Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6540894 Napisano: 22.10.2018 13:12:14 w Dziś cieszę się z.....
kinzao napisał(a):

Dziękuję za miłe słowa emotka Jasne, marzenie, żeby komuś kiedyś o takiej wycieczce opowiedzieć i może zainspirować do ruszenia 4 liter z kanapy, jednak szczerze to środowisko 'podróżnicze' jest na takim poziomie, że ciężko jest ludziom zaimponować. Jak nie wchodzisz na 8 tysięczniki, nie poświęcasz pół roku na przejście pieszo pustyni czy z jedną uciętą nogą nie przepłyniesz oceanu to mało kogo interesuje, że zorganizowałeś fajny wyjazd i jesteś w stanie o nim fajnie opowiedzieć i jeszcze to pokazać na w miarę ładnym filmie emotka

To zależy, czy chcesz zaimponować profesjonaliście, czy zachwycić "szaraczka". Jestem z tych szaraczków właśnie. Lokalnie jest u mnie wieeele imprez o charakterze podróżniczym, przeważnie pokazy slajdów połączone z opowieściami itp. Organizują je min. domy kultury i wszelkie instytucje kulturalne. Dodatkowo są knajpy typowo podróżnicze, np. katowickie Namaste. Niedawno byłam na łaziskim festiwalu "Pod górę", a w listopadzie wybieram się na rudzkie "Lawiny" (polecam osobom z województwa śląskiego, wstęp wolny!) Jeśli tylko masz gadane (a który konkursowicz nie ma?), spokojnie możesz wziąć udział w tego typu evencie, jako prelegent.
Zadaj sobie jednak pytanie, czy warto? Bo musisz poświęcić swój czas i energię. Pieniędzy żadnych raczej nie dostaniesz. Czy można w ogóle coś zyskać? Hmm może wzruszenie babci gdy zobaczy, jak Ciebie i Twój film oklaskuje cała sala kinowa? Może kiedyś przeprowadzona prelekcja pozwoli Ci przebić się przez las nijakich CV? Może wsiąkniesz w towarzystwo i poznasz ciekawych ludzi, których podróże zainspirują Ciebie? Może w jakimś ośrodku dla dzieciaków przekonasz któregoś z nich do bycia lepszym człowiekiem i wyjścia poza schematy znane z codzienności? To już musisz sobie przemyśleć emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540862 Napisano: 22.10.2018 12:13:18 w Dziś cieszę się z.....
cudaczek121 napisał(a):

Dziś cieszę się,że rano odzyskałam w Rossmannie zgubioną tam w sobotę kartę do bankomatu.Na szczęście trafiłam na uczciwą kasjerkę tudzież klienta sklepu i z karty nie zniknęła ani złotówka emotka

Jeśli Twoją kartą można płacić przez internet: natychmiast ją dezaktywuj i wyrób nową. Ktoś mógł ją z obu stron sfotografować telefonem i za kilka miesięcy znikną z niej pieniądze albo pojawi się obciążenie kredytowe. Gdybym ja była złodziejem, to bym Ci zrobiła manko 10. grudnia wieczorem, czyli tuż po wypłacie emotka

kinzao napisał(a):

Cieszę się z udanego drugiego już wyjazdu do Gruzji, który sami zaplanowaliśmy i mimo tego, że spodziewaliśmy się, że coś nie wypali, zagrało wszystko jak w zegarku emotka W tym roku w końcu wyszliśmy z klosza wyjazdów z biurami podróży (w większości przypadków) i w końcu zdecydowaliśmy się na podróżowanie na własną rękę, co zdecydowanie polecam! emotka
A druga rzecz z której się cieszę, że moja drugie poza konkursami hobby czyli nagrywanie filmów wychodzi chyba coraz lepiej emotka Jakby ktoś chciał na 3,5 minuty przenieść się do Gruzji to zapraszam! emotka
https://www.youtu...v=EirtjqVdUj0&t=

Bardzo mi się podoba Twój film - dziś pokażę mojemu facetowi, żeby zrozumiał, dlaczego ja w konkursach filmowych nie biorę udziału emotka  Gdybyś nakręcił coś dłuższego, mógłbyś to zaprezentować na imprezie podróżniczej; jest dron, jest koncepcja, jest potencjał emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540849 Napisano: 22.10.2018 11:53:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikantny napisał(a):

