Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
aniajukej
Postów 234
Data rejestracji 05.04.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dołączam z Eską
I dodaję Leaving Neverland. Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję za sprawną i sympatyczną wymianę Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.wszechkoty.pl Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W PL w ubiegłym tygodniu 400 zł na Prezent Marzeń i 400 zł w gotówce w konkursie Radia Złote Przeboje Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żadnych fajnych konkursów tu nie ma i nigdy nie było.
Na fb jak jakiś jest fajny, jak np. na Pandorze, to udział bierze 300000 osób Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pamiętam!!! Fajne czasy Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znajdź na paragonie numer transakcji i wpisz ten numer. Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
10 zgłoszeń, jedna para słuchawek. Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zanim mnie znowu spróbujesz ocenić. Frgm bloga.
"Lubię czasami wrzucić do sieci prowokacyjny komentarz w odpowiedzi na jakiś artykuł, czy zaczepną odpowiedź do czyjegoś komentarza. Im popularniejszy portal, tym hejt pod moim adresem zaczyna się szybciej. Zazwyczaj na niego nie odpowiadam, ale czasami nie mogę oprzeć się pokusie, by nie podyskutować sobie kulturalnie z nieświadomymi prowokacji użytkownikami internetu.
Tak było w przypadku, gdy napisałam, że pozbyłam się z mojego domu książek, bo mojej córce po nich odbija, jej wyobraźnia zaczyna szybować na niewyobrażalnych dla mnie pułapach a jej wiedza i słownictwo poszerzają się w zastraszającym tempie.
Jednakże moja wczorajsza odpowiedź do hot niusa sprzedanego po południu przez Radio Zet, była przemyślana i w 100% zgodna z moimi uczuciami.
Cytuję niusa: "Dramat w Niemczech. 25-letnia mieszkanka Hanoweru nie mogła dostać się do mieszkania swoich krewnych. Zaniepokojona kobieta wezwała na miejsce patrol policji. W środku znaleziono dwa martwe ciała. W mieszkaniu w niemieckim Hanowerze leżały zwłoki 52-latki i jej 27-letniego syna. Jak mówią śledczy, od samego początku podejrzewali, że za śmierć dwojga osób odpowiadał pies rasy Staffordshire Bull Terrier (...)"
Dodam jeszcze, że artykuł opatrzony był tytułem "Ogromna tragedia" oraz zdjęciem psa i zanim zaczęłam go czytać, miałam już w głowie wizję kolejnego psychola, który krzywdząc bezbronne zwierzę, chciał udowodnić światu jaki z niego bohater.
Gdy doczytałam do końca, szczerze mówiąc ulżyło mi. Nareszcie to nie człowiek skrzywdził psa. No i właśnie wtedy poczułam, że muszę napisać to, o czym pomyślałam.
I napisałam w komentarzach pod artykułem: "Jednak wolę przeczytać takiego niusa niż kolejne doniesienia o psie skatowanym przez człowieka".
No i się zaczęło...
Napisano między innymi, że ze swoimi przekonaniami jestem jak Hitler, bo lepiej traktuję zwierzęta, niż ludzi.
Na privie dostałam wiadomość, że powinnam się smażyć w piekle, bo nie mam wrażliwości na ludzką śmierć a psią maszynę do zabijania powinnam mieć w domu, żeby zagryzła kiedyś na śmierć mnie i moje dzieci.
Ktoś napisał, że mnie po cenzuraiło, bo śmiem się wyrazić o ludzkiej krzywdzie takimi lekceważącymi słowami.
No i że jestem chora psychicznie i dużo takich wkurzonych emotek wrrrr dostałam.
O prawo do posiadania psa zaczęłam walczyć, gdy miałam 5 lat.
Rodzice ugięli się po raz pierwszy dwa lata później. Dostałam pudelka na siódme urodziny. Potem przygarnęliśmy owczarka niemieckiego, potem kolejnego a pekińczyka dostałam od Mikołaja.
