Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Polecam zerknąć w moją tymczasową stopkę Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem, jak przeszłam system edukacji bez takich "fanfarów"
Najsmutniejsze jest to, że ów pasek nie ma żadnego znaczenia w dorosłym życiu. Żadnego. Co więcej, osoby ze świetnymi ocenami potrafią się stoczyć (narkotyki) albo znęcać psychicznie nad rodziną. Osoby ze słabymi notami (nawet taka, co raz powtarzała klasę!) kończą studia, działają społecznie, są dobrymi ludźmi. Reguł nie ma żadnych.
Ale spoko. Jest pasek, jest lans. Wolałabym przeczytać, co dobrego dla lokalnej społeczności zrobiło jakieś dziecko albo gdzie działa, jako wolontariusz. Tego jednak (zwykle) próżno szukać na fejscie... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Warto sobie również zadać pytanie, czy posiadamy w domu inne kamerki, np. w tablecie / tv / telefonie Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ps: ja również mam kamerki pozaklejane, niektóre wielokrotnie Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To chyba ze starej promocji jakiejś. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na szczęście ceny pomidorów wyborne. I smak również Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ubiegłym tygodniu kupiliśmy skrzynkę od stojących na przystanku panów w cenie 7 zł / skrzynka.
W okolicznych sklepach truskawki po 7 zł / kg.
W Lidlu truskawki po prawie 14 zł / kg.
BTW - czemu borówki amerykańskie takie drogie? Kosztowały ok. 20 zł / kg, a teraz powyżej 42 zł / kg. Wydawało mi się, że to łatwy w uprawie i transporcie owoc rosnący w Polsce Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zatem komary przez drzwi wlatują, nie oknem. Może coś w ten desń by pomogło? https://donito.pl...gkmcWvYaArv4EALw_wcB
Myślę, że gdybyś zamontował taką płytkę trującą w kontakcie i Twój pies by ją polizał, również uległby zatruciu. Te produkty to syf totalny.
Mam nadzieję, że jednak znajdziesz wyjście z sytuacji Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale jakim cudem? Przecinały siatki nożycami do trawnika? Przy dobrze założonych siatkach i zamkniętych drzwiach nie powinieneś mieć ani jednego komara w pokoju.
Nawet gorzej - potem to zmywamy i cały syf płynie w glebę, następnie przenika do wód gruntowych i my to pijemy. Ludzie myślą, że oczyszczalnie ścieków to jakaś magia z Hogwartu i wychodzi z nich zdrowa woda. Nie wychodzi.
BTW - u mnie jest od groma jerzyków. Nie wiem, gdzie gniazdują, bo zabudowa raczej niska, ale w kółko je słyszę / widzę. Wpierdzielają mnóstwo komarów. Całą noc mam w sypialni okno otwarte na oścież i w tym roku ani jeden komar nie zawitał. W łazience zwykle witam klapkiem dwie sztuki; finito. Siatki nie mam założonej (jest tylko antykocia).
PS: Mam jeszcze w domu opakowanie ze środka, którego nie używam, ale dostałam kiedyś do zapoznania się. Zaraz wrzucę zdjęcia i oceńcie, czy warto kupować te wszystkie środki - jaki będą miały wpływ na zdrowie Waszych dzieci? Na środowisko, w którym żyją? Na ich zwierzęta domowe? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrób zdjęcie, zanim całkiem trafi go szlag. I może spróbuj wymienić w sklepie na fakturę? A najlepiej zapytaj w Smolarze Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie sądzę - produkty konkursowe są pokazane i to wszystko wielkie paczki. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Spróbuj dać ogłoszenie na grupie z Twojego miasta, która dotyczy: freeganizmu / foodsharingu / jadłodzielni Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie nie ma numeru tej karty, ale zakupy na bank się nabiły, bo w sieci pokazało, ile zaoszczędziłam z Delikartą - dokładnie ten rabat Pepsi + Lay's. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To nie będzie losowanie.
Od razu to odkręć, o ile się da. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
22.09.
Udanego wypoczynku! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie wystąpiła podobna sytuacja. Widocznie jest nam pisana konsola Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może zrób sobie przerwę od konkursów paragonowych i zagraj np. w jakieś aktualne? Nie ma żadnej taktyki, poza znaną zasadą "żeby wygrać, trzeba grać" Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane