Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ciasssteczko
Postów 1359
Data rejestracji 31.12.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli nie ma zapisu o przejęciu praw autorskich, a organizator konkursu który wskazałaś w linku nie wymaga, by zdjęcie nie było wcześniej publikowane to wszystko jest ok Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
potwierdzam, bounty Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czy ktoś kiedyś widział konkurs na fejsie, który byłby zgodny z regulaminem? Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moja rada: zadzwonić do nich i upewnić się, czy wszystko ok Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nagroda drugiego stopnia to zaproszenie na finał Elite Model Look - i mogli ją zdobyć uczestnicy zarówno z Reala, jak i z ogólnpolskiego. Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe od wieszaków też mi się obrywało, i babcie wiecznie narzekające, że ja tak marnie wyglądam
trzeba tylko pamiętać, że nie zawsze spadek wagi = anemia, ja mam akurat anemię z nieprawidłowego wchłaniania żelaza, więc niezwiązana z wagą, nie chcę nikogo straszyć Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To nie jest ogromna niedowaga - jak miałam 18 lat to też w krótkim czasie ubyło mi z 10kg, od tego czasu przy wzroście 166cm rzadko przekraczam 48kg i muszę się podtuczać tylko przez wzgląd na anemię, której nabawiłam się później. Bardzo szczupli ludzie (bez zaburzeń żywienia) też mogą być całkowicie zdrowi - u mnie miało to tylko i wyłącznie podłoże hormonalne w związku z dojrzewaniem, ale zasadniczo morfologia to podstawa, poza tym badanie czy nie ma brzydali-pasożytów. Głowa do góry! Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisałam o tym, jak to wygląda z punktu widzenia ogólnych praw autorskich, a praktyka swoją drogą
Np. copywriter nie sprzeda dwóm agencjom identycznego hasła, ale w przypadku konkursów - wiadomo, czasem przerabiamy jakiś pomysł na potrzeby różnych zgłoszeń - moim zdaniem jednak, tak jak napisałam, warto to wziąć pod uwagę i świadomie nie wykorzystywać nagrodzonych wcześniej prac (o ile pamiętamy, że organizator dziabnął do nich prawa), chociażby dlatego, żeby uniknąć potem przykrych komentarzy i zarzutów Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Odnośnie wykorzystywania używanych tekstów - nie widzę przeciwwskazań, o ile w regulaminie nie jest jasno określone, że praca nie mogła być wcześniej publikowana ani nagradzana. Warto wziąć pod uwagę, czy wygrywając w innym konkursie tekstem lub zdjęciem nie przekazaliśmy tym samym praw autorskich organizatorowi - wówczas nie możemy ich wykorzystywać (tak jak jedna specjalistka z naszego forum ).
Odnośnie zdjęć - jestem przeciwna wykorzystywaniu zdjęć z sieci, bo nawet, jeśli nie ma wyraźnych zastrzeżeń, zdjęcie może być chronione prawami autorskimi. Jeśli to nie konkurs fotograficzny, a jedynie ilustracja do tekstu, to można zawsze podać autora fotografii. Osobiście nie radziłabym korzystać nawet z serwisów typu 'darmowe fotki', moje zdjęcia trafiły kiedyś właśnie do darmowych tapetek na pulpit, oczywiście bez mojej zgody Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak się składa, że jestem filologiem (uff, dobrze, że nie copywriterem )
w żadnej bajce nie powinno się używać mądrych słów, jeśli nie rozumie się ich znaczenia Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja proponuję jeszcze sprawdzić w słowniku, co znaczy słowo nuworysz Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
moja naśladowniczka usunęła zgłoszenie, oczywiście bez słowa przeprosin, ale nie liczyłam na to Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziab, dziab Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myślę, że nikt nie czułby się zaszczycony, bo złodziejowi bardzo spodobał się jego portfel z plagiatami jest podobnie, niestety Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chodzi o walentynkowy konkurs na fanpage'u Triumpha, laska zerżnęła moje życzenia z innego serwisu. napisałam jej na pw i w komentarzach, zobaczymy Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale na argument inni tak robią, więc czemu nie chyba nie ma rozsądnej odpowiedzi Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Raz się z Tobą zgodzę... Koleżeństwo nie zawsze powinno oznaczać przyzwolenie na postępowanie wbrew regułom. Nie mam nic personalnie do Moniki, gramy, wygrywamy swoje. Wrzucanie prac plastycznych na konkurs hasełkowy wydaje mi się trochę nie w porządku, ale wiadomo - ryzyk-fizyk, może nagrodzą, tu pretensje można mieć do organizatorów, że nie dają równej szansy uczestnikom, bo nie wywiązują się z własnego regulaminu. Mam przynajmniej nadzieję, że tym razem wygrana nie była okupiona domniemanym plagiatem, mnożeniem tożsamości ani wykorzystywaniem zdjęć, do których prawa zostały przekazane innym podmiotom po wygranej w innym konkursie. Wyświetl w wątku >>
ciasssteczko
Postów 1359
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmmm, dziwne, że aż tyle jej się zmieściło na tym małym kuponiku konkursowym, jaki należało wrzucić do urny Wyświetl w wątku >>