Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6527351 Napisano: 11.09.2018 10:35:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slavek napisał(a):

u mnie był scenariusz z punktu a)

To trochę z winy Smolara. Bo Smolar - z przyzwyczajenia - wpisał w regulaminie następującą kolejność: najpierw zakup, potem zgłoszenie. A z info na stronie i logicznego podejścia wynika, że: najpierw zgłoszenie, a potem zakupy. Wyświetl w wątku >>

joan

#6527332 Napisano: 11.09.2018 09:50:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

slavek napisał(a):

Zakupiłem wczoraj produkty i otrzymałem punkty Payback, a dziś zgłosiłem się do loterii, czy ten wczorajszy zakup bierze udział?

A zgłaszałeś już wcześniej czy to pierwszy raz? Bo jeśli masz zarejestrowaną kartę i zgłaszałeś wcześniej chociaż raz to już nie trzeba zgłaszać, automatycznie te transakcje są rejestrowane i biorą udział w loterii.

Chodzi chyba o to, czy:
a) najpierw należy zrobić zakup nr 1, potem zgłosić kartę do loterii i zaczyna się zbieranie losów od zakupu nr 2?
CZY TEŻ
b) najpierw należy zgłosić kartę do loterii, dopiero potem zrobić zakup nr 1 i zaczyna się zbieranie losów od zakupu nr 1? Wyświetl w wątku >>
1 slavek 0

joan

#6527138 Napisano: 10.09.2018 14:21:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Bo są rezerwy. 
Chyba logiczne będzie dostarczenie 5 rezerwowych paragonów, bo Albedo Ci nie poda numeru  tego zwycięzkiego.

No dobra, rezerwa rezerwą - nawet, gdyby jej nie było, to z cytowanych przeze mnie zapisów regulaminu jasno wynika, żeby nie wyrzucać paragonu. Ale jeszcze pewnie kilkanaście razy przeczytam o tym, że ktoś paragon wyrzucił. I tego właśnie nie rozumiem zupełnie. Wyświetl w wątku >>

joan

#6527136 Napisano: 10.09.2018 14:16:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nie biorę udziału w loterii Winiary, ale czy coś jest niezrozumiałego w jej regulaminie?

"2.4.3. zachować do końca trwania Loterii, tj. do 18 stycznia 2019 r. oryginał Dowodu zakupu będącego podstawą ww. zgłoszenia oraz potwierdzającego Zakup zgodnie z pkt 2.4.1. Regulaminu, z zastrzeżeniem pkt 2.20. Regulaminu."

ORAZ

"2.20. Uczestnik, który wysłał więcej niż jedno zgłoszenie w Loterii może zostać zobligowany przez Organizatora do przesłania wszystkich oryginalnych Dowodów zakupu potwierdzających dokonanie Zakupu zgodnie z pkt 2.4.1. Regulaminu, odpowiadających liczbie dokonanych zgłoszeń. Uczestnik, który w odpowiedzi na wezwanie Organizatora nie prześle w wyznaczonym terminie oryginalnych Dowodów zakupu w odpowiedniej liczbie może zostać wykluczony z udziału w Loterii." Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6527107 Napisano: 10.09.2018 13:22:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

A co w tym złego że komisja zebrała się wcześniej? Konkurs skończył sie 2.09 wiec po 2.09 mogli się zebrać kiedy chcieli... fajnie że szybciej rozwiązali konkurs.... lepiej żebyśmy czekali dłużej? 
Jaką masz podstawę do żądania zwrotu pieniędzy za kupno żelków? 

