Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ewachem

ewachem

#4259654 Napisano: 01.04.2011 10:09:13 w PLAGIATY
raia2006 napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

mia napisał(a):

raia2006 napisał(a):

konkurs hyundaia!

http://www.facebo...otif_t=share_comment

emotka emotka emotka

Wiecie, co mnie najbardziej wkurzyło??? Że to zwycięskie hasło bardzo mi się spodobało... emotka

Bo jest naprawdę dobre... i dlatego wygrało już... hm... drugi raz emotka

E tam!
mOJE BYŁO LEPSZE emotka

to juz wiem kto przede mna wrzucał garsc kuponow do urny konkursowej w salonie emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4259330 Napisano: 01.04.2011 08:18:40 w Wkurza mnie...
bobilcia napisał(a):

że zostawiam rozwiązywanie konków na ostatnią chwilę

ja niestety tez...chociaz ostatnio sie troche poprawilam Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4257390 Napisano: 31.03.2011 10:02:15 w Wkurza mnie...
misiulka napisał(a):

kochamslonce mnie wkurza emotka emotka emotka kolejny spamer emotka
człowiek sobie wejdzie na forum poczytac watki a wszędzie jego spam emotka

mnie tez wrrrrr Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4254722 Napisano: 30.03.2011 08:00:02 w PLAGIATY
efelinkaaa napisał(a):

a to chyba stary konkurs emotka
Tylko hasło rzuciło mi się w oczy, heh emotka

Te z miłości do... jest już tak oklepane, że aż nudne.. emotka

to konkurs z przełomu 2009/2010 roku
Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4238797 Napisano: 23.03.2011 09:27:40 w TESCO konkursy
toudikot napisał(a):

bony na 1000zl wysylaja w 2 partiach-podobno jedna poszla wczoraj a druga ma wyjsc dzis

dziekuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4238782 Napisano: 23.03.2011 09:23:05 w TESCO konkursy
a jaki tam numer do nich zeby zadzwonic i spytac o bony za 1000zl Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236456 Napisano: 22.03.2011 12:02:02 w Wkurza mnie...
ewachem napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja podobno miałam coś z biodrem, jak byłam mała.
Mama mówiła, że wkładała mi 2 pieluchy. Dzięki temu dziś nie mam problemów z biodrem emotka

niestety to jest nieprawda...uwierz jestem bardzo w temacie emotka

Dla świezo upieczonych mam: (cytowne z dr Zawitkowskiego)

Pieluchowanie - ten mit pokutuje od dawna, głównie na skutek powszechnego przekonania, że wkładanie kilku sztywnych warstw pieluch między nóżki niemowlęcia nie przeszkadza mu w żaden sposób, a będzie korzystnie wpływać na rozwój stawów biodrowych. To nieprawda. Aparat ruchu rozwija się w ruchu, a każde jego ograniczenie, nie mówiąc już o unieruchomieniu, w ogromnym stopniu obniża sprawność, zmienia sposób i charakter ruchu (przekonał się o tym każdy, kto choć raz miał gips na nodze i ręku).

Niemowlęta z reguły dobrze sobie z tym radzą, ale niestety nie wszystkie. Może nie u każdego dziecka szerokie pieluchowanie przyniesie niepożądane skutki, ale wystarczy się przyjrzeć, jak ruszają się niemowlęta ograniczone kilkoma warstwami pieluch, a jak te, które mogą swobodnie wierzgać nóżkami. Różnicę widać już na pierwszy rzut oka - ruchy dziecka (nie tylko jego nóżek, ale całego ciała) w kilku pieluchach są ograniczone, niezgrabne, monotonne. Maluch nie może swobodnie kopać, często wciska pięty w materacyk i pcha, unosi pupę, próbuje się wykręcić. Jeżeli już unosi nóżki, to asymetrycznie i bardziej na boki, niż do góry. Tymczasem najważniejszym czynnikiem chroniącym stawy biodrowe i kształtującym je we właściwy sposób jest ruch. I to w pełnym zakresie, w górę, do środka, w dół, w bok. Prostowanie i zginanie. Tylko wtedy stawy biodrowe dojrzewają prawidłowo i rozwijają się mięśnie, które teraz i w przyszłości będą je stabilizowały i chroniły.

