Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika masza

masza

#6777485 Napisano: 25.04.2021 04:44:11 w Giełda Kodów ; )
Czy ktoś ma na zbyciu kod do  Zooplusa na 10% - z konkursu Inpost? Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6777021 Napisano: 22.04.2021 15:22:31 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
rare85 napisał(a):

masza napisał(a):

Czy wszyscy dostali dziś Haribo? Bo do mnie tylko jeden zestaw dotarł, czekam jeszcze na jeden....

Nie mam. Nie dostałam też powiadomienia z Dpd o przesyłce. Może na raty wysyłają? 

też mam:) Wyświetl w wątku >>
1 rare85 0

masza

#6776970 Napisano: 22.04.2021 13:04:27 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Czy wszyscy dostali dziś Haribo? Bo do mnie tylko jeden zestaw dotarł, czekam jeszcze na jeden.... Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6776965 Napisano: 22.04.2021 12:51:19 w SZUKAM....
mkrzysiek napisał(a):

Szukam:
Czy może ktoś z Was ma aplikacje Lidl Plus?
Chodzi mi o aktywny kupon na zakup ziemi.
Pw

pw Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

masza

#6776878 Napisano: 21.04.2021 22:08:08 w WC - rozmowy o wszystkim
sks900 napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

No właśnie niekoniecznie "poniosło hyhy". Wystarczy poczytać co ludzie podają w internecie,  jaki linki klikają, i jakie kwoty wyrzucają przez balkon. Kolezanka pracująca w strukturach "bezpieczeństwa" automatycznie kliknęła w sms i wyczyścili jej konto. Trzeba być czujnym, bo są coraz to nowe formy wyłudzania pieniędzy. Metody socjotechniczne coraz bardziej "sprytne". I uwrażliwianie Forumowiczow to akurat pozytywny gest. Może ktoś przeczyta i nie da się nabrać następnym razem. 

Koleżanka nie tylko kliknęła link, ale zainstalowała złodziejską aplikację z tego linku.

No proszę emotka , jak ktoś nie myśli to ponosi konsekwencje. 
Mam od kilku lat Olx , ujawniony nr telefonu, podaję nr konta kupujacym - i myślę co robię . Wystarczy. emotka
Trzeba wszystko robić z głową,  ajak sie nie jest pewnym to się nie klika:) Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

masza

#6776850 Napisano: 21.04.2021 19:07:44 w WC - rozmowy o wszystkim
magdalena-chili napisał(a):

masza napisał(a):

asiam napisał(a):

masza napisał(a):

asiam napisał(a):

Zwracam się do wszystkich kupujących i sprzedających na OLX. Bądźcie szczególnie ostrożni. To niewyobrażalne jak nasiliła się fala oszustw. Pomijam żarty młodzieży, która nie bardzo wie co ze sobą zrobić nie chodząc do szkoły ( tu też szkoda czasu jak sprzedając przedmiot umówicie się na drugim końcu miasta na odbiór  ) ale przede wszystkim chodzi o osoby wyłudzające dane do konta. W związku z tym ,że przekręty były związane z podaniem nr telefonu ( tu propozycje zakupu przenoszą się na What saap ) część osób usunęło numer z opisu. W związku z tym pojawia się korespondencja przez OLX. Najpierw szczegółowe wypytywanie się o różne detale dot. sprzedawanego przedmiotu ( tu jeszcze wszystko przebiega normalnie - najwyżej mamy wrażenie ,że rozmawiamy z mało rozgarniętym kupującym) a potem zaczynają się propozycje typu: mój bank zablokował mi wpłaty na OLX w związku z atakami hakerów to podaj nr konta na wpłatę. A potem myślę, że dalej proszą o kolejne informacje.
Wychodzę  z założenia, że KAŻDEGO można oszukać choćby nie wiem jak był ostrożny. Więc nie mówcie, że was  to oszukać się nie da. Czasem tylko oszuści muszą się bardziej wysilić Zainteresowanych tematem informuję, że na OLX jest specjalny blog gdzie te sprawy są szczegółowo wyjaśniane

a konkretniej? 
Bo nr telefonu i nr konta do wpłaty to normalnie podaję kupujacym.....

