Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6520202 Napisano: 19.08.2018 23:21:59 w SZUKAM....
mampytanie napisał(a):

Szukam kociaka za darmo, najlepiej z dłuższa sierścią lub o ciekawym umaszczeniu. Nie szukam rasowego/płatnego. Może ktoś coś emotka

A skąd mniej więcej jesteś? Schroniska oraz fundacje wydają koty całkowicie za darmo, ewentualnie za opłatą max 20 - 30 zł.

Swoją drogą zastanawia mnie, jak by to wyglądało w przypadku ludzi? "Elo lale, szukam kobity na najbliższe piętnaście lat, charakter mi wisi i powiewa, lecz niewiasta ta musi mieć ciekawą fryzurę albo włosy za łopatki. To wystarczy, nic innego nie jest dla mnie ważne. Piszcie!" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6519974 Napisano: 18.08.2018 11:14:27 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Zarobkowe zejście? emotka czy towarzyskie? emotka (...)

Najważniejsze, że to było zejście do piwnicy, a nie sześć stóp pod ziemię emotka Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

joan

#6519964 Napisano: 18.08.2018 10:35:14 w WC - rozmowy o wszystkim
agakaz2 napisał(a):

czy wiecie lub spotkaliście się
małe czarne bardzo gryzie i potem to swędzi. myślałam że to pchły ale gdzieś kiedyś czytałam że pchły zwierzęce nie gryzą ludzi - to są też pchły ludzkie  emotka
Google odpowiedziało mi na pytanie że to właśnie pchły. park, las, łąka pełno tego szok.kiedyś gryzly tylko komary,muszki i muchy konskie, a teraz nie wiadomo co.

Jak nie gryzą... mój facet musiał kiedyś zejść do cudzej piwnicy i wyszedł cały w pchłach emotka Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

joan

#6519416 Napisano: 16.08.2018 11:04:43 w Wkurza mnie...
azaflora napisał(a):

joan napisał(a):

PS: A dzieciom znajomych dajecie w prezencie gorące kubki, bo kupiliście na konkurs? emotka

joan no co Ty? Mało tu na forum wpisów typu "co robicie np. z chrupkami, czipsami? - no dzieci sąsiadów uwielbiają"  emotka

Niby tak, ale co, gdyby rodzic w końcu odmówił? Czy też by się darczyńca poczuł urażony? Przecież do schronisk nie trafiają psy/koty z eleganckich hoteli, tylko po wypadkach komunikacyjnych albo błąkające się tygodniami. I trzeba je postawić na nogi + wychuchać, żeby ktoś zechciał je przygarnąć. Do tego potrzebne jest wysokiej jakości pożywienie, a nie typu fast food & posiłki w polskich szpitalach emotka

Mnie się podoba, że ten wątek co jakiś czas pojawia się na forum, bo jednak trzeba ludzi edukować - widzę to szczególnie na zdjęciach pt. "A oto, co nowożeńcy przynieśli do schroniska" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6519406 Napisano: 16.08.2018 10:39:45 w Wkurza mnie...
edzia21 napisał(a):

Wkurzają mnie "wymagania" wrocławskiego schroniska...
chciałam podwieźć karmy z ActivePet z Biedry, a tu na stronie opis, że "życzą sobie karmy z średniej półki, bo dyskontowych ich podopieczni nie jedzą" zajebongo emotka

Brawo dla schroniska.

Miałaś dobre chęci, ale napiszę Ci wprost: od g* karmy zwierzęta dostają sraczki. Jedne schroniska mają odwagę, by o tym wspomnieć, inne w bardziej subtelny sposób przekazują takie info, a jeszcze inne milczą, bo się boją hejtu na FB, skoro już Dżesika z Brajanem 50 kg szmelcu w przedszkolu uzbierali. Sraczka, bejbe.

Możesz tę karmę oddać komuś na Olx za darmo, są takie sierściuchy, co tylko na to mogą liczyć. Ale porządne schroniska unikają marketowych karm, bo chyba nie muszę wyjaśniać, jak długotrwała biegunka i stres wpływają na zwierzęta w klatkach.

To, że "mój pies ze schroniska je tylko tanią karmę marketową" jest łatwe do wytłumaczenia. Ta karma to dosłownie tektura + zmielone części piór / pazurów / dziobów oraz inne odpady, JEDNAK wszystko przyprawione, jak chipsowa orgia. Ale chyba jeśli dziecko chce w kółko jeść tylko słodycze i chipsy, to nie stanowią podstawy jego diety, prawda?

Przestrzegam przed zanoszeniem do schronisk produktów mizernej jakości, porządne schroniska dają jasne wytyczne, czego potrzebują. Najczęściej to mokre karmy niekonkursowe (nic dziwnego) dla: juniorów, seniorów, alergików, zwierząt chorych na wątrobę / nerki oraz mleko w proszku dla kociąt.

PS: A dzieciom znajomych dajecie w prezencie gorące kubki, bo kupiliście na konkurs? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6515218 Napisano: 01.08.2018 11:19:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trissm napisał(a):

Hahahahahahah gdzie malujesz? Po tym tuningu, to dotknąć nie można! emotka

Trudno, to trzeba firmę założyć i na eventy go lawetą wozić, tam zgarniać kasę od podchmielonych fanów motoryzacji za możliwość zrobienia sobie fotki we wnętrzu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6515212 Napisano: 01.08.2018 11:16:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
trissm napisał(a):

No dobra, fajnie, odpicowane, włożona praca itp. Ale nadal nie wiem co z robić z tym co jest niedopuszczony do ruchu?
Abstrahując od tego, że chyba klaustrofobii bym się nabawiła emotka

Przede wszystkim: niedopuszczony do ruchu, zatem transport do laureata chyba tylko... lawetą (na koszt laureata, oczywiście, bo jeszcze nie słyszałam, żeby komuś samochód pod dom przywieźli, zawsze jest odbiór we własnym zakresie).

To auto typowo dla konkursowicza - stawiasz w ogrodzie i potem malujesz na różne kolory, w zależności od tematyki konkursu foto. I będziesz milion razy oryginalniejsza, niż rodzina z garbusem emotka Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

joan

#6515184 Napisano: 01.08.2018 10:42:24 w Wkurza mnie...
cherry_coke napisał(a):

Gdybym miała pewność, że sąsiad na myśleniu poprzestanie to pół biedy. Ale jest zbyt dużo "życzliwych" osób, które uwiera, że ktoś ma coś więcej. 
A kuriera obowiązuje jakaś podstawowa kultura pracy. (...) Ale skoro mówi takie rzeczy mi, to to samo może powiedzieć swojemu koledze, a kolega może mi okraść mieszkanie. Tym bardziej, że kurier wie, kiedy mnie nie ma w domu. (...)

Twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione. Będąc nastolatką często oglądałam program "997". I większość zbrodni brała się z duetu plotka + alkohol. W związku z tym pragnę wyrazić swój niesmak, co rodzi się we mnie, gdy widzę bezmyślnie wystukane naszym forum:
- gratulacje wygrania nagrody typu auto, o ile laureat nie pochwalił się oficjalnie tą wygraną -> najwyraźniej miał jakiś powód, który wypadałoby uszanować...
- wyliczanie komuś, ile wygrał samochodów / wycieczek / bonów -> to jest już w ogóle dno dna... Wyświetl w wątku >>

joan

#6515168 Napisano: 01.08.2018 10:29:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
razdwatrzycztery napisał(a):

Czesc! czy sms:" kaufland:do laureatow Wspolnie dbamy.. do 06.08 wyslij dane wymagane w regulaminie" oznacza wygrana? Pytam bo w sumie nie jest napisane wprost że wygrałam wiec zastanawiam sie czy to wygrana czy wiadomosc do wszystkich. 

Skoro to wiadomość do laureatów, a Ty ją otrzymałaś, to jesteś w gronie osób nagrodzonych emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6511242 Napisano: 19.07.2018 16:29:39 w SZUKAM....
doo napisał(a):

szukam kogoś kto w cinema city płacił voucherem za bilet, wziął udział w loterii kazdybiletwygrywa i otrzymał nagrodę. można płacić voucherem i wziąć udział?

Regulamin rozumiem tak, że: jeśli najpierw zapłacono za voucher podarunkowy, a później wymieniono ten voucher na bilet, można wziąć udział w loterii i nagroda zostanie wydana.
Jeśli voucher/bilet był darmowy (np. z jakiegoś konkursu czy promocji), nie można brać udziału w loterii - niezależnie od tego, czy loteryjny kod jest na bilecie, czy nie. A jeśli ktoś i tak weźmie i wygra lepszą nagrodę, nie zostanie mu wydana.
Nie mam jednak pojęcia, jak zamierzają rozróżnić jedne bilety od drugich. Ani... czy moja interpretacja regulaminu tej loterii jest prawidłowa.

BTW - czy odbierał już ktoś nagrodę w postaci "drugi bilet gratis"? Czy trzeba przy kasie pokazać coś oprócz kodu z mejla (np. oryginał biletu, na który otrzymano nagrodę)? Mam kartę Unlimited, więc chciałabym te kody na gratisowe bilety rozdać, ale nie chce mi się bawić w przekazywanie oryginałów biletów. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6511170 Napisano: 19.07.2018 13:38:11 w WC - rozmowy o wszystkim
agakaz2 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Kto się wybiera na męskie granie do żywca?

JA! emotka To się wreszcie spotkamy, hohoho! emotka

No spoko  emotka

Tylko okładajcie się sprawiedliwie - nie w szczepionkę! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6510859 Napisano: 18.07.2018 17:15:13 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

...na paragonie parówki mogą być nawet opisane jako "Mięsnopodobny miks w jelicie wyparzonym".

Szukam kasy fiskalnej, która pozwala na drukowanie tak długich nazw produktów... emotka

A proszę:
https://www.novit...lne/mala-plus-e.html emotka Wyświetl w wątku >>
1 nelunia 0

joan

#6510804 Napisano: 18.07.2018 15:19:03 w SZUKAM....
anialistopad napisał(a):

To może każdy sklep ma inaczej? U mnie jest tak i Pani z kiory też mówiła że będzie literka D na paragonie 

A zakup musi zostać dokonany w określonej sieci sklepów? Bo jeśli nie, to na paragonie parówki mogą być nawet opisane jako "Mięsnopodobny miks w jelicie wyparzonym". Bez literki De emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6510694 Napisano: 18.07.2018 12:17:22 w Winiary
luko922 napisał(a):

cb656 napisał(a):

kreatia napisał(a):

mam huśtawki nastrojów spowodowane brakiem huśtawki  emotka emotka emotka emotka

Może jesteś w ciąży, tylko jeszcze nie wiesz o tym? emotka emotka

Ja też, a w ciąży być nie mogę emotka .

Wszedłeś na wyżyny empatii emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6509078 Napisano: 13.07.2018 13:10:40 w Wkurza mnie...
slonecznik1309 napisał(a):

Ja wczoraj pojechałam do Brico odebrać telefon Motorolę emotka Gdy odbierałam to jedna z kasjerek krzyczy do drugiej: a było już losowanie? Tak, szef losował. A mnie nie wylosował? Nic nie wygrałam? Wieczorem widziałam jak inna kasjerka z tego sklepu wrzuciła na fb link do olx ze sprzedażą telefonu emotka emotka emotka

Zrzut ekranu i sru do Brico na FB, albo będziesz się po wsze czasy użerała z losowaniem nagród między pracownikami lokalnego Brico... Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, jokan 0

joan

#6509073 Napisano: 13.07.2018 12:55:15 w Wkurza mnie...
zawszebeznagrod napisał(a):

SMS ktore sie uaktywniły po wysłaniu zgłoszenia na Tyskie... ktoś wie jak wyłączyć ten spam? emotka

Najpewniej robić zrzuty ekranu i słać do agencji -> najpierw na mejle, a w przypadku braku reakcji - na profil FB agencji / sponsora. Byle szybko, bo inaczej czeka Was nieciekawy weekend... Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6508656 Napisano: 12.07.2018 10:58:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mampytanie napisał(a):

Czy z lays z loterii zdarzało się, ze było się na liście, a e-mail nie doszedł? Czy po prostu zwykła zbieżność imenia i inicjału nazwiska i nie ma co do nich pisać? 

Zbieżność. Jeśli nie odeślesz w terminie docs, będą mejlowali i dzwonili, nagroda na pewno nie przepadnie. A skoro się nie odzywają, laureatem został ktoś inny. Wyświetl w wątku >>

joan

#6508006 Napisano: 10.07.2018 16:51:02 w Dziś cieszę się z.....
mietowa napisał(a):

Mąż w końcu jedzie odebrać w Brico tajemniczą nagrodę, której nazwy nie wolno wymieniać pracownikom. Wyobrażam sobie, że zaciągną go w ciemny zakamarek sklepu, gdzie pragnąca zachować anonimowość osoba, skrywająca twarz pod przepastnym kapturem, powie:"Tylko nikomu ani słowa, proszę pamiętać"  emotka

Gorzej, jak mąż Cię weźmie na przetrzymanie i będzie milczał w kwestii nagrody! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6507818 Napisano: 10.07.2018 11:27:00 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Wydzieram się przez okno kuchenne na WI-eśniaka, który właśnie parkuje auto na mojej ulicy, istny armageddon na zewnątrz, po obu stronach jednokierunkówki samochody, nie ma już chodników, nie mogę dojechać do domu i zostawiłam auto na Lidlu, a WI-eśniak (niczym wróżbita) twierdzi, że przejazd wozu strażackiego tą ulicą nie będzie potrzebny. On to po prostu wie, złamas jeden. I żałuję, że nie mam pod ręką karnych wacków, bo się wszystkich tym burakom po naklejce na szybę należało. I uj mnie obchodzi, że ktoś przyjechał na koncert... ot starość.

Wkurza mnie, że nie można tak sobie bezkarnie wywołać jakiegoś porządnego pożaru, by WI-eśniakowi pokazać, że jako wróżbita to Maciejowi do pięt nie dorasta emotka Nie można, bo to byłoby działanie bezprawne i jako takie podlegające słusznej karze. Ale korci. Bardziej niż karne wacki na szybie jego spalonego auta emotka emotka

Myślałam jeszcze o wysmarowaniu kocią kupą klamek u drzwi samochodowych, ale wszędzie te kamery, a kot akurat kuwety nie chciał zapełnić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6507810 Napisano: 10.07.2018 11:18:52 w Wkurza mnie...
joasiunia napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem już stara  emotka Jeszcze 15 lat temu na konkurs, w którym jest do wygrania spotkanie z Papa Roach, wykupiłabym wszystkie Monstery świata, żeby tylko wziąć udział i wygrać. A potem na ich koncercie skakałabym pod sceną, machała łbem i rzucała stanikami emotka A dziś? Dziś zamiast na koncert, pojadę co najwyżej z Juniorem wózkiem do warzywniaka, zamiast rzucać stanikami - porzucam z najstarszym synkiem piłką, a skakać - owszem, będę, ale z córką, do hitów typu "Jagódki" albo "Dziadek farmę miał"... emotka

Wczoraj miałam podobne myśli, oto etapy mojego życia:
1) Chodzę na koncerty. Pal licho, że śmierdzi piwskiem, cygaretami, potem i brudem, a nagłośnienie wyrywa mi płuca.
2) Na koncerty nie chodzę, gdyż mi śmierdzą i uszęta swe szanuję, ale położyć się na kocu w parku mogę i muzyki posłuchać, bo akurat poziom głośności poza stadionem jest całkiem przyjemny.
3) Wydzieram się przez okno kuchenne na WI-eśniaka, który właśnie parkuje auto na mojej ulicy, istny armageddon na zewnątrz, po obu stronach jednokierunkówki samochody, nie ma już chodników, nie mogę dojechać do domu i zostawiłam auto na Lidlu, a WI-eśniak (niczym wróżbita) twierdzi, że przejazd wozu strażackiego tą ulicą nie będzie potrzebny. On to po prostu wie, złamas jeden. I żałuję, że nie mam pod ręką karnych wacków, bo się wszystkich tym burakom po naklejce na szybę należało. I uj mnie obchodzi, że ktoś przyjechał na koncert... ot starość. Wyświetl w wątku >>