Ograniczenie naturalnych ruchów nóżek osłabia sprawność mięśni brzucha, które są potrzebne nie tylko do zapewnienia odpowiedniej pozycji tułowia, kiedy maluch już wstaje, ale też do raczkowania, siadania, obrotów...

Po kilku tygodniach utrzymywania nóżek w rozkroku dziecko nie będzie nawet myślało o raczkowaniu czy turlaniu się. To zdecydowanie opóźnia tempo i jakość zdobywania kolejnych umiejętności.

Poza tym grubsza warstwa pieluch znajduje się nie tylko między nogami, ale też pod pupą, co zmienia ułożenie całego ciała. Maluch jest jakby wciskany w podłoże na wysokości barków i główki, przez co częściej i silniej wciska rączki w materacyk, z trudem natomiast unosi je w górę i wyciąga do przodu. Do tego chętniej układa główkę i cały tułów asymetrycznie, co może prowadzić do asymetrii postawy i ruchów.

Absolutnie nie należy też kłaść dziecka na brzuchu i przy odwiedzionych i zgiętych nóżkach, dociskać pupę do materacyka. Można mu w ten sposób zrobić krzywdę. Pamiętajcie, że szerokie ustawienie nóżek w stawach biodrowych (odwiedzenie, zgięcie w kolanach i zwrócenie na zewnątrz) to pozycja, w jakiej układa się nóżki dziecka w trakcie leczenia stawów biodrowych, kiedy są skrajnie niedojrzałe lub chore.

Jeżeli stawy biodrowe są w normie, nie wolno ograniczać ich ruchu. Tylko ruch, przy odpowiedniej pielęgnacji i opiece, pomoże im się w pełni rozwijać, a przy okazji uniknąć pozostałych konsekwencji ograniczania swobody dziecka.

W temacie: wkurzaja mnie ceny szczepionek!!!! Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236440 Napisano: 22.03.2011 11:58:33 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

a ja podobno miałam coś z biodrem, jak byłam mała.
Mama mówiła, że wkładała mi 2 pieluchy. Dzięki temu dziś nie mam problemów z biodrem emotka

niestety to jest nieprawda...uwierz jestem bardzo w temacie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236434 Napisano: 22.03.2011 11:57:35 w Wkurza mnie...
zarania napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Ja zawsze martwiłam się tym ,że moje dziecko mało mówi.Teraz są dni kiedy myślę sobie; wex ty zamilknij na 15 minut...Ale głośno mówię; to ciekawe co mówisz...

A moja córeczka mówi: Pacz mamo, pacz, a ja odpowiadam Ja patrzę, cały czas patrzę co Ty robisz, albo wołam Och jak pięknie! Ale ślicznie potrafisz robić! emotka
Dobrze, że jeszcze nie pyta Dlaczego? Synek mojej koleżanki zadał mi kiedys to pytanie ok. 300 razy w 3 godziny. emotka

Moj maly 2,5 letni erudyta mowi wczoraj: Mamo co to za nowy konkurs czytasz? heheheh

a przedwczoraj chcial sie pobawic ze mna i mowi: przestan wysylac te smsy! (glupio mi sie zrobilo i pobawilismy sie z stary niedziwedz mocno spi) Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236423 Napisano: 22.03.2011 11:54:48 w Wkurza mnie...
annaszura napisał(a):

wkurza mnie to, że po bilansie dwulatka muszę zaliczyć jeszcze chirurga (chyba nie ma jąder tam gdzie powinny być, przecież zstąpiły), psychologa (jakiś dziwny jest? o co mu chodzi?) i logopedę (za mało mówi, to co, starsza miele ozorem za dwoje a też późno zaczęła) emotka emotka emotka

