Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6673255 Napisano: 13.01.2020 18:11:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
kukuleczka napisał(a):

W  regulaminie Fantasii zapis, że na zdjęciach nie mogą być prezentowane produkty innych firm, a tu proszę... wygrywa zdjęcie, na którym widać czekoladki Lindt.
Nie żebym sie czepiała bo jedna bransoletka mi wystarczy i już grać nie zamierzam, ale spoglądam na prace z ciekawości i niefajnie się patrze potem na taką agencję..

Napisz do nich, cytując regulamin. Bo inaczej to - być może - oni sobie losują zgłoszenia i będą robili tak dalej, skoro im nikt na ręce nie patrzy. Wyświetl w wątku >>

joan

#6673254 Napisano: 13.01.2020 18:07:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
milka0108 napisał(a):

Czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest z gwarancją na wygrane przedmioty? Raczej wygrywałam do tej pory rzeczy na własne potrzeby, ale teraz chciałabym dać w prezencie słuchawki z Żubrówki dla siostrzenicy męża i co jak za miesiąc zadzwoni że się popsuly? Gdzie to zgłaszać, reklamować? Wstyd by mi było powiedzieć że trudno ale już nie da się ich naprawić i nie dostanie już kolejnych:/

Każdą wygraną należy rozpatrywać oddzielnie, nie ma jakiejś ogólnej zasady.

W Twoim przypadku masz o tyle łatwiej, że - jako laureatka - możesz w razie problemów skontaktować się z organizatorem i być może on udzieli Ci pomocy. Ale jeśli bardzo Ci zależy, napisz do producenta tych konkretnych słuchawek i przedstaw swoją sytuację. Być może on wskaże Ci, czy w razie usterki przyjmie te słuchawki i na jakich warunkach.

Ja dostałam porządną gwarancję / fakturę za wygrany przedmiot raz w życiu, a zobacz ile już tu siedzę emotka Wyświetl w wątku >>
1 milka0108 0

joan

#6673206 Napisano: 13.01.2020 15:42:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Agnes napisał(a):

takie komentarze pod konkiem Actimela że nagrody słabe, ze nie warto itp itd
a tu patrzę mamy poniedziałek a juz do konca tygodnia zostało tylko 6 majtek, 16 skarpet haha

Dwa typowe argumenty:
- bo moje dziecko to chce dostać, a ono zawsze dostaje to, czego chce i nie może być tak, żeby nie dostało, czego chce.
- bo wygram to g*, a potem wystawię na bazarku i dam pijondze na cel szczytny i nie przyjmuję do wiadomości, że jeśli wygrałabym coś sensownego!, to również mogę to sprzedać i przekazać złocisze na cel szczytny. Wyświetl w wątku >>

joan

#6673090 Napisano: 13.01.2020 12:16:18 w RMF
Skoro RMF posiada swój oddzielny wątek, proponuję się tutaj przenieść z rozmowami o bombonierkach - z góry dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6673025 Napisano: 13.01.2020 10:43:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cytrusek77 napisał(a):

ewelcia753 napisał(a):

Odnośnie konkursu Colgate, Palmolive z Lidla i braku potwierdzenia zgłoszenia
Zespól Colgate odpisał mi na maila, że moje zgłoszenie jest w bazie. Smsy nie wyszły, ponieważ było bardzo duże zainteresowanie konkursem i serwery były przeciążone.

Mnie też tak odpisali, mimo że nie podałam im nr telefonu emotka Nie jestem pewna tego, że moje zgłoszenie dotarło.

Ledwo wczoraj konkurs, co miał trwać do 23:00... został zakończony przed czasem -> o 17 już nie było formularza, może zgłoszenia przestali przyjmować dwa dni wcześniej? A może tydzień? Uj ich tam wie! Dziś na dzień dobry brednie z konkursu pastowego, gdzie nie było zwrotek przez kilka dni, bo klienci Lidla całkiem oszaleli na punkcie tego konka, ale spoko loko, wszystko mamy pod kontrolą. Dzień bez kompromitacji jakiegoś organizatora konkursu to dzień stracony emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

joan

#6672336 Napisano: 10.01.2020 13:45:23 w Smolar
basku napisał(a):

mam na stronie: Przykro nam, nie mamy takich danych w bazie laureatów.

