Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6506347 Napisano: 05.07.2018 16:59:15 w Kaufland konkursy
mama2006 napisał(a):

gulaja ze mnie, bo wysyłając zgłoszenie na budżet nie podałam nr systemowego, tylko ten z góry paragonu.Hasło wygrało, więc gdy próbowałam odesłać dane, przyjęło mi tylko ten nr górny.Oczywiście, moje zgłoszenie zostało zdyskwalifikowane,chcą żebym nadesłała do poniedziałku poprawny paragon. Jak myślicie? wysyłać? Czasu jest malutko i ciekawe czy Kaufland pójdzie na takie  wyjaśnienia?

Po pierwsze: to nie Kaufland organizuje, tylko TQG.
Po drugie: oni dokładnie w regulaminie wyjaśniają, jaki numer trzeba podać. Małe szanse na happy end, ale próbuj. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6506326 Napisano: 05.07.2018 16:32:34 w Kaufland konkursy
Czy teraz zamiast 2x bon po 50 zł przychodzi 1x karta podarunkowa na 100 zł? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6504049 Napisano: 29.06.2018 16:02:06 w SZUKAM....
Czy ktoś wie, co w praktyce oznacza status DHLa "Przesyłka jest obsługiwana w Centrum Sortowania"? Drugi dzień tak wisi, a na infolinii tylko roboty, żadnych ludzi! Do czego to doszło emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6503033 Napisano: 27.06.2018 14:00:47 w WC - rozmowy o wszystkim
marzanna napisał(a):

joan napisał(a):

marzanna napisał(a):

Poszukuję informacji, w jaki sposób można przyspieszyć wydanie paszportu. Mam dosyć szperania i wiszenia na infoliniach gadania z automatem bo żywy konsultant po prostu nie odbiera telefonu........... emotka

Jeśli wniosek już złożyłaś, przyspieszyć się nic nie da.

Dopiero mam złożyć, potrzebuję szybko  emotka

W skrócie:
1) zorientuj się, gdzie są mniejsze kolejki - moja siostra wyrabiała paszport kilka tygodni temu, każda wizyta w katowickim urzędzie to kilka! godzin,
2) po wejściu do wybranego urzędu, znajdujesz jakiegoś kompetentnego pracownika, któremu mówisz, że chcesz złożyć podanie o wydanie paszportu w trybie przyspieszonym. On powie Ci, co dalej.
3) czekasz w kolejce,
4) podchodzisz do okienka i składasz to podanie, gdzie opisujesz, dlaczego to właśnie Tobie należy się szybciutko paszport (pytanie, jak w konkach). Przy słabej argumentacji szkoda zachodu.
5) nie przyjmują Twojego formularza paszportowego ani zdjęcia, bo czekasz na decyzję,
6) idziesz do domu, od następnego dnia możesz codziennie chodzić do urzędu pytać, jak tam Twoja sprawa. Jeśli w końcu się zgodzą, składasz wniosek + zdjęcie,
7) sprawdzasz status sprawy na stronie urzędu, idziesz tam, a po kilku godzinach oczekiwania, odbierasz dokument.

Nie wiem, ile się teraz czeka, bo chyba kiepski okres = dużo chętnych i jeszcze większe kolejki, niż zwykle. Myślę, że 10 - 15 dni i dostaniesz przyspieszony paszport. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6503017 Napisano: 27.06.2018 13:43:06 w WC - rozmowy o wszystkim
marzanna napisał(a):

Poszukuję informacji, w jaki sposób można przyspieszyć wydanie paszportu. Mam dosyć szperania i wiszenia na infoliniach gadania z automatem bo żywy konsultant po prostu nie odbiera telefonu........... emotka

Jeśli wniosek już złożyłaś, przyspieszyć się nic nie da. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6502999 Napisano: 27.06.2018 13:13:26 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

Mam pytanie do osób utrzymujących się z konkursów, choć w sumie nie tylko. Jak robicie z ubezpieczeniem zdrowotnym? Sami opłacacie? Czy wykupujecie jakieś prywatne? Nie żebym miała przejść na zawodostwo emotka Ale zrezygnowałam z pracy i chcę sobie około półroczne - roczne wakacje zrobić, a wolałabym być na wszelki wypadek ubezpieczona. I nie wiem jaka opcja jest najlepsza (i w ogóle jakie są opcje emotka ). Będę wdzięczna za podpowiedź emotka Czy to tu czy w PW emotka Za mąż nie zamierzam wychodzić dla uzyskania ubezpieczenia emotka

Jak pisano powyżej - najlepiej wyjdziesz na opcji umowa zlecenie, taniej się chyba nie da. I nie dziwię się Twoim obawom wobec ewentualnych kosztów. Wystarczy, że auto człowieka potrąci na pasach albo się ktoś zatruje grzybami. Kiedyś w tv było info o facecie (nie posiadał ubezpieczenia z NFZ!), któremu maszyna obcięła palec, więc gibko pojechał do szpitala. Palec przyszyto, zaś pacjent dostał rachuneczek all in na 60.000 zł - pamiętam, jakby to było wczoraj...

