Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hmm, tylko że nagroda nie ma charakteru "nierozdysponowanej", tylko rozdysponowanej wadliwie. Zatem organizator powinien przyznać się do błędu, przeprosić, przydzielić nagrodę prawidłowo i dopiero gdy laureat owego prawidłowego wyboru organizatora nie dopełniłby formalności, organizator mógłby powoływać się na regulamin. W obecnej sytuacji wygląda to tak, że organizator celowo wybrał nieprawidłowe zgłoszenie, żeby nie wydać nagrody.
PS: Nie miałam do czynienia z taką sytuacją, to tylko moje przemyślenia. Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wejdź do wątku "Smolar", tam jest wszystko wyjaśnione na ostatnich dwóch stronach. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W doopach się Polakom poprzewracało, pijendzy nie kcom!
Z ciekawostek - są ludzie, co nie biorą udziału w loteriach, bo dla nich próba wbicia się w bramkę nie różni się niczym od obstawienia czerwonej dwójki w ruletce. Uważają, że to wszystko hazard i ze względu na swoje przekonania omijają loterie szerokim łukiem. A w w/w loterii i tak udział wzięli Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A czymże ta loteria różni się od innych? Ano tak szatańskiego regulaminu jeszcze nie było. Oto w/w loteria w praktyce, czyli (fikcyjni) Lucyna i Marcin na zakupach.
Lucyna ma 66 lat i od niedawna kartę PayBack - wyrobiła sobie, bo pani kasjerka w Kauflandzie tak zachwalała, że zniżki, że tańsze zakupy, to Lucyna kartę wzięła. Lucyna nie da się zrobić w bambuko na wnuczka i dokładnie wszystko czyta oraz analizuje. Dlatego analizuje również paragony z Kauflanda i wie, że na swojej karcie PayBack ma zebrane 233 punkty. Kasjerka powiedziała, że to na razie mało, ale Lucyna jest cierpliwa i zawsze pokazuje kartę PayBack podczas płacenia za zakupy. Lucyna nie ma w domu internetu, bo nie jest jej do niczego potrzebny. Lubi poczytać gazetę codzienną; nie bierze udziału w żadnych konkursach ani loteriach.
TADAM! Lucyna wygrała 10.000 zł w loterii PayBack, ale nigdy ich nie otrzyma, bo nigdy się nie dowie, że wygrała. Bo przecież Lucyna nawet nie wie, że wzięła udział w jakiejkolwiek loterii.
Marcin zajmuje się instalacjami gazowymi. Od lat posiada kartę PayBack, to ze względu na nią tankuje na stacjach BP. A tankuje często. Nie da się przewidzieć, co u którego klienta się skomplikuje. Teraz ma szczególnie dużo pracy, bo zbliża się zima, a ludzie wymieniają ogrzewanie na gazowe przy dofinansowaniu miasta. Roboty masa. W Castoramie Marcin zna rozkład asortymentu lepiej, niż pracownicy marketu. Marcin nie bierze udziału w loteriach, bo nie ma szczęścia.
TADAM! Marcin wygrał 10.000 zł w loterii PayBack, ale nigdy ich nie otrzyma, bo nigdy się nie dowie, że wygrał. Bo przecież Marcin nawet nie wie, że wziął udział w jakiejkolwiek loterii.
Podsumowując zasady loterii "Urodzinowe punktowanie":
1) klient nie wie, że jego zakup bierze udział w loterii, nie jest o tym w żaden sposób informowany w momencie dokonywania zakupu.
2) klient nie może nawet zrezygnować z udziału w loterii, a tym samym umożliwić komuś innemu ubieganie się o nagrodę.
3) klient nie zostaje poinformowany o wygranej, powinien sam wejść na stronę loterii (w której nawet świadomie nie bierze udziału!) i sprawdzić, czy czasem Smolar nie raczył go wylosować.
4) regulamin nie przewiduje losowań dodatkowych ani losowania laureatów rezerwowych.
Całkiem możliwe, że ŻADNA nagroda w tej loterii nie zostanie wydana któremukolwiek z laureatów. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodam jeszcze, że (moim zdaniem) praliny Lindt są ohydne w smaku - tym samym podtrzymuję swoją opinię z poprzednich lat Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie zdziwił fakt, że poprzednio takie loterie (Nescafe i Jacobs) zostały zorganizowane również przy okazji wyborów Mam nadzieję, że i w tej coś fajnego wygram Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tam jest tyle zgłoszeń, co w loteriach kapslowych, więc trzeba do tego podejść na luzie. Możesz odkupić kubek na forum, zgłosić kod i liczyć na to, że wygrasz Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Np. na terenie firm Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"W efekcie inspektor postanowił prewencyjnie wstrzymać sprzedaż wszystkich produktów leczniczych zawierających tę substancję czynną. Apteki i hurtownie nie mogą ich sprzedawać do momentu potwierdzenia ich jakości."
Zatem chyba w aptekach jest, ale nie mogą go sprzedawać do odwołania. Jeśli jest to pilna sprawa i nie boisz się ryzykować ("przyczyną wstrzymania produktów w obrocie jest zanieczyszczenie substancji czynnej N-nitrozodimetylenoaminą"), możesz popytać znajomych, czy mają jakieś resztki w domowych apteczkach.
PS: Zaglądaj tutaj celem sprawdzenia, czy Ranigast przywrócono do obrotu https://www.gif.g...cyzje/decyzje?page=0 Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie przejęłam się, bo "ja wiedziałam, że tak będzie, ja wiedziałam..." Po prostu w dokumentach wszystko musi się zgadzać, na wypadek gdyby jakiś wrzód na d* zaczął szkalować agencję twierdząc, że wygrywają ciągle ci sami ludzie, pewnie znajomi organizatora Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tego nie da się przewidzieć. Niestety - najczęściej jest tak, że im więcej danych w zgłoszeniu, tym mniejsze szanse na powtórkę głównej nagrody.
Mój przykład z tego roku: trwały prawie jednocześnie dwa konkursy, gdzie w zgłoszeniu wpisywało się dane osobowe. W jednym wpadła nam nagroda główna + nagroda niższego rzędu, w drugim konkursie NIC. Agencja ta sama, sponsor ten sam. Przypadek? Jak dla mnie -> nie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jesteś trzecią osobą, która o tym wspomina... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane