Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6636714 Napisano: 05.09.2019 09:43:00 w Wkurza mnie...
natka005 napisał(a):

Wkurza mnie Intermarche w moim mieście. Cokolwiek tam kupię na konkurs jest zawsze bardzo słabo opisane. Sama już nie wiem, czy grać na tych paragonach i martwić się, jak coś ewentualnie wygram czy je po prostu wyrzucać. emotka a konkursy fajne...

Najbezpieczniejsza opcja: rób tam konkursowe zakupy jedynie wtedy, gdy konkurs ograniczony jest tylko do tej sieci sklepów. W innym wypadku produkty kupuj gdzie indziej. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636420 Napisano: 04.09.2019 13:41:12 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

(...) Że już nie wspomnę, że kiszą się te opakowania tygodniami zanim je ktoś odbierze i latem to jakiś niewypał trzymać to koło domu, a tak to by człowiek podjechał kiedy chce pod dzwon i wyrzucił to o każdej porze dnia i nocy. Ale tu chodzi o kasę jak zawsze, a nie o środowisko.

Wiadomo, że chodzi o kasę emotka Trzeba naciskać gminę i tyle, inaczej się nie da. I dziwna rzecz, że zlikwidowano istniejące dzwony, gdzie sens? gdzie logika?

Jeśli chodzi o przetrzymywanie śmieci segregowalnych, w moim domu problemu nie ma, bo nieustannie staram się redukować ilość wyrzucanych opakowań, więc ledwo jest co gromadzić. Jak się nazbiera pół reklamówki każdego rodzaju odpadów w ciągu 2 tygodni (wtedy odbierają segregowane), to jest dużo - grzeszę głównie konkursami, przyznaję bez bicia emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636410 Napisano: 04.09.2019 13:29:57 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Nie wiem co to woreczki na pranie  emotka
W Auchan, Kaufland oblepia sie warzywa oraz owoce NALEPKAMI Z CENA - kupowanie bez woreczeka to radocha dla złodzieja ... na wage 3 jablka a do koszyka 5  emotka

Jakieś 20 lat "modnych torebek" ciężko zapomnieć z dnia na dzień. Brak edukacji, wychowania odbija sie na obrazkach polskich miast, ulic.
Dziś jest złem coś co było piękne 10-20 lat temu ... a w Polsce nawet brak kasy na KOSZE oraz ich "obsługe"...

To coś takiego:
https://www.mall.cz/i/31925419/1000/1000
I na to naklejasz cenę.

Najbardziej mnie przeraża, ile mebli leży przy śmietnikach albo jest oddawanych za darmo na Olx. Długie meblościanki, wystane na komunistycznym mrozie, rezerwowane tajemnymi drogami, wymarzone i wyczekane... teraz to śmieci z oklejonej płyty wiórowej, których nikt nie chce. Wpuszczając bylejakość do swojego domu, niełatwo ją potem wyprosić. Wyświetl w wątku >>

joan

#6636407 Napisano: 04.09.2019 13:21:58 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
Od 05.09.2019 w Kauflandzie czekolady Lindt na poniższą loterię w cenie: 5,99 zł emotka

https://www.e-kon...ts.html#.XW-dzigzZPY Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636406 Napisano: 04.09.2019 13:15:56 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

Tak. Tydzień temu miałem wypadek. Wczoraj pogrzeb dziadka, dopiero wracam do życia.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636405 Napisano: 04.09.2019 13:14:58 w Wkurza mnie...
zielonaszpilka napisał(a):

superloser u nas dokładnie tak jak u joan. Mało osób tak robi, bo te reklamówki od warzyw są tak cienkie, że się rwą , niewiele tam napakujesz;) dużo osób przestało tez już pakować pojedyncze owoce do tych torebek, a widuje tez już osoby które maja wielorazowe siatki na owoce i warzywa:) dużo osób korzysta tez z kartonów wystawionych przez sklep. świadomość ludzi rośnie. powoli, ale rośnie