Nie mówię, że nigdy nie stosowałam przemocy fizycznej wobec psów, bo to nie byłaby prawda. Raz zastosowałam... Gdy miałam jakieś 4 lata, Kama, (owczarek niemiecki należący do Siostry mojej babci) próbowała zbyt brutalnie ustalić ze mną zasady koegzystencji. Ugryzłam ją w ucho. Mama mówi, że to był początek pięknej przyjaźni. Ja ją kochałam a ona ze słusznej odległości odwzajemniała moje uczucie.
Gdy stworzyłam własny dom, nie mogło zabraknąć w nim psów, bo dla mnie istnieje tylko jeden model Domu Idealnego. Ten z psami w środku. Mogą być też w nim ludzie, ale psy muszą.
Gdy czytam (choć ostatnio już nie czytam, bo mam po prostu dość tej patoli) doniesienia mediów o przestępstwach dokonywanych przez ludzi na psach, o bestialskich zbrodniach (tak, to są zbrodnie), których ludzie dopuszczają się na bezbronnych zwierzętach, PRZYSIĘGAM!, budzą się we mnie najgorsze instynkty!
Jestem osobą bardzo miłą, wrażliwą, pomocną, empatyczną.
Ale gdy doświadczam przemocy wobec bezbronnych, do głosu dochodzą bardzo złe demony drzemiące w mojej sympatycznej osobowości.
Mając niespełna 20 lat miałam nieprzyjemność być świadkiem sytuacji, gdy jakiś niewielki pan chciał wyegzekwować od swojego psa posłuszeństwo. Wymyślił sobie, że jak go skopie na ulicy, pies zacznie go słuchać. To był rok 1998. Nikt nie zareagował. Nikt, poza mną. Nie wiem jak to się stało i kiedy, ale w ułamku sekundy pies był w moich rękach a pan leżał na chodniku. Powinnam go wtedy jeszcze skopać, ale tak się bałam, że uciekałam aż mi się trampki paliły.
Moim zdaniem prawo jest zbyt łagodne dla psychopatów znęcających się nad zwierzętami i to jest podstawowy problem. Potrzebne są radykalne zmiany i to na cito.
Gdyby w ramach kary, przed osadzeniem w więzieniu, można byłoby na przykład takiego gościa przywiązać liną do auta i przeciągnąć po okolicy, na przykład wokół schroniska. Albo rozebrać do naga i zostawić w lesie przywiązanego do drzewa na dobę lub dwie bez jedzenia i picia. Albo go skopać i połamać mu ręce albo nogi. No albo na przykład oblać benzyną i podpalić (tak na chwilę chociaż). Albo wsadzić do worka, zawiązać i wrzucić do rzeki...ehhh rozmarzyłam się.
No bo niby dlaczego ktoś, kto świadomie wykorzystał przewagę fizyczną nad bezbronną istotą żyjącą po to tylko, żeby rozładować swoje chore emocje, ma prawo żyć bez doświadczenia na własnej skórze tego, co sam zrobił?" Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi ktoś, kogo zdanie mnie nie obchodzi. Równie dobrze mogłby nic nie napisać. Nie czytam jego wypowiedzi w innych wątkach, bo jego trzeba lekceważyć jak siostry Godlewskie. Nie słuchać, nie komentować, olewać. Takie wytwory żyją własną rzeczywistością, w której wiele wiedzą i coś znaczą. W momencie, gdy przestajesz ich zauważać, zmieniają nick i zaczynają nowe życie. Czasami lubię prowokować takie bezbarwne ptaszki udające papugi, ale dzisiaj mi się nie chce, bo już znowu mam świąteczny nastrój, pomimo tego newsa z rana. Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niepotrzbenie to Ty się wypowiadasz. Wszędzie, w każdym wątku, na każdy temat. Rzygam Twoim nickiem na tym forum. Szczerze. Wyświetl w wątku >>
aniajukej
Postów 234
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oczywiście, że nie weszłam w ten link, ponieważ autorka posta nie napisała do czego się odnosi.
Tym niemniej nie każdy chce czytać takie wiadomości i faktycznie ten wątek czyni mnie nieszczęśliwą. Dlatego również nie czytam, nie słucham i nie ogladam żadnych wiadomości. Wyświetl w wątku >>