Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ewachem

ewachem

#5050607 Napisano: 02.03.2012 08:59:56 w Konkursowiczki w ciąży
onlyrybka napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

A co do refundacji to teraz widać jak dobrze jest karmić piersią.

Takie zdania dzialaja na mnie jak płachta na byka wiec ugryze sie w jezyk .

A dlaczego? Bo Ty nie karmisz? Twój wybór.

Sorki, że się wcinam emotka
Kiedyś AZS i alergie były rzadko spotykane, teraz matka widzi wysypkę to to musi być alergia.
Na każdym kroku, gazety, net trąbią o AZS, zarabiają firmy farmaceutyczne wmawiając nam mamą, że Oilatum (czy inny) jest naj !
Trzeba mieć dystans do wszystkiego.

Na razie się licytujecie, która ile wydaje na mleko
emotka Ja osobiście podałabym nutramigen/pepti w ostateczności.

Mój najstarszy syn miał alergię od małego /wysypka, mega ulewanie/ karmiłam tylko piersią, kolejne dzieci także i uważam, że to był świetny wybór (choć nie było łatwo). Więc nie poddawajcie się tak łatwo, bo mieszanki nie są niezastąpione.

Służba zdrowia jest jaka jest, ale jak ktoś chce leczyć dziecko w NFZ - opieka podstawowa - jest to możliwe. Są prywatne przychodnie, mające umowę z NFZ.

dokładnie tak, moj syn mial wysypke...myslalam juz ze to skaza, bo sie naczytalam. Poszlam do zaprzyjaznionego neonatologa i on powiedzial...wyeliminowac jeden mleczny posilek w dzien i zastapic niemlecznym (maly mial wtedy 4 miesiace). Pomoglo i wysypka przeszla. Przy drugim dziecku mialam podobnie i wowczas od razu zamiast kaszy w dzien podalam jakies jabluszka czy marchewke i tez przeszlo. Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5050600 Napisano: 02.03.2012 08:52:34 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

A co do refundacji to teraz widać jak dobrze jest karmić piersią.

Takie zdania dzialaja na mnie jak płachta na byka wiec ugryze sie w jezyk .

A dlaczego? Bo Ty nie karmisz? Twój wybór.

Zanim zaczniesz wypowiadac jakiekolwiek zdania na temat wyborow matek czy karmic czy nie wez pod uwage fakt, iz czasem jest to bolesne dla niektorych matek, ktore nie karmia. I nie wazne czy nie karmia bo nie chca czy nie karmia bo NIE MOGA. I nie masz prawa pisac, ze to jest WYBOR kobiety, bo sa takie ktore by chcialy a nie moga.
Pozdrawiam,
Matka...prawie nie karmiaca i nie dlatego ze nie chciala tylko dlatego ze nie mogla
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5045533 Napisano: 28.02.2012 09:13:44 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

kobitki... jesteście mi w stanie napisać, jak odczuwałyście te skurcze przedporodowe? te które się pojawiły, stały się regularne i podczas których zebrałyście się do szpitala i nie był to fałszywy alarm
ten skurcz to było twardnienie brzucha, czy ból i jakieś napięcie, czy co?

ja wiem że pewnie każda to odczuwa inaczej... ale chciałabym się trochę uspokoić albo zmobilizować emotka

mocne, ściskające twardnienie brzucha, regularne...później coraz mocniejsze...zaczyna boleć, ale nie w sensie takiego bólu jak ból zęba tylko to twardnienie boli emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5042521 Napisano: 27.02.2012 12:58:57 w Carrefour konkursy
truli napisał(a):

Na jakim dniu dzis staneli z informowanie z dove?

dzis informowali z 23 Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5017956 Napisano: 14.02.2012 07:12:49 w Konkursowiczki w ciąży
Matek złych jest wbrew pozorom zaskakująco dużo. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że nie istnieją matki dobre. W sensie dobre dla wszystkich. W sensie jeszcze ściślejszym dobre w opinii wszystkich. Inaczej mówiąc, możecie stawać na uszach, szlifować dar telepatii tak, że droga do finału Mam talent to tylko kwestia czasu, myśleć tylko o tym, żeby w rankingu superrodziców być w najgorszym wypadku na najniższym stopniu podium, a i tak zawsze znajdzie się ktoś, kto stwierdzi, że nie rokujecie i jesteście be. Przy czym kompletnie nie ma znaczenia, co robicie. Ważne, że nie robicie tego INACZEJ. Na czym to polega? Voila!

