Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciekawe, co to za "Albedo" wypowiada się w kwestii konsumentów. Bo siedzę tutaj już od lat i wg mnie żadna akcja bez podawania numeru paragonu w zgłoszeniu nie może być traktowana, jako 'dla konsumentów' Albedo i konsumenci, też coś...
"Wyniki badań akcji przeprowadzonych przez Albedo w 2018 roku są jednoznaczne: każde kreatywne zaangażowanie konsumenta "
Dla mnie artykuł z d*, no może z pominięciem zapisywania zakupów w aplikacjach czy na kartach lojalnościowych, co pojawiło się min. w konku Payback / Kaufland.
Zupełnie pominięto kwestię nagród finansowych, jakbyśmy wszyscy chcieli utonąć w świecie chińskiego badziewia z instant win, za to auta już nikogo nie kręcą... Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I czekom Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Po prostu wychodzę z założenia, że jeśli można nie być ujem, to warto skorzystać właśnie z tej opcji
Jeśli chodzi o to, w czym pierzesz - masz wybór, opcji jest wiele, chociażby w sferze Zero Waste.
Jeśli chodzi o to, w czym płuczesz - ja w niczym, bo jakiś czas temu mi się skończył płyn do płukania, a nie było konkursu i zaczęłam prać bez. W dodatku na dobre mi to wyszło, albowiem mogę prać ubrania sportowe i każde inne razem, zamiast ciułać odrębne zapełnienia bębna pralki. Polecam.
Np. przy GOTS masz co roku audyt:
http://gots.pl/certyfikat-gots/
U mnie w firmie był kiedyś audyt z (powiedzmy) XYZ. I włazili w każdą dziurę, co wyglądało dosyć komicznie, bo idzie sobie poważna delegacja z neseserkami i nagle k* zaczynają zaglądać za jakieś palety i drzwi, nie wiadomo, o co w ogóle chodzi. Nasi prawnicy próbowali zachować powagę, no ale sobie wyobraź, jak elegancka laska wkłada głowę pod szafę i taślampą tam świeci, cyrk na kółkach! A oni tak sprawdzali każdego potencjalnego kontrahenta, na całym świecie wg jednej miarki i szukali, czy u nas czasem nie pracują malutkie dzieci. Niby dziwne, może komiczne, ale łezka w oku się kręci tak jakoś... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie chce mi się encyklopedii pisać, polecam zobaczyć dokument "Toksyczne ubrania" & poczytać trochę w tym temacie.
Teraz takie nagrody rozdają, że człowiek się wstydzi je do swojego domu wpuścić. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I oto chodzi: mniej chemii na każdym etapie istnienia koszulki.
Dla mnie te międzynarodowe certyfikaty to nie jest żaden bajer, tylko podstawa uznania towaru za okej. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pierwsza z brzegu koszulka z nadrukiem, którą (moim zdaniem) powinni przyznawać w konkursach:
https://not-a-slo...ade-z-nadrukiem.html
Cena: 129 zł.
Cena koszulki z nadrukiem w loterii Oreo: 32,07 zł.
Czy potrzebny jest komentarz? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z tymi pytaniami powinnaś zwrócić się jak najszybciej do organizatora, bo najwyraźniej wszystkiego nie przewidział. Moim zdaniem tzw. feedback jest bardzo ważny w każdym biznesie, a w konkursach rzadko pojawia się dialog. Pracownik jednej z agencji oficjalnie posiada tutaj na forum konto i odpowiada na pytania, a nawet sam z siebie informuje, kiedy będą obdzwaniani laureaci albo kiedy zostaną nadane paczki z nagrodami -> niestety, to nie organizator konkursu, o którym piszesz Ty. Zatem najlepiej po wiedzę sięgnąć do źródła Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powinno się całkowicie odejść od praktyki żądania kopii dowodu osobistego. I co z tego, że 50% laureatów prześle ją z zamazaną częścią danych? Jest sporo ludzi, którzy nawet na to nie wpadną albo nie będą wiedzieli, jak się posłużyć programem graficznym. W efekcie zapewne przy okazji każdego żądania kopii d.o. organizator nagle (nawet wbrew swej woli) dostaje do dyspozycji obraz dokumentu z wszystkimi danymi. A to już idealne źródło do nadużyć, brania chwilówek przez internet itp.