Dziwię się, że ktoś z agencji reklamowej ujawnia się tu i naprawdę ma czas na prowadzenie zaciekłych konwersacji z konkursowiczami, zarazem ujawnia i zdradza zbyt dużo faktów ze swojej pracy, bo o ile wiele agencji czyta forum, o tyle nikt publicznie tu się nie wpisuje, czy to jest w ogóle etyczne?  emotka

Ja to widzę inaczej - nikt tutaj nie prowadzi zaciekłej dyskusji, nikt nie ujawnia zbyt wielu faktów. A że ma czas? Może jest na urlopie!

Dla mnie to plus, że pracownik agencji nie tylko czyta forum, ale także odpowiada na ogólnokonkursowe pytania, ryzykując utonięcie w żalach i zmieszanie z błotem. Jedną z bolączek w życiu konkursowicza jest właśnie to, że żadnych rozmów z pracownikami agencji nie ma, dla nich nikt nie jest partnerem do rozmowy, ewentualnie: roszczeniowcem z reklamacją.

Chyba inaczej pojmujemy znaczenie słowa "etyczne" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540764 Napisano: 21.10.2018 22:32:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
glena napisał(a):

(...) Fajnie by było, żebyś po prostu napisał, w czym lepsza jest formuła bez numeru paragonu z Twojego punktu widzenia, bo naprawdę mnie to ciekawi. (...)

Mnie też to ciekawi emotka

isiulka napisał(a):

(...) Dla przykładu. dotychczas kupowałam produkty Heinz, byl konkurs więc w drodze wyjatku kupilam Pudliszki i tak mi posmakowało że od teraz będę kupować tylko Pudliszki- to jest wartość dodatnia. (...)

Ja Pudliszki i tak kupuję - nie wygrałam nic. A Kiri nabyłam specjalnie na konkurs, ale zupełnie mi to coś nie smakowało, więc poszło jedno zgłoszenie i mam bon do C4. Nie ma sprawiedliwości na świecie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540252 Napisano: 19.10.2018 16:52:31 w Dziś cieszę się z.....
krzysiek113 napisał(a):

(...) Ps. Choć siedzę w komisji wyborczej w niedzielę, ale to i tak lepiej niż w pracy. A i 300 zł postanowiłem wydać tylko na siebie i swoje zachcianki emotka

Ja również w niedzielę działam w komisji emotka

Pijondze z wyborów wydam na naprawę pieca gazowego, bo już od jakiegoś czasu mamy tylko zimną wodę i lecimy w procedurze garnek + butelki + kubek emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540237 Napisano: 19.10.2018 16:40:25 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

(...) Przyszedłem skę tu wpisać bo mnie coś wkurzyło, 
- przyszła mi dziś pewna kobieta do sklepu i pyta, jakim nawozem pryskane są te jabłka emotka Hahaha jakbym w uprawie ich robił... nie wiem ale jak jak idę do sklepu to takich głupich pytań nie zadaje. Przychodzę, odpowiada cena kupuje i idę, a nie zadaję głupie pytania czy komentuję cenę, jakbym 10 sklepów innych nie miał emotka  ale są takie Grażyny że muszą, bo im to poprawi nastrój. ;( 

Są ludzie, dla których liczy się coś więcej, niż cena produktu. Tylko trochę naiwna ta pani, jeśli liczyła na transparentność w przemyśle spożywczym emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6540213 Napisano: 19.10.2018 15:29:43 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
haima napisał(a):

Do bramek dorzucam głupie Kiri...  emotka

Na razie chyba poinformowali jedynie laureatów zegarków - prawdopodobnie nadal masz szansę wygrać bon emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6539185 Napisano: 17.10.2018 12:26:45 w Czy informują/ informowali?
domika napisał(a):

Kiri informowali ?
http://wygrajwjednejchwili.pl/# ?