1. Po macierzyńskim wracasz do pracy – zamiast siedzieć na tyłku i wychowywać dzieciaka, ty się uganiasz za kasą. Jesteś zimna jak podbiegunowy lód i zobaczysz, wychowasz emocjonalnego kalekę.
2. Po macierzyńskim decydujesz się na wychowawczy – znalazłabyś sobie jakąś robotę, a nie tylko opierdzielasz się całymi dniami. Społeczeństwo płaci na ciebie podatki a mąż zarabia na twoje zachcianki.
3. Przez dwa lata karmisz dziecko piersią – wariatka! To wbrew naturze! To mniej więcej tak, jakbyś przystawiała do piersi maturzystę.
4. Nie karmisz piersią lub karmisz krótko – nie zdziw się, jeśli twoje dziecko będzie miało niższy niż koledzy iloraz inteligencji, będzie chorowite, a w ogóle to ma w życiu przerąbane i to przez kogo? Przez ciebie właśnie, a co.
5. Walczyłaś o karmienie piersią, ale się nie udało – ludzie to sobie komplikują życie. Trzeba było od razu zapodać butlę i spać spokojnie.
6. Walczyłaś o karmienie piersią, ale się nie udało – starałaś się za mało. Gdyby NAPRAWDÊ ci zależało, to dopiełabyś swego, bo chcieć, to móc.
7. Miałaś cesarkę – co ty, k…, wiesz o rodzeniu?
8. Nie miałaś cesarki – naraziłaś dzieciaka na niedotlenienie i urazy, a sama przeszłaś wielogodzinną męczarnię. I po co ci to było?
9. Ubierasz dziecko na cebulkę – najwidoczniej nie masz pojęcia (a powinnaś jako matka!), że najczęstszą przyczyną chorób jest przegrzanie.
10. Ubierasz dziecko lekko – najwyraźniej zaszkodziła ci Irlandia.
11. Rozszerzasz dietę w 5. miesiącu życia – robisz wszystko, żeby twoje dziecko nabawiło się AZS, astmy, galopującej alergii na wszystko, co się je, a jeśli na dodatek nie karmisz piersią, to patrz punkt 6.
12. Rozszerzasz dietę znacznie później – na miłość boską, to człowiek, odżywiaj go po ludzku!
13. Posłałaś dziecko do żłobka – patrz punkt 1.
14. Nie posłałaś dziecka do żłobka – tak, żeruj na babciach, żeruj, pasożycie społeczny. Wersja druga: zamiast narzekać na to, że cienko z kasą, rusz tyłek i idź do roboty.
15. Realizujesz swoje pasje, zawsze znajdziesz trochę czasu na hobby – olewasz swoje dziecko i nie poświęcasz mu odpowiedniej ilości czasu. Zobaczysz, to się na tobie zemści.
16. Zrezygnowałaś z realizacji pasji, bo chcesz poświęcić więcej czasu dziecku – macierzyństwo wyprało ci mózg, jesteś tylko prozaiczną kurą domową, tylko patrzeć, jak zaczniesz do ludzi wychodzić w rozciągniętym dresie.
17. Dajesz dziecku słodycze – chyba ocipiałaś. W wieku sześciu miesięcy będzie musiało nosić sztuczną szczękę.
18. Nie dajesz słodyczy – odmawiasz dziecku nawet tej odrobiny przyjemności, jesteś wredna i w ten sposób z pewnością maskujesz jakieś swoje kompleksy.
19. Stosujesz przy karmieniu metodę BLW – ulegasz jakieś durnej, nowoczesnej fanaberii i najpewniej nudzi ci się w życiu, skoro lubisz tyle sprzątać.
20. Nie stosujesz metody BLW – twoje dziecko do podstawówki nie nauczy się trzymać łyżki czy widelca, a być może gimnazjalistę będziesz musiał karmić metodą „za mamusię, za tatusia”.