ja tez chodzilam do chirurga (bo mam nadgorliwego pediatre) to mnie wygonil i powiedzial: czego ja chcce od jader mojego synka emotka
moj ba bilansie tez nie gadal...a pozniej jak zaczal to jak katarynka teraz nagada.
A w ogole beda w temacie poszlam kilka dni temu do doktora na bioderka i powiedzial, ze generalnie wszystko jets ok ale pieluchowac nie zaszkodzi...to sie zdenerwowalam i mu powiedzialam ze pieluchowanie nie ma absolutnie zadnego wplywu na biodra! I ze nie ma zadnych naukowych publikacji na ten temat a wresz sa doniesienia, ze pieluchowani szkodzi zdrowiu. Wrrrr powiedzial mi ze kiedys uwazano, ze pieluchowanie pomaga. Nie rozumiem, jak lekarz moze cale zycie twierdzic jedno. Powazam lekrzy, ktorzy sie ksztalca cale zycie a nie poprzestaja na tym co sie kiedys za starych czasow nauczyli.
Precz z pieluchowaniem emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236319 Napisano: 22.03.2011 11:26:05 w Inne mniejsze markety
olciak napisał(a):

mia napisał(a):

nineczka17 napisał(a):

polec napisał(a):

A Kaufland z oplem i Bryzą ???

Komisja dokona wyboru najciekawiej wykonanych zadań konkursowych podczas
posiedzenia Komisji do dnia 11.03.2011 roku

Weryfikacja prawa do nagrody będzie prowadzona w następujący sposób:
a) W ciągu 7 dni od daty posiedzenia komisji, zwycięzcy otrzymają w imieniu
organizatora telefon lub SMS na numer, z którego dokonali zgłoszenia udziału w
Konkursie.
już pewnie po wszystkim emotka

Raczej na pewno... emotka

na pewno rozwiązany emotka

emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4236202 Napisano: 22.03.2011 10:52:25 w Inne mniejsze markety
sambolera napisał(a):

w Bomi podobno jest konkurs z setkami zołądkowej do wygrania
słyszał ktoś? mąż mi coś wspomniał ale szczegółów nie zna

gorzałka do wygrania?? emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4235982 Napisano: 22.03.2011 09:56:05 w Wkurza mnie...
monia24 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

karolkas napisał(a):

izoldaaa6 napisał(a):

masza napisał(a):

karolkas napisał(a):

A nie wkurza ze mamy wlasnosciowe mieszkanie a czynszu płacimy 600 zł i ciągle podwyższają, bo to bo siamto. I chyba muszę jakieś inne mieszkanie szukac z tanszym czynszem emotka

albo dodatek mieszkaniowy by się przydał z u. Miasta emotka

dla mnie to jest bezsensu - nie dość że kupujesz mieszkanie za kupę kasy - to musisz jeszcze płacić czynsz - to trochę irracjonalne jest jak dla mnie - po prostu paranoja emotka

dokładnie , podniesli nam fundusz remontowy do kwoty 120 zl emotka bo chca dach w kamienicy remontować i jeszcze wspolnota chce wziac kredyt, ktory my bedziemy musieli splacac. I jakbym chciala sprzedac mieszkanie to nic mi po tym, ze dach wyremontowany, wartosci mieszkania mi nie zwiększy. A ja bede splacac nie wiadomo ile tego kredytu.Nie dlugo to bedziemy placic tyle co za wynajem.

płacimy 700 za wynajem + opłaty emotka

z tym czynszem to masz kosmos, u nas 72 m to ok 400zł czynszu..

