Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

#6181191 Napisano: 07.04.2016 11:32:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
damiangoogle napisał(a):

Wygrałem bluzę Glade na samym początku konkursu. Przyszła. Dałem żonie - stwierdziła że 1zł by za nią nie dała. Wyprawała jak każdą nową rzecz w pralce, zmechaciła się od razu. Ogólnie - tandeta jakiej świat nie widział. Jak oni to wyliczyli na 200zł, to ja nie wiem. Równie dobrze mogli napisać 5000zł. Ostatnio wszyscy zawyżają wartości nagród. Niedawno tablet goclever był w regulaminie 1100zł. Ten sam w sklepie saturn - 249 zł.

Nie tak dawno  "plecak" z konkursu wody toaletowej Adidas w Rossmannie (który rzekomo wart był prawie 200 zł) okazał się nylonowym workiem na sznurku (takim na szkolne buty np), których pełno w sklepach za kilkanaście złotych emotka
W tym konkursie trzeba było  kupić dwie wody toaletowe za ponad 200 zł, a nagrodą był jeden wyjazd do USA i markowe plecaki - i ja głupia postanowiłam wygrać plecak dla męża emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177969 Napisano: 30.03.2016 14:39:29 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

Wkurza mnie, że człowiek chodzi do pracy chory, a Ci zdrowi biorą sobie L4 ot tak..

A mnie z kolei wkurzają chorzy, którzy nie licząc się z innymi chodzą do pracy i zarażają innych! emotka   Tak np. jeden koleś chodził do pracy chory, prychał, kichał i zarażał, tak że po kilku dniach już kilka chorych na grypę osób musiało iść na L-4. Ciekawe, czy ten koleś chodził i narzekał, że on biedak chory łazi do pracy, a ci "zdrowi" (albo mniej chorzy od niego) siedzą sobie na L-4 emotka
Po to są L-4, żeby dać innym żyć i nie przekazywać im swoich chorób  emotka
Podobne sytuacje zdarzają się niestety także w przedszkolach i żłobkachemotka  Rodzice dziecku z podwyższoną temperaturą i gilem do pasa dają w tyłek czopek, wycierają nochala i do przedszkola wysyłają! A bywa, że jak  wychowawczyni zwróci uwagę, że dziecko chore przyprowadzają, to jeszcze potrafią awanturę biednej dziewczynie zrobić (żeby się więcej ze strachu nie czepiała). A co ich obchodzi połowa zarażonej grupy? Kompletnie NIC! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177580 Napisano: 29.03.2016 15:28:22 w Wkurza mnie...
asiatko napisał(a):

kalka napisał(a):

Askaxxx, jeśli to nie choroba, a wyrachowane złodziejstwo, to przecież macie dowody, możecie zgłosić na policję, a prokurator będzie wiedział co z tym zrobić (i wtedy prawdopodobnie "okaże się", że to jednak choroba )
Ja pomyślałam od razu o zaburzeniach osobowości, kleptomanii itp, bo "normalny złodziej" - jeśli można to tak ująć emotka  nie kradnie cukierków, czy czekolady, a do tego w domu przyjaciół. 

Na policje z tym nie pojdziemy na pewno ze względu na jej męża i dzieci którzy są Bogu ducha winni, ale poczekamy na info jej męża o tym czy to choroba czy nie. Jeśli choroba - zrozumiemy, pomożemy, jeśli nie - to koniec znajomości - z nią.

emotka  Jesteś Aśka WIELKA! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177570 Napisano: 29.03.2016 15:12:05 w Wkurza mnie...
asiatko napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

kalka napisał(a):

