Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6662082 Napisano: 28.11.2019 18:29:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zabcia0410 napisał(a):

Też miałam taką sytuację w tchibo-były to zakupy konkursowe,facet przyłożył swoją kartę,na moje pytanie co to za karta zaczął coś mętnie tłumaczyć  w końcu kazałam mu zrobić zwrot i jeszcze raz wszystko skanował bez udziału tej  karty

Dobrze zrobiłaś i że się zorientowałaś - generalnie najlepiej zerkać na paragony, czy jakaś karta nie została przyporządkowana do paragonu. Potem mogłyby być problemy np. ze zwrotem zakupów czy ich wymianą. Albo - jeszcze gorsza opcja - z udziałem w konkursie! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6662049 Napisano: 28.11.2019 17:15:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bethan napisał(a):

Cytrusek77 napisał(a):

Musiały by przykładać swoją kartę jak ktoś nie da przy transakcji.

Tak robią! Widziałam na własne oczy.

W sieci na A. tak kasjerki kiedyś wbijały swoje karty gromadzące punkty, tzn. nie przykładały, a wbijały numer. Lata mijały, a regularnie któraś kolejna nowo przyjęta kasjerka wpadała na ten unikalny i genialny pomysł. I każda została zwolniona.

PS: Wychodziło to np. gdy klient zwracał daną rzecz, a w POKu wydali mu tylko 90% ceny z paragonu mówiąc, że reszta będzie dodana na kartę lojalnościową. Klient się wk* mówiąc, że on żadnej karty nie posiada. POK sprawdzał, co to za karta została przyporządkowana do paragonu i baju baju zwolnienie dyscyplinarne. Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

joan

#6662043 Napisano: 28.11.2019 16:45:01 w Wkurza mnie...
asantesana - o tych szczurach to słyszałam od koleżanki, co mieszka w wielkim bloku i też tam ludzie są z patoświata, niestety. Ale szczerze mówiąc, to wystarczy i jedna taka osoba, żeby uprzykrzyć życie innym emotka  

Ja bym nawet odciski palców zbierała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6662024 Napisano: 28.11.2019 16:17:38 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

(...) na piętrach mamy otwory do zsypu na odpady tzw. komunalne. (...)

Powinni wloty zabetonować, zsypy to wylęgarnia szczurów i nic więcej.

Ja to bym się nadawała do jakiejś takiej śmieciowej agencji detektywistycznej - szukałabym sprawców wszelkiego zła śmieciowego, a potem ich bezlitośnie karała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6661994 Napisano: 28.11.2019 15:44:17 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

U mnie wzrosło z 14 na 16,50 zł/os/m-c. Widziałam jak panowie porządkowi robią zdjęcia zawartości koszy przed umieszczeniem ich w śmieciarce. Pewnie cena niebawem będzie jeszcze wyższa, bo ludzie do BIO wrzucają szklane słoiki z koprem i wodą po ogórkach itp. wynalazki  emotka  Wkurza mnie wyrzucanie tłustych kartonów po pizzy uwalonych keczupem do PAPIERU. Niewiedza, lenistwo, czy co? Ponadto keczup to profanacja pizzy!  emotka

To na razie całkiem nieźle emotka

U mnie zdjęć nie ma (chyba?), natomiast w mieście są naklejki na koszach na odpady zmieszane. I w całym swoim życiu widziałam bodajże 2 takie kosze z naklejką "ok" - cała reszta syf emotka Moi rodzice mają sąsiadów tak prymitywnych, że dosłownie teleportowanych z epoki kamienia łupanego. Do śmietnika wywalają wszystko, nawet tv; przy czym u mnie w mieście za darmo przyjeżdża ekipa po elektrośmieci, więc to trzeba mieć pusto we łbie, żeby go targać dwa piętra samemu i na śmietnik wywalić. I pewnie rodzice dostaną podwyżkę, że szok. Ja na ich miejscu chyba kupiłabym zamykany, indywidualny kosz na odpady zmieszane, ale nie wiem, czy taki układ z jest w ogóle możliwy. Wyświetl w wątku >>

joan

#6661990 Napisano: 28.11.2019 15:39:35 w Wkurza mnie...
kreatia napisał(a):

my od nowego roku będziemy płacić 22 zł (wzrost z 13 zł) na osobę. koszmar. A producenci mają high life.

