Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W takich sytuacjach od razu trzeba robić skrina, teraz to już po ptokach - chyba, że znajdziesz kogoś, kto skrina zrobił. Napisać można do sponsora, ale skoro wyniki zniknęły, nie ma się na co powołać. Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie już od pół godziny pada deszcz - wielka radość Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://www.kaufl...html#wyniki-konkursu Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ponoć informowali w tym tygodniu, na stronie właśnie pojawiła się lista laureatów, którym to serdecznie gratuluję. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Najgorsze nie jest nawet to, że ich naciągnęli, a fakt, że nie potrafią przyznać się do błędu. A skoro błędu nie ma, można znów iść na pokaz garnków Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W czasach internetu przyzwoitość & profesjonalizm nakazują zamieścić na firmowej stronie regulaminy akcji, jakie są aktualnie prowadzone i to najpóźniej w momencie ich rozpoczęcia. Najpóźniej. Ewentualnie dopuszczam jeszcze umieszczenie regulaminów na firmowych profilach FB. Natomiast info, że regulamin jest dostępny w siedzibie organizatora... no brak słów. Przed kupnem szamponu mam wsiąść w pociąg i jechać do Albedo? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, coś mi się pomieszało - winę mogę przypisać nie Tuskowi, a upałom Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
(...) Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego właśnie jestem zdania, że kluczowym może się okazać nieprzyjęcie zaproszenia na pokaz -> rozmowy rozłączać, zaproszenia wyrzucać. Oni stosują takie techniki manipulacyjne, że lepiej tego całkowicie unikać. Poza tym sądzę, że jak się raz pójdzie, to oni to ujmują w statystykach i potem będą nękać taką osobę kolejnymi "prezentacjami", bo przecież raz była, więc jest potencjalnym klientem, najsłabszym ogniwem itp. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Brak profesjonalizmu u pracowników agencji reklamowych jest porażający. Nikt tam za nic nie odpowiada, ani żadnych konsekwencji nie ponosi. Nie było nigdzie regulaminu? Odpowiedzi, jak na komisji Amber Gold: nie wiem / nie pamiętam / dla mnie to koniec tematu. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo smutna historia i to pod wieloma względami Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie się wydaje, że do podpisania umowy kredytowej nie doszło, bo trzeba było wpisać nr i serię dowodu osobistego, a tata forumowiczki tych danych nie znał na pamięć. Czyli - de facto - to pole zostało puste. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może powinnaś to opisać na FB? Nie musisz nawet wspominać, że chodziło o kogoś z Twojej rodziny - wiesz, może przez udostępnianie się da uratować więcej osób, np. krewnych Twoich sąsiadów...
BTW: świetna reakcja, nie wiedzieli, z kim mają do czynienia Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie rozumiem Twojego oburzenia. Nie oczekuję żadnych dotacji, jestem odpowiedzialna za to, co oswoiłam. Ale ludzie chcą sierściucha za darmo i nawet 20 zł dla schroniska im szkoda. Najwidoczniej nie podejrzewają, jakie koszty może regularnie generować posiadanie zwierzęcia. To się dzielę doświadczeniem. Gdyby przy adopcji przyszły opiekun musiał zwrócić fundacji czy schronisku pełne koszty przygotowania zwierzaka, większości adopcji by nie było.
PS: Nie pasjonuję się kotami, nie są też moim hobby. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyników za etap drugi aktualnie nie widzę. Były, ale zniknęły (przynajmniej u mnie / używam Chrome).
Wyniki za etap trzeci będą w przyszłym tygodniu, więc na bank żadnych mejli dot. etapu trzeciego nie słali. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobrze to wszystko opisałaś w swoim poście. Do zacytowanego powyżej fragmentu chciałabym jedynie dodać, że koszt wyprowadzenia kota/psa na prostą potrafi być bardzo duży, czasami potrzebne są np. bardzo skomplikowane operacje. I na to wszystko zbierane są środki od osób prywatnych, bo schroniska nie mają pieniędzy i funkcjonują raczej jak pogotowie ratunkowe, niż ekskluzywny szpital. A każda z osób, które dokonały wpłaty ma prawo domagać się, by zwierzę po odchuchaniu trafiło w najlepsze ręce, a nie w jakiekolwiek.
Dziś zostawiłam u weta prawie 400 zł, chociaż poprzednia wizyta miała miejsce dwa tygodnie temu. Bo takie są koszty leczenia, na zwierzę nie przysługuje bezpłatna opieka z NFZ czy przelewik 500+. I społeczeństwo powinno sobie zdawać sprawę z tego, że prawie w każde zwierzę przygotowywane do adopcji włożono wiele pieniędzy (o kwestiach niematerialnych nawet nie wspomnę!) Zaś ludzie chcą dostać "kociaka za darmo, najlepiej z dłuższa sierścią lub o ciekawym umaszczeniu. Nie szukam rasowego/płatnego." -> to cytat z naszego forum. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tygrysek82bu - pracownikom schronisk znane są rozmowy następującego typu:
- Chcę przygarnąć kotka.
- A miała Pani kiedyś koty?
- Tak, nawet teraz mam. Miałam też cztery inne, ale wszystkie rozjechały samochody. Bo to złośliwość losu była taka.
- Pani je wypuszczała na zewnątrz?
- No chyba!
- I tego od nas też Pani chce wypuszczać?
- No chyba!
- To od nas Pani kota nie dostanie.
- Wy jesteście gnidy, nie zależy Wam na adopcjach, tylko o pieniądze żebracie, a koty tu umierają...
nkba - niepełnosprawny kot absolutnie nie powinien poruszać się poza domem. Jego szanse na przeżycie są bliskie zeru. Jeśli szukasz kota wychodzącego, najlepiej po prostu zostawić namiary w schroniskach / przytuliskach (oraz na ich FB) z informacją, że gdyby mieli np. kota wychodzącego po zmarłej osobie albo półdziczka, to mogą się do Ciebie zgłosić. Jest to jakaś szansa (oczywiście w kontekście kiepskich schronisk). Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje A teraz wrzucaj na fejsa rozpiskę Twojego DNA, bo pewnie ktoś zechce porównać z DNA organizatora loterii
PS: No jasne, że Piwniczankę się trzyma w piwnicy, gdzieżby indziej! Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie w mieście te wody były dostępne min. w Carrefourze i Auchanie. Wysłałam ok. 20 kodów - nic nie wygrałam. ALE osobiście znam jednego z laureatów, robiłam zdjęcie jego kapsla. Myślę, że wklepał mniej więcej tyle kodów, co ja; po prostu dopisało mu szczęście i załapał się na nagrodę w loterii.
Ludzie to buraki, naprawdę. To była fajna loteria: uczciwe zasady i ciekawe nagrody. Zamiast paragonów, co do których jest zawsze sporo wątpliwości, wystarczył kapsel i tyle. Może jedynie bym się przyczepiła do jakości nadruku kodów loteryjnych -> Coca-Cola lepiej ogarnia temat, kody Piwniczanki były niekiedy z leksza niewyraźne.
Widząc, jak się ktoś czepia miast laureatów wcale się nie dziwię, że teraz Avanti podaje listy osób nagrodzonych w okrojonej wersji. Żeby się czasem komuś coś nie rzuciło na mózg Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koty żyją po 20 lat - niejeden facet przez ten czas wyłysieje plus podbródek drugi zyska A pamiętasz słynny skrin z rozmowy matrymonialnej?
Wyświetl w wątku >>