Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cudaczek121

cudaczek121

cudaczek121

#6868932 Napisano: 07.07.2022 19:29:58 w WC - rozmowy o wszystkim
Ale jest też opcja np wpłaty na rzecz syna naszej forumowiczki Kasi-Bartusia Ch  Pieniądze przydadzą się mu na rehabilitacje, bo niedawno przeszedł operacje wycięcia guza mózgu. Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6868931 Napisano: 07.07.2022 19:26:34 w WC - rozmowy o wszystkim
toka napisał(a):

titinunu napisał(a):

toka napisał(a):

Pewnie to glupi pomysł ale może coś dla wnuka Marioki? Ona tak lubiła go rozpieszczać.

pomyśl nie głupi, tylko jak to przekazać.w jakiej formie

To akurat żaden problem - mozna poprosić o adres przez fb Nie wiem tylko czy nadal jest tylko jeden wnuk czy nie więcej i nie mam konkretnego pomysłu Ale jestem pewna ze by ją to ucieszyło. 

Może bilety do Energylandii.Jeden wnuk ma chyba 11 lat, drugi mlodszy Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

cudaczek121

#6868930 Napisano: 07.07.2022 19:24:20 w WC - rozmowy o wszystkim
toka napisał(a):

Pewnie to glupi pomysł ale może coś dla wnuka Marioki? Ona tak lubiła go rozpieszczać.

Z tego co wiem to Mariolka miala 2 wnuków- tego Dawidka i jeszcze drugiego Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

cudaczek121

#6868778 Napisano: 07.07.2022 00:31:06 w WC - rozmowy o wszystkim
Mia- Ewuniu ja Cię tez kojarzę z festiwalu piwa w Poznaniu, gdzie była też Mariolka. Szalenie pozytywna i serdeczna z Ciebie Osoba! Pozdrawiam cieplutko! Wyświetl w wątku >>
1 mama2006 0

cudaczek121

#6868777 Napisano: 07.07.2022 00:21:51 w WC - rozmowy o wszystkim
privatedo napisał(a):

Na kwiatach będzie napis : 

Mariolka, nikt nie zapełni pustki po Tobie - przyjaciele z e-forum 

Jesli ktoś jest przeciw, niech się sprzeciwia ale teraz 

Ja bym dala po prostu przyjaciele z Sieci, albo przyjaciele z Forum bez tego e na początku. No, ale w sumie Zmarłym jest wszystko jedno, co na szarfie, ważne, co Żałobnicy mają w sercach i umyslach. Po raz kolejny jestem dumna z naszych Forumowiczow, ze tak się jednoczą w obliczu tragedii! Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6868768 Napisano: 06.07.2022 22:49:28 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

androm napisał(a):

ziolko napisał(a):

Mariolakal, nikt nie zapełni pustki po Tobie - przyjaciele z e-konków

Mariola, nikt nie zapełni pustki po Tobie - przyjaciele z forum.

Mariolka, nikt nie zapełni pustki po Tobie - przyjaciele z sieci.

Słowo SIEĆ może być alegorią konkursowej pasji. Bo że wpadła w nią, jak śliwka w kompot albo jak szprotka w sieć - to pewne! emotka
A przy tym nie trzeba postronnym ludziom mącić w głowie jakimiś ekonkami. Kogo to interesuje? emotka

Ty też poznałeś Mariolę osobiście na tym pamiętnym zlocie Mkcafe:) Ile lat temu to było, nie pamiętam nawet Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

cudaczek121

#6868751 Napisano: 06.07.2022 21:11:42 w WC - rozmowy o wszystkim
monnikk napisał(a):

caramela napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

caramela napisał(a):

Potrzebuje porady, czy stosowne jest robienie w pracy przyjęcia niespodzianki dla osoby odchodzącej na emeryturę? 