No przeca kolega napisał, że składanie reklamacji to dla niego rodzaj "sportu". Ciekawe, jak tam statystyki sportowe w Endomondo emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

joan

#6526612 Napisano: 07.09.2018 19:07:26 w WC - rozmowy o wszystkim
delvitto - musiałabyś niestety mocno przeszukać forum, bo na początku wydawano resztę z tych bonów, a później nie. Albo np. w jednym mieście kasjerka resztę wydała, w innym nie wydała. Najlepiej zawsze zawczasu dopytać na forum albo w POKu. Wyświetl w wątku >>

joan

#6526472 Napisano: 07.09.2018 11:59:20 w WC - rozmowy o wszystkim
Niebieska_Laguna napisał(a):

Można, można, ale ludzie i tak swoje  emotka  To jest inny świat, tego nie ogarniesz. Ja zawsze wpisuję, że odbiór osobisty nie wchodzi w grę, bo nie chcę nikogo obcego w domu przyjmować. Tym bardziej jak ma przyjść po wartościową rzecz. Ską mam wiedzieć, czy to nie będzie złodziej, który psiknie mi czymś w oczy i ucieknie z telefonem za 3 tysiące. A i tak dostaję pytania, czy można osobiście przyjść i odebrać, a nawet chcą przychodzić i oglądać. Jak zwracam uwagę na opis, to wielkie oburzenie, że oni z okolic i po co kurier  emotka

A ja odwrotnie - że wysyłka wykluczona i możliwy tylko odbiór osobisty emotka Co człowiek, to inne preferencje emotka

Mnie się nie chce pakować przesyłek, załatwiać kurierów, nosić paczek na pocztę i użerać się z kupującymi. Kiedyś jeszcze wysyłałam, ale teraz NIE. Bo sprzedałam raz łóżko jakiejś francy znad morza, ona opłaciła wysyłkę. Myślę, że kosztowało to fiu fiu i trochę, bom w spedycji pracowała i orientuję się, ile liczą za "niestandard" na długiej trasie. A pani mi pisze, że łóżko uszkodzone, jakby ktoś nożem pociął i mam jej albo obniżyć cenę, albo sobie to łóżko zabierać. Podejrzewam, że od początku tak planowała sobie obniżyć wydatek. Przy czym musiałabym jej zwrócić kwotę sprzedaży łóżka + przesyłkę nad morze i jeszcze ponieść koszt transportu powrotnego. I moje słowo przeciwko jej słowu...

I tak się skończyła moja przygoda z wysyłaniem czegokolwiek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6526462 Napisano: 07.09.2018 11:48:23 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
79magda napisał(a):

Ja zawsze robię z pszennej, zwykłej maki. Raz, gdy mi odrobine zabrakło, sypnelam ziemniaczanej. Różnica wg mnie polegała na tym, ze z ziemniaczana były bardziej „śliskie”, takie błyszczące. W smaku nie odczułam różnicy, ale może mam zbyt mało wyrafinowane kubeczki smakowe, by zauważyć „delikatny posmak letniej bryzy zmieszany z ziemistą ciemnością gleby z południowych zboczy...” emotka

Dziękuję, na pewno pojawi się jakaś omasta, więc o smak się nie boję. Raczej miałam obawy, że się rozpadną podczas gotowania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6526454 Napisano: 07.09.2018 11:39:52 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
Naszła mnie ochota na kopytka z białego sera i ziemniaków (finalnie w wersji na słodko/kwaśno) - w necie na stronie mojej ulubionej blogerki kulinarnej znalazłam przepis z użyciem mąki ziemniaczanej. Nie posiadam takiej aktualnie i wolałabym nie kupować, skoro (wg przepisu) niewiele się jej dodaje.

I tutaj moje pytanie: czy można ukulać kopytka bez dodawania mąki ziemniaczanej? Co się może nie udać? emotka

PS: Mąkę pszenną mam. Wyświetl w wątku >>
1 79magda 0

joan

#6526333 Napisano: 06.09.2018 20:48:08 w WC - rozmowy o wszystkim
Urbanek napisał(a):

Dla mnie też to ogólnie jest trochę dziwne bo się upiera przy pobraniu. Jak dzwoniłem drugi raz z propozycją przelewu to mówił że obie strony się boją itd. więc nie wiem czy się obawia przelania 1500 zł czy coś kombinuje. A co do formy przesyłki/odbioru nic nie pisałem bo to ogłoszenie na olx. Czyli z tego co mówicie stratny mogę być jedynie koszty podwójnej wysyłki? Przepaść paczka nie ma szans? Przepraszam za te pytania ale nigdy tak nie wysyłałem.

