Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po pierwsze: to nie Kaufland organizuje, tylko TQG.
Po drugie: oni dokładnie w regulaminie wyjaśniają, jaki numer trzeba podać. Małe szanse na happy end, ale próbuj. Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W skrócie:
1) zorientuj się, gdzie są mniejsze kolejki - moja siostra wyrabiała paszport kilka tygodni temu, każda wizyta w katowickim urzędzie to kilka! godzin,
2) po wejściu do wybranego urzędu, znajdujesz jakiegoś kompetentnego pracownika, któremu mówisz, że chcesz złożyć podanie o wydanie paszportu w trybie przyspieszonym. On powie Ci, co dalej.
3) czekasz w kolejce,
4) podchodzisz do okienka i składasz to podanie, gdzie opisujesz, dlaczego to właśnie Tobie należy się szybciutko paszport (pytanie, jak w konkach). Przy słabej argumentacji szkoda zachodu.
5) nie przyjmują Twojego formularza paszportowego ani zdjęcia, bo czekasz na decyzję,
6) idziesz do domu, od następnego dnia możesz codziennie chodzić do urzędu pytać, jak tam Twoja sprawa. Jeśli w końcu się zgodzą, składasz wniosek + zdjęcie,
7) sprawdzasz status sprawy na stronie urzędu, idziesz tam, a po kilku godzinach oczekiwania, odbierasz dokument.
Nie wiem, ile się teraz czeka, bo chyba kiepski okres = dużo chętnych i jeszcze większe kolejki, niż zwykle. Myślę, że 10 - 15 dni i dostaniesz przyspieszony paszport. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli wniosek już złożyłaś, przyspieszyć się nic nie da. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak pisano powyżej - najlepiej wyjdziesz na opcji umowa zlecenie, taniej się chyba nie da. I nie dziwię się Twoim obawom wobec ewentualnych kosztów. Wystarczy, że auto człowieka potrąci na pasach albo się ktoś zatruje grzybami. Kiedyś w tv było info o facecie (nie posiadał ubezpieczenia z NFZ!), któremu maszyna obcięła palec, więc gibko pojechał do szpitala. Palec przyszyto, zaś pacjent dostał rachuneczek all in na 60.000 zł - pamiętam, jakby to było wczoraj...
Co do zamążpójścia, to opcja bez szału, bo jest możliwa tylko w przypadku umowy o pracę, a w dzisiejszych czasach nie wszyscy ją posiadają. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"kup Opla i wygraj piłkę" -> http://nexteam.pl/spelnij-swoje-marzenie
Pozwolę sobie nie dodać do bazy Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Obawiam się, że teraz rozdają same plaskacze, a po takim cienkim to można jedynie bluszcz puścić Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teoretycznie powinny już być, ale nikt się nie chwalił wygraną smsem... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A jest jakaś instrukcja, do czego służy i co można z nią robić? Dobrze, że telewizorów kolekcjonerskich nie rozdają, bo by nie można na nich było nic oglądać Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tutaj jest regulamin:
http://konkurs-sp...s-and-conditions.pdf Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nikt nic nie pisał, ale pierwszych laureatów powinni już poinformować. Aczkolwiek na stronie Smolara nie ma jeszcze zakładki z wynikami dla tej loterii
Podbijam pytanie Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się z info w necie:
"Okulista (...) zajmuje się diagnostyką oka, jego schorzeniami, chorobami, zwyrodnieniami oraz podejmuje specjalistyczne leczenie i opiekę nad pacjentem.
(...) Zadaniem optyka jest dobór odpowiedniego rodzaju soczewek okularowych zgodnych z receptą i np. wykonywaną pracą bądź trybem życia. Optyk służy pomocą w doborze odpowiednich opraw okularowych oraz jest odpowiedzialny za prawidłowy montaż soczewek korekcyjnych w oprawach."
Nie wiem, jak tam u Ciebie lokalnie, ale w dużych miastach idziesz do sklepu z okularami, a tam na zapleczu profesjonalnie badają Ci wzrok i dobierają szkła / soczewki kontaktowe. Tych badań nie wykonują pracownice sklepu! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciekawe pytanie - poza badaniami okresowymi z zakładu pracy, nigdy nie byłam u okulisty Jeśli nie masz jakiejś nietypowej przypadłości typu zespół-tego-a-tego, możesz normalnie zbadać wzrok od razu przy wybieraniu okularów. Zresztą chyba nawet bez badania Ci i tak nie sprzedadzą. Powinieneś pójść rano + oczy mają być wypoczęte. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tu nawet nie chodziło o zdrowie i mądrość, ale odkąd pamiętam, każdą sugestię otulam pytaniem "A po co?" I jeśli ktoś nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć, kij mu w oko. Dlatego właśnie nigdy nie paliłam papierosów, to oczywista wina niekompetencji bliźnich Wiele aspektów mojego życia ukształtował brak sensownej odpowiedzi na pytanie "A po co?" Naprawdę warto czasem zadać sobie to krótkie pytanie, chociaż może ono przewrócić świat do góry nogami Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie bardzo wiało, więc musiałam zamknąć okna, co oczywiście jeszcze mocniej podwyższyło temperaturę w mieszkaniu. Padało może z 5 minut Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas tylko dwie koszulki, ale zgłoszenia z zupełnie różnych pór dnia Mam nadzieję, żeś dużo czasu na tworzenie tej teorii nie zmarnował Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Za taki boroczy mugolizm na bank dostaniesz nagrodę Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To gramyyy!
A tak na serio, to ktoś z Was uważa, że każdy uczestnik każdego konkursu/loterii powinien każdego dnia i o każdej godzinie uważnie czytać każdy wpis na profilu FB każdego podmiotu z daną akcją związanego (organizator, koordynator, sponsor itp.)? Noł kidyn; kto regulaminu prawidłowo sporządzić nie potrafi, niech branżę zmieni Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uczestnik konkursu nie jest zobowiązany zapoznawać się z JAKIMIKOLWIEK wpisami na FB, które dotyczą konkursu. Jedynym dokumentem regul-ującym konkurs czy loterię jest (co logiczne!) regul-amin. A tam nie ma słowa o konieczności zakupu czy też nawet zachowania paragonu albo jego późniejszego odesłania.
babska - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale planuję tam zagrać i absolutnie niczego kupować nie zamierzam Wyświetl w wątku >>