To zależy od atmosfery i stosunkow panujących w pracy. Moja mama pracuje w przedszkolu i gdy ona i jej koleżanki przechodziły na emeryturę, to kazda przyniosła do pracy ciasto i w sumie tak świętowały. Jeśli darzycie szczególną sympatia odchodzącego na emeryturę pracownika, to na pewno osoba się ucieszy:)

To jak najbardziej rozumiem, Twoja mama sama chciała się podzielić tym przeżyciem z koleżankami emotka  tylko tu chodzi bardziej o aspekt, czy nam wypada robic taką imprezę gdy nie specjalnie wiemy jak ta osoba zaareguje. Dla innych ten etap jest wyczekiwany, dla innych może być przygnębiający. Ja uważam że nie bardzo wypada takie rzeczy robić, bez uzgodnienia z drugą stroną. Dziękuje Ci za odpowiedź emotka  

Chyba wszystko zależy od tego, jak dobrze zna się tę osobę. Mój tata w tym roku po 40 latach pracy w jednym miejscu też przeszedł na emeryturę. Było to dla niego bardzo trudne przeżycie, choć miał nadal pracować jakąś część etatu. Współpracownicy zorganizowali mu miesiąc przed emeryturą niespodziankę-pożegnalny poczęstunek, dostał książkę i kartkę o tresci w stylu: teraz to czas na ryby, hobby a nie na pracę. Było mu przykro, bo trochę wyglądało to tak, jakby już go tam nie chcieli. Znam cześć tych ludzi i wiem, że chcieli dobrze. Ale wyszło, jak wyszło.  Jeśli ktoś się cieszy na "nowe życie",  pewnie chętnie będzie świętować, jak ktoś nie wyobraża sobie życia poza pracą, przejście na emeryturę to bardzo trudny temat. 

Moja mama tez w tym.roku obchodziła 40 lat pracy zawodowej. Niestety, w jej przypadku przejście na emeryturę ma charakter jedynie symboliczny, bo z samej głodowej emerytury, nie przeżyłaby, niestety,:( Wyświetl w wątku >>
0 0

cudaczek121

#6868727 Napisano: 06.07.2022 19:38:31 w WC - rozmowy o wszystkim
caramela napisał(a):

Potrzebuje porady, czy stosowne jest robienie w pracy przyjęcia niespodzianki dla osoby odchodzącej na emeryturę? 

To zależy od atmosfery i stosunkow panujących w pracy. Moja mama pracuje w przedszkolu i gdy ona i jej koleżanki przechodziły na emeryturę, to kazda przyniosła do pracy ciasto i w sumie tak świętowały. Jeśli darzycie szczególną sympatia odchodzącego na emeryturę pracownika, to na pewno osoba się ucieszy:) Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

cudaczek121

#6868700 Napisano: 06.07.2022 17:45:10 w WC - rozmowy o wszystkim
Jejku nie mogę odzalowac tej Marioli:( To byl taki Dusza- Czlowiek Wyświetl w wątku >>
1 mama2006 0

cudaczek121

#6868691 Napisano: 06.07.2022 17:15:31 w WC - rozmowy o wszystkim
mia napisał(a):

ziolko napisał(a):

mia napisał(a):

Moja wersja:
Mariolakal, nikt nie zapełni pustki po Tobie - przyjaciele z e-konków

Hmm... trzeba też brać pod uwagę, że taki napis może wzbudzić niezdrową ciekawość części ludzi - w sensie nicka i nazwy forum. 

A co nas obchodzi niezdrowa ciekawość ludzi? emotka Więc może być sama Mariolka. Tu się zgodzę, bo wygląda trochę jak literówka.
Na wiązance dla Delvito, też był nick...

A nie moze byc taki sam napis jak u Niej tylko zmiana nicka na Mariolką? Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

cudaczek121

#6868459 Napisano: 05.07.2022 20:56:31 w Żegnamy zmarłych
pioge7 napisał(a):

A zapytam, bo nie śledzę forum na bieżąco, bo akurat mam dzieci na wakacjach i tak z doskoku jestem… 
czy składka na wieniec jest/będzie? Ktoś coś myśli? 