Askaxxx dodam jeszcze, że oczywiście rozumiem całkowicie Twoją wściekłość i współczuję Ci, że znalazłaś się w takiej sytuacji, rozumiem też Twoje rozczarowanie, ale patrząc na to wszystko z boku widzę też tragedię tamtej rodziny. Moim zdaniem masz dwa wyjścia: A. całkowicie się odciąć i mieć w d...  kleptomankę i jej rodzinę. Jednak żyjecie obok siebie, jesteście z jednego środowiska, może więc warto skorzystać z wyjścia B.  emotka   i podać rękę, może dając szansę uda się jednak doprowadzić do takiej sytuacji, że ta kobieta zda sobie sprawę z tego co robiła i na samą myśl o tym będzie wstydziła się sama przed sobą- moim zdaniem warto  emotka

a może tak wyjście C-owa pani łaskawie do wszystkiego się przyzna ,zwróci to co ukradła ,wyrazi skruchę i wtedy można powiedzieć  OK,zasługujesz kobieto na szansę

Toż pisalam wczesniej ze drugie spotkanie odbylo się już z nią - powiedziala ze byla u lekarza itd, ale to dopiero poczatek. Oddala kase - jesli chodzi o znajomych to zastosowała bardzo .ujowy przelicznik euro. Ale to dlatego że to drugie spotkanie zorganizował jej mąż - przymusił ją do tego, nie miala wyjscia skoro ten widział filmy, poza tym po rozmowie ze swoja rodzina potwierdziło się także i u nich nasze podejrzenia (no w sumie to fakty a nie podejrzenia).

To i tak nie najgorzej emotka  Dobrze, że wogóle oddała. Myślę, że skoro rodzina też ma dosyć jej złodziejstwa, to chyba zajmą się "resocjalizacją" żony, mamy, synowej. Może nadejdzie taki moment, że ona sama poczuje skruchę, przyjdzie i szczerze przeprosi. emotka   
A tak naprawdę największą krzywdę ta kobieta wyrządza własnej rodzinie, dlatego też podejrzewam ją o chorobę, bo jaką trzeba być matką, by świadomie skazywać własne dzieci na społeczne potępienie (abstrahując już od moralnych aspektów i przykładu jaki powinna dawać matka)  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177564 Napisano: 29.03.2016 15:04:54 w Wkurza mnie...
Askaxxx, jeśli to nie choroba, a wyrachowane złodziejstwo, to przecież macie dowody, możecie zgłosić na policję, a prokurator będzie wiedział co z tym zrobić (i wtedy prawdopodobnie "okaże się", że to jednak choroba )
Ja pomyślałam od razu o zaburzeniach osobowości, kleptomanii itp, bo "normalny złodziej" - jeśli można to tak ująć emotka  nie kradnie cukierków, czy czekolady, a do tego w domu przyjaciół.  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177555 Napisano: 29.03.2016 14:53:19 w Wkurza mnie...
zabcia0410 napisał(a):

kalka napisał(a):

Askaxxx dodam jeszcze, że oczywiście rozumiem całkowicie Twoją wściekłość i współczuję Ci, że znalazłaś się w takiej sytuacji, rozumiem też Twoje rozczarowanie, ale patrząc na to wszystko z boku widzę też tragedię tamtej rodziny. Moim zdaniem masz dwa wyjścia: A. całkowicie się odciąć i mieć w d...  kleptomankę i jej rodzinę. Jednak żyjecie obok siebie, jesteście z jednego środowiska, może więc warto skorzystać z wyjścia B.  emotka   i podać rękę, może dając szansę uda się jednak doprowadzić do takiej sytuacji, że ta kobieta zda sobie sprawę z tego co robiła i na samą myśl o tym będzie wstydziła się sama przed sobą- moim zdaniem warto  emotka

a może tak wyjście C-owa pani łaskawie do wszystkiego się przyzna ,zwróci to co ukradła ,wyrazi skruchę i wtedy można powiedzieć  OK,zasługujesz kobieto na szansę

Oczywiście, masz rację, tylko, że ona tego nie zrobi. Będzie iść w zaparte, udawać, że nic się nie stało, albo wymyślać przeróżne historie itd itp i będzie szukać okazji, by kraść dalej emotka  Ona jest chora (najprawdopodobniej) i dopóki nie przyzna się sama przed sobą i nie zdecyduje się na leczenie, to nie liczyłabym na skruchę i zwrot tego co ukradła  emotka  Poza tym ona panicznie się boi potępienia przez środowisko, w którym żyje, więc jeśli uświadomi sobie dwie rzeczy,że : 1. że to choroba, a choroba to nie wstyd i można ją leczyć i 2. że środowisko jej nie potępi, to jest szansa, że  cyt "zwróci to co ukradła ,wyrazi skruchę.." ale "ok" to chyba w tej sytuacji nigdy nie będzie można powiedzieć.
Poza tym tak jak napisałam jest inne wyjście, najłatwiejsze: potępić i nosić w sobie wściekłość, czy żal do końca życia. 
Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, dlaczego nikt z tych wkurzonych okradzionych nie powiadomił policji? 
  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177526 Napisano: 29.03.2016 14:05:17 w Wkurza mnie...
Askaxxx dodam jeszcze, że oczywiście rozumiem całkowicie Twoją wściekłość i współczuję Ci, że znalazłaś się w takiej sytuacji, rozumiem też Twoje rozczarowanie, ale patrząc na to wszystko z boku widzę też tragedię tamtej rodziny. Moim zdaniem masz dwa wyjścia: A. całkowicie się odciąć i mieć w d...  kleptomankę i jej rodzinę. Jednak żyjecie obok siebie, jesteście z jednego środowiska, może więc warto skorzystać z wyjścia B.  emotka   i podać rękę, może dając szansę uda się jednak doprowadzić do takiej sytuacji, że ta kobieta zda sobie sprawę z tego co robiła i na samą myśl o tym będzie wstydziła się sama przed sobą- moim zdaniem warto  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6177511 Napisano: 29.03.2016 13:34:24 w Wkurza mnie...
asiatko napisał(a):

zwierzyniec napisał(a):

My sami jesteśmy w szoku że znajomi tak szybko po akcji chcą przejść nad tym do porządku dziennego - "bo nie można jej tak całkiem skreślić". 

askaxxx
Na swoim profilu masz:
KILKA SŁÓW O SOBIE
obrobina dobrej woli wszystkim lepiej żyć pozwoli
:-)

to akurat pasuje do całej sytuacji jak kwiatek do kożucha
tzn wg Ciebie przymknąć oko, bo zamiast kupić coś dzieciom za np 600 zł (jednym ze znajomych tyle naraz na wczasach podwędziła) dać jej możliwość kupienia sobie kolejnego ciucha, ot tak, niech ma?

Myślę (podobnie jak Androm), że ta kobieta jest chora i powinna się leczyć. Zgadzam się, że absolutnie nie można przejść nad tym do porządku dziennego, ale też napiętnowanie jej, a tym samym chcąc nie chcąc jej rodziny nie jest najlepszym wyjściem. Przecież cóż winne są jej dzieci, że mają matkę kleptomankę uzależnioną od kradzieżyemotka Może ktoś powinien pogadać z jej mężem (i z nią, o ile się da) i zasugerować wizytę u specjalisty, w końcu chorować i leczyć się to nie wstyd - wstyd to kraść! emotka  Ta kobieta nawet nie zdaje sobie sprawy z tego jak jest postrzegana i jaką krzywdę wyrządza (nie tylko okradanym) ale przede wszystkim swoim bliskim:dzieciom, mężowi, teściowej etc i swoją sytuację zrozumie dopiero po leczeniu, gdy spojrzy na to wszystko z boku, ale to kwestia czasu, dobrej woli ze strony kleptomanki i jej otoczenia. Środowisko w którym żyjecie Askaxx powinno dać jej szansę, ale nie można pobłażać i udawać, że nic się nie stało !!!  Trzeba dyskretnie pogadać i nawet jeśli trzeba przycisnąć do muru! Uważam, że takie spotkanie o którym wspomniałaś Askaxxx powinni zorganizować okradani znajomi i przyjaciele, by pomóc i dać szansę emotka  złodziejce kleptomance. Być może jeśli się zorientuje, że ma wokół siebie życzliwych ludzi, którzy mimo wszystko nie potępiają jej i dają szansę (JEDNĄ szansę!), to się kobieta otworzy i nie będzie szła w zaparte, że nic się takiego nie stało, tylko zacznie się leczyć.             Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176840 Napisano: 25.03.2016 12:32:23 w Wkurza mnie...
@asante napisał(a):