Przecież na Olx również można w opisie przedmiotu zaznaczyć, jakie opcje wysyłki/odbioru są dopuszczalne emotka

Bez przelewu dwukrotności opłaty za przesyłkę nie ma co wysyłać; chyba, że Ci to nie przeszkadza. I pamiętaj, żeby przesyłkę odpowiednio ubezpieczyć, opisać itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6526282 Napisano: 06.09.2018 17:40:11 w WC - rozmowy o wszystkim
Urbanek napisał(a):

mam problem, mianowicie, wystawiłem wygrany przedmiot i kupiec chce abym wysyłał mu za pobraniem bo nie chce zrobić przelewu bo ma niemieckie konto itd. czy się boi po prostu nie wiem. I pytanie moje jest takie, czy ja mam się czegoś obawiać przy wysyłce za pobraniem bo troche to dziwne. I czy lepiej jak już wysłać pocztą czy kurierem.

A dopuszczałeś taką możliwość wysyłki? Bo jeśli tak, to już za późno na pytania. A jeśli nie, to powiedz mu, żeby Ci posłał pieniądze np. przelewem pocztowym. Dopóki nie będziesz mieć pieniędzy na koncie, nic nie wysyłaj. Potem najlepiej pocztą z opcją sprawdzenia zawartości przy odbiorze (opłata zaledwie kilka zł, możesz nawet sam ją pokryć), żeby się kupujący nie wykręcał, że w Twojej przesyłce kurierskiej ziemniaki były, a nie zakupiony towar. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6526175 Napisano: 06.09.2018 12:31:00 w Pomocy!!!!
tereniagno - proste pytanie? Wygrałaś jakieś karty podarunkowe do Biedronki? Czekasz na coś?

PS: Możesz napisać do Biedronki na FB, wklejając treść mejla i adres mejlowy nadawcy. Ale wg mnie to ściema. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6526160 Napisano: 06.09.2018 12:08:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cleo25 napisał(a):

Też się nad tym zastanawiałam.  To jest  konkurs dla osób, które pracują w sklepie z takim asortymentem. Przed otwarciem sklepu, na spokojnie przejrzeć opakowania ... i kupić odpowiednie   emotka

Warto o tym napisać do producenta, sponsora i organizatora, bo oni siedzą w wygodnych fotelach zadowoleni z udanej akcji promocyjnej... Wyświetl w wątku >>
1 venix 0

joan

#6526155 Napisano: 06.09.2018 12:05:56 w Smolar
jokan napisał(a):

szczerze mowiac podejrzewalam, ze tak bedzie, akcesoria noname, a plecak taki badziewny, raz zagralam tylko, bo akurat coccolino kupowalam i nie wygralam, ale szkoda tych osob co wygraly, tak sie cieszyly....porzadka wyprawka za 300 zeta jednak troche inaczej powinna wygladac emotka

Gdybym tam zagrała, wygrała i dostała taki badziew, to bym wzięła te rządowe pijondze na wyprawkę, czyli RÓWNIEŻ 300 zł, nakupiłabym porządnych produktów i wysłałabym wszystkim stronom tego konka zdjęcie "mojej" wyprawki wraz z paragonem. To kolejna sytuacja, która nadaje się tylko na wiocha.pl Przydałoby się, żeby nasz kolega forumowy, co się zajmuje szeroko pojętym zagadnieniem reklamy, ukulał kiedyś artykuł o tym, jak to w konkursach reklama swoje, a rzeczywistość już całkiem inna... Wyświetl w wątku >>

joan

#6525996 Napisano: 05.09.2018 20:45:33 w Pomocy!!!!
tereniagno napisał(a):

Dostaję cały czas takiego maila.Czy to jakiś chwyt,ponieważ nic nie wygrałam w Biedronce?
"Kontaktuję się z tobą, ponieważ w zeszłym miesiącu nasz system się zawiesił i musieliśmy ponownie wysłać karty podarunkowe Biedronka do zwycięzców. Wygląda na to że twój mail to jeden z nich. Potrzebujemy jedynie twojego potwierdzenia - byś mógł odebrać ją już teraz w przeciwnym razie nie otrzymasz swojej Karty Podarunkowej Biedronka."

Oszustwo. Wyświetl w wątku >>

joan

#6525929 Napisano: 05.09.2018 17:46:26 w Smolar
magisterek napisał(a):

Nie zdziwie się jak zwycięzcy z ostatniego etapu dostaną WYPRAWKĘ FULL WYPAS z plecakiem solidnym, jak na plakatach i stronie promujacym ten konkurs. (...)

I dobrze, mam nadzieję, że im nagrodzeni mugole dadzą popalić emotka Bo my to co innego, jeszcze się czasem zastanowimy, czy warto się kłócić, o swoje walczyć, reklamację pisać i tym samym "spalić nazwisko". Ale wierzcie mi, mugole takich rozterek nie mają emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6525861 Napisano: 05.09.2018 15:43:20 w Smolar
Miła26 napisał(a):

niestety tak,wyprawka z Coccolino jest bardzo tandetna emotka

Oni to na 300 zł wyceniają?! Wstydu nie mają! Za 30 zł można takie coś skompletować emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6525828 Napisano: 05.09.2018 14:51:58 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
estrelitta napisał(a):

Co i gdzie wychodzi najtaniej na loterię Lindt?

Byłam dziś na niekonkursowych zakupach w C4 i przypomniało mi się Twoje pytanie emotka W tej sieci najtaniej wychodzi marcepan: 5,29 zł emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6525529 Napisano: 04.09.2018 17:57:11 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

ludzkie uwielbienie pieniądza nie zna granic. dać człowiekowi 6 i pół kafla za darmo, to będzie narzekał, że mu się jeden "zmarnował". no jaja. ale wcale nieśmieszne, tylko smutne. było grać o bony na 6 i pół, albo o wyjazd na konkretną wycieczkę a nie o 8 tysi, może wtedy nic byś nie zmarnowała...   emotka

Jeśli 1500 zł dla Ciebie nic nie znaczy, mogę od razu podać Ci numer mojego rachunku bankowego emotka

Dziewczyna wyraźnie napisała, że w biurze powiedzieli jej, iż będzie musiała dopłacić do tej wycieczki, chociaż posiada bon - nie może nim pokryć wszystkich wydatków. Czyli kwota 8000 zł w pieniądzu byłaby wystarczająca, ale bon na 8000 zł już nie jest. Tak nie powinno być, w mojej opinii -> skoro w biurze podróży podpisuje się JEDNĄ umowę na usługi turystyczne, a bon jest uznawanym środkiem płatniczym. I można się wkurzyć. Wyświetl w wątku >>

joan

#6525428 Napisano: 04.09.2018 13:07:53 w Wkurza mnie...
zielonooka85 napisał(a):

Rok temu cieszyłam się, ale dziś wkurza mnie. Ten bon do Itaki na 8000. Oferta, która mnie interesuje kosztuje 6500 (plus jeszcze muszę dołożyć sporo ze swojej kieszeni, jeśli chcę coś zobaczyć). Czuję się jakbym marnowała 1500 zł. Albo na siłę mogę upchać jakąś inną wyprawę. I tak i tak będę niezadowolona emotka Żebym wcześniej wiedziała iż tak wyjdzie, sprzedałabym go.

Może wybierz coś z dojazdem własnym? Tak najkorzystniej realizuje się bony. A wymarzony kierunek zwiedź przy innej okazji emotka Wyświetl w wątku >>