100% racji emotka

Dodam tylko, że bez problemów można kupować w Kauflandzie / Carrefourze / Auchanie np. owoce / warzywa / grzyby do chociażby małych woreczków na pranie. Od lat tak robię, żaden kasjer nigdy tego nie skomentował. Co mnie nie dziwi, bo moja mama sama była kasjerką w markecie i co tam za "unikatowi" przychodzili... to ich żaden konkursowicz ze swoimi dziwactwami nie pobije emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636389 Napisano: 04.09.2019 12:34:21 w Wkurza mnie...
olunka napisał(a):

co to znaczy - podejść do "dzwonka"?

Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636381 Napisano: 04.09.2019 12:15:45 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Marzycielka z Ciebie  emotka
Teraz ŚWIADOMIE ludzie zakupy pakują w torebki DARMOWE na warzywa - oszczedzając kase a nie środowisko.
Czasy Alternatywy 4, gdzie do kontenera na śmieci z wiadrkami to historia ... teraz sa worki na śmieci, nawet zapachowe...

W mojej okolicy jakiś mały promil ludzi rzeczywiście robi tak, jak napisałaś. Natomiast większość ludzi korzysta z toreb / siatek wielorazowych.

Co do wiader -> to już kwestia indywidualna. W domkach dostaje się kolorowe worki z podziałem segregacyjnym i nie wezmą Ci kartonów luzem. Ale zawsze można podejść do "dzwonka" i tam luzem wrzucić te kartony. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6636346 Napisano: 04.09.2019 11:16:50 w SZUKAM....
basku napisał(a):

czy ktoś wie może o co z tym chodzi??

miał ktoś może takie coś na firefoxie?? (...)

Dziesięć lat na ekonkach i jeszcze pytasz? emotka Frayerów szukają i tyle. Wyświetl w wątku >>

joan

#6636271 Napisano: 03.09.2019 23:30:18 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Szkło po piwie, wódce leży wszedzie nikomu to nie przszkadza... to już NORMALNOŚĆ POLSKICH ULIC, PARKÓW, OSIEDLI I PLACÓW ZABAW...
Dlaczego nie ma KAUCJI ZA BUTELKI?
I co to 20 groszy "recyklinguje" reklamówke za śmieciowisku  emotka  ??? Jasne już widzę jak ta reklamówka za 49 groszy jest przetwarzana  emotka

A gdzie opłata recyclingowa za te 5000 Bakusiow i kolejne tysiące Milka krów z Danio Głodem????

Mnie przeszkadza emotka

Nie ma kaucji, bo nie ma nacisków społecznych.

Reklamówki nie są w ogóle przetwarzane, wszelkie worki oplątałyby tryby maszyny do mielenia plastiku na mniejsze części. Od razu idą na wysypisko.

Każdy producent powinien być zobowiązany odpowiadać za swój produkt przez cały cykl jego życia, wtedy skończyłyby się i durnowate nagrody. Wyświetl w wątku >>
1 reniii 0

joan

#6636266 Napisano: 03.09.2019 23:09:04 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

49 groszy za reklamówke  emotka (...)

Mało. Powinno być 49 zł emotka

Szkło można recyklingować w nieskończoność, plastik niestety nie. Organizowane są akcje sprzątania lasów / jezior / sąsiedztwa czy też #podnieś5. Po prostu trzeba zrozumieć, że DOM nie kończy się za progiem. Wyświetl w wątku >>

joan

#6636205 Napisano: 03.09.2019 20:52:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gryszelm napisał(a):

Nie wiem komu przepadło, ale córka dostała kiedyś skuter z rezerwy Frugo (to na pewno był ktoś z forum), a ja voucher do spa (ok 1000zł) z Nivea Tesco, tak że warto trzymać paragony jakby cuś

