Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
spineczka
Postów 193
Data rejestracji 12.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ciąży. z terminem na luty! Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oooooooooj! zapowiada się dziś ostra walka o miejsca
trzeba się wybrać wcześniej do kina i powalczyć...
Dziękuję za odpowiedź Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam pytanie odnośnie zaproszeń na przepremierowe pokazy filmów w cinema z konkursu RMFMaxxx
jak wygląda kwestia miejsc na pokazie?
czy przed pokazem trzeba odebrać bilety z numerowanym miejscem czy może wpuszczają do sali wszystkich zaproszonych i miejsca zajmowane są w stylu "kto pierwszy ten lepszy" ??
Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak. nie ma obowiązku włożenia 2 kart może być jedna. Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oooo, własnie to też doczytałam w necie
Wiedziałam, że podatku od tego nie ma, ale nie byłam pewna... bo niestety w tych przepisach specjalizuje się okazjonalnie.
Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziwne... bo jesli np.
właścicielem mieszkania są moi rodzice,
ja jako córka mieszkam z nimi i to ja opłacam rachunki to tez US uzna to za dochód moich rodziców
Myślę, że w opisanym przez Ciebie przypadku "było" coś więcej
W przypadku gdy w mieszkaniu zamieszkuje najbliższa rodzina to mamy tu do czynienia z użyczeniem.
Charakterystyczną cechą użyczenia jest więc szeroko rozumiana nieodpłatność - osoba biorąca rzecz w użytkowanie nie może ponosić z tego tytułu żadnych kosztów, z wyjątkiem kosztów eksploatacyjnych. Do dopuszczalnych kosztów utrzymania użyczonego lokalu można więc zaliczyć np. opłaty za wywóz śmieci, rachunki za zużycie wody oraz gazu, wydatki związane z drobnymi remontami, różne opłaty administracyjne (czynsz).
Czy umowa użyczenia jest wolna od podatku?
Tak - jeśli biorącym jest członek najbliższej rodziny i zostały spełnione określone warunki. Zgodnie z art. 21 ust. 1 pkt 125 ustawy o PIT, takim zwolnieniem są objęte osoby zaliczone do I i II grupy podatkowej. Mówiąc innymi słowy, biorący nie zapłaci podatku, o ile łączy go z użyczającym bliski stopień pokrewieństwa. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli brat będzie mieszał i opłacał koszty utrzymania mieszkania tj. czynsz do sp-ni/ wspólnoty + media, to nie powstanie przychód. Nie ma co się obawiać US, nie czepiaja się gdy w mieszkaniu mieszka najbliższa rodzina.Nie straszcie dziewczyny na zapas
Urząd się zainteresuje, gdy mieszkanie faktycznie zostanie komuś wynajęte i z tego tytułu wynajmująca otrzymywać będzie dodatkowe pieniążki za najem... ale oczywiście najpierw musi sie US o tym dowiedzieć. Wtedy z tego co wiem za nieujawnione dochody grozi kara w wysokości 70% ukrytego dochodu i traktowane to jest jak przestępstwo skarbowe Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak nie sprzedajecie kawalerki otrzymanej w darowiźnie to podatek was nie dotyczy.
W przypadku sprzedaży kawalerki przed upływem 5 lat od końca roku w którym utrzymano darowiznę należy zapłacić podatek w wysokości 19%,chyba że całość dochodu ze sprzedaży zostanie przeznaczona na cele mieszkaniowe w ciągu dwóch lat od końca roku w którym nieruchomość została sprzedana - min. pieniążki ze sprzedaży zostaną przeznaczone na zakup nowej - innej nieruchomości. Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kłamstwo ma krotkie nogi Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
qrde a ja nic nie trafiłam w tym konku- pomimo posiadania paragonów Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
1 sztuka. i zdecydowanie mi ta 1 sztuka wystarczy.
Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wkurza mnie to ze ja facetów nie rozumiem i nie zrozumiem nigdy Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe, cos dzisiaj mnie wkurza wszystko
jak dobrze ze za kilka h weekend Wyświetl w wątku >>
spineczka
Postów 193
Punkty karne 0
Konkursy dodane