Na Whatcaapie to mi wiadomo o oszustwach, ale to już inny temat

Pewnego dnia trafiasz na kogoś kto cię zbałamuci i podasz mu do tego numeru konta jeszcze jakieś hasła czy kody bo będzie chciał coś "zweryfikować" lub sam opłacić przesyłkę lub coś jeszcze zupełnie innego. To ,że podajesz telefon i nr konta to twoja decyzja. Ja tylko sygnalizuję,że nieuczciwi czekają za rogiem.Teraz na OLX można przeprowadzić transakcje z wysyłką bez podawania tych danych

teraz tak. Ale jeszcze niedawno podawało się nr telefonu i nr konta, zawsze tak było . I u niektorych nadal to funkcjonuje.Nikt Ci się z tego powodu nie włamie na konto , nie przesadzaj. A z hasłem do konta to już Cie poniosło.... emotka

No właśnie niekoniecznie "poniosło hyhy". Wystarczy poczytać co ludzie podają w internecie,  jaki linki klikają, i jakie kwoty wyrzucają przez balkon. Kolezanka pracująca w strukturach "bezpieczeństwa" automatycznie kliknęła w sms i wyczyścili jej konto. Trzeba być czujnym, bo są coraz to nowe formy wyłudzania pieniędzy. Metody socjotechniczne coraz bardziej "sprytne". I uwrażliwianie Forumowiczow to akurat pozytywny gest. Może ktoś przeczyta i nie da się nabrać następnym razem. 

No na podstawie nr telefonu i nr konta nikt Ci go nie  wyczyści . O tym pisała Asiam . 

A reszta przekrętów to już inne tematy - przeczytaj co pisałam wyżej Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6776730 Napisano: 21.04.2021 10:02:02 w WC - rozmowy o wszystkim
asiam napisał(a):

masza napisał(a):

asiam napisał(a):

Zwracam się do wszystkich kupujących i sprzedających na OLX. Bądźcie szczególnie ostrożni. To niewyobrażalne jak nasiliła się fala oszustw. Pomijam żarty młodzieży, która nie bardzo wie co ze sobą zrobić nie chodząc do szkoły ( tu też szkoda czasu jak sprzedając przedmiot umówicie się na drugim końcu miasta na odbiór  ) ale przede wszystkim chodzi o osoby wyłudzające dane do konta. W związku z tym ,że przekręty były związane z podaniem nr telefonu ( tu propozycje zakupu przenoszą się na What saap ) część osób usunęło numer z opisu. W związku z tym pojawia się korespondencja przez OLX. Najpierw szczegółowe wypytywanie się o różne detale dot. sprzedawanego przedmiotu ( tu jeszcze wszystko przebiega normalnie - najwyżej mamy wrażenie ,że rozmawiamy z mało rozgarniętym kupującym) a potem zaczynają się propozycje typu: mój bank zablokował mi wpłaty na OLX w związku z atakami hakerów to podaj nr konta na wpłatę. A potem myślę, że dalej proszą o kolejne informacje.
Wychodzę  z założenia, że KAŻDEGO można oszukać choćby nie wiem jak był ostrożny. Więc nie mówcie, że was  to oszukać się nie da. Czasem tylko oszuści muszą się bardziej wysilić Zainteresowanych tematem informuję, że na OLX jest specjalny blog gdzie te sprawy są szczegółowo wyjaśniane

a konkretniej? 

Na Whatcaapie to mi wiadomo o oszustwach, ale to już inny temat

Pewnego dnia trafiasz na kogoś kto cię zbałamuci i podasz mu do tego numeru konta jeszcze jakieś hasła czy kody bo będzie chciał coś "zweryfikować" lub sam opłacić przesyłkę lub coś jeszcze zupełnie innego. To ,że podajesz telefon i nr konta to twoja decyzja. Ja tylko sygnalizuję,że nieuczciwi czekają za rogiem.Teraz na OLX można przeprowadzić transakcje z wysyłką bez podawania tych danych

teraz tak. Ale jeszcze niedawno podawało się nr telefonu i nr konta, zawsze tak było . I u niektorych nadal to funkcjonuje.Nikt Ci się z tego powodu nie włamie na konto , nie przesadzaj. A z hasłem do konta to już Cie poniosło....emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6776722 Napisano: 21.04.2021 09:39:05 w WC - rozmowy o wszystkim
asiam napisał(a):

a konkretniej? 

