Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie masz główną Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co za żenada - twierdzą, że odpowiedź została przesłana bez spacji - kto w ogóle czyta gnioty bez spacji? O nagradzaniu tekstu, co nie posiada spacji czy znaków interpunkcyjnych nawet nie wspomnę Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja tylko podpowiem, że te ich bluzy wychodzą duże - eMka to chyba coś na kształt L / XL. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ojojo, ja to bym chciała widzieć mięsożerców (tych co to trollują fejsa i pod wpisem na dowolny temat muszą rzucić info o schabowszczaku), jak wpierniczają kompot z robalami Nawet bym im sama nagotowała Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dostałam w tym roku full wiśni - umyłam je, a ledwo się woda w kompocie zagotowała, zaczęło wypływać "mięsko" Wszystko wywaliłam, nie byłam w stanie po prostu odcedzić tych robaków i na luzie pić kompocik. Podobno tak jest z wiśniami rosnącymi naturalnie, że trzeba je porządnie namoczyć, potem robaki pływające w wodzie wyłapać i już można jeść. Nie przekonałam się, wolę jagody z lasu Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na logikę: zobowiązałaś się do wysyłki w terminie X i zakończenie aukcji zaskutkowało powstaniem umowy (dwóch zgodnych oświadczeń woli). Nie wywiązałaś się z tej umowy opóźniając wysyłkę. Czy kupujący może się pieklić i żądać zwrotu kosztów przesyłki? Może. Wysyłka opóźniona to różne komplikacje, szczególnie w okresie wakacyjnym. Może nawet wycofać się z umowy, bo już tego przedmiotu nie potrzebuje.
Czy musisz oddać mu kasę za wysyłkę? Przeczytaj regulamin Allegro, ja tam nie mam konta. Ale skoro jesteś odpowiedzialna za opóźnienie w dostawie, wypadałoby przeprosić i pójść kupującemu na rękę lub zaproponować mu inne rozwiązanie (np. zwrot połowy kosztów wysyłki)
Powodzenia Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gigabajty rozdają nadal, tylko teraz 1 punkt = 1 GB, max 4 szt. na miesiąc. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W/w artykuł wyglądał mi na fejk njusa, jednak liczba czytelników owego bloga temu przeczy
Prastare historie, wspomniane w artykule, są prawdziwe. Cała reszta to nieaktualne sprawy i opowieści wyssane z palca (abo i szczego innego!) Równie dobrze autor mógłby opisać cały świat konkursów & loterii bazując na akcjach FB typu "zalajkuj, udostępnij, zaproś, wygraj" Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dawnom większych bzdur o świecie konkursowym nie czytała. Kilka opowiastek z konkursowej prehistorii plus teorie zniechęcające mugoli do brania udziału w konkach. Bo tu się używa rachunku prawdopodobieństwa, rozkminia podatki od wygranej, prowadzi zmasowany atak smsowy, serwuje historie dej-mam-chorom-curke i kupuje lajki...
I spojler: "Z mojego punktu widzenia bardziej przypomina to bowiem hazard." (dodajmy, że autor bloga nie odróżnia konkursu od loterii - być może jego oceny w szkole również losowano?)
Piszcie mu proszę w komentarzach, że tak właśnie jest
A teraz przepraszam, ale idę poczytać Wikipedię (całość na literkę "P"), żeby wymiatać w teleturniejach. Potem jeszcze muszę nanieść na papier milimetrowy wykresy moich rachunków prawdopodobieństwa, udać się do kancelarii adwokackiej na konsultację podatkową, wymyślić komiks o madce i curce, kupić dwa kilogramy lajków na ryneczku (dziś promocja) i wklepać smsy na atak zarobiona jestem Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasem niestety tak właśnie bywa. Ale spróbuj sprzedać przedmiot lokalnie (ewentualnie - z niewielkim dojazdem z Twojej strony), może się uda Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Cena zależy od kodów pocztowych nadawcy & odbiorcy = odległości.
To niestandard, bo nie pasuje na europaletę, czyli podstawa nie ma max 1,2 m x 0,8 m. Takie coś zawsze wyceniane jest drożej. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ad. 1: Nie. Puszki Żywca z kodami niespodziewanie nawet w środku lasu (Beskidy, Gorce) znajdowałam
Ad. 2: Niby tak, ale kapsli jest wszędzie od groma. Zauważyłam także olbrzymi przyrost porzuconych butelek z C-C
Ad. 3: Działa w tym sensie, że zbierać grzyby również lubię
Pozytywne info: Mam taką procedurę, że na każdy znaleziony kod... sprzątam jeszcze kilka innych śmieci z danego miejsca, więc to trochę połączenie ekonków z ekologią
Negatywne info: Tego lata nie wygrałam nawet gupiej zniżki w Żywcu. Ale przez cały czas sobie powtarzam, że wielkie pijondze i kasztelański dom i tak będą moje-najmojsze Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja bym nie wysyłała. Wykonałaś wszystko zgodnie z pierwotną umową. Teraz kupujący chce dokonać nowych ustaleń = nowej umowy, na którą nie musisz się godzić.
Dodam jeszcze, że ja w 99% sprzedaję przedmioty tylko z odbiorem osobistym, a w przypadku wysyłki zaznaczam wyraźnie, że wysyłka na koszt oraz całkowitą odpowiedzialność kupującego. W ten sposób zawczasu odrzucam konsekwencje wynikłe z działań kupującego, jego znajomych, listonosza itp. Polecam zawrzeć coś podobnego w swoich ogłoszeniach. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie sądzę, rano było info, że wszyscy laureaci zostali już poinformowani.
Poza tym... po co sobie dokładać pracy, skoro "10. W przypadku utraty przez Laureata prawa do wygranej Nagrody, Nagroda pozostaje w dyspozycji przyrzekającego nagrodę, który nie jest zobowiązany do jej wydania innej osobie." Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmm, moim zdaniem na pierwszy rzut oka widać, że nie przejdzie. To tak, jakby należało kupić proszek do prania Persil, a na paragonie wydrukowana byłaby informacja "proszek Ariel".
Inna sprawa, że akurat w Twoim przypadku:
wafelek Prince Polo został stworzony przez firmę Olza, którą wykupiła firma Kraft, która to zmieniła w 2013 nazwę na Mondelez. Podsumowując: Kraft = Mondelez. Zatem wafelek Prince Polo to wafelek firmy Kraft. Jeśli zależy Ci na tej nagrodzie, możesz złożyć reklamację. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Drogi laureacie!
(..)
Niestety tym razem nie udało się wygrać nagrody.
Wiadomość wysłana przez:Brand New Sp. z o.o. Sp. K."
Aha.
Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A przegapiona data się już nie powtórzy, więc wtopa na maxa. Żebym regularnie zapominała zerknąć, lecz kufa tylko ten jeden raz nie spojrzałam Trudno się mówi i konkursuje się dalej Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie znam tych konków, ale zasada jest taka -> komuś się coś nie podoba, więc pisze do organizatora z użyciem wszelkiego oręża poza groźbami karalnymi. Organizator celem stworzenia doopochronu dyskwalifikuje uczestnika i czeka na jego reakcję. Od tej reakcji zależy, co będzie dalej.
Może wklej opis swojej sytuacji do wątku "Plagiaty"? I niech tam toczy się rozmowa. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kilka dni temu zadzwoniła do mojej teściowej panienka z UNISYFu. I tutaj zaczęła się jazda! Panienka z całych sił próbowała zmanipulować moją teściową, by założyła przelew stały na rzecz UNISYFu. Jeśli ktoś z Was / Waszych bliskich pracował w telemarketingu... sami wiecie, że istnieją gotowe scenariusze rozmów i założenie, iż osoba po drugiej stronie słuchawki MUSI się zgodzić na wciskany kit. Panienka z UNISYFu zapewniła nawet, że gdy tylko moja teściowa poda deklarowaną kwotę, następnego dnia przyjedzie kurier z umową dotyczącą zlecenia stałego! Normalnie "bajka"...
Jestem zniesmaczona tym zajściem. Domyślam się, że wiele starszych / bardziej wrażliwych / konformistycznych osób ulega tego typu namowom. Pomijam fakt, że moja teściowa nigdy nie wyraziła zgody na to, by UNISYF kontaktował się z nią telefonicznie bądź w jakikolwiek inny sposób.
PS: Teściowej udało się wymiksować z rozmowy; zablokowała numer panienki z UNISYFu. Wyświetl w wątku >>