komórki?

Zresztą... https://www.prawo...yrok-nsa,529581.html Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253728 Napisano: 13.04.2025 18:22:33 w Smolar
zezowaty_kot napisał(a):

snowflake napisał(a):

Pytanie czy każdy prawidłowo rozlicza takie KUP.

Zresztą nie jestem pewna czy w przypadku konkursów to by Ci pomogło. Skoro Smolar tak pilnuje, żeby w konkursach brały udział osoby "rzeczywiste" ( na swoje dane), i zastrzega, że paragony muszą być wystawione bez NIP ( czyli nawet jakbyś danego produktu konkursowego nie ujęła w kosztach firmy, to i tak paragon z NIP odpada ), to wątpię, żeby przeszedł firmowy telefon używany również prywatnie. Jedynie mogłaby tu pomóc indywidualna interpretacja US ale wg mnie tylko do tego, żeby Ci nie zaliczyli nagród jako przychody z działalności.

Co Wy wymyślacie za fantastyczne opowieści, to sam Hans Christian Andersen i Edgar Allan Poe nie ogarną 🙉
Co prawda scenariusz jest kuszący.
"Wiesiek, robimy Kowalskiej kontrolę skarbową na 5 lat do tyłu, bo kupiła Milkę w Żabce i zgłosiła się do konkursu z telefonu, którego używa RÓWNIEŻ w celach firmowych. A i sprawdź czy z tego telefonu nie puszcza dzieciom bajek, ale ją dojedziemy, cofniemy jej te 15 zł wrzucone w koszta w lutym 2021 roku hahahaha

Napisałam, jak to wygląda od strony księgowej. Napisałam, że z księgowego punktu widzenia takie nagrody są przychodem z działalności. I żadne zaklinanie ani "tu du du dum" tego nie zmieni. Warto, żeby wiedziała na czym stoi. Nieznajomość prawa nie zwalnia z odpowiedzialności. I, że wątpię, że Smolar w takiej sytuacji by wydał nagrodę znając ich metody weryfikacji. A co do kontroli - wystarczy serdeczny przyjaciel i mały dosonik. A kontroli ostatnio jest więcej bo szukają kasy. Przykłady? Jedna moja klientka ma co rok wizytę miłych Pań z US - sprawdzają czy na pewno dostaną paragon. Żeby było śmieszniej - nawet vatowcem nie jest. A wydawałoby się, że na takich nie zwracają uwagi. Pewnie ktoś na nią donosi. Inny klient dostał wezwanie do korekty zeznania rocznego sprzed 4 czy 4 lat bo zapomniał o jednej wpłacie z tytułu najmu mieszkania. 
No ale niech będzie, że to bajki 😉 Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253690 Napisano: 13.04.2025 12:45:29 w WC - rozmowy o wszystkim
kiwiwi napisał(a):

Widzę, że ostatnimi czasy coraz częściej w dyskusjach na różne tematy pojawiają się jako argumenty na poparcie jakiejś tezy treść wygenerowane przez ChatGPT. Nie idźcie tą drogą emotka ChatGPT to jest model językowy, nie baza wiedzy. On generuje tekst na zadany temat, fakty go trochę mniej interesują. Oczywiście jego teksty nie muszą być zawsze nieprawdziwe, ale mogą też mocno mijać się z prawdą. Nie bez powodu pod oknem dialogowym chatu jest taka formułka: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje".

To taka interaktywna Wikipedia XXI wieku mająca chyba jeszcze większą tendencję do fantazjowania 😁 Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253685 Napisano: 13.04.2025 12:09:42 w Smolar
Luiza37 napisał(a):

Odpowiedź z chata:
Tak, możesz korzystać z telefonu wziętego na abonament w ramach jednoosobowej działalności gospodarczej również do celów prywatnych — ale są pewne rzeczy, o których warto wiedzieć:Jeśli korzystasz z telefonu częściowo prywatnie, musisz ustalić proporcję użytkowania (np. 50% służbowo, 50% prywatnie) i tylko tę część możesz wliczyć w koszty działalności (tak samo z VAT-em — odliczysz tylko odpowiedni procent).

A więc przy prawidłowym rozliczaniu jak najbardziej mogę korzystać z tego telefonu także prywatnie na konkursy.

Pytanie czy każdy prawidłowo rozlicza takie KUP.

Zresztą nie jestem pewna czy w przypadku konkursów to by Ci pomogło. Skoro Smolar tak pilnuje, żeby w konkursach brały udział osoby "rzeczywiste" ( na swoje dane), i zastrzega, że paragony muszą być wystawione bez NIP ( czyli nawet jakbyś danego produktu konkursowego nie ujęła w kosztach firmy, to i tak paragon z NIP odpada ), to wątpię, żeby przeszedł firmowy telefon używany również prywatnie. Jedynie mogłaby tu pomóc indywidualna interpretacja US ale wg mnie tylko do tego, żeby Ci nie zaliczyli nagród jako przychody z działalności. Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253673 Napisano: 13.04.2025 11:11:32 w Zbieramy kasę!

snowflake

snowflake

#7253643 Napisano: 13.04.2025 01:21:11 w Smolar
emanuela24 napisał(a):

snowflake napisał(a):

Konkursowiczom nie dogodzi 😣 Gdy w konkursie 3/4 laureatów to mieszkańcy jednej miejscowości lub gdy na wymaganą pisemną odpowiedź na pytanie, ktoś przesyła makietę - to źle, oszuści, kombinatorzy itp. A gdy jakaś agencja chce ukrócic takie praktyki i wymaga ( olaboga!), żeby każdy grał na swoje prawdziwe dane - to również źle emotka

Jeśli grałam ją i mąż to co mi do tego że ktoś inny z mojej miejscowości gra? Co ja mam zrobić? Wybić pozostałe 2 rodziny konkursowiczy żeby smolar był zadowolony? emotka

A gdzie ja coś takiego napisałam? Bo pisząc o "3/4 laureatów konkursu z jednej miejscowości" miałam na myśli niekoniecznie Smolarowe loterie, w których całkowicie przypadkowo dość często się powtarzają te same miejscowości. Zresztą jesteś tu nie od roku czy dwóch i dobrze wiesz, jak niektóre konkursy wyglądały/wyglądają. Wyświetl w wątku >>
0 0

snowflake

#7253637 Napisano: 13.04.2025 00:29:29 w Smolar
Konkursowiczom nie dogodzi 😣 Gdy w konkursie 3/4 laureatów to mieszkańcy jednej miejscowości lub gdy na wymaganą pisemną odpowiedź na pytanie, ktoś przesyła makietę - to źle, oszuści, kombinatorzy itp. A gdy jakaś agencja chce ukrócic takie praktyki i wymaga ( olaboga!), żeby każdy grał na swoje prawdziwe dane - to również źle emotka Wyświetl w wątku >>
1 unicornes 0