my za niecałe 50 metrów płacimy 400 zł, ale w tym jest woda, kosz, fundusz remintowy, ogrzewanie emotka

ja za 60m place 328zl w tym sa wszystkie fundusze remonotowe, woda, smieci, ogrzewanie (wspolnota) Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4235891 Napisano: 22.03.2011 09:14:17 w TESCO konkursy
mahuska napisał(a):

ewachem napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

ewachem napisał(a):

a chcialabym sie na marginesie spytac czy w hipermarketach tesco mozna za bony kupic doladowania?

tak, mozesz nawet kupić kilka doładowań płacąc jednym bonem

a doladowania sa drukowane w kasie?

u nas są drukowane, ale nie na każdej kasie, jak chcesz dobrać je do zakupów najlepiej zapytaj wcześniej emotka

dziekuje bardzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4235823 Napisano: 22.03.2011 08:48:15 w TESCO konkursy
jolcia12 napisał(a):

ewachem napisał(a):

a chcialabym sie na marginesie spytac czy w hipermarketach tesco mozna za bony kupic doladowania?

tak, mozesz nawet kupić kilka doładowań płacąc jednym bonem

a doladowania sa drukowane w kasie? Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4235797 Napisano: 22.03.2011 08:41:12 w TESCO konkursy
Monika11 napisał(a):

karol26 napisał(a):

ewachem napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Jutro mija termin składania reklamacji z konka Nescafe -do 23 trzeba złożyć reklamację -a wogóle 1000 nie rozsyłali emotka

narazie nie, moze zadzwonic do nich emotka

ja wczoraj dzwonilem i maja wysylac dzis badz jutro, mysla nad tym jak lepiej zabezpieczyc zeby nie doszlo do podobnych sytuacji co w przypadku 100 zl

super wstrzymam się do jutra ale jak nie dojdzie jutro idę na pocztę emotka

oki to czekamy emotka

a chcialabym sie na marginesie spytac czy w hipermarketach tesco mozna za bony kupic doladowania? Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4235749 Napisano: 22.03.2011 08:22:34 w TESCO konkursy
Monika11 napisał(a):

Jutro mija termin składania reklamacji z konka Nescafe -do 23 trzeba złożyć reklamację -a wogóle 1000 nie rozsyłali emotka

narazie nie, moze zadzwonic do nich emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4227715 Napisano: 18.03.2011 08:26:22 w Konkursowiczki w ciąży
a ja sie wypisuje z klubu ciężarówek emotka

22.02.11 - druga najwieksza wygrana
synek 3600g, 57 cm emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4223261 Napisano: 16.03.2011 09:32:49 w TESCO konkursy
kadjas123 napisał(a):

ewachem napisał(a):

janiek napisał(a):

abodak napisał(a):

stokrotka7856 napisał(a):

baraba napisał(a):

mundek2004 napisał(a):

czy to prawda że ktoś już otrzymał bony z poprzedniego konka Nescafe?

z tego ostatniego konkursu Nescafe już przedwczoraj dostałam pierwsze bony, wczoraj i dzisiaj następne dotarły emotka

kurierem czy listonosz?

kurier UPS

ślą od konca mam tylko z ostatniego tygodnia
i jest papierek A4 do wypełnienia.

a co trzeba wpisac na tym papierku?

imie, nazwisko, adres, data i podpis emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4223235 Napisano: 16.03.2011 09:21:22 w TESCO konkursy
janiek napisał(a):

abodak napisał(a):

stokrotka7856 napisał(a):

baraba napisał(a):

mundek2004 napisał(a):

czy to prawda że ktoś już otrzymał bony z poprzedniego konka Nescafe?

z tego ostatniego konkursu Nescafe już przedwczoraj dostałam pierwsze bony, wczoraj i dzisiaj następne dotarły emotka

kurierem czy listonosz?

kurier UPS

ślą od konca mam tylko z ostatniego tygodnia
i jest papierek A4 do wypełnienia.

a co trzeba wpisac na tym papierku? Wyświetl w wątku >>
0 0