Na Whatcaapie to mi wiadomo o oszustwach, ale to już inny temat Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

masza

#6775168 Napisano: 13.04.2021 22:06:24 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Przelew od Ducka za sprzatanie Wyświetl w wątku >>
1 mili05 0

masza

#6774652 Napisano: 09.04.2021 20:08:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
sasaaabp napisał(a):

odnośnie Haribo, jeśli nic nie odpisałem, to po prostu dostanę boxa bez personalizacji??

tak Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6774540 Napisano: 09.04.2021 15:42:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
misiamarysia napisał(a):

domika napisał(a):

ivanotta napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Może jestem dziwna ale Lindt za dużą wagę przywiązuje do tych ich drogich, kartonowych pudełek na nagrody.Serio do kilku pudełek czekoladek potrzeba aż grubego ,ciężkiego kartonu jak na wielki kapelusz.Czy mają tam kogoś kto zarabia na tych pudelkach bo mi się podejrzliwość zawsze odzywa na takie zbędne drogie ,graty.

ja akurat te kartony zostawiam sobie do przechowywania. Są mega wytrzymałe i żal mi ich wyrzucać.

Ja też zostawiam - są ładne, solidne i mozna w nich dać komuś pięknie zapakowany prezent emotka

Ja też tak robię jak domika emotka

te spersonalizowane z Haribo by mogły takie być. A nie takie giętkie , i wysuwane, lepsze byłyby solidne z pokrywką Wyświetl w wątku >>

masza

#6774536 Napisano: 09.04.2021 15:40:10 w SZUKAM....
ivanotta napisał(a):

masza napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Mam pytanie do osób, które podczas pandemii wygrały wartościową nagrodę wycieczkową. W regulaminie brak zapisu co w przypadku utrudnień związanych z pandemią. Wycieczka miała być realizowana w zeszłym roku, teraz już kolejny rok i wyjazd pod znakiem zapytania. Czas ucieka i obecnie sytuacja wyjazdowa nam się bardzo skomplikowała i raczej będzie trudno nam ogarnąć wyjazd. Czy w takim przypadku można zwracać się do organizatora o rekompensatę nagrody? Miał ktoś podobną sytuację i jak sprawa została załatwiona?

Ja zdecydowałam się na wycieczkę w zeszłym roku - do Bawarii, ale nie było mowy o zwrocie pieniędzy w razie czego tylko przesuwanie terminu. Więc zdecydowaliśmy, ze lecimy. Ale sytuacja latem nie była tak napięta jak teraz....Przede wszystkim były czynne hotele,  restauracje SPA itp.

Tutaj tez jest taka propozycja zeby czekac i zobaczyc czy wydarzenie sie odbedzie albo wycieczka z terminem realizacji do grudzień 2021.. 

mi tłumaczono właśnie, ze termin mozna przesuwać, bo hotel zwroci zaliczkę , linie lotnicze zaliczkę za bilety i nie ma problemu z odroczeniem.
ja osobiście myślę , ze te wycieczki konkursowe maja tyle uukrytych kosztów , ze oni raczej nie chca wypłacać rekompensaty...
no chyba, ze to voucher jest, ale ja wygrałąm wycieczkę Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

masza

#6774519 Napisano: 09.04.2021 15:05:54 w SZUKAM....
ivanotta napisał(a):

Mam pytanie do osób, które podczas pandemii wygrały wartościową nagrodę wycieczkową. W regulaminie brak zapisu co w przypadku utrudnień związanych z pandemią. Wycieczka miała być realizowana w zeszłym roku, teraz już kolejny rok i wyjazd pod znakiem zapytania. Czas ucieka i obecnie sytuacja wyjazdowa nam się bardzo skomplikowała i raczej będzie trudno nam ogarnąć wyjazd. Czy w takim przypadku można zwracać się do organizatora o rekompensatę nagrody? Miał ktoś podobną sytuację i jak sprawa została załatwiona?

Ja zdecydowałam się na wycieczkę w zeszłym roku - do Bawarii, ale nie było mowy o zwrocie pieniędzy w razie czego tylko przesuwanie terminu. Więc zdecydowaliśmy, ze lecimy. Ale sytuacja latem nie była tak napięta jak teraz....Przede wszystkim były czynne hotele,  restauracje SPA itp. Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

masza

#6774436 Napisano: 09.04.2021 11:06:16 w SZUKAM....
[quote=
nanajka81 napisał(a):

masza napisał(a):

Czy ktoś by mi wyjaśnił w skrocie o co chodzi z ta sprzedażą z Olx i wpłatą przez Olx. Czy to jest bezpieczne?

tak, bezpieczne. Pod warunkiem że wszystko odbywa się przez "Twoje przesyłki" a nie że ktoś ci przysyła linka np przez what's up z informacją że "zapłacił". (W ostatnim czasie miałam dwóch takich oszustów - łatwo ich przejrzeć bo jak odpowiadają to wysyłają zawsze linka, którego nie należy klikać!! I oczywiście niby kupił a w "Twoje przesyłki" nie ma że kupił) Po prostu ktoś kupuje od Ciebie coś, OLX go i Ciebie weryfikuje, potem potwierdzasz że faktycznie sprzedajesz, dostajesz etykietę, wysyłasz przesyłkę, po odebraniu na ogół w ciągu jednego dnia (czasami są dwa-trzy) dostaje się kasę na konto.

xooxoo]
masza napisał(a):

Czy ktoś by mi wyjaśnił w skrocie o co chodzi z ta sprzedażą z Olx i wpłatą przez Olx. Czy to jest bezpieczne?

tak, bezpieczne. Pod warunkiem że wszystko odbywa się przez "Twoje przesyłki" a nie że ktoś ci przysyła linka np przez what's up z informacją że "zapłacił". (W ostatnim czasie miałam dwóch takich oszustów - łatwo ich przejrzeć bo jak odpowiadają to wysyłają zawsze linka, którego nie należy klikać!! I oczywiście niby kupił a w "Twoje przesyłki" nie ma że kupił) Po prostu ktoś kupuje od Ciebie coś, OLX go i Ciebie weryfikuje, potem potwierdzasz że faktycznie sprzedajesz, dostajesz etykietę, wysyłasz przesyłkę, po odebraniu na ogół w ciągu jednego dnia (czasami są dwa-trzy) dostaje się kasę na konto.
 dziękuję  Wam bardzo  , juz ogarnęłam   Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

masza

#6774428 Napisano: 09.04.2021 10:49:35 w SZUKAM....
masza napisał(a):

Cieszymy się, że zdecydowałeś się na sprzedaż z Przesyłką OLX.Kupujący zapłacił już za przedmiot, a pieniądze znajdują się na Twoim rachunku powierniczym u naszego operatora płatności. Będą gotowe do wypłaty gdy tylko Kupujący odbierze przesyłkę, jednak abyśmy mogli wypłacić Ci te środki, musimy spełnić jeszcze jeden wymóg prawny dotyczący sprzedaży online - weryfikację Twojej tożsamości. Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6774426 Napisano: 09.04.2021 10:44:24 w SZUKAM....
Czy ktoś by mi wyjaśnił w skrocie o co chodzi z ta sprzedażą z Olx i wpłatą przez Olx. Czy to jest bezpieczne? Wyświetl w wątku >>
0 0

masza

#6773480 Napisano: 02.04.2021 21:27:33 w Wkurza mnie...
sasaaabp napisał(a):

Wkurzaja mnie oznaczenia wielu produktów na paragonach w marketach, są często tak beznadziejnie opisane że szok. Trzeba brać pieczątki i tłumaczyć się, nie we wszystkich sklepach chca zresztą wstawiać, bo myślą, że chcemy w jakimś sposób oszukać sklep...np dziś siostra kupiła Monini w biedronce i nie ma choćby kawałka nazwy Monini... i co taki paragon do kosza???

ja robię  zdjęcie produktu z paragonem Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

masza

#6773476 Napisano: 02.04.2021 20:35:32 w Wkurza mnie...
maryam napisał(a):

Już drugi dzień zapomniałam zajączki łapać z Milki.. emotka

Oj tam, nic straconego  emotka  , ja sie nałapię a 2 minuty po 18  juz i tak voucherów nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
1 maryam 0

masza

#6773297 Napisano: 01.04.2021 17:17:54 w Zdjęcia naszych wygranych
Byłam pewna, ze wybierało się wzór jeden albo drugi.......emotka Wyświetl w wątku >>