Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6647562 Napisano: 10.10.2019 14:08:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luckymen napisał(a):

Szukam informacji, czy ktoś zgłaszał gdzieś reklamację "gdzieś wyżej"? Wytknąłem organizatorowi konkursu przyznanie nagrody zgłoszeniu nieregulaminowemu. Błąd popełnił on na etapie weryfikacji zgłoszeń. Teraz mi piszą, że nagroda pozostanie w jego dyspozycji, bo zgodnie z regulaminem nagrody nierozdysponowane zostają w dyspozycji organizatora emotka

Hmm, tylko że nagroda nie ma charakteru "nierozdysponowanej", tylko rozdysponowanej wadliwie. Zatem organizator powinien przyznać się do błędu, przeprosić, przydzielić nagrodę prawidłowo i dopiero gdy laureat owego prawidłowego wyboru organizatora nie dopełniłby formalności, organizator mógłby powoływać się na regulamin. W obecnej sytuacji wygląda to tak, że organizator celowo wybrał nieprawidłowe zgłoszenie, żeby nie wydać nagrody.

PS: Nie miałam do czynienia z taką sytuacją, to tylko moje przemyślenia. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6647010 Napisano: 09.10.2019 11:34:09 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
nanajka81 napisał(a):

no właśnie o co biega? wszędzie reklama tej durnej promocji paybacka

Wejdź do wątku "Smolar", tam jest wszystko wyjaśnione na ostatnich dwóch stronach. Wyświetl w wątku >>
1 nanajka81 0

joan

#6646987 Napisano: 09.10.2019 10:45:44 w Smolar
asantesana napisał(a):

No własnie też mnie to zaczęło zastanawiać, bo 2 dni przed końcem nagle widzę dziwne nicki wciskające kit o koleżance, której udało się wygrać i na mailu mam z wczoraj info, ze mogę utracić milion pkt. Sprawdziłam, nie mogę utracić, bo mnie nie ma na liście laureatów. Czyżby się zorientowali, że żaden laureat nie zgłosił się po nagrodę? Co za akcja...

W doopach się Polakom poprzewracało, pijendzy nie kcom! emotka

Z ciekawostek - są ludzie, co nie biorą udziału w loteriach, bo dla nich próba wbicia się w bramkę nie różni się niczym od obstawienia czerwonej dwójki w ruletce. Uważają, że to wszystko hazard i ze względu na swoje przekonania omijają loterie szerokim łukiem. A w w/w loterii i tak udział wzięli emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6646933 Napisano: 09.10.2019 09:31:46 w Smolar
darog - mnie zastanawia, czy im taki gniot wyszedł przypadkiem, czy też może z premedytacją stworzyli regulamin tak, żeby nagród nie wydać...  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6646869 Napisano: 09.10.2019 00:10:00 w Z jakiego konkursu ta nagroda??? / Wygrałem - ale
eska napisał(a):

ja to zawsze wiem w jakich konkursach biorę udział i wtedy nie mam problemu że coś wygram i nie wiem skąd nagroda a wczoraj jak pamiętam to udało mi się zostać wylosowana w https://www.payback.pl/loteria i już mam plan co zrobić z tymi ekstra punktami

Weź przestań udawać przed całym światem, że KTOKOLWIEK z naszego forum wygrał w tej loterii. Zobaczę listę wykonanych przelewów punktowych dla każdego z "laureatów" to pogadamy.  Wyświetl w wątku >>

joan

#6646866 Napisano: 08.10.2019 23:44:21 w Smolar
zielonaszpilka napisał(a):

A co to za spam konta co piszą o tej loterii w różnych watkach? Nie chce mi się wierzyć, że to od Smolara....

Może ktoś od Loyalty Point? Może nikt nie zgłosił się po nagrodę i próbują wyczaić, czemu w to nie gramy?  Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6646853 Napisano: 08.10.2019 23:05:51 w Smolar
mariolakal napisał(a):

joan napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Sądziłam, że jeśli ktoś wygra to Mu doładują "z urzędu" konto na paybacku tym milionem punktów... Być może jednak trzeba jakoś potwierdzić wygraną /przyznam bez bicia, że Regulaminu, jak zwykle nie czytałam.../  emotka

Trzeba zaznaczyć zgody, kliknąć w linka z formularzem laureata, odesłać czego chcą i dopiero wtedy dostaniesz nagrodę... 

Znaczy się wysyłają ten formularz do zwycięzcy e-mailem czy jak ??? Sporo ludzi, jak już wspomniałaś, nie posiada komputera... 

Nie, chyba uzupełniasz formularz online.  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6646850 Napisano: 08.10.2019 23:04:23 w Smolar
darog - chyba do jutra laureaci mogą sprawdzić wyniki i zgłosić się. To organizował Smolar dla Loyalty Point vzyli PayBacka, Kaufland nie jest niczemu winien.  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6646846 Napisano: 08.10.2019 22:58:55 w Smolar
mariolakal napisał(a):

Sądziłam, że jeśli ktoś wygra to Mu doładują "z urzędu" konto na paybacku tym milionem punktów... Być może jednak trzeba jakoś potwierdzić wygraną /przyznam bez bicia, że Regulaminu, jak zwykle nie czytałam.../  emotka

Trzeba zaznaczyć zgody, kliknąć w linka z formularzem laureata, odesłać czego chcą i dopiero wtedy dostaniesz nagrodę...  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6646842 Napisano: 08.10.2019 22:51:27 w Smolar
zielonaszpilka - Smolar nawet wyraźnie podkreśla, że żaden kontakt w kwestii informowania o nagrodach nie nastąpi, poza tym samodzielnym sprawdzeniem wyników.  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6646836 Napisano: 08.10.2019 22:27:11 w Smolar
Właśnie zorientowałam się, że miałam wyrazić swoją opinię na temat najdurniejszej akcji promocyjnej ever, czyli loterii "Urodzinowe punktowanie".

A czymże ta loteria różni się od innych? Ano tak szatańskiego regulaminu jeszcze nie było. Oto w/w loteria w praktyce, czyli (fikcyjni) Lucyna i Marcin na zakupach.

Lucyna ma 66 lat i od niedawna kartę PayBack - wyrobiła sobie, bo pani kasjerka w Kauflandzie tak zachwalała, że zniżki, że tańsze zakupy, to Lucyna kartę wzięła. Lucyna nie da się zrobić w bambuko na wnuczka i dokładnie wszystko czyta oraz analizuje. Dlatego analizuje również paragony z Kauflanda i wie, że na swojej karcie PayBack ma zebrane 233 punkty. Kasjerka powiedziała, że to na razie mało, ale Lucyna jest cierpliwa i zawsze pokazuje kartę PayBack podczas płacenia za zakupy. Lucyna nie ma w domu internetu, bo nie jest jej do niczego potrzebny. Lubi poczytać gazetę codzienną; nie bierze udziału w żadnych konkursach ani loteriach.
TADAM! Lucyna wygrała 10.000 zł w loterii PayBack, ale nigdy ich nie otrzyma, bo nigdy się nie dowie, że wygrała. Bo przecież Lucyna nawet nie wie, że wzięła udział w jakiejkolwiek loterii.

Marcin zajmuje się instalacjami gazowymi. Od lat posiada kartę PayBack, to ze względu na nią tankuje na stacjach BP. A tankuje często. Nie da się przewidzieć, co u którego klienta się skomplikuje. Teraz ma szczególnie dużo pracy, bo zbliża się zima, a ludzie wymieniają ogrzewanie na gazowe przy dofinansowaniu miasta. Roboty masa. W Castoramie Marcin zna rozkład asortymentu lepiej, niż pracownicy marketu. Marcin nie bierze udziału w loteriach, bo nie ma szczęścia.
TADAM! Marcin wygrał 10.000 zł w loterii PayBack, ale nigdy ich nie otrzyma, bo nigdy się nie dowie, że wygrał. Bo przecież Marcin nawet nie wie, że wziął udział w jakiejkolwiek loterii.

Podsumowując zasady loterii "Urodzinowe punktowanie":
1) klient nie wie, że jego zakup bierze udział w loterii, nie jest o tym w żaden sposób informowany w momencie dokonywania zakupu.
2) klient nie może nawet zrezygnować z udziału w loterii, a tym samym umożliwić komuś innemu ubieganie się o nagrodę.
3) klient nie zostaje poinformowany o wygranej, powinien sam wejść na stronę loterii (w której nawet świadomie nie bierze udziału!) i sprawdzić, czy czasem Smolar nie raczył go wylosować.
4) regulamin nie przewiduje losowań dodatkowych ani losowania laureatów rezerwowych.

