Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Warto sprawdzić czy dziecko nie ma choćby płaskostopia, bo to ważne Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie też dzieciaki biegają boso Baa skarpety to ich wróg (mają to po mnie )Myślałam, żeby kupić te skórzane paputki, ale to strata kasy. Bartuś czasem ponosi skarpetko kapcie, ale to do czasu, aż sobie przypomni, że trzeba je zdjąć Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Emele są świetne, ale cena też powala, bo za nasze zguby daliśmy 149 zł.Na razie jestem zadowolona z elefantenów, które teraz kupiliśmy.
Dominikowi teraz kupuje już "normalne" buty, tzn nie patrze na atesty itp ale musimy mieć mocne, bo Dominik niszczy moment.
Teraz też ma 4 pary, tylko o tyle fajnie, że noga już mu tak nie rośnie i buty zazwyczaj ma 2 sezony - to też jest powód dlaczego warto kupić dobre buty.
Co do używek, ja jestem przeciwna i to bardzo, dzieciom kształtuje się nóżka i można nieświadomie na prawde krzywne zrobić jeśli trafi się na buty po dziecku z wadą.
Ja teraz muszę jeszcze kupić Bartkowi coś taniego do biegania po działce (jak w końcu przestanie bać się trawy ), bo inaczej sandały załatwi moment, ale myśle, że kupie po prostu sandałki te kapciowate z befado, lub jakieś trampki Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od dawna wiadomo,że Eurowizja to nie konkurs na najlepszy zespół/piosenke, żeby tak było musieliby diametralnie zmienić zasady, a to już nie byłoby Eurowizją ... Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi tam nie przeszkadza, że wygrała Conchita, baaa jaki to cudowny pstryczek dla homofobów
Ale spójrzmy prawdzie w oczy Polska ma tak słaby wynik również dlatego, że zagraniczna prasa nie pozostawiła na nas suchej nitki - bo jak inaczej wytłumaczyć, że w półfinale mieliśmy tak dobry wynik.
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bartusiowi też chce kupić jakieś do biegania np po ogrodzie, ale to już w późniejszym czasie, bo właśnie teraz miałam takie kupować, gdyby nie zgubił tamtych
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka tej firmy nie zna, ale polecam emel- są boskie ręcznie robione, delikatne dla nóżki, leciutkie - no bajka - gdyby tylko miały gps w razie zgubienia
Ale elefanteny też są fajne i też ładnie się wyginają.
Swoją drogą ludzie patrzeli na mnie dzisiaj w deichmannie jak na kosmitke, bo wszystkie buty wyginałam w każdą strone Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bartuś ma nike, ale zakładałam je tylko do wózka jako ocieplacze - nie chce, żeby w nich chodził. Dominik miał kilka par ale jako dodatek, bo na prawdę krzywiła mu się w nich nóżka.
Kupiłam te elefanteny - są na prawdę fajne. Pominę jakoś wykonania w tych tańszych, ale sama podeszwa jest twarda jak cegła a elefanteny pięknie wyginają się w każdą strone. Teraz przykleje Bartusiowi je do stopek, co by nie zgubił następnych po nie całym miesiącu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ehh tak mi szkoda tego zgubionego bucika, że masakra
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo albo kupie tańsze pełne, albo lepsze sandałki - a nie chce kupować butów bez atestów itp Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z jednej strony jest chłodno jeszcze ( ale ciągle mam złudną nadzieje, że zaginiony bucik gdzieś leży i się śmieje) z drugiej strony i tak pewnie zaraz trzeba pewnie kupować sandałki
albo coś takiego http://www.deichm...ciece/buty-dzieciece Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
30 kwietnia miałam dostać przelew na swoje konto, pieniędzy nie dostałam mimo ciągłego sprawdzania zarówno i w banku, a w końcu w urzędzie. Po wnikliwych poszukiwaniach okazało się, że urzędniczka przelała kase na konto, które mieli w systemie 8 lat temu Konto teoretycznie czynne, więc przelew nie wrócił, ale czynne jest tylko dla kredytu, który wciąga każdy przelew. Teraz ja zostałam bez kasy, urząd łaskawie złożył do banku wniosek o zwrot przelewu - którego bank nie ma obowiązku zwrócić i każą mi cierpliwie czekać, aż sprawa się wyjaśni.
Cholera, ja podałam wszystkie dane dobrze, kase powinnam mieć ponad tydzień temu i kit, że ktoś może potrzebować pieniędzy, nie ważne, że błąd urzędnika, to ja mam cierpieć, bo oni drugi raz nie mogą przesłać Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ehh i teraz zastanawiam sie, czy kupić tymczasowo jakieś tańsze buty w deichmanie do którego mam bon (na elefanteny nie wysupłam w tym miesiącu), czy przejściowo po prostu befado.
Ehhh w piątek wywróciłam dom do góry nogami, ale jeszcze dla pewności chyba zrobie powtórkę.
Najgorsze, że Bartuś ciągle brał te buciki i po domu targał. Gdzie nie odłożyłam to jak je zauważał to zaraz łapał i normalnie wszyscy w domu mają zaniki pamięci, czy on przyszedł z dworu z jednym butem, czy z dwoma
Ale mamuśka, która w tym dniu na chwile podjechała do mnie i gadałyśmy przed domem, jak Bartuś był w rowerku, pamięta, że co chwile próbował zdjąć buty Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dolly nawet sprawdziłam miejsca na codzień niedostępne Ale ostatnio szukałam tak jednej torby od wózka, chyba z 2 tygodnie, a okazało się, że Domiś schował ją do torby podróżnej, którą na chwile zdjełam z szafy i zapomniał o tym
Ale normalnie jestem zła jutro maks wtorek muszę jechać po nowe buty Ale chyba kupie po prostu befado jeśli dostane mniej kapciuchowate, albo nie wiem Wyświetl w wątku >>