Przy segregowanych? Niezła podwyżka, patrząc procentowo. U mnie na razie cisza, przed chwilą sprawdzałam na oficjalnej stronie.

Producent powinien być odpowiedzialny za produkt w całym cyklu jego życia. Bez ograniczeń gwarancją czy faktem odejścia od kasy. Często gdy kupuję coś niekonkursowego i widzę na półce sklepowej 2 produkty, przy czym jeden jest luzem, a drugi w kartonie i plastiku, myślę sobie "I ja mam to segregować? Do piwnicy schodzić zimnej i do worków wkładać? Chyba Was pogrzało!" I biorę ten produkt, co mnie mało zachodu kosztuje. Czyli odpada np. pojedyncza czekoladka owinięta w papierek, potem te wszystkie miniczekoladki zapakowane w karton i jeszcze ten karton powleczony plastikiem. Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

joan

#6661984 Napisano: 28.11.2019 15:29:23 w Wkurza mnie...
Agnes napisał(a):

wkurza mnie podwyżka cen za wywóz smieci od grudnia
w momencie jak u mnie nawet nie ma odpowiednich pojemników na segregację
a nawet jak będą to nie da się upilnowac tych co wrzucają wszystko do jednego wora przez co bedziemy płacić po 48zł za osobę
przecież do zdzierstwo w biały dzien

Te opłaty będą rosły nieustannie, bo wiszą nad nami kary z UE i musimy osiągnąć wynik, który przerasta lenistwo Polaków. I teraz będzie z miesiąca na miesiąc coraz gorzej w gminach czy dzielnicach, które czekały na ostatni moment z wprowadzeniem zmian. I oczywiście w tych, gdzie ludzie mają wywalone na segregację.

W wielkich blokowiskach widziałam informację, że uprzejmie prosi się sąsiadów o segregację śmieci, bo w przeciwnym razie opłata wzrośnie o kilkadziesiąt złotych. Nie mieszkam tam, więc trudno mi ocenić, czy to działa. My segregujemy od lat, płacimy bodajże 12 zł/os/m-c. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6661610 Napisano: 27.11.2019 16:11:17 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nataliii napisał(a):

Z Heineken na pewno jest coś nie tak.
Wygrywają te same osoby. POPATRZCIE SAMI! (...)
To chociażby jeden przykład. Bo na niego zwróciłam uwagę bo to moja imienniczka.
Pewnie jest więcej powtórzeń ale komu chcę się to sprawdzać.
Dlatego większość nie wygrywa....
Masakra...

DLATEGO??? Proponuję poczytać regulamin; zrozumiesz, dlaczego...

Żale na temat niewygrania piwa / gorzały / bimbru / paczki fajek -> to dopiero jest masakra emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6661520 Napisano: 27.11.2019 13:22:39 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Są już dwa wątki o nazwie Tyskie emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6661276 Napisano: 26.11.2019 22:26:23 w WC - rozmowy o wszystkim
Kiedy myślałam, że konkach nic mnie już nie zdziwi, trafiłam na... konkursowego ninję. I nie wiem, dokąd to prowadzi, że się publicznie udostępnia własny wizerunek i dane osobowe konkursowicza. Tzn. wiem -> krótki szpil i łatka "a ten pan to wszędzie wygrywa, to zawodowy konkursowicz menda, proszę go nie nagradzać, on już wygrał to i to, zerknijże organizatorze na ten-a-ten profil FB, nie należy się nagroda temu sępowi, on nie lubi Waszych produktów, jeno jak opętany gra w te konkursy i odbiera innym szansę na nagrody i szczęście, a moje dziecko to a to bla bla bla i tak się starałam".