PESEL zastąpił NIP i (wg mnie) nie trzeba się go bać. Byle pracownik kablówki czy dostawcy prądu jednym kliknięciem może znaleźć Twój PESEL Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Odradzam zdecydowanie takie podejście. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeśli ktoś nie ma stałych dochodów i konkretnego obrotu na koncie & transakcji kartą np. na 500 zł/m-c, banki pobierają opłaty za prowadzenie konta + posiadanie karty. I masz np. rocznie: 12 x 8 zł + 15 zł, czyli 111 zł opłat. Zatem w przypadku gdy ktoś niewiele zarabia na ankietach, odrębne konto mu się zwyczajnie nie opłaca. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też mnie to zawsze wkurzało Do godziny 15. Allegro, Facebook i wszelkie pitu pitu oraz załatwianie spraw prywatnych, a potem robienie z siebie męczennika, co ma tyyyle pracy i znów musi trzepać nadgodziny Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam już tego po kokardkę Kiedyś w regulaminie forum był chyba zapis zakazujący poruszania tematyki politycznej, aktualnie go nie widzę, niestety Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mimo wszystko... zazdroszczę Ci droga laureatko tej potencjalnej utraty motywacji do grania, brawo! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dlatego ja nawet takich pytań nie zadaję, bo to prowadzi jedynie do tego, że się laureatowi odechciewa pisać o nagrodzie. A jednak lubię poczytać o cudzej radości i chciałabym, żeby na forum jej było dużo
Moja rada dla poszukiwaczy receptur na zwycięstwo: pytaj nie laureata, co się właśnie wpisał w MDW, a ostatnich 10 - 20 osób, którym na naszym forum w czymkolwiek pomogłeś. Statystycznie któraś z nich powinna udzielić Ci jakiejś przydatnej porady. Nie masz kogo spytać? Ano właśnie, rukwa mać Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ześ mię normalnie pierdyknęła tym tekstem, jak zderzacz hadronów
Mnie się wydaje, że - jeśli chodzi o konkursowiczów - o takie nagrody grają przeważnie ci, którzy się muszą rodzinie zrewanżować np. za odbieranie paczek czy inną "pomoc". Więc ciułają wszelką możliwą tandetę, żeby mieć prezenty... to w pewnym sensie świadczy o sposobie podejścia do przedmiotów w naszym społeczeństwie, gdzie nadal obowiązuje zasada "Ciesz się, że dostałeś, za komuny w sklepach nic nie było, wypada podziękować!" Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.biedro...10326,name,organizer
Zgodnie z opisem na stronie, oferują 2 rodzaje BJ (jest parę wzorów okładek):
1) Organizer w układzie tygodniowym, na każdy tydzień przeznaczono 2 kartki = 4 strony. Cały BJ składa się z tych samych, powtarzalnych 4 stron, żadnych bajerów, kolory druku: złoto, czerń, szary.
2) Kołozeszyt wydaje mi się bardziej młodzieżowy, podzielony jest na kilka części, posiada plastikowe szablony do BJ-grafiki oraz trochę naklejek.
PS: W tym tygodniu w Empiku spędziłam ponad pół godziny i nie zaproponowali mi żadnego ciekawego kalendarza, jedynie małe notesy w kropki za minimum 69 zł
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W takiej sytuacji polecam wciskać non stop przycisk "Zamknij!" na kluczyku i kierować się wg sygnałów dźwiękowych Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki temu Twój paragon nie został urwany / rozerwany, ale i tak brak adresu, a to jest dosyć istotne w przypadku tego konkursu. Aczkolwiek wyrażam jedynie swoją prywatną opinię Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Adres należy podać w zgłoszeniu - skoro na paragonie go nie ma, nie możesz wziąć udziału w konku. Normalnie pewnie mogłabyś coś w tej sprawie zdziałać, ale to ekspresowy konkurs i podejrzewam, że nikomu nie będzie się chciało babrać w Twojej sprawie.
Info dla innych -> o ile możecie, płaćcie w sklepach kartą za zakupy konkursowe. Potwierdzenie pomaga uwiarygodnić paragon + jeśli kasjerka coś przerwie, to właśnie potwierdzenie z karty, bo paragon wychodzi pierwszy Wyświetl w wątku >>