Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
nniewidzialnaa
Postów 316
Data rejestracji 14.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dziękuję Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
RadioZet konkurs z komplementami Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bilet jest na moje dane, ale jak się orientuję to nie sprawdzają dowodów.
Oddam pierwszej osobie, która napisze do mnie PW.
Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziś przyszłam z informacją, że jakby któraś z przyszłych mam była zainteresowana to mam ubranka dla chłopca od początku życia do ok roczku ( 74-80cm) do sprzedaży. Ciuszki były nowe, używane tylko przez mojego Mateuszka Mam też pas poporodowy, z tym że musiałabym sprawdzić czy S czy M, wymiary mogę podać później. Poza tym wózek Tako JumperX 3funkcyjny, matę edukacyjną,bujaczek-leżaczek. Jeśli ktoś były zainteresowany to proszę na PW, mogę podesłać zdjęcia.
Wrócę później, narazie, jak się można domyślić, robię porządki w szafach Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak też myślałam.. ale to może i lepiej dla mojej figury Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
katrin22 jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Kubusia i zdrówka, bo czytałam, że były problemy ostatnio..
mnie znowu długo nie było, teraz mam akcję-przeprowadzkę. Mateuszek już zdrowy, było zapalenie gardła, teraz mnie z kolei dopadło, więc leczę się silnymi antybiotykami, żeby szybko zwalczyć choróbsko. Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Okazało się, że lek, który babka dała nam na pogotowiu nie powinien dostawać, bo jest od 2 roku życia. Wymioty spowodowane były tylko podawaniem leków w postaci syropów i teraz jesteśmy na zastrzykach od wczoraj do jutra. Już widzę znaczną poprawę. Na pół-siedząco, pół-leżąco przespałam pół nocy, Mateuszek się wypocił, temperatura zeszła, został kaszel, trochę kataru, ale fakt faktem zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Do wtorku musi zostać w domu, więc ja znowu dziś pojadę do Poznania na uczelnię, jutro wrócę do domu, a w najbliższy wtorek zabiorę go ze sobą.
dejzi mój synek pochodził dopiero chyba 3 dni do Klubu Malucha, bo na żłobek się nie załapaliśmy i wyszło nam takie choróbsko. Też wolę go jeszcze trochę potrzymać, ale w nieskończoność niestety nie mogę trzymać go w domu, bo na uczelnie chodzić muszę.. zdrówka dla Twojego dziecka
a co do wymiotów dla ciężarnych - ponoć migdały dobre, ale na mnie to nic nie działało.. musiało przejść samo, z czasem.. Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do kwestii mieszkań to wiadomo, każdy by chciał być na swoim. Ja np. gnieżdżę się w kawalerce z jednym dużym pokojem - ja, Mateusz i siostra. Chciałoby się przestrzeń życiową większą, nawet nie dla siebie, a dla dziecka, ale finanse są na tyle ograniczone, że tak po prostu teraz musi być. Jak mogę to przyjeżdżam do moich rodziców - mieszkanie w bloku przy lesie, niedaleko rzeka, cisza i spokój, zacisze prawie 80tys. miasta..
A teraz mam ogromny problem, bo dopadło nas wstrętne choróbsko. Mateuszek w niedziele był na pogotowiu, bo szkliste oczy, gorączka, a ja w rodzinnym mieście nie mam pediatry, tylko w Poznaniu, poza tym rano, niedziela, nie będę przecież czekać do dnia roboczego.. I pani doktor powiedziała, że zapalenie gardła, a dzisiaj nocka cała nieprzespana, temperatura mimo czopków dochodzi do 40 st. C, katar się leje z nosa, za nic nie można mu odciągnąć, wczoraj wieczór i noc zwymiotował chyba całe wczorajsze jedzenie, osłabienie, płacz i ta nieszczęsna gorączka. Nawet leków nie daje sobie podać, a dostałam 3 syropy dla niego - drosetux, nurofen forte i pulmeo czy coś takiego. No nie idzie, normalnie nie idzie tego wypić.. Chcę, żeby już mu było lepiej
Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My dzisiaj z Mateuszkiem byliśmy u lekarza, bo martwiłam się takim charczeniem jego, ale p. dr powiedziała, że to może być początek alergii na mleko. Poza tym od 3 dni mamy problem z biegunką, co według pani dr związane jest z podawaniem surowych owoców - kazała wszystko dusić, zapiekać albo gotować. I odstawić jogurty.
O tych jogurtach piszę dlatego, że były marki babydream, a ostatnio były problemy z jednym z produktów tej marki, zresztą dziewczyny pisałyście o tym wcześniej. Nie chcę popadać w paranoję, wcześniej nie było problemów, a też jadał takie jogurciki. Dla jego dobra teraz odstawię i zobaczymy czy pomoże.
Poza tym dzisiaj się zważyliśmy i mamy 11,1 kg, więc jest nieco mniej niż myślałam ( waga w rękach zawodzi ).
Co do wanienki ja posiadam zwykłą. Próbowałam przestawić Mateuszka na dużą wannę, ale się dość mocno buntował. I mam problem z myciem głowy - o ile pozwala nałożyć szampon na głowę to już ze spłukiwaniem jest wielki problem i płacz. Czy któraś z Was używa jakiegoś ronda kąpielowego dla dziecka i może coś sprawdzonego polecić?
Aa i podsyłam zdjęcie 11 miesięczniaka +3 dni
https://www.faceb...173876861&type=1 Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gratulacje bobilcia dużo zdrowia dla Ciebie i Maluszka
agusia147 teraz to trzeba pościągać wszystkie rzeczy z dolnych szafek ja u siebie już wszystko mam pozdejmowane, stoi cały goły regał na wysokości rączek Mateuszka ( w wynajmowanym mieszkaniu mam jeszcze starą meblościankę rodem zPRL-u, niestety idealną do przemieszczania się dla małego ). Twój Kamilek bardzo szybko działa, musi być silnym chłopakiem
benasia gratulacje dla Mikołajka teraz to dopiero będzie gonitwa za nim, a nad morzem to tym bardziej
U Mateuszka ząbki pełną parą - 5 wyklutych ( dwie górne jedynki, trzy zęby na dole) + dwa prześwity w zębach widzę, więc zapowiada się marudny czas. Poza tym raczkowanie opanowane chyba do perfekcji, co z jednej strony mnie cieszy, bo może dzięki temu uda się zrzucić co nieco I spacerki w łóżeczku. W weekend zapowiada się podróż do rodziny do Gniezna, zobaczymy jak mu się spodoba Mało czasu na konkursy, bo dużo pracy przy Matim Już nie będzie tak spokojnie jak w pierwszych trzech miesiącach
Wyświetl w wątku >>
nniewidzialnaa
Postów 316
Punkty karne 0
Konkursy dodane
5 głosów oddane
ten pomysł z ważeniem co miesiąc jest bardzo dobry ja nie miałam sposobności żeby go praktykować, bo po 1 - brak wagi niemowlęcej, po 2 - dopiero tutaj, u moich rodziców mam wagę , będąc w Poznaniu unikałam ważenia (siebie:)), a Mateuszek był ważony tylko jak byłam z nim u pediatry. Teraz jak stabilnie siedzi, nie ześlizguje się z niej, to mogę ważyć, wiadomo, wynik nie jest w pełni dokładny, ale chociaż poglądowy Wyświetl w wątku >>