Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6649503 Napisano: 17.10.2019 20:21:51 w Wkurza mnie...
synk napisał(a):

Joan, nie każda renta była spowodowana chorobą. Wielu chorowało na choroby, które miały objawy tylko lokalne. Za granicą cudownie ozdrawiali. A nuż rozmówcy wiedzieli o sobie coś więcej? Mój sąsiad miał rentę i 100% niezdolność do pracy...w Polsce. Renta była akurat na pokrycie kosztu przelotu do kraju zamorskiego.

No ja wiem, bo sama mam krewną, co całe życie piła wódę i żyła na koszt najpierw Polski, a potem Niemiec. I co? I sobie żyje z renty "na alkoholizm" u zachodniego sąsiada emotka Z kolei mam też w rodzinie osobę bez nerki, co w Polsce jest bez znaczenia, a w Niemczech za to przyznają rentę częściową (bodajże 40%).

Opisana przeze mnie sytuacja w markecie jest o tyle inna, że ja tych ludzi znam, co się na siebie wzajemnie zapowietrzali w temacie kto co dostał i aż mi było głupio tam stać i słuchać tego pierd*. Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

joan

#6649495 Napisano: 17.10.2019 19:48:12 w Wkurza mnie...
luki28 napisał(a):

To był tylko przykład... Niesprawiedliwość społeczna jest w uprzywilejowaniu jednej grupy (posiadający dzieci) i rozdawnictwie, podczas gdy państwa na to nie stać. Lepiej zadbać o miejsca pracy, wpompować te pieniądze w rozwój gospodarki, żeby ludzie godnie zarabiali, było ich stać na życie, a nasze dzieci nie musiały się martwić o przyszłość 

A co do emerytury - płacimy horrendalne składki przez całe życie, żeby potem dostać ochłap zwany emeryturą. Sam ZUS (swoją drogą ten niewydolny system to temat na inną rozprawkę) przyznaje, że za kilkadziesiąt lat stopa zastąpienia ma wynosić poniżej 30%... I nie, nie chodzi tu tylko o to, że społeczeństwo się starzeje. Przy ciągłym wzroście cen, będzie ciężko za takie pieniądze przeżyć. A państwo skupia się na socjalu, uczy roszczeniowej postawy i rozdaje pieniądze, zamiast próbować ruszyć gospodarkę do przodu w inny sposób

Zgadza się, jednak nie można usprawiedliwiać agresji słownej w przestrzeni publicznej tym, że komuś jest źle, bo się wszyscy wzajemnie zagryziemy. Jakiś tydzień temu byłam świadkiem rozmowy pomiędzy osobami 60+, gdzie jedna drugiej wypominała, że ta pierwsza to już przecież przed emeryturą rentę od państwa dostawała! Bardzo to niesmaczne było, szczególnie zważywszy na fakt, że owa renta nawet 600 zł nie przekraczała. Noż ludzie, żeby komuś zazdrościć wielu lat choroby i tych sześciu stówek? Dla mnie to było żenujące i smutne emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6649484 Napisano: 17.10.2019 19:15:12 w Wkurza mnie...
luki28 napisał(a):

Jak zwykle tylko ja i ja... i moje dzieci. Pomyśl też o innych. Starszy człowiek pewnie tyrał całe życie, odchował dzieci, nikt mu złotówki nie dołożył, a teraz za głodową emeryturę musi przeżyć, kupić leki, a za bochenek chleba wkrótce zabulić z 10zł. A tu jeszcze państwo urządza sobie rozdawnictwo na wielką skalę, żeby kupić głosy wyborców. (...)

To mógł dzieci nie mieć, majstrowanie dzieci nie było i nie jest obowiązkiem żadnego z obywateli RP.
Wysokość emerytury wynika z zarobków - jaką pracę wybrał, taką ma emeryturę.
Gdzie tu "niesprawiedliwość społeczna"? Wyświetl w wątku >>

joan

#6649475 Napisano: 17.10.2019 18:47:19 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
adriantech napisał(a):

Witam dzis pokiczylem. Zakupilem juz 74 paczki
tic tac-ków i dalej lipa nie wiem czy tu sa kometarze podstawione ze za pierwszym razem ludzie maja wygrana czy ja poprostu cos zle robie? Nie mam szczescia wkurza mnie to juz 

W loteriach zawsze jest tak, że ilość zgłoszeń nie przekłada się na szczęście w losowaniu, choć organizator zawsze zachęca, żeby kupować! kupować! kupować! produkty i tym samym "zwiększyć swoje szanse" emotka W praktyce to tak nie działa. Wczoraj nasza forumowa koleżanka wygrała voucher na wycieczkę w loterii, a jak znam tę w czepku urodzoną, to posłała jedno zgłoszenie emotka Ja bym mogła i 400 wysłać, a bez nagrody zostać emotka