O tym samym pomyślałam! Mariolakal byla świetna babka i jeśli ktoś od nas wybiera się na pogrzeb, dorzucę się do wieńca! Podczas jednego ze zlotow forumowych, ktoś mi kiedys powiedział  że ja i Mariolką jesteśmy najbardxiej rozpoznawalne na tym forum. Ciężko mi mowic o Niej w czasie przeszlym, ech Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6868440 Napisano: 05.07.2022 19:27:00 w Żegnamy zmarłych
Poznałam Mariolę przy okazji kursu parzenia kawy Mkcafe we Wrocławiu. A potem jeszcze widzislysmy się na festiwalu Lecha w Poznaniu i te spotkania wspominam z rozrzewnieniem. To była taka serdeczna i pozytywnie zakrecona Osoba. Bardzo mi smutno z powodu Jej śmierci, jestem zdruzgotana! Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

cudaczek121

#6865730 Napisano: 20.06.2022 23:58:26 w moje dzisiejsze wygrane :)
visserarthur napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wygrałam przed chwila 50 zł z.zywca za pierwszym razem, ale niestety paragon mi nie przechodzi:(

Oj, obawiam się, że źle wpisałaś przy zgłoszeniu numer paragonu, albo w formularzu laureata wpisujesz zera z przodu, jeśli tak wygląda numer paragonu.

W temacie 200 zł Allegro z Żywca.

Nie, po prostu format paragonu byl nie taki jak trzeba, ale jakimś cudem udało mi się zmniejszyć ten paragon, choć nie jestem w tym lotna i przeszlo! Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6865711 Napisano: 20.06.2022 21:12:15 w moje dzisiejsze wygrane :)
Wygrałam przed chwila 50 zł z.zywca za pierwszym razem, ale niestety paragon mi nie przechodzi:( Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

cudaczek121

#6864848 Napisano: 14.06.2022 17:27:20 w moje dzisiejsze wygrane :)
Zlecony dzis przelew 10 dolarów na PayPal z ysense ankiety Wyświetl w wątku >>

cudaczek121

#6864181 Napisano: 09.06.2022 17:02:57 w SZUKAM....
zielonaszpilka napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Ogólnie myślałam o tysiaku...czy to nie będzie zbyt mała kwota. Dzięki, uspokoiłyście mnie emotka

Nie, nie przesadzajmy, to absolutnie nie będzie za mało  emotka  wbrew temu co pisze nanajka 1000 zł to nie standard. Gdyby tak było to wielu ludzi rezygnowałoby z pójścia na wesele, bo przecież koperta to często nie jedyny koszt takiej imprezy, a wtedy okazuje się, że jest to połowa ich wypłaty albo i więcej. Jestem przekonana, że 1000 bardzo ucieszy młodych a koperta będzie jedną z grubszych, no chyba że jesteście rodziną Carringtonów emotka  

Wczoraj przymierzałam sukienkę na wesele, obok młode dziewczyny rozmawiały właśnie o tym ile dać do koperty na wesele. Jedna z nich stwierdziła, że dają 200 zł od pary bo już sama jej sukienka 299 i buty 150, no i chłopak musiał kupić sobie garnitur i nową koszulę.. Tak więc ten, tego, to... emotka  

Wiadomo, każdy daje tyle ile może, jednak 200 zł od pary wydaje się mało w obecnych czasach. Z drugiej strony 200 zł dane przez niektóre osoby może ucieszyć młodych bardziej niż większe kwoty od innych. Zapraszamy na wesele naszych bliskich i raczej orientujemy się czy te 200 zł to dla nich drobne czy jednak spora kwota, a - przynajmniej mam nadzieję, że większość podchodzi do wesele jednak z takim nastawieniem, że najważniejsze, żeby nasi bliscy byli obecni  

Myślę, że na wesele to tak minimum 500 zł wypada dać.A z drugiej strony jeśli ktoś robi wesele i liczy na to, że w lwiej części a najlepiej w całości niech się zwroci, to po co robi takie wystawne wesele. Lepiej zrobić skromniejsze i zaprosić tylko naprawdę tych najbliższych,a nie od 20 lat niewidziane ciotki Wyświetl w wątku >>
2 cb656, rare85 0

cudaczek121

#6864180 Napisano: 09.06.2022 16:54:38 w SZUKAM....
ewikewikk napisał(a):

Ślub - ostatnio czytałam artykuł w necie, to pisali, że ok. 500 zł to minimum.m

Mam 18 czerwca Komunię córki swojej kuzynki, to jak myślicie 300 zł wystarczy czy jednak za mało bedzie? Wyświetl w wątku >>
1 nariam 0