Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6586604 Napisano: 03.04.2019 12:08:04 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

(...) Wiadomo są nauczyciele i nauczyciele (jest tu jakiś? moze się wypowie jak to naprawdę jest?) ale że aż tak marnie zarabiają?

To jest właśnie ten ból... Sama jestem po liceum / klasie pedagogicznej, więc sporo moich dalszych znajomych to nauczyciele. Ale oprócz wrzucania na fejsa nic nie wnoszących grafik czy pustych haseł, niczego sensownego nie udostępniają. I jeszcze mnie rozwaliła ich sugestia, żeby każdy nauczyciel, co nie będzie głosował za strajkiem, zrezygnował z podwyżki wywalczonej przez innych - aha, bo już widzę, jak ci nauczyciele, co nie głosowali za PIS, zbiorowo rezygnują z pińset plus emotka

Co jeszcze jest udostępniane? Ano jest taki profl coś-tam-pasek-z-wypłaty. To miło, ale akurat w sklepie interesuje mnie nie cena jednostkowa produktu, a np. jego cena za kilogram czy litr, zatem wisi mi kwota przelewu wyrwana z kontekstu. Za ile faktycznych godzin dobrze zorganizowanej pracy to jest? Czy mam wygrzebać swoje przelewy za prowadzenie kursów w szkole językowej i żalić się, że to mało było? Pragnę również zauważyć, że nauczyciel nie jest jak wino i tzw. wysługa lat, czyli oczekiwanie wyższych zarobków ze względu na staż... w dzisiejszym świecie to słabe podejście. Teraz liczą się efekty; przynajmniej ja idąc do dentysty mam głęboko w poważaniu, czy jego staż to 5 lat, czy 25.

Być może zawód nauczyciela jest tak oderwany od standardowej rzeczywistości, jak życie zakonne. Bo jakoś żaden ze znanych mi nauczycieli nie pracował nigdzie indziej i żaden pracy nie zmieni (to musi być na maksa frustrujące). Spotkałam się ostatnio ze stwierdzeniem, że nauczyciele mają dość tego, że się ich zawód porównuje z innymi. Wow. No może i trudno nauczyciela zrozumieć, ale czy nauczyciel rozumie bliźnich? Kto ma nauczycieli wesprzeć, słysząc ich narzekania? Bo stres? Co na to strażak, który w nocy wyniósł spalone zwłoki ludzi i ugotowane zwierzęta ze zgliszczy? Szkolenia? Co na to pracownik księgowości, który non stop miętoli krajowe oraz unijne przepisy? Wulgarne słowo? Co na to kasjerka w markecie albo pracownica infolinii? Czy ci ludzie uznają żale nauczycieli za słuszne?

Na koniec dodam, żem pozytywnie nastawiona do nauczycieli, a moje poirytowanie wynika jedynie z postawy, jaką reprezentują MOI znajomi. Jestem rozczarowana tymi konkretnymi ludźmi. Niby niosą kaganek oświaty, a nie potrafią przygotować na tyle profesjonalnej kampanii społecznej, by poparcie Polaków zyskać. W czasach marketingu wirusowego -> wstyd.

PS: "Obyś cudze dzieci uczył" - klątwa stara, jak świat stoi. Wyświetl w wątku >>

joan

#6586279 Napisano: 02.04.2019 14:57:50 w Wkurza mnie...
donia7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że z 27 osób zaproszonych na komunię mojej córki będzie ledwo 11 z nami. Taką mamy rodzinę...

donia7 napisał(a):

(...) Dwie kuzynki zaczęły kręcić, że kiepsko z kasą zarówno u jednej i drugiej, że "przepraszają, ale ich nie będzie" itp. Ja zarówno jednej jak i drugiej napisałam, że prezenty i kasa nie są ważne i mały upominek to też prezent. To jedna i druga napisała, że będą jednak (...)