http://www.rmf24....;utm_campaign=chrome
Zdziwiona, że szuka ją policja, bo przecież następnego dnia miała wrócić po syna emotka

emotka  Pewnych rzeczy nie jestem w stanie pojąć, ten przypadek należy do takich! I wkurza mnie bezradność w tego typu sytuacjach. Cieszę się, że maluszek żyje, ale przecież ile podobnych zdarzeń kończy się tragicznie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176779 Napisano: 25.03.2016 10:37:55 w Biedronka
To może konkurs powinien nazywać się „Jedź i Wygrywaj” a nie „Jedz i Wygrywaj”, czyli jedź do Biedronki w innym mieście  emotka  

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176773 Napisano: 25.03.2016 10:26:56 w PLAGIATY
@banka-manka napisał(a):

karolinamat napisał(a):

Ja też uważam że to inspiracja. Być może trochę przesadzone odwzorowanie ale widać, że było to robione własnoręcznie a nie przerabiane komputerowo. To na podobnej zasadzie jak leżące fotki z włosami... ktoś miał kiedyś pomysł a inni nieco podkradając inspirują się, ale w końcu wykonanie i zaangażowanie jest ich...

Z włosami jest tak, że na zdjęciu za każdym razem (pomijając jak jedna osoba wrzuca te same zdjęcie na różne konkursu, tylko zmienia produkt) jest inna osoba, inne, włosy - no multum innych szczegółów, ale pomysł jest ten sam.
Tu z kolei masz praktycznie to samo - ta sama fryzura, ta sama spódnica, ta sama bluzka (krój), te samo ułożenie ciała itp. Mnie to wygląda jak identyczny szablon - narysowany samodzielnie, ale skopiowany z oryginału. Nie czepiałabym się jakby dziewczyna zainspirowała się pomysłem - wyciętymi ubraniami na modelce, ale mogła przecież zmienić wiele szczegółów - długość spódnicy, albo dać spodnie, fryzurę, ułożenie ciała, rąk, nóg itp. No jest nieskończenie wiele możliwości. Wtedy nie wyglądałoby to jak oryginał. A tak emotka

Przede wszystkim mogła nie drukować cudzego szablonu, fotografować  i zamieszczać jako własne dzieło (mało prawdopodobne, że zrobiła własnoręczną kopię, bo po pierwsze,oba rysunki są identyczne, po drugie, gdyby była tak zdolna zrobiła by swój własny). Sprytnie obok zdjęcia "własnej" konkursowej pracy zamieściła dodatkowo fotkę ściągniętego rysunku, położonego na własnym biurku, we własnym anturażu.Tylko w jakim celu    Żeby uwiarygodnić samodzielność pracy i pomysłu? Socjotechnika działa, niektórzy się na to nabierają  emotka

p.s. Jeszcze jedno: czy jeśli ktoś udolnie skopiowałby własnoręcznie "Damę z gronostajem" Leonarda da Vinci, to znaczy, że mógłby wystawiać dzieło jak własne?  emotka   (pytanie jest oczywiście retoryczne)   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176762 Napisano: 25.03.2016 09:57:49 w PLAGIATY
edith napisał(a):

Wysłalam na ten konkurs 17 zgloszen nie wygrałam ale śledzilam niektóre zdjęcia konkursowe,to mi sie bardzo podobalo i cieszę się ,że wygrało ,dla mnie to nie jest plagiat to inspiracja, zresztą ja jestem pod wrazeniem tej strony jak można super wykorzystać ten patent i liczmy sie z tym ,że jeszcze nie jeden raz zobaczymy tę formę konkursową bo jest ciekawa emotka http://www.ofemin...s1716571.html#fp=ofe

Ja się Edith nie mogę z Tobą zgodzić. Nie sądzę, aby np. Edgar Artis był zadowolony widząc, że ktoś wykorzystuje jego prace i wysyła je na konkurs jako swoje, nawet jeśli plagiator "w swojej" pracy zmieni tło na inne. Robiąc prace na konkursy można czerpać inspiracje  wykorzystując taki pomysł, jednak wypada zrobić własną pracę, a nie zrzynać od kogoś i podkładać gotowca jako swoje dzieło. Zmiana tła na inne w zerżniętej pracy nie upoważnia do wystawiania pracy jako swojej i nawet jeśli ktoś uważa, że "w połowie to jest jego praca"  to tak na prawdę nie jest jego. Nie brałam udziału w tym konkursie, ale uważam, że ta praca (choć ładna) pozostawia niesmak, bo nie jest samodzielna.emotka      Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176754 Napisano: 25.03.2016 09:41:38 w PLAGIATY
Dragomira30 napisał(a):

wg mnie nie są to identyczne szablony, ta od Princessy ma grubsze uda i nic dziwnego emotka

emotka   emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176748 Napisano: 25.03.2016 09:18:34 w PLAGIATY
tabaza209 napisał(a):

Ja udziału nie brałam w tym konkursie , ale zgłosić trzeba , bo ewidentnie zerżnięte tylko w programie graficznym zmieniona sukienka na wafelek bo to widać że nie jest prawdziwy wafelek ani opakowanie tylko dodane w programie do obróbki zdjęć.

Nawet nie wysiliła się i zerżnęła nie tylko pomysł, ale również pracę tj. ten sam szablon.emotka  
Gdyby skradła pomysł, ale zrobiła swoją pracę (wzięła inny szablon), to można mówić o inspiracji. Szczyt lenistwa, czy totalny brak wyobraźni i inwencji własnej?  emotka  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176737 Napisano: 25.03.2016 08:32:45 w Gratulacje! Dla wygranych!
Gratulacje Ita!!! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6176121 Napisano: 23.03.2016 14:23:20 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
buncia88 napisał(a):

Karty Decathlon z "czysta radość wygrywania" GLS

Do mnie też dotarły te "wypasione" karty z ITM, chyba na otarcie łez po tym jak olał mnie Graf i wszelkiej maści loterie  emotka     Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6175743 Napisano: 22.03.2016 13:17:04 w Wkurza mnie...
toudikot napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie to, że Europa przestała być bezpieczna. emotka

W lipcu mam zacząć pracę w jednej z Instytucji Unijnych niedaleko miejsca wybuchu, a teraz sama nie wiem co zrobić... Przeprowadzka zaczęła mnie przerażać emotka

Toudikot, teraz to już nie jestem pewna, czy w Polsce można czuć się bezpiecznie, terroryzm w tym wydaniu zakreśla coraz szersze kręgi emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6175741 Napisano: 22.03.2016 13:13:27 w Żegnamy zmarłych
emotka emotka emotka

Jak długo będzie to trwało, ile można emotka  ?!!!! Wyświetl w wątku >>
[*] 0

kalka

#6175363 Napisano: 21.03.2016 14:14:09 w NA CO CZEKAMY?
ultrixx napisał(a):

Tak - o wyciskarkach też ktoś wspomniał.

emotka
dzięki za info Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6175242 Napisano: 21.03.2016 08:51:40 w NA CO CZEKAMY?
aneta19790411 napisał(a):

kalka napisał(a):

Activia w Żabce
Posiedzenie Komisji: 11.03.2016 r. W ciągu 5 dni od daty posiedzenia Komisji, laureaci w imieniu Organizatora otrzymają
informację o przyznaniu prawa do nagrody. (16.03 powinno być info)
Dzisiaj mamy 21.03. i cisza- no chyba, że coś mnie ominęłoemotka  

15.03.2016 INFORMUJĄ:
kammaro napisał(a):
Sms, Graf, Żabka, Activia - lunchbox

A jednak  emotka
(wyciskarkami też ktoś chwalił?)
Dzięki Wyświetl w wątku >>
0 0