Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To zależy, czy chcesz zaimponować profesjonaliście, czy zachwycić "szaraczka". Jestem z tych szaraczków właśnie. Lokalnie jest u mnie wieeele imprez o charakterze podróżniczym, przeważnie pokazy slajdów połączone z opowieściami itp. Organizują je min. domy kultury i wszelkie instytucje kulturalne. Dodatkowo są knajpy typowo podróżnicze, np. katowickie Namaste. Niedawno byłam na łaziskim festiwalu "Pod górę", a w listopadzie wybieram się na rudzkie "Lawiny" (polecam osobom z województwa śląskiego, wstęp wolny!) Jeśli tylko masz gadane (a który konkursowicz nie ma?), spokojnie możesz wziąć udział w tego typu evencie, jako prelegent.
Zadaj sobie jednak pytanie, czy warto? Bo musisz poświęcić swój czas i energię. Pieniędzy żadnych raczej nie dostaniesz. Czy można w ogóle coś zyskać? Hmm może wzruszenie babci gdy zobaczy, jak Ciebie i Twój film oklaskuje cała sala kinowa? Może kiedyś przeprowadzona prelekcja pozwoli Ci przebić się przez las nijakich CV? Może wsiąkniesz w towarzystwo i poznasz ciekawych ludzi, których podróże zainspirują Ciebie? Może w jakimś ośrodku dla dzieciaków przekonasz któregoś z nich do bycia lepszym człowiekiem i wyjścia poza schematy znane z codzienności? To już musisz sobie przemyśleć Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo mi się podoba Twój film - dziś pokażę mojemu facetowi, żeby zrozumiał, dlaczego ja w konkursach filmowych nie biorę udziału Gdybyś nakręcił coś dłuższego, mógłbyś to zaprezentować na imprezie podróżniczej; jest dron, jest koncepcja, jest potencjał Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja to widzę inaczej - nikt tutaj nie prowadzi zaciekłej dyskusji, nikt nie ujawnia zbyt wielu faktów. A że ma czas? Może jest na urlopie!
Dla mnie to plus, że pracownik agencji nie tylko czyta forum, ale także odpowiada na ogólnokonkursowe pytania, ryzykując utonięcie w żalach i zmieszanie z błotem. Jedną z bolączek w życiu konkursowicza jest właśnie to, że żadnych rozmów z pracownikami agencji nie ma, dla nich nikt nie jest partnerem do rozmowy, ewentualnie: roszczeniowcem z reklamacją.
Chyba inaczej pojmujemy znaczenie słowa "etyczne" Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie też to ciekawi
Ja Pudliszki i tak kupuję - nie wygrałam nic. A Kiri nabyłam specjalnie na konkurs, ale zupełnie mi to coś nie smakowało, więc poszło jedno zgłoszenie i mam bon do C4. Nie ma sprawiedliwości na świecie Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja również w niedzielę działam w komisji
Pijondze z wyborów wydam na naprawę pieca gazowego, bo już od jakiegoś czasu mamy tylko zimną wodę i lecimy w procedurze garnek + butelki + kubek Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Są ludzie, dla których liczy się coś więcej, niż cena produktu. Tylko trochę naiwna ta pani, jeśli liczyła na transparentność w przemyśle spożywczym Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na razie chyba poinformowali jedynie laureatów zegarków - prawdopodobnie nadal masz szansę wygrać bon Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Raczej nie, bo nikt na forum nie pisał o wygranej. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie znam tego konka, niemniej generalnie konki nie są dla ludzi pracujących, a dla nołlajfów - masz nie być zatrudniona, nie mieć hobby, nie posiadać rodziny itp. Nie wiem co prawda, skąd brać kasę na produkty, chyba od bogatego męża
Wg mnie nie byłoby problemu, gdyby laureat podał swój adres domowy, przecież nawet listonosz zostawi list do członka rodziny, o ile nie jest urzędowy do rąk własnych. Ale oddać przesyłkę byle komu w zakładzie pracy? Wątpliwe wielce, sama bym chyba tego nie zrobiła. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Taaa, a lobby producentów szyb samochodowych naciska na społeczeństwo słowami "Jedźcie i rozbijajcie się!"