Bo wiele osób twierdzi, że w kopercie nie wypada dać mniej, niż wychodzi miejscówka w restauracji -> kpina żeby gość kalkulował, ile co gdzie kosztuje. Według mnie ludzi, którzy nie są z nami blisko (a jednak chcemy ich obecności) najlepiej zapraszać osobiście ze wskazaniem, że to ich obecność jest dla nas ważna i żeby się nie przejmowali prezentami. Niestety, ale - pomijając okołokomunijne wydatki - nie znamy dokładnie sytuacji finansowej każdego gościa, a w życiu bywa różnie. Nagła choroba czy zepsuty samochód, nikt nie chce się tłumaczyć z prywatnych problemów.

nanajka81 napisał(a):

i dlatego właśnie ludzie boją się przychodzić na tego typu imprezy i wolą ciemnotę pociskać aby tylko nie być...
Na szczęście ja mam normalną rodzinę choć bycia chrzestną odmówić nie mogłam bo "dziecku się nie odmawia" - chrzestną tego dziecka być nie chciałam emotka   Co jakiś czas słyszę że "czego nie odwiedzasz chrześniaka?"... A ja tego po prostu nie czuje emotka

Ja również mam rodzinę normalną, ale i tak odmówiłam bycia chrzestną. Zdziwiło mnie, że ktoś w ogóle o mnie pomyślał, bo jestem tego zdania, co la-princessa...

BTW -> w weekend się dowiedziałam, że moja niedojszła chrześnica będzie miała komunię w jakimś przybytku, gdzie czeka nas min. strzelanie z łuku i bitwa na poduszki. I nie wiem, czy to Prima Aprilis emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6585865 Napisano: 01.04.2019 14:16:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Albedo w Stokrotce, produkty E - jedyny produkt dostępny to 29,99zl butelka płynu fo prania, chyba 3 litry.
Chyba agencja promocyjna powinna wiedzieć jak wygląda zaopatrzenie w promocyjny  produkt w wybranej sieci?

Jasne, że ktoś wygra. Tylko ile chetnych, by wydać 60zl na 2 produkty???

Konkursy Albedo = bez podawania numeru paragonu w zgłoszeniu i przy zakupach za kpiąco wysokie kwoty.
Nie są dla przeciętnego klienta.
Nie są dla przeciętnego konkursowicza.
Są tylko dla grupy wsparcia paragonowego.
Taka to kaczka dziwaczka. Wyświetl w wątku >>
1 stamp2 0

joan

#6585839 Napisano: 01.04.2019 13:14:23 w WC - rozmowy o wszystkim
netka2000 napisał(a):

ściema czy fakt?

Całego artykułu nie widzę, ale wystarczy po nazwisku sprawdzić, żeby się przekonać -> fakt. Tylko że dla mnie to w sumie nic takiego, tyle już siedzę w konkursowym świecie, że jakoś to na mnie wrażenie nie robi. Ale oczywiście: gratuluję udanego wojowania słowem.

PS: Pani tej nie znam i nie kojarzę, najwidoczniej gramy gdzie indziej emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6585800 Napisano: 01.04.2019 11:59:12 w WC - rozmowy o wszystkim
Monika11 napisał(a):

Od dzisiaj priorytet polecony tylko 8.40 kosztuje- tak mała podwyżka ( to nie prima aprilis ) emotka

Wczoraj moja znajoma spytała panią pracującą na poczcie, skąd i na co te podwyżki - pani odpowiedziała, że ona nie ma pojęcia, skoro aktualnie zarabia mniej, niż 10 lat temu emotka Wyświetl w wątku >>
1 Monika11 0

joan

#6585385 Napisano: 30.03.2019 22:53:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
barcza napisał(a):

chyba ,że dla 1 osoby to może starczy  emotka

Dla mnie to idea niedużych pomieszczeń to coś więcej, niż po prostu styl życia. Małe domy, wielkie przestrzenie -> tym się jaram. Może to już starość do drzwi puka, skoro odmawiam opieki nad kolejną książką, płaszczem albo kurzołapką emotka

superloser napisał(a):

(...)35 metrów kwadratowych to DOM?!!,  chyba dla alkoholika. (...) Majac 300tys ktoś może sobie mieszkanie kupić a nie na wieś sie przenosić, no chyba by w ciszy uzależnienie leczyć. 

Tej wypowiedzi nawet nie warto komentować. Wyświetl w wątku >>

joan

#6585170 Napisano: 29.03.2019 17:19:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
barcza napisał(a):

Dom 35 m emotka to chyba altanka na działkę a nie dom 

Wręcz przeciwnie, taki tiny house to dla mnie coś idealnego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6585149 Napisano: 29.03.2019 16:14:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asantesana napisał(a):

Jakie 300000 emotka  To jest domek bez działki, pozwoleń, wszystkich instalacji, uwaga: fundamentów! Do tego liczą sobie 2 tys. za dowóz materiałów i każą jeszcze zakwaterować ekipę. 