Raczej nie, bo nikt na forum nie pisał o wygranej. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6539184 Napisano: 17.10.2018 12:23:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

Boże, co oni tak utrudniają  emotka  Czy im się wydaje, że ludzie nie pracują i czekają w domu na kuriera? Przecież nie każdy ma możliwość odebrać osobiście.

Nie znam tego konka, niemniej generalnie konki nie są dla ludzi pracujących, a dla nołlajfów - masz nie być zatrudniona, nie mieć hobby, nie posiadać rodziny itp. Nie wiem co prawda, skąd brać kasę na produkty, chyba od bogatego męża emotka

Wg mnie nie byłoby problemu, gdyby laureat podał swój adres domowy, przecież nawet listonosz zostawi list do członka rodziny, o ile nie jest urzędowy do rąk własnych. Ale oddać przesyłkę byle komu w zakładzie pracy? Wątpliwe wielce, sama bym chyba tego nie zrobiła. Wyświetl w wątku >>

joan

#6539105 Napisano: 17.10.2018 10:19:49 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

(...) Lobby naciskające na zwiększenie produkcji papieru z makulatury TYM SAMYM naciska "wiency papiru z celulozy, byśmy mieli z czego produkować!" emotka To takie urocze, nieuświadomione rozdwojenie jaźni... emotka

Taaa, a lobby producentów szyb samochodowych naciska na społeczeństwo słowami "Jedźcie i rozbijajcie się!" emotka

Moim zdaniem zupełnie bez sensu jest produkować sraytaśmę z drzew, skoro można z makulatury, co pozwala zmniejszyć ilość śmieci na naszej wielce zasyfionej planecie. Oczywiście w przyszłości może pojawić się lepsze rozwiązanie tej kwestii, np. kompostowalny papier z bambusa, ale póki tak nie jest, makulatura rządzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6539076 Napisano: 17.10.2018 09:26:53 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Hulajnoga / Colgate (nie wiem, którą firmą kurierską)
Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6539022 Napisano: 16.10.2018 23:32:10 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Przemyślałaś to dokładnie? emotka
BEZ papieru celulozowego nie ma makulatury. Ergo: tworzenie makulatury też ma na sumieniu wszystkie te procesy "be". Bez nich by nie powstał. Na o wisienka na torcie to energia. Do energii zużytej na stworzenie papieru z celulozy dorzuć też dodatkową energię na przetworzenie makulatury. A jaka jest wydajność? emotka

Przemyślałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6539010 Napisano: 16.10.2018 22:44:06 w WC - rozmowy o wszystkim
ameryka napisał(a):

W przyszłym roku należy spodziewać się podwyżek papieru toaletowego o 10-30 proc. Wpłyną na nie m.in. rosnące od ponad dwóch lat ceny celulozy. Dotychczas brali je na siebie producenci, ale dłużej nie dadzą rady. Wiadomość z neta 

Hmmm... ale celuloza pochodzi z wycinanych drzew, prawda? Zakładam, że je specjalnie w tym celu sadzą, niemniej kiedyś sobie porównałam / przemyślałam i wyszło mi, co następuje:
1) papier celulozowy -> chlorowany, jakiś taki napowietrzony, nasiąknięty barwnikami oraz substancjami zapachowymi, zero wydajności, nieprzyjazny dla planety,
2) papier w całości z makulatury -> bez chloru / barwników / substancji zapachowych, bardzo wydajny, przyjazny planecie.

Dla mnie wybór jest prosty i nie przejmuję się podwyżkami emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6538970 Napisano: 16.10.2018 20:42:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

Bakalland wydał blisko 120000 zł (słownie: sto dwadzieścia tysięcy złotych) na 5000 słoików  emotka  Byłyby za to ze 3 Aygo  emotka

Napisałabym, że dzieci w chińskich fabrykach lubią to, ale jeszcze by mnie sponsor po sądach ciągał... więc nie napiszę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6538822 Napisano: 16.10.2018 15:35:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
superloser napisał(a):

(...) A podane wyżej hasło, jest proste i zrozumiałe. Nagrodzone przez prostych ludzi z myślą o prostym kliencie. (...)