Można tak w nieskończoność. Ogólnie rzecz biorąc nie tak ubierasz, nie tak żywisz, nie tak wychowujesz, nie tak kształcisz. Gdybyś była dobrą matką, robiłabyś to tak i tak (w domyśle: tak jak MY to robimy, lub nasi znajomi), ale najwyraźniej nie jesteś, bo nie robisz.

Co robić? Jeśli chcesz przeżyć, olewaj. Jeszcze się taki nie narodził, który by wszystkim dogodził. I pamiętaj, niezależnie od tego, co zrobisz, zawsze w czyichś oczach zrobisz to źle. Dlatego, cytując Młynarskiego, róbmy swoje. Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5017952 Napisano: 14.02.2012 07:12:15 w Konkursowiczki w ciąży
skopiowalam z blogu Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5010750 Napisano: 11.02.2012 04:44:31 w Kupię...
ewachem napisał(a):

nowa nawigację w atrakcyjnej cenie. Oferty z modelem i ceną z przesyłką na priv

Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#5007435 Napisano: 10.02.2012 09:17:56 w Kupię...
nowa nawigację w atrakcyjnej cenie. Oferty z modelem i ceną z przesyłką na priv Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4989707 Napisano: 02.02.2012 12:31:07 w Kaufland konkursy
wczoraj doszedl 1 bon...czekam na pozostale Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4989425 Napisano: 02.02.2012 10:23:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
malgorzatap napisał(a):

Zwyciezczyni konkursu E Janina B na liscie zwyciezcow raz jest z Elblaga, potem z Mlynarow , a pozniej z Ostrowa Wielkopolskiego ... dziwne ...

Obie Panie Janiny B graja w konkursach, zbieznosc naziwsk i imion, roznia sie tylko miejscowosci emotka

pozdrawiam kolezanki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4989187 Napisano: 02.02.2012 08:05:13 w Carrefour konkursy
bianco napisał(a):

beata21 napisał(a):

marta85 napisał(a):

wszystkie carrefoury biora udzial w tym konkursie? bo nie ma listy sklepow a w mojej gazetce nie ma nic o tym konkursie emotka

i ja sie przylaczam do pytania

http://www.carref.../konkursy-i-loterie/

dzieki Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4989167 Napisano: 02.02.2012 07:55:44 w Carrefour konkursy
przepraszam a co to za konkurs emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4972920 Napisano: 24.01.2012 12:20:24 w Kupię...
laptopa (notebooka...nie netbooka) emotka oferty na priv (model, cena z przesylka) Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4970682 Napisano: 23.01.2012 11:06:23 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Agusia zobaczymy czy Ciebie nie dopadnie czasem takie lenistwo i czy nie podgrzejesz starszemu dziecku mleka w mikrofali emotka Ja podgrzewam czasem starszemu i sie z tym nie kryje - jesli ktos uwaza ze to lenistwo,trudno - polecam mu dwojke dzieci gdzie np jedno placze bo brzuszek boli a drugie chce mleko do platkow na sniadanie bo glodne ,a na domiar zlego caly dom na glowie.Raczej nie mam czasu stac wtedy przy garnuszku i czekac az mleko raczy sie zagrzac.Takze widac ja tez jestem leniwa emotka Trzeba pamietac ze niektore wynalazki maja nam ulatwiac zycie a nie zyc za nas takze od podgrzanego mleka w ten czy inny sposob od czasu do czasu nikt nie umrze ani od razu nie wiem raka nie dostanie.

podpisuje sie rowniez emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4967812 Napisano: 21.01.2012 04:28:01 w Kupię...
dysk zewnetrzny min. 500GB Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4931237 Napisano: 02.01.2012 11:13:53 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
ekspresy z Reala (Karlsbad) wozi jakiś dziwny kurier Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4928370 Napisano: 31.12.2011 10:22:50 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

ewachem napisał(a):

mooniq82 napisał(a):

benasia napisał(a):

hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka

a jakie pampersy kupowałyście dla swoich noworodków? emotka

dla noworodka najlepiej kupic nr 2 (niewielka roznica, przynajmniej jesli chdzi o Pampersy). Mam na mysli noworodka o przecietnej wadze ok 3500g, nr 2 wygodniej sie zaklada. W nr 1 jest wyciecie na pepek, dlatego zakladajac nr 2 wystarczy wywinac u gory pampers. Ja tak robilam i bylo super. Pozniej przez zaledwie kilka tygodni nosil rozmiar 3, z ktorego momentalnie wyrosl, teraz jestesmy na rozm. 4 (maly ma 10 miesiecy). Rozmiar 4 a pozniej 5 jest najdluzej noszony przez dziecko

koleżanka stosowała pieluszki biedronkowe Dada mówiła,że są tak samo dobre jak pampersy no i cena jest o wiele niższa. Używał ktoś takich?

Tak ja uzywam, sa swietne. Pierwszy syn nosil Pampersy, bo wtedy jeszczew nie byly az tak drogie, i sie nie odparzal w nich, pozniej przy rozmiarze 5 tez przeszlismy za namowa kolezanki na Dada Premium. Teraz przy drugim synku od pocztaku (od rozmiaru 2) uzywam Dada premium i absolutnie wcale nie ma zadnych odparzen. Ale to nie regula, gdyz jedne dzieci odparzaja sie od pampersow a od Dady nie i odwrotnie. Trzeba sprobowac po prostu emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4928365 Napisano: 31.12.2011 10:19:40 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

zresztą o ile się nie mylę takie papersy typu dada i podobne też kosztują ok 30zł, a jak są promocje to te Happy, Pampersy czy Haggisy też kupuję w cenie niewiele większej tak jak teraz 36zł za 84szt Haggisów, lub kiedyś nawet za 33zł.

Tym razem ja sie z Toba nie zgodze. Dada premium kosztuja 27zl, jesli chodzi o cene to nie mozna porownywac Pampersow i Huggisow,moze i huggisy czy happy w promocji sa tansze ale pamperaki na pewno nie osiagaja cen w stylu 36zl. Takie ceny Pampersow w promocji byly w 2008 roku kiedy uzywal ich moj starszy syn.

Jesli chodzi o porownanie chlonnosci rozmiaru nr 1 i nr 2 pampersow to chyba troszke przesadzasz. Dlatego, ze male dziecko nie chodzi w pieluszce az sie cala napelni, takie dziecko czesto robi kupke, zmienia sie wiec Pampers dosc czesto. Prownywanie Pampersow jesli chodzi o chlonnosc dokonuje sie na rozmiarach wiekszych, bo wieksze dziecko potrafi wiecej zrobic emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4928304 Napisano: 31.12.2011 09:45:46 w Konkursowiczki w ciąży
mooniq82 napisał(a):

benasia napisał(a):

hej dziewczyny jaki rozmiar pampersiaków noszą wasze dzieciaczki? Moj Mikołaj rośnie jak na drożdzach i już z 3 na 4 musimy się przerzucić - nie spodziewałam się że dzieci tak szybko rosną... emotka

a jakie pampersy kupowałyście dla swoich noworodków? emotka

dla noworodka najlepiej kupic nr 2 (niewielka roznica, przynajmniej jesli chdzi o Pampersy). Mam na mysli noworodka o przecietnej wadze ok 3500g, nr 2 wygodniej sie zaklada. W nr 1 jest wyciecie na pepek, dlatego zakladajac nr 2 wystarczy wywinac u gory pampers. Ja tak robilam i bylo super. Pozniej przez zaledwie kilka tygodni nosil rozmiar 3, z ktorego momentalnie wyrosl, teraz jestesmy na rozm. 4 (maly ma 10 miesiecy). Rozmiar 4 a pozniej 5 jest najdluzej noszony przez dziecko Wyświetl w wątku >>
0 0

ewachem

#4924900 Napisano: 29.12.2011 10:26:03 w Inne mniejsze markety
efelinkaaa napisał(a):

ewachem napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

http://www.e-lecl...?dir=2296&diri=1

nowy konkurs w leclercu -> str. 10

http://www.graf.t...oliv_xxl_leclerc.pdf

nie doczytałam, że już ktoś podał.. wybaczcie emotka

nie wiem czy któs juz podal, po prostu znalazlam na stronie Grafu emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0