Gdyby ktoś miał ochotę na jakiś konkursowy coming out w ramach ożywienia profilu na FB, to jednak odradzam. W przeciwieństwie do w/w ninjy siedzę w konkach już wiele lat i za destrukcyjne uważam stawianie siebie w świetle jupiterów. Na początku poczujecie miłe ciepełko, jakby samo Słońce całowało Was w policzki, a potem spłoniecie na stosie hejtu, niczym ćma przyklejona do lampy. Zasada jest prosta -> im mniej Ciebie w kontekście konkursów, tym więcej wygrywasz. Wyświetl w wątku >>

joan

#6661246 Napisano: 26.11.2019 20:40:57 w Popraw sobie humor...
Cytrusek77 napisał(a):

Najbardziej podoba mi się "wyłudzanie danych osobowych" w tej loterii emotka

O tak, bo przecież Tauron nie wie, z kim podpisał umowę emotka

Moje ulubione argumentacje hejtujące Tauron: "Tauron mnie nie interesuje. Logować się nie będę. Wiem na czym stoję" oraz "skąd tauron ma tyle kasy lupie obywatela ja tego doświadczyłam bierze kasę za usługę jak na zachodzie" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6661069 Napisano: 26.11.2019 14:42:02 w Popraw sobie humor...
Reakcja mugoli na loterię Taurona (zachowana pisownia oryginalna) z https://www.faceb...h/?v=420236375318049

"Wiara w loterie to wiara ludzi dorosłych wierzących w Alladyna, i czrodziejską lampę. Pamiętajcie zw jedynie co można wygrać ,to kubek, który sam sobie zrefundujesz."

"Proszę Państwa totalizatir sportowy też podlega kontroli adm, skarbowej i jest jak jest. MOŻECIE Państwo scedowac wygraną na członka dalszej rodziny itd, dlaczego Państwo nigdy nie ujawniacie danych wybranego.Oczywiscie jest RODO ,powiecie? lecz do obcego klienta nic nie trafia. Dwa jaki macie interes żeby robić prezenty zwykłej jednostce jaki jest wasz konsument?"

"Nie wierzę w żadne loterie kłamstwo i nic więcej a skąd tauron ma tyle kasy lupie obywatela ja tego doświadczyłam bierze kasę za usługę jak na zachodzie ."

"loteria to to samo co totolotek i inne tego rodzaju rozrywki, to płacenie podatku od złudzeń."

"Raz wysłałam, nawet lizaka nie dostalam????????nie wysyłam wiecej"

"Kłamstwo i my odbiorcy za te wymysły płacimy"

"Tauron mnie nie interesuje. Logować się nie będę. Wiem na czym stoję"

"chyba loteria tylko dla wybranych już dawno wiadomo kto wygra "

"Te tak zwane sto tysięcy złotych do wygrania to już dawno wygrał szwagier! Teraz szukają jeleni .. ????????????"

"w bajki nie wierzę _nigdy nie wygrałam i nie wygram"

"Przestańcie naciągnąć ludzi nie naszym kosztem"

"Nie wierze w takie coś. A jak już ktoś wygra to zapewne syn prezesa"

"Bzdura,wyciąganie naszych danych już widzę jak Tauron rozdaje nagrody....chyba sobie????"

"Następna ściema."

"To raczej wyłudzenie danych osobowych ????"

"Nastepne oszustwo"

emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6660758 Napisano: 25.11.2019 21:48:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

Mimo wysłania sms-a nie pobrało pieniędzy z karty, dziwne to wszystko

Jesteś pewna? 4321 to groszowe sprawy, może nie zauważyłaś różnicy albo masz jakiś pakiet darmowych smsów o niskiej wartości? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6660726 Napisano: 25.11.2019 20:05:18 w Wkurza mnie...
Ludzie dorośli, co mają tendencję do podejmowania multum błędnych decyzji w ramach akcji "Mądry Polak po szkodzie." Dopiero po wtopie łaskawie (i ewentualnie) czytają o danej kwestii w necie i oczywiście jęk & lament "Ratuj mie, co żem zrobiła!" Szlag mnie trafia. Bo poradzić się mnie to przecież strata czasu, ale na psucie mojego humoru czas zawsze się znajdzie. Jakoś się na starość ludziom włącza tryb pseudosamodzielności, to nie na moje nerwy  emotka    Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6660701 Napisano: 25.11.2019 19:30:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
misiaczek144 napisał(a):

Wszystkie wiadomości zwrotne o wygranej są takie same wiec raczej to zbędne emotka

Tego nie wiedziałam. Natomiast zdarzają się regularnie osoby, które w konkursie / loterii nie zostały nagrodzone, ale wydania nagrody się domagają. Tak tak, czubki są w każdej grupie społecznej. Dlatego - jako dmuchacz na zimne - pewnie załączyłabym mejla o wygranej. Wyświetl w wątku >>
1 samuraj 0

joan

#6660694 Napisano: 25.11.2019 19:23:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
awe napisał(a):

u mnie też na stronie brak wygranej emotka  - ale listy poszły

Jeśli ktoś jeszcze nie odsyłał docs pocztą, może dołączcie do paragonu wydruk z mejla, tak na wszelki wypadek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6660616 Napisano: 25.11.2019 17:32:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pikawka napisał(a):

Sąsiadowi daj a nie wylewać chcesz  emotka emotka

pikawka napisał(a):

Ewentualnie mogę Ci dać mój adres. U nas się nie zmarnują. non stop ktoś wpada  emotka

A co ja poradzę, że u nas NIKT nie pije? emotka Dyć to nie moja wina! emotka Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

joan

#6660613 Napisano: 25.11.2019 17:29:30 w SZUKAM....
tereniagno napisał(a):

Nie pamiętam dokładnie,ale wygrałam wycieczkę w 2017 roku na 3 dni i była wartości (chyba) 18.000 dla 2 dorosłych osób i 2 dzieci.Tez był wylot z Warszawy,ale organizatorem była Kiora.Też wydaje się,że to niska kwota. Nie wiem czy to wystarczy na sam przelot czy tylko zakwaterowanie dla 4 osób?

No właśnie, jakieś to takie bardzo dziwne emotka

Żeby się zmieścić w kwocie 8.500 zł, to chyba musiałaby być wycieczka... jednodniowa emotka W dodatku cena takiej jednodniowej wycieczki obejmuje sam przelot + transfery, a wstęp do Wioski Mikołaja itp. dodatkowo płatny: 245 EUR od osoby... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6660605 Napisano: 25.11.2019 17:16:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kermit napisał(a):

W sensie zostawiasz piwo pod sklepem? Też miałam taki pomysł, żeby gdzieś zostawić, ale zaraz doznałam paranoi, że jakieś dzieci to wezmą. Już wolę kupić paragon na forum.

Też tak mam, dawniej wolałam alkohol do toalety wylać. Aczkolwiek teraz jest wiele lokalnych grup typu Oddam jedzenie czy Foodsharing, więc np. piw Kozel przez takie właśnie grupy się pozbędę, przed Andrzejkami czy Sylwestrem nie powinno być problemu. Sprawdzając pełnoletność przy odbiorze flaszek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6660561 Napisano: 25.11.2019 15:53:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@ivanotta napisał(a):

Dżesika, Linda? Nie znam nikogo, kto ma takie imiona.. serio? W urzędach przyjmują Dżesiki przy rejestracji dzieci? 

Co do Lindy... nie wiem, natomiast przy Dżesice to może istnieć, bo moja znajoma (nauczycielka) ma 3 egzemplarze w klasie i każde imię posiada inną pisownię i inaczej się je wymawia. Powaga. Wyświetl w wątku >>
0 1 bethan