Jeszcze nie widziałam regulaminu, który przewidywałby nagrodzenie hasła prostego. Ale po akcjach z "Dodaj do ulubionych!" czy "Mam bony jestem zadowolony"... mało co mnie zdziwi emotka  Uważam jednak, że absurdem jest dyskryminacja jakiegokolwiek uczestnika konkursu tylko dlatego, że dostrzega różnicę między "wziąść" a "wziąć".

PS: Jeśli chodzi o sprzedawanie wygranych, to można je ukrócić -> niech nagrodami będą pieniądze / bony, a sprzedaż zniknie. Wyświetl w wątku >>

joan

#6538766 Napisano: 16.10.2018 13:47:27 w Czy informują/ informowali?
joasiajulia napisał(a):

Pudliszki Auchan czy już informowali?

Nie, zgodnie z regulaminem mają czas do 19.10.2018. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6538765 Napisano: 16.10.2018 13:43:05 w Loterie bramkowe
superloser napisał(a):

Loteria bramkowa Smolar Kubek pełen nagród. (...)

Ponoć "13.3 Po dokonaniu prawidłowego zgłoszenia do loterii uczestnik natychmiast otrzymuje wynik gry o nagrody natychmiastowe (informację czy jego zgłoszenie jest zgłoszeniem zwycięskim czy nie), poprzez komunikat wyświetlony na stronie internetowej loterii."

Cóż... zgłosiłam kody z dwóch kubków, ani razu nie wyświetliło się info o natychmiastowej wygranej bądź jej braku emotka Pojawił się jedynie komunikat, że zgłoszenie bierze udział w (późniejszych) losowaniach. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6538718 Napisano: 16.10.2018 12:05:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
stamp2 napisał(a):

Takim hasłem niejaki Pan Waldemar emotka łyknął Forda Ka.Hasło może nienajgorsze,ale śmiem wątpić że było najlepsze emotka

@superloser - pierwszy z brzegu przykład obalający teorię, jakoby konkursy zdominowali gracze typu Mickiewicz i Picasso emotka

Dodam jeszcze, że w konkach siedzę od lat i jest sporo osób, które (chyba?) uważają, iż ortografia to jakaś operacja nogi, a interpunkcja... znieczulenie przed tą operacją. I owi ludzie wygrywają over & over again w konkursach organizowanych przez popularne agencje. Czy konkursy osiągnęły etap, gdzie żeby wygrać, trzeba okaleczyć język ojczysty? Chyba tak. Przynajmniej taką wizję Polaka mają pracownicy niektórzy agencji reklamowych. Za dużo patrzenia w lustro i za dużo chińskiej bylejakości w przestrzeni. Wyświetl w wątku >>

joan

#6537411 Napisano: 12.10.2018 10:27:46 w Sport
iwona0103 napisał(a):

Kraków emotka

Mój pomysł dla osób jadących z Krakowa:
1) minibus na dworzec autobusowy w Katowicach,
2) po wyjściu z DA idziesz pieszo 3 minuty do Teatru Śląskiego im. Stanisława Wyspiańskiego, po lewej stronie od wejścia głównego znajduje się pasujący Ci przystanek tramwajowy,
3) wsiadasz w dowolny tramwaj, który na rozkładzie będzie miał wypisany przystanek "Chorzów Stadion Śląski".

Z biletem na mecz przejazd masz za darmo. Ponoć w dni meczowe przekierowują większość tramwajów właśnie na tę trasę, więc powinien być spory wybór.
https://www.kzkgo...adionie-slaskim.html Wyświetl w wątku >>
1 iwona0103 0

joan

#6537403 Napisano: 12.10.2018 10:07:48 w Sport
iwona0103 napisał(a):

W niedzielę wybieram się na mecz Polska-Włochy. Nigdy nie byłam na aż tak dużej imprezie, więc mam pytania do osób, które dzisiaj były na meczu z Portugalią (może być na pw):
- jak wygląda sprawa powrotu do domu po meczu? Zastanawiam się czy jechać tam samochodem i wykupić miejsce parkingowe czy raczej jechać czymś z Chorzowa do Katowic i później busem do domu? 
- czy na stadionie było ciepło? emotka

A skąd jesteś? Mogę coś podpowiedzieć.

PS: Radzę unikać wszystkiego poza tramwajami. Wyświetl w wątku >>
0 0