Moim zdaniem zupełnie bez sensu jest produkować sraytaśmę z drzew, skoro można z makulatury, co pozwala zmniejszyć ilość śmieci na naszej wielce zasyfionej planecie. Oczywiście w przyszłości może pojawić się lepsze rozwiązanie tej kwestii, np. kompostowalny papier z bambusa, ale póki tak nie jest, makulatura rządzi. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Przemyślałam Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmmm... ale celuloza pochodzi z wycinanych drzew, prawda? Zakładam, że je specjalnie w tym celu sadzą, niemniej kiedyś sobie porównałam / przemyślałam i wyszło mi, co następuje:
1) papier celulozowy -> chlorowany, jakiś taki napowietrzony, nasiąknięty barwnikami oraz substancjami zapachowymi, zero wydajności, nieprzyjazny dla planety,
2) papier w całości z makulatury -> bez chloru / barwników / substancji zapachowych, bardzo wydajny, przyjazny planecie.
Dla mnie wybór jest prosty i nie przejmuję się podwyżkami Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisałabym, że dzieci w chińskich fabrykach lubią to, ale jeszcze by mnie sponsor po sądach ciągał... więc nie napiszę Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeszcze nie widziałam regulaminu, który przewidywałby nagrodzenie hasła prostego. Ale po akcjach z "Dodaj do ulubionych!" czy "Mam bony jestem zadowolony"... mało co mnie zdziwi Uważam jednak, że absurdem jest dyskryminacja jakiegokolwiek uczestnika konkursu tylko dlatego, że dostrzega różnicę między "wziąść" a "wziąć".
PS: Jeśli chodzi o sprzedawanie wygranych, to można je ukrócić -> niech nagrodami będą pieniądze / bony, a sprzedaż zniknie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie, zgodnie z regulaminem mają czas do 19.10.2018. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ponoć "13.3 Po dokonaniu prawidłowego zgłoszenia do loterii uczestnik natychmiast otrzymuje wynik gry o nagrody natychmiastowe (informację czy jego zgłoszenie jest zgłoszeniem zwycięskim czy nie), poprzez komunikat wyświetlony na stronie internetowej loterii."
Cóż... zgłosiłam kody z dwóch kubków, ani razu nie wyświetliło się info o natychmiastowej wygranej bądź jej braku Pojawił się jedynie komunikat, że zgłoszenie bierze udział w (późniejszych) losowaniach. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
@superloser - pierwszy z brzegu przykład obalający teorię, jakoby konkursy zdominowali gracze typu Mickiewicz i Picasso
Dodam jeszcze, że w konkach siedzę od lat i jest sporo osób, które (chyba?) uważają, iż ortografia to jakaś operacja nogi, a interpunkcja... znieczulenie przed tą operacją. I owi ludzie wygrywają over & over again w konkursach organizowanych przez popularne agencje. Czy konkursy osiągnęły etap, gdzie żeby wygrać, trzeba okaleczyć język ojczysty? Chyba tak. Przynajmniej taką wizję Polaka mają pracownicy niektórzy agencji reklamowych. Za dużo patrzenia w lustro i za dużo chińskiej bylejakości w przestrzeni. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mój pomysł dla osób jadących z Krakowa:
1) minibus na dworzec autobusowy w Katowicach,
2) po wyjściu z DA idziesz pieszo 3 minuty do Teatru Śląskiego im. Stanisława Wyspiańskiego, po lewej stronie od wejścia głównego znajduje się pasujący Ci przystanek tramwajowy,
3) wsiadasz w dowolny tramwaj, który na rozkładzie będzie miał wypisany przystanek "Chorzów Stadion Śląski".
Z biletem na mecz przejazd masz za darmo. Ponoć w dni meczowe przekierowują większość tramwajów właśnie na tę trasę, więc powinien być spory wybór.
https://www.kzkgo...adionie-slaskim.html Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A skąd jesteś? Mogę coś podpowiedzieć.
PS: Radzę unikać wszystkiego poza tramwajami. Wyświetl w wątku >>