Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To trochę z winy Smolara. Bo Smolar - z przyzwyczajenia - wpisał w regulaminie następującą kolejność: najpierw zakup, potem zgłoszenie. A z info na stronie i logicznego podejścia wynika, że: najpierw zgłoszenie, a potem zakupy. Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chodzi chyba o to, czy:
a) najpierw należy zrobić zakup nr 1, potem zgłosić kartę do loterii i zaczyna się zbieranie losów od zakupu nr 2?
CZY TEŻ
b) najpierw należy zgłosić kartę do loterii, dopiero potem zrobić zakup nr 1 i zaczyna się zbieranie losów od zakupu nr 1? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No dobra, rezerwa rezerwą - nawet, gdyby jej nie było, to z cytowanych przeze mnie zapisów regulaminu jasno wynika, żeby nie wyrzucać paragonu. Ale jeszcze pewnie kilkanaście razy przeczytam o tym, że ktoś paragon wyrzucił. I tego właśnie nie rozumiem zupełnie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"2.4.3. zachować do końca trwania Loterii, tj. do 18 stycznia 2019 r. oryginał Dowodu zakupu będącego podstawą ww. zgłoszenia oraz potwierdzającego Zakup zgodnie z pkt 2.4.1. Regulaminu, z zastrzeżeniem pkt 2.20. Regulaminu."
ORAZ
"2.20. Uczestnik, który wysłał więcej niż jedno zgłoszenie w Loterii może zostać zobligowany przez Organizatora do przesłania wszystkich oryginalnych Dowodów zakupu potwierdzających dokonanie Zakupu zgodnie z pkt 2.4.1. Regulaminu, odpowiadających liczbie dokonanych zgłoszeń. Uczestnik, który w odpowiedzi na wezwanie Organizatora nie prześle w wyznaczonym terminie oryginalnych Dowodów zakupu w odpowiedniej liczbie może zostać wykluczony z udziału w Loterii." Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No przeca kolega napisał, że składanie reklamacji to dla niego rodzaj "sportu". Ciekawe, jak tam statystyki sportowe w Endomondo Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja odwrotnie - że wysyłka wykluczona i możliwy tylko odbiór osobisty Co człowiek, to inne preferencje
Mnie się nie chce pakować przesyłek, załatwiać kurierów, nosić paczek na pocztę i użerać się z kupującymi. Kiedyś jeszcze wysyłałam, ale teraz NIE. Bo sprzedałam raz łóżko jakiejś francy znad morza, ona opłaciła wysyłkę. Myślę, że kosztowało to fiu fiu i trochę, bom w spedycji pracowała i orientuję się, ile liczą za "niestandard" na długiej trasie. A pani mi pisze, że łóżko uszkodzone, jakby ktoś nożem pociął i mam jej albo obniżyć cenę, albo sobie to łóżko zabierać. Podejrzewam, że od początku tak planowała sobie obniżyć wydatek. Przy czym musiałabym jej zwrócić kwotę sprzedaży łóżka + przesyłkę nad morze i jeszcze ponieść koszt transportu powrotnego. I moje słowo przeciwko jej słowu...
I tak się skończyła moja przygoda z wysyłaniem czegokolwiek Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję, na pewno pojawi się jakaś omasta, więc o smak się nie boję. Raczej miałam obawy, że się rozpadną podczas gotowania Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tutaj moje pytanie: czy można ukulać kopytka bez dodawania mąki ziemniaczanej? Co się może nie udać?
PS: Mąkę pszenną mam. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przecież na Olx również można w opisie przedmiotu zaznaczyć, jakie opcje wysyłki/odbioru są dopuszczalne
Bez przelewu dwukrotności opłaty za przesyłkę nie ma co wysyłać; chyba, że Ci to nie przeszkadza. I pamiętaj, żeby przesyłkę odpowiednio ubezpieczyć, opisać itp. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A dopuszczałeś taką możliwość wysyłki? Bo jeśli tak, to już za późno na pytania. A jeśli nie, to powiedz mu, żeby Ci posłał pieniądze np. przelewem pocztowym. Dopóki nie będziesz mieć pieniędzy na koncie, nic nie wysyłaj. Potem najlepiej pocztą z opcją sprawdzenia zawartości przy odbiorze (opłata zaledwie kilka zł, możesz nawet sam ją pokryć), żeby się kupujący nie wykręcał, że w Twojej przesyłce kurierskiej ziemniaki były, a nie zakupiony towar. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PS: Możesz napisać do Biedronki na FB, wklejając treść mejla i adres mejlowy nadawcy. Ale wg mnie to ściema. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Warto o tym napisać do producenta, sponsora i organizatora, bo oni siedzą w wygodnych fotelach zadowoleni z udanej akcji promocyjnej... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdybym tam zagrała, wygrała i dostała taki badziew, to bym wzięła te rządowe pijondze na wyprawkę, czyli RÓWNIEŻ 300 zł, nakupiłabym porządnych produktów i wysłałabym wszystkim stronom tego konka zdjęcie "mojej" wyprawki wraz z paragonem. To kolejna sytuacja, która nadaje się tylko na wiocha.pl Przydałoby się, żeby nasz kolega forumowy, co się zajmuje szeroko pojętym zagadnieniem reklamy, ukulał kiedyś artykuł o tym, jak to w konkursach reklama swoje, a rzeczywistość już całkiem inna... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oszustwo. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I dobrze, mam nadzieję, że im nagrodzeni mugole dadzą popalić Bo my to co innego, jeszcze się czasem zastanowimy, czy warto się kłócić, o swoje walczyć, reklamację pisać i tym samym "spalić nazwisko". Ale wierzcie mi, mugole takich rozterek nie mają Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oni to na 300 zł wyceniają?! Wstydu nie mają! Za 30 zł można takie coś skompletować Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Byłam dziś na niekonkursowych zakupach w C4 i przypomniało mi się Twoje pytanie W tej sieci najtaniej wychodzi marcepan: 5,29 zł Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli 1500 zł dla Ciebie nic nie znaczy, mogę od razu podać Ci numer mojego rachunku bankowego
Dziewczyna wyraźnie napisała, że w biurze powiedzieli jej, iż będzie musiała dopłacić do tej wycieczki, chociaż posiada bon - nie może nim pokryć wszystkich wydatków. Czyli kwota 8000 zł w pieniądzu byłaby wystarczająca, ale bon na 8000 zł już nie jest. Tak nie powinno być, w mojej opinii -> skoro w biurze podróży podpisuje się JEDNĄ umowę na usługi turystyczne, a bon jest uznawanym środkiem płatniczym. I można się wkurzyć. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może wybierz coś z dojazdem własnym? Tak najkorzystniej realizuje się bony. A wymarzony kierunek zwiedź przy innej okazji Wyświetl w wątku >>