Całkiem możliwe, że ŻADNA nagroda w tej loterii nie zostanie wydana któremukolwiek z laureatów. Wyświetl w wątku >>

joan

#6646683 Napisano: 08.10.2019 15:07:03 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie ilość loterii promocyjnych, wymagających zakup słodyczy emotka  Gdybym miała to wszystko zjeść, wyglądałabym po miesiącu jak szafa trzydrzwiowa emotka  A ja się nie lubię z nikim dzielić słodyczami emotka  Lindt, Milka, Prince Polo, Śliwka Nałęczowska, Delicje, Ferrero Rocher- no ileż można żreć emotka

Dodam jeszcze, że (moim zdaniem) praliny Lindt są ohydne w smaku - tym samym podtrzymuję swoją opinię z poprzednich lat emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6644924 Napisano: 02.10.2019 10:44:01 w SZUKAM....
superloser napisał(a):

Nestlé chyba chciało zdobyć nowych klientów  emotka  dlatego zapłaciło za promocje. 
A tak zostaje mi Starbucks  emotka  

Mnie zdziwił fakt, że poprzednio takie loterie (Nescafe i Jacobs) zostały zorganizowane również przy okazji wyborów emotka Mam nadzieję, że i w tej coś fajnego wygram emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6644919 Napisano: 02.10.2019 10:28:12 w SZUKAM....
superloser napisał(a):

Teren zamknięty dla poszukiwaczy kubków  emotka

Tam jest tyle zgłoszeń, co w loteriach kapslowych, więc trzeba do tego podejść na luzie. Możesz odkupić kubek na forum, zgłosić kod i liczyć na to, że wygrasz emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6644914 Napisano: 02.10.2019 10:20:56 w SZUKAM....
superloser napisał(a):

W jakich miejscach sa te automaty Nescafe? 

Unique One nie ma chyba listy  emotka  

Dworce?
Szkoły?
Urzędy?
SzpitalE? 
Centra handlowe?
Hostele?.... 

Np. na terenie firm emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6644295 Napisano: 30.09.2019 17:37:15 w Pomocy!!!!
@gnieszk@ napisał(a):

Czy jest na sali farmaceuta? Mam pytanie dotyczące leku Ranigast który jak i jego zamienniki został wycofany z aptek. Czy wiadomo czy powróci? Jest mi potrzebny dla bliskiej osoby emotka

"W efekcie inspektor postanowił prewencyjnie wstrzymać sprzedaż wszystkich produktów leczniczych zawierających tę substancję czynną. Apteki i hurtownie nie mogą ich sprzedawać do momentu potwierdzenia ich jakości."

Zatem chyba w aptekach jest, ale nie mogą go sprzedawać do odwołania. Jeśli jest to pilna sprawa i nie boisz się ryzykować ("przyczyną wstrzymania produktów w obrocie jest zanieczyszczenie substancji czynnej N-nitrozodimetylenoaminą"), możesz popytać znajomych, czy mają jakieś resztki w domowych apteczkach.

PS: Zaglądaj tutaj celem sprawdzenia, czy Ranigast przywrócono do obrotu https://www.gif.g...cyzje/decyzje?page=0 Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6644194 Napisano: 30.09.2019 13:31:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zielonaszpilka napisał(a):

Agencja ta sama, ale może osoby obsługujące konkursy inne, a tym samym mające inne gusta emotka Ja się nie doszukuję takich teorii spiskowych, bo moim zdaniem agencjom nie chciałoby się sprawdzać, czy ten ktoś już u nas coś wygrał ostatnio czy nie. Ewentualnie jestem w stanie uwierzyć, że jak ktoś im zajdzie za skórę to mogą nie chcieć nagradzać emotka

Nie przejęłam się, bo "ja wiedziałam, że tak będzie, ja wiedziałam..." Po prostu w dokumentach wszystko musi się zgadzać, na wypadek gdyby jakiś wrzód na d* zaczął szkalować agencję twierdząc, że wygrywają ciągle ci sami ludzie, pewnie znajomi organizatora emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6644186 Napisano: 30.09.2019 13:16:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosiaczeq napisał(a):

Druga sprawa, czy biorąc udział w kolejnym konkursie tej samej agencji, w tym samym sklepie, co się wygrało główną nagrodę - to szansę maleją ?  emotka . Czy wygrywacie czasem maraton nagród z danej agencji ? emotka  

Tego nie da się przewidzieć. Niestety - najczęściej jest tak, że im więcej danych w zgłoszeniu, tym mniejsze szanse na powtórkę głównej nagrody.

Mój przykład z tego roku: trwały prawie jednocześnie dwa konkursy, gdzie w zgłoszeniu wpisywało się dane osobowe. W jednym wpadła nam nagroda główna + nagroda niższego rzędu, w drugim konkursie NIC. Agencja ta sama, sponsor ten sam. Przypadek? Jak dla mnie -> nie. Wyświetl w wątku >>

joan

#6644114 Napisano: 30.09.2019 11:14:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
stoneface napisał(a):

Ja przed chwilą wysłałem i dostałem odpowiedź ze nieprawidłowa treść smsa . Ktoś dzisiaj wysyłał?

Jesteś trzecią osobą, która o tym wspomina... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6644109 Napisano: 30.09.2019 11:01:45 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Ponoć jadą bluzy Somersby Mango & Lime emotka Wyświetl w wątku >>
1 toka 0