Co do zamążpójścia, to opcja bez szału, bo jest możliwa tylko w przypadku umowy o pracę, a w dzisiejszych czasach nie wszyscy ją posiadają. Wyświetl w wątku >>
4 brucee, nkba, defed, ace 0

joan

#6502538 Napisano: 26.06.2018 13:22:30 w Wkurza mnie...
Coraz ciekawsze te konki promocyjne emotka

"kup Opla i wygraj piłkę" -> http://nexteam.pl/spelnij-swoje-marzenie

Pozwolę sobie nie dodać do bazy emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6501340 Napisano: 22.06.2018 19:51:38 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

Zawsze można na nich kwiatka w doniczce postawić (pamiętając wszakże o obowiązkowej serwetce) i go (tego kwiatka) później oglądać emotka

Obawiam się, że teraz rozdają same plaskacze, a po takim cienkim to można jedynie bluszcz puścić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6501311 Napisano: 22.06.2018 18:25:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

z duracell były smsy Może?

Teoretycznie powinny już być, ale nikt się nie chwalił wygraną smsem... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6501306 Napisano: 22.06.2018 18:18:50 w Wkurza mnie...
cherry_coke napisał(a):

(...) i pani z Avanti napisała mi żeby na przyszłość pamiętać, że ta piłka nie służy do grania. emotka  

emotka A jest jakaś instrukcja, do czego służy i co można z nią robić? Dobrze, że telewizorów kolekcjonerskich nie rozdają, bo by nie można na nich było nic oglądać emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6501253 Napisano: 22.06.2018 16:56:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kasjopeja napisał(a):

Czy ktoś wygrał nagrodę z konkursu OLIMP w Superpharm?  Tam,gdzie był zakup za 50 zł. Do mnie przyszła dzisiaj nagroda. Smartfon Lenovo o wartości około 200 zł. Czy tylko ja mam zwidy, że tam był do wygrania tablet za 2000zł? Regulamin  zniknął, na stronie konkursu jest informacja o smartfonie ....

Tutaj jest regulamin:

http://konkurs-sp...s-and-conditions.pdf Wyświetl w wątku >>
1 kasjopeja 0

joan

#6501250 Napisano: 22.06.2018 16:51:26 w Czy informują/ informowali?
29renata napisał(a):

Loteria Lidl? Nie zauważyłam, aby ktoś się chwalił.

Nikt nic nie pisał, ale pierwszych laureatów powinni już poinformować. Aczkolwiek na stronie Smolara nie ma jeszcze zakładki z wynikami dla tej loterii emotka

malenka89 napisał(a):

Czy z Duracell były też eski?

Podbijam pytanie emotka Wyświetl w wątku >>
1 29renata 0

joan

#6501117 Napisano: 22.06.2018 12:36:36 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

No nie mam żadnego zespołu tego a tego emotka  po prostu chce wymienić szkiełka bo już troszkę porysowane od wycierania w koszule ...  emotka  i się zastanawiam czy lepiej odczekać czy optyk jednak dobierze mi szkiełka takie jak okulista... czy jednak on bardziej jest tak jak te darmowe badania co zapraszają na telefon... i wolałem zapytać jak się inni zapatrują na to emotka  

Zgadzam się z info w necie:
"Okulista (...) zajmuje się diagnostyką oka, jego schorzeniami, chorobami, zwyrodnieniami oraz podejmuje specjalistyczne leczenie i opiekę nad pacjentem.
(...) Zadaniem optyka jest dobór odpowiedniego rodzaju soczewek okularowych zgodnych z receptą i np. wykonywaną pracą bądź trybem życia. Optyk służy pomocą w doborze odpowiednich opraw okularowych oraz jest odpowiedzialny za prawidłowy montaż soczewek korekcyjnych w oprawach."

Nie wiem, jak tam u Ciebie lokalnie, ale w dużych miastach idziesz do sklepu z okularami, a tam na zapleczu profesjonalnie badają Ci wzrok i dobierają szkła / soczewki kontaktowe. Tych badań nie wykonują pracownice sklepu! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6501090 Napisano: 22.06.2018 11:34:44 w WC - rozmowy o wszystkim
pioge7 napisał(a):

Mam pytanie, bo muszę wymienić szkła w okularach bo mam już porysowane 
Okulista wizyta dopiero mają na listopada
i tu moje pytanie 
lepiej iść do optyka i załatwić na miejscu czy poczekać na wizytę u okulisty? Czy optyk tak samo dobrze zbada oczy jak okulista? 

Ciekawe pytanie - poza badaniami okresowymi z zakładu pracy, nigdy nie byłam u okulisty emotka Jeśli nie masz jakiejś nietypowej przypadłości typu zespół-tego-a-tego, możesz normalnie zbadać wzrok od razu przy wybieraniu okularów. Zresztą chyba nawet bez badania Ci i tak nie sprzedadzą. Powinieneś pójść rano + oczy mają być wypoczęte. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6501065 Napisano: 22.06.2018 10:13:49 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Wszystko na to się składa: geny, ale i charakter (by nie rzecz wprost: "charakterek" emotka ). Nasuwa mi się przykład całkiem klasyczny: zawsze była moda na palenie. emotka A jednak są jednostki, które twardo się jej opierały, stawały okoniem wobec grupy i w życiu jednego papierosa nie wypaliły emotka emotka , celowo decydując się na bycie "niemodnymi", lecz także - zdrowszymi i mądrzejszymi.  emotka

Tu nawet nie chodziło o zdrowie i mądrość, ale odkąd pamiętam, każdą sugestię otulam pytaniem "A po co?" I jeśli ktoś nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć, kij mu w oko. Dlatego właśnie nigdy nie paliłam papierosów, to oczywista wina niekompetencji bliźnich emotka Wiele aspektów mojego życia ukształtował brak sensownej odpowiedzi na pytanie "A po co?" Naprawdę warto czasem zadać sobie to krótkie pytanie, chociaż może ono przewrócić świat do góry nogami emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6500981 Napisano: 21.06.2018 23:12:42 w Dziś cieszę się z.....
koper napisał(a):

U mnie wieje i się chmurzy bardzo. Cudownie by było jakby popadało, tym bardziej, że za oknem mam żółto zamiast zielono...

U mnie bardzo wiało, więc musiałam zamknąć okna, co oczywiście jeszcze mocniej podwyższyło temperaturę w mieszkaniu. Padało może z 5 minut emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6500953 Napisano: 21.06.2018 22:03:22 w Lay's
cb656 napisał(a):

Uwaga, uwaga, nadaję komunikat!  emotka
Stworzyłem teorię spiskową i szukam argumentów na jej potwierdzenie emotka emotka
Czy zwycięzcy loterii LAYS mogą zdradzić, o jakiej porze dnia wysłali swoje zgłoszenie, które zaowocowało wylosowaniem ich do nagrody? Czy była to jakaś JEDNA I TA SAMA pora? Na przykład godziny poranne, popołudniowe? Czy zwycięskie zgłoszenia po prostu pochodzą z różnych pór doby i moja wycacana teoria bierze w łeb? emotka

U nas tylko dwie koszulki, ale zgłoszenia z zupełnie różnych pór dnia emotka Mam nadzieję, żeś dużo czasu na tworzenie tej teorii nie zmarnował emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6500944 Napisano: 21.06.2018 21:50:59 w Lay's
pioge7 napisał(a):

rkvi napisał(a):

Chester jest gepardem  emotka

Jeszcze lepiej  emotka
pisalem że chcę tygrysi ręcznik  emotka emotka

Za taki boroczy mugolizm na bank dostaniesz nagrodę emotka Wyświetl w wątku >>
2 pioge7, defed 0

joan

#6500639 Napisano: 21.06.2018 11:18:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
babska napisał(a):

joan - pocieszy emotka zagram, ale wódki nie będę kupować. Tyskie ledwo przełknęłam emotka

To gramyyy! emotka

A tak na serio, to ktoś z Was uważa, że każdy uczestnik każdego konkursu/loterii powinien każdego dnia i o każdej godzinie uważnie czytać każdy wpis na profilu FB każdego podmiotu z daną akcją związanego (organizator, koordynator, sponsor itp.)? Noł kidyn; kto regulaminu prawidłowo sporządzić nie potrafi, niech branżę zmieni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6500629 Napisano: 21.06.2018 11:08:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
wesola napisał(a):

babska napisał(a):

Czy w konkursie Wyborowej na toast trzeba kupować wódkę? W regulaminie nie widzę, a tu po wysłaniu zgłoszenia mi wyskakuje "kup wyborową" i zachowaj paragon...

z tego co widziałam to tak, na Fb też organizatorzy o tym wspominali ;/

Uczestnik konkursu nie jest zobowiązany zapoznawać się z JAKIMIKOLWIEK wpisami na FB, które dotyczą konkursu. Jedynym dokumentem regul-ującym konkurs czy loterię jest (co logiczne!) regul-amin. A tam nie ma słowa o konieczności zakupu czy też nawet zachowania paragonu albo jego późniejszego odesłania.

babska - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale planuję tam zagrać i absolutnie niczego kupować nie zamierzam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0