Loteria Tic Tac na pewno jest w porząsiu, nagrody są rzetelnie rozdawane co tydzień emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6649398 Napisano: 17.10.2019 14:31:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adriantech napisał(a):

Witam czy wysyłał juz ktos kody z cafeloteria w konkursie Nescafe? Tyle juz kodow wyslalem a tu nawet 30 zl na pyszne.pl nie wpadlo, czy wszystko w tej loterii jest ok czy to jakas sciema? 

Na forum chyba tylko jedna osoba wpisała, że wygrała bon do Pyszne.pl emotka

Kodów wklepałam sporo, nic nie wpadło emotka Wczoraj piłam od nich gorącą czekoladę, ale jakoś mi gorzej smakowała ze względu na liczne porażki w tej loterii emotka Wyświetl w wątku >>
1 inter81 0

joan

#6649365 Napisano: 17.10.2019 13:42:45 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

(...) Btw, znacie jakieś rodziny, które mają możliwość pobierania 500 plus, bo im się "z automatu należy", ale w ramach protestu przeciwko poczynaniom partii rządzącej dajmy na to, albo z innych powodów ideologicznych, odmówili przyjęcia tego świadczenia?

Właśnie takiej to nie znam ani jednej emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6649296 Napisano: 17.10.2019 10:38:11 w Wkurza mnie...
gosia16 napisał(a):

Muszę kupić krem do twarzy,żel pod prysznic i farbę do włosów,a tu jakaś posucha w kategorii konkursy promocyjne typ kosmetyka

Zrób zakupy w C4 za min. 80 zł z ich aplikacją, kupując ulubione marki (niekoniecznie konkursowe) dostaniesz 2 losy na loterię. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Wyświetl w wątku >>
1 gosia16 0

joan

#6649060 Napisano: 16.10.2019 13:37:32 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

emotka emotka emotka  Padłam!  emotka

kreatia napisał(a):

ale wiesz... nie każdy wkleja certyfikat normalności wraz z przedmiotem emotka  czasem januszo-grażynowość może pozostać pozornie utajona, a objawić się w najmniej oczekiwanym momencie...

Dziewczęta, powiem Wam tyle: już z treści ogłoszenia można sporo wywnioskować na temat danego człowieka emotka

A w ramach śmieszkowania dopiszę, że debeściarskie to dopiero są propozycje wymian "na cokolwiek". Bo niby to jest "wymiana na cokolwiek", ale 40 wiadomości później się okazuje, że jednak: perfumy nie, bon do sklepu nie, zniżka na pizzę nie, plecak miejski nie, dywan 2x2 m nie, zestaw przekąsek nie, bilet do kina nie, maskotka żurawia nie, parasol nie, pierd jednorożca nie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6649053 Napisano: 16.10.2019 13:23:50 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

No i właśnie dlatego poddawanie ceny w ogłoszeniu nie jest potrzebne emotka

Jest! Bo ogłoszeń bez ceny nawet nie przeglądam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6649048 Napisano: 16.10.2019 13:21:04 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

To jest oczywiste. Nie o to mi chodzi.
Chcesz kupić baloniki. Józek sprzedaje baloniki i podaje cenę 50 zł, Heniek też chce sprzedać baloniki, widzi cenę Józka i podaje swoją - 45 zł. Od kogo kupisz  emotka ? Do Józka nikt nie napisze. Więc lepiej dla Józka negocjować na pw i nie podawać ceny w ogłoszeniu.

A ja nie wybiorę z marszu najtańszej oferty emotka Wybiorę ofertę np. osoby, którą znam / z którą już miałam do czynienia / której odpowiada odbiór osobisty przedmiotu / która wydaje się zdrowa na umyśle itp. U mnie takie "pozacenowe" zalety stoją na pierwszym miejscu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6648995 Napisano: 16.10.2019 11:15:32 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

a ja to popieram, a dlaczego ma sprzedawac po taniosci cos, na co zapracowal, wygrac w pocie czola ? niekotrzy kupujacy tez przesadzaja znizajac maksymalnie ceny...a niech sobie sam wygra, jak taki madry emotka emotka

A kto każe sprzedawać cokolwiek po taniości? Przecież nie trzeba podawać niskiej ceny; wystarczy, że sprzedający poda cenę, która jest dla niego ok emotka

BTW -> przypomniała mi się scenka z życia mojej mamy. Jakiś czas temu mama weszła do sklepu mięsnego, patrzy po towarach, a tam brak cen. Pytała więc o cenę jednego produktu, drugiego, trzeciego... w końcu zdenerwowała się i spytała, gdzie wymagana prawnie informacja z cenami. Kasjerka odpowiedziała wyniośle, że stali klienci ceny znają. Mama do grona tych stałych klientów nie dołączyła emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6648963 Napisano: 16.10.2019 09:59:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malenka napisał(a):

Czy te kody z Tic Tac na zegarki z Time Trend działają tylko na produkty w nieobniżonej cenie? Chciałam dziś kupić zegarek, ale dostałam komunikat "Nie możesz użyć kodu rabatowego gdy w koszyku posiadasz produkt, którego cena została obniżona". Tylko że jak tak patrzę to w zasadzie każdy zegarek Casio w moim zasięgu cenowym ma obniżoną cenę... Czy w przypadku zakupu w sklepie stacjonarnym też to tak działa?

Przed chwilą ktoś napisał, że (z praktyki): cena może być obniżona, jeśli nie ma uwagi "outlet" przy produkcie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6648885 Napisano: 15.10.2019 21:32:52 w Wkurza mnie...
@gnieszk@ napisał(a):

U nas cisza i bezkomarowy spokój.

Zazdroszczę! emotka Ja śpię opatulona tak, że mi tylko twarz wystaje emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6648880 Napisano: 15.10.2019 21:18:05 w Wkurza mnie...
Jak u Was z komarami?
W wakacje był spokój, a teraz co noc jazzzzzda, no nie zdzierżę... Najgorzej, że to same te małe, czarne i agresywne egzemplarze, których ukąszenia bardzo bolą (przynajmniej mnie, dlatego śpię otulona jak naleśnik i kończyn nie wystawiam; po ukąszeniu pulsuje mi z bólu miejsce ugryzienia).
Do pupy. Wyświetl w wątku >>

joan

#6648713 Napisano: 15.10.2019 11:28:07 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
yreks napisał(a):

Właśnie przepadły mi 2 paragony z Leibniz. Niby jest opcja przypomnienia na stronie jednak ja i pewnie większość z nas głównie  głównie korzystam z forum. Co myślicie o temacie w stylu "Jutro/Dziś kończy się konkurs ..."

Taką opcję masz po kliknięciu w datę kalendarza. Wyświetl w wątku >>
1 yreks 0

joan

#6648446 Napisano: 14.10.2019 12:34:14 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Somersby.
Ty szpyndlikorzu, ani fuzekli żeś niy doł.
Ale jo mom jeszcze fciool dekli.
Możesz już do mie rychtować nagrody... Wyświetl w wątku >>

joan

#6648051 Napisano: 11.10.2019 18:51:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBewelina13 napisał(a):

Czy w konkursie Smolara przekroczenie dopuszczalnej liczby znaków 160 jest wyeliminowaniem z konkursu? Czy można zgłosić się drugi raz z odpowiedzią na ten sam paragon? 

Musisz najpierw poprosić ich o usunięcie pierwotnego zgłoszenia z bazy, a dopiero potem dopiero wysłać drugie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6648017 Napisano: 11.10.2019 16:11:16 w Kaufland konkursy
estrelitta napisał(a):

Otwiera Wam się regulamin? 

Nie, przekierowuje na główną. A bez regulaminu nie ma co grać, bo potem się okaże, że to nie o ten "nr paragonu" chodziło... Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6647979 Napisano: 11.10.2019 14:19:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monia0303 napisał(a):

a jak to jest z loteriami u Smolara? Np. teraz proszek E. Czy na jedne dane można wygrać niezliczoną ilość razy? czy tylko raz?

Nie ma czegoś takiego, jak "loterie u Smolara" - regulamin każdej akcji należy rozpatrywać oddzielnie emotka Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6647585 Napisano: 10.10.2019 14:21:22 w Smolar
messi napisał(a):

Co raz więcej hurtowników na forum. Jeden użytkownik kupił 150 tic taców. Tu ktos ma pół domu w domestosie za 500 zł, jeśli kupił jak był po 9,99 zł zestaw. Nie dziwię się, że jak zgłoszę 1-2 paragony to nic nie wygrywam  emotka

A ja się dziwię, po co te nerwy, skoro można wygrać jednym lub dwoma zgłoszeniami w każdej dosłownie akcji, zaś w przypadku Tic Taca takiego rodzaju wygranych było mnóstwo, wystarczy poczytać forum. Wyświetl w wątku >>