O tak, zdecydowanie warto paragony trzymać -> całkiem niedawno musiałam odesłać paragon ze stycznia emotka Myślałam, że to jakiś żart, ale nagroda dotarła emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6636202 Napisano: 03.09.2019 20:48:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niby wpisać numer paragonu to nic trudnego, ale jeśli jednego dnia ślesz zgłoszenie na:
1) budżet Kauflanda,
2) loterię Lidla,
3) sondę Castoramy,
4) loterię Develey...
... każdorazowo każą Ci wpisać inny numer i kiedyś w końcu się człowiek pomyli emotka Wyświetl w wątku >>
2 gryszelm, nkba 0

joan

#6636167 Napisano: 03.09.2019 20:00:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
norweska20 napisał(a):

Tak jest;) tylko stale trafiają się takie ofiary konkursowe jak ja : którym czsami warto przypomnieć emotka żeby nie utracili prawa do swojej nagrody

Aaaaaaaaa, właśnie zauważyłam, że kilka osób wpisało nieprawidłowy numer paragonu - no pjenknie, czyli jakiś zlot forumowy 18+ miał miejsce, a mnie nie zaproszono! emotka

Prawda jest taka, że nie możemy żądać, żeby którykolwiek organizator przestrzegał regulaminu tylko w sytuacjach, kiedy NAM to pasuje, a w innych "to się da jakoś załatwić" emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6636163 Napisano: 03.09.2019 19:43:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
norweska20 napisał(a):

Odnośnie agencji TQ tej od budżetu kauflandowego( episy w watku MDW) : nie ma u nich zadnych tłumaczeń..regulamin to podstawa:
-pamietajcie 1 NAGODA na Gospodarstwo domowe (...)

Ale tak jest od lat emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6635997 Napisano: 03.09.2019 12:36:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

A ja jestem jeszcze ciekawa dlaczego organizatorzy rozdają tysiące badziewnych nagród o łącznej wartości 500 tyś a nie 10 samochodów. Przecież więcej osób zagra o auta a nie o badziewie, które zaraz się rozpadnie i zaśmieca kosze- myślę np o chińskich "odpadkach" czy innych "leżuchach" ?! Te firmy z którymi miałam bezpośredni kontakt dostawały konkretną kwotę i one ustalały nagrody z fundatorami  emotka

Tutaj pojawiają się dwie kwestie:
1) rozpapranie ogromnej kwoty pieniędzy na mniejsze nagrody -> jestem w stanie w jakimś stopniu zrozumieć opinię case'a, chociaż się zawsze zastanawiam, kto robi te badania, co to są później podstawą marketingowych działań emotka
2) kompletnie walnięte w dekiel wybieranie owych mniejszych nagród -> byle śmieć, byle plastik, byle nie wspierać rodzimego rękodzieła, byle bylejakość, byle... tanio. To już lepsze są zestawy produktów, bo z logicznego punktu widzenia, jeśli niekonkursowy klient dany produkt kupuje, ucieszą go następne. Wyświetl w wątku >>

joan

#6635750 Napisano: 02.09.2019 19:40:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nanajka81 napisał(a):

O matko zaczęło się - krowy i maskotki Głoda... emotka

Również nad tym ubolewam emotka Ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz... Wyświetl w wątku >>

joan

#6635743 Napisano: 02.09.2019 19:20:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Diana02 napisał(a):

Pytanie do osób które wygrały w ostatnio rozwiązanym etapie Somersby. Ile kapsli zgłosiliście żeby wygrać? emotka

Jedno zgłoszenie -> nerka.

Trochę zaspałam w tym konku; kapsle zbierałam zakładając, że nagrody będą tego samego typu co etap, a zmieniać się będzie tylko grafika. A w edycji jesiennej nagrody uboższe: ino bluzy i skarpety emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6635598 Napisano: 02.09.2019 12:54:47 w WC - rozmowy o wszystkim
buziolek napisał(a):

Niby  Kasia i Arek też dwma kodami wygrali, tak jak w pierwszedj edycji

Czyli to jest sposób: trzeba DWA kody wysłać! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan