Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalka
Postów 2607
Data rejestracji 08.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hurtownicy to nawet więcej, bo i tak muszą kupić,to jest typowy konk dla hurtowników z branży spożywczej, a nie dla nas-zwykłych konkursowych ludków Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi też tak się wydawało Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chcą Cię zapisać na kurs językowy Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj, jak mnie denerwuje zbieranie tej drobnicy! Ja prosiłam rodzinkę, żeby mi jej nie rzucano, a i tak jedna ciocia przyszła z workiem 1,2 i 5 groszówek i wywaliła nam wszystko pod nogi, a potem krzyczała: proszę nie pomagać! muszą sami zebrać! Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
reasumując
i miłej nocki Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Emanuela, dokładnie o to mi chodz, wolę, żeby ktoś nie dawał mi nic i przyszedł (bo skoro go zaprosiłam, to zależy mi na nim, a nie jego kasie)
Ślub i wesele to moim zdaniem ważne, duchowe i nie tylko przeżycie, a nie impreza, która ma się zwrócić!
A niestety, jak ktoś wcześniej pisał dawanie pustych kopert, czy 10, 20 zł to teraz częsty zwyczaj.Na naszym weselu kolega dał nam drobiazg (nie było go stać na koprtę czy drogi prezent),który zresztą nas bardzo ucieszył, a teraz ten jego drobiazg jest z nami do dzisiaj, bardzo nas cieszy i przypomina tamten dzień.
Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja akurat też do fryzjera nie chadzam, ale mimo wszystko nie włożyłabym do bezimiennej koperty 20 zł, jeśli byłabym w sytuacji o której wspomniałaś i poszłabym tak jak piszesz do kogoś bardzo bliskiego memu sercu, to dałabym kwiaty za te 20 zł i tyle, a nie wygłupiała się z 20 złotymi w czy pustą kopertą!
Nikogo nie oceniam po zasobności jego kieszeni, tylko po tym jak traktuje innych, a moim zdaniem anonimowe puste koperty, czy takie 20 zł nie jest- mówiąc delikatnie eleganckie, jest lekceważące. Nawet skromny nie anonimowy upominek (np. ramka na zdjęcie za te 20 złotych) jest miłą pamiątką, lub po prostu nic!
Joan zgadzam się w 100% z: cyt Oczekiwanie konkretnych kwot od ludzi, mających status gościa, jest według mnie żenujące.
Właśnie o tym pisałam w moim pierwszym poście.I tak samo jest żenujące dawanie pustych kopert, czy kilku złotych, bo ślub i wesele to nie jest zbieranie jałmużny,a prezenty to miły lecz drugorzędny zwyczaj. I nieobowiązkowy!!!
Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem coś na ten temat, rozumiem Cię doskonałe,co prawda akurat wpadłam w wir konkursowy, ale od kwietnia do lipca miałam konkursowstręt. Samo przeszło, nawet nie zdążyłam pójść z tym do lekarza Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kochana joan, co do mojej stopki, to akurat postawiłam uczciwie sprawę: powiedziałam szefowi, że nie wyjadę z dziećmi, bo jedno z nich ma operację, więc drugie zdane jest na siedzenie w domu i ten sam podsunął pomysł: wystarczy, mi FAKTurka, a nie FAKT, czy faktycznie byłaś, czy nie
Uważam, że odwaga cywilna popłaca, a tchórzostwem się brzydzę
Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Eeee! 20 zł to jest żenujące, uważam to za cwaniactwo, poniważ jeśli kogoś nie stać w danej chwili, to powinien uczciwie postawić sprawę: przepraszam Kochani, nie mogę Wam nic podarować, bo w tej chwili nie mam i tyle.
Poza tym samo pójście na wesele jest kosztowne, trzeba się ubrać + fryzjer, mieć na kosmetyki (makijaż) itp, więc uważam, że jeśli ktoś nie postawił uczciwie sprawy, to przycwaniakował i tyle. Nieładne i nieuczciwe
Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam wolny paragon Wakacje w Real Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ups Ale co tam, nieważne czyj on, ważne, że udało się go opchnąć, po co Ci marielu obolały zad (Twój, czy męża... i tak żaden by się raczej nie przydał) Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A no właśnie, w końcu jakiś powód musiał być, że marielu chciała się pozbyć dupska (niby brudnymi garami się zasłaniala, ale my tam wiemy swoje) Wyświetl w wątku >>
kalka
Postów 2607
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiadomo, że jak stare, to doświadczone Wyświetl w wątku >>