Jo żech już nad tym debatowała. Wychodzi na to, że domek będzie "rekreacyjny do 35 m2", czyli nie podchodzi pod standardowe procedury z pozwoleniami. Tylko działka musi być od samego początku o właściwym charakterze emotka

Ofkoz nadal uważam, że laureaci powinni dostać pełną wartość nagrody w gotówce. Tak, możecie mnie zlinczować emotka Cała ta sprawa z domem na pewno będzie czasochłonna i oprócz włosów siwych, mogą się zdarzyć łyse. Ale to i tak (jak na razie) najlepsza opcja, jaką konkursy oferują emotka

BTW -> kiedyś sprzedałam bardzo dużą koszulkę Ronaldo. Okazało się, że pani kupiła ją przyjaciółce właśnie jako koszulę nocną emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6585066 Napisano: 29.03.2019 12:19:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

ja mialam podobnie z reklamacja, bo mi zle naliczyli salate w ilosci 8 sztuk, dostalam ksero paragonu, a mialam tam produkty na loterie winiary, wiec za jakis czas podeszlam z tym kserem , ze potrzebuje fakture na dane moje i mi wystawili, i wygralam pozniej, Albedo mie robilo zadnych problemow

To zależy od sytuacji, Twój happy end był raczej wyjątkiem. Nie wierzysz, to weź kiedyś fakturę do paragonu w Carrefourze i przekonasz się, że konkursowy numer paragonu nie pojawia się nigdzie na tej fakturze, bo to nie jest numer paragonu wg Carrefoura. W praktyce zatem wysyłasz smsa z konkursowym numerem paragonu, a otrzymujesz fakturę do całkiem innego numeru paragonu. Czy nagrodę dostaniesz? Nie. I z takiego powinniśmy wychodzić założenia, wszystko się musi zgadzać.

BTW -> w Lidlu wielokrotnie byłam świadkiem zwrotu np. odzieży i pracownicy zawsze pytali, czy klientowi potrzebny był oryginał paragonu. Jeśli tak, szli paragon skserować i zostawiali sobie to ksero właśnie emotka Wyświetl w wątku >>
1 jokan 0

joan

#6585063 Napisano: 29.03.2019 12:15:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

wydaje mi się,że nonsensem nie jest! Po stwierdzeniu wiarygodności Agencje odsyłają paragony, wielokrotnie mi się to już zdarzyło i nie było problemu.
Wiem, że najsensowniejsze jest rozdzielanie produktów na kilka kupek na taśmie kasy ale zazwyczaj jest jeden problem ..nie chce mi się emotka

Każdy ma swoje zdanie, wywodzące się z doświadczeń życiowych emotka Mnie również nie chce się rozdzielać zakupów, ale łączę jedynie te zakupy, gdzie regulaminy odnośnie wysyłki paragonu nie wchodzą ze sobą w konflikt emotka Wyświetl w wątku >>
1 anus 0

joan

#6585055 Napisano: 29.03.2019 12:05:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
fantagiro napisał(a):

wycofywany 1 produkt w Biedronce z powodu odmiennej ceny niż na półce.
Kierowniczka sklepu przekazała mnie tylko ksero paragonu, oryginał sobie zabrała. Kilka produktów było konkursowych m.in. kamis, colgate..
pytania:
-Jak myślicie, w przypadku wygranej ksero wystarczy??
-Czy jest możliwość np. po miesiącu udanie się do Tej Biedronki i wyproszenie paragonu z archiwum ażeby nagroda nie przepadła.. 
dziękuję za pomoc

??? Oryginał paragonu otrzymuje klient, nie ma żadnych podstaw, by kierowniczka mogła zabrać oryginał. Może go jedynie np. opieczętować albo opisać z tyłu swoimi uwagami.

Na pewno Tobie ksero nie wystarczy w przypadku wygranej. Inna sprawa to nonsens kupowania kilku produktów konkursowych na jednym paragonie bez upewnienia się, że w regulaminach brak info o tym, iż organizator może żądać oryginału. Chociaż w praktyce wygląda to różnie, moim zdaniem Colgate z Kamisem już wchodzą w konflikt. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6584413 Napisano: 27.03.2019 16:33:15 w co chcielibyście wygrać?
maverick napisał(a):

W tym roku zamiast samochodu zadowolę się 1 z 3 głównych w loterii Kasztelana emotka

Zaklepuję domek numer dwa emotka Wyświetl w wątku >>
1 maverick 0

joan

#6583629 Napisano: 25.03.2019 13:42:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tadziuuu napisał(a):

jedź pod przedszkole/szkołę podstawową i zaczepiaj dzieciaki dając im wafelki prosto z samochodu emotka

... najlepiej udaj się tam z laćkami i szczoteczką do zębów, bo w mig Cię policja zwinie (ewentualnie jakaś matka przyfasoli Ci swoją torebką, a wiadomo -> w damskiej torebce można znaleźć wszystko, łącznie z młotem Thora) emotka Wyświetl w wątku >>
1 tadziuuu 0

joan

#6582631 Napisano: 21.03.2019 11:26:18 w Dyskusje o wynikach konkursu
Vivacia napisał(a):

Wszystko zgodnie z regulaminem, więc reklamacja nie przejdzie... Ale z drugiej strony, im więcej się ich teraz pomęczy, tym większe prawdopodobieństwo, że więcej loterii na takich zasadach nie zrobią emotka
Ja to nawet prywatną wiadomość z agencji dostałam na FB, żebym przestała ich oczerniać emotka  (przez moje komentarze na FB, że nagrody zostały u agencji)

Zgadza się: nie można składać reklamacji, o ile wszystko zostało przeprowadzone zgodnie z regulaminem. Można wyrazić jedynie swoją negatywną opinię o akcji ORAZ wskazać lepsze rozwiązania i zakończyć mejla miłym akcentem.

"Oczerniać"? A która to agencja boi się prawdy powiedzianej prosto w oczy? Moim zdaniem media społecznościowe plus szybkość rozchodzenia się informacji powinny skłaniać agencje do rozsądnego organizowania promocji - trzeba się liczyć z konsekwencjami. W dzisiejszych czasach niczego nie da się zamieść pod dywan... Wyświetl w wątku >>

joan

#6582175 Napisano: 19.03.2019 22:16:20 w Wkurza mnie...
1mariusz napisał(a):

Parę lat temu na wakacjach w Chorwacji  stanęliśmy na parkingu.Wysiadam z naszego   samochodu  i aż mnie odrzuciło. Auto stojące obok było dokładnie całe wysmarowane g...!Pierwszy raz w życiu widzialam coś takiego! Auto stało tak ozdobione już raczej od paru dni w pelnym słońcu- chyba bez szans na zmycie   ...Ciekawe czym i komu AŻ tak podpadł??

Obstawiam dwie opcje: albo ktoś ostentacyjnie nie sprzątał po swoim psie, albo zagrzebywał śmierdzące pampki w piasku. I karma wróciła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6582052 Napisano: 19.03.2019 17:19:07 w Wkurza mnie...
isiulka napisał(a):

Za te naklejki można dostać bardzo ładny mandacik wiec lepiej unikaj samochodów z kamerka emotka  
U nas regularnie trafiają się kierowcy, którzy parkują samochód centralnie na wjezdzie na parking. 
Mamy niezły ubaw jak widzimy przez okno ludzi wymierzsjacych karę, potrafią być mega kreatywni emotka  

W tym tygodniu w L* przede mną stała pracownica tego sklepu i kupowała jakiś megaśmierdzący zmywacz do paznokci - ponoć dostała naklejkę na reflektor i za nic nie umiała się jej pozbyć. Moim zdaniem wtarcie kociej kupy w klamkę też jest wystarczająco wredne, aczkolwiek nie każdy wozi ze sobą koci urobek. Ja też jeszcze nie emotka chociaż poważnie zastanawiam się nad zamontowaniem na dachu samochodu megafonu, żeby uczestników ruchu drogowego na bieżąco informować o moim zdaniu na ich temat emotka Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, nkba 0

joan

#6580913 Napisano: 15.03.2019 15:44:38 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Robiłam dziś zakupy w Rossmanie, zapłaciłam za towar,  pani kasjerka wydała resztę kasy, a paragon zamiast dać z resztą przedarła na pól i pogniotła.Widząc co robi,mówię do niej, że ja proszę o ten paragon -przepraszam, ale ja go odruchowo podarłam, i co teraz? Zabrałam podarty paragon i wkurzona wyszłam ze sklepu emotka .Oczywiście na paragonie był towar na konkurs emotka

W takiej sytuacji zwracasz towar. Wyświetl w wątku >>

joan

#6580882 Napisano: 15.03.2019 14:49:16 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

No to wyobraź sobie te śmieci x 10 przy takim rozwiązaniu. Wg mnie podstawa to edukacja od najmłodszych lat, bo starego konia już niczego nie nauczysz, ale wyobraź sobie, ze idzie dziadek z wnuczka i dziadek rzuca niedopalenie papierosa na chodnik, a wnuczka mu robi wykład i miną "wstydź się dziadku". Więcej nie rzuci (przynajmniej przy wnuczce emotka ) Wiem, wiem, marzenia, ale widzę, że moich rodziców wnuki wiele uczą. 

Zgadza się, ale do czasu wyedukowania społeczeństwa i wymiany pokoleń nie mam ochoty sponsorować patologii.
Postanowiono zmniejszyć sprzedaż jednorazówek w sklepach; wg mnie serio ludzie kupują je rzadziej. Ale nie dlatego, że im zależy na środowisku. Pijondz się liczy, tylko pijondz.

Co do palaczy, to temat ciężki wielce. Nie znam ani jednego kulturalnego palacza - może powinny być organizowane kursy w tym temacie, powaga. Natomiast znajoma mojej koleżanki pali papierosy tylko na balkonie i zbiera pety do pojemniczka, więc da się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6580852 Napisano: 15.03.2019 13:48:05 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

Bój sie Boga! Już sobie wyobrażam to nocne podrzucanie worków do osiedlowych śmietników albo do lasu, byle płacić jak najmniej! 

A teraz to niby lasy są czyste? emotka Byle gdzie pójdziesz i w środku pustkowia znajdziesz wszystko: worki z hasiem zmieszanym, opony z ciężarówek i lodówki. U mojej krewnej nocami materializują się obce śmieci, w tym sporo elektroniki i syf wszelkiej maści. Reakcja spółdzielni? "Zapłacimy (Waszymi pieniędzmi) za wywiezienie tego i będzie czysto (na jakiś czas)." Oczywiście chciałabym, żeby znaleziono rozwiązanie problemu śmieciowego, ale ja go nie widzę. Czasami chyba pozostaje tylko wpiedrol i tyle. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6580843 Napisano: 15.03.2019 13:20:29 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

(...) czyli haracz miesięczny = 1317zł emotka (...) opłata za śmieci wzrosła z nowym rokiem prawie 100%, itd... A, no i mężowi przyszedł list miłosny z ZUSu, że wypracował sobie emeryturę 480zł, mniej niż 500+  emotka

Czyli gdyby odkładał do skarpety swój ZUS, miałby na starość co miesiąc 1317 zł + miniemeryturę za pracę na etacie, a tak mu wróżą 480 zł? emotka

azaflora napisał(a):

U nas śmieci ustalono z 12 na 22zł za miesiąc od osoby, w sąsiedniej miejscowości to aż 50zł/osobo-miesiąc. Zabierają co 2 tygodnie, w zasadzie puste pojemniki, bo przy dokładnej segregacji i workach na bioodpady, to śmieci zmieszanych prawie nie ma. Ci, którzy nie segregują, płacą kilka razy więcej.

Wydaje mi się, że aktualne podwyżki cen za wywóz śmieci są z leksza bezsensowne, skoro płaci się ryczałt, niezależnie od ilości wyprodukowanego śmiecia. Polska musi osiągnąć kosmiczny - jak na nasz kraj - poziom recyklingu, w przeciwnym razie dostaniemy takie kary pieniężne, że się nie pozbieramy. I wtedy to dopiero wzrosną opłaty za śmieci emotka
U mnie w domu również zmieszane śmieci to margines, kupuję coraz mniejsze worki. Najbardziej grzeszę konkursowo i oczywiście wszystko to, co związane jest z chorującą kicią, też leci do zmieszanych.
Jestem zdania, że za śmieci powinno się płacić, jak za wodę - od ilości. Oczywiście początkowo wywołałoby to rozruchy i hejt społeczny na poziomie rewolucji burżuazyjnej, ale chyba nie ma innej drogi... Wyświetl w wątku >>
1 defed 0