Może nie ten numer z paragonu wklepujesz, co trzeba? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6670548 Napisano: 03.01.2020 22:10:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
visserarthur napisał(a):

Zwyciężczyni nagrody głównej w loterii Almette, informuje, że kody zgłosiła córką, a córka ma z 16 lat  emotka

Zauważyłam od razu, ale nie chciałam siać fermentu emotka Teoretycznie można przecież zakwestionować ważność takich zgłoszeń... Wyświetl w wątku >>

joan

#6670208 Napisano: 02.01.2020 20:31:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
"Ktoś ukradł mu tożsamość - ma 100 tys. zł długu":

https://interwenc...ma-100-tys-zl-dlugu/

"Nie miałem nic wspólnego z tymi parabankami i pożyczkami. Na umowach zgadza się imię, nazwisko, PESEL, nr dowodu."

"zostaliśmy bez środków do życia parę dni przed porodem"

"Pani Partycja i pan Mariusz kilka dni temu kolejny raz się załamali. Otrzymali od śledczych informację, że dochodzenie w sprawie oszustwa i wyłudzenia zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawców."

Zapiszcie sobie link -> może się przydać w rozmowach z organizatorami konkursów emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6670201 Napisano: 02.01.2020 19:51:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magdalena-chili napisał(a):

święta racja,
tylko czy Organizator ma świadomość, że jeśli nie spełnia szeregu wymogów, to przy kontroli GIODO/UODO, może zapłacić taką karę, która położyłaby całą firmę...

Oni twierdzą uparcie, że mogą żądać takich danych. Może i mogą, ale pytanie brzmi: czy powinni? Czy to jest w interesie organizatora? Czy to jest w interesie sponsora? Czy to jest w interesie konsumenta? emotka

Mogą też myć włosy krowim plackiem. Ale pytanie brzmi: czy powinni? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6670194 Napisano: 02.01.2020 19:12:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

co ciekawe, teraz RODO jest (czytaj: masowa histeria), a oni wyciągają takie dane.... tym bardziej powinni się zastanowić.  emotka

Każdy organizator jakiejkolwiek promocji powinien zbierać jedynie te dane, które są NIEZBĘDNE do wydania nagrody.
Niestety, ale zbieranie zbytecznych danych świadczy o braku profesjonalizmu organizatora i stawia w złym świetle fundatora nagród. Gdy sobie człowiek poczyta w sieci, ilu (współ)pracowników przewija się przez te agencje reklamowe / marketingowe, ilu stażystów czy praktykantów zajmuje się biurokracją... no sorry, ale jak może kogokolwiek dziwić, że nie mamy ochoty pchać się w problemy związane np. z kradzieżą tożsamości czy kredytami? emotka Organizator dla własnego dobra powinien kolekcjonować minimum danych, bo jak laureat wpadnie w kłopoty, to pierwsze pytanie, jakie usłyszy na policji będzie brzmiało "A czy udostępniał Pan komuś swoje dane? No wie Pan: numer dowodu osobistego, PESEL, nazwisko panieńskie matki itp." Wtedy człowiek ten dozna olśnienia, bo przecież jedynie raz na konkurs udostępnił obcym osobom takie dane. Organizator ich chciał, on ich potrzebował, były konieczne -> s*anie w banie! Wyświetl w wątku >>

joan

#6670190 Napisano: 02.01.2020 18:53:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

no widzisz, a jak ja do nich napisałam czy to podawanie TAKICH danych jest koniecznie, odpowiedzieli mi dość sucho, że TAK,
trochę dezinformacja... 

Ciekawe, że w loterii Develey "Tak smakuje wygrana" (poprzednia edycja) przy wygranym e-bonie na 50 zł jakoś takie dane nie były "konieczne" -> świat się nie zmienił, a stan prawny tym bardziej... organizator był inny, po prostu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6669095 Napisano: 27.12.2019 23:23:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy ktoś się orientuje ile kosztuje 4 x 2 L Pepsi stacjonarnie w Auchan? Bo na Auchan Direct widzę jakąś zawrotną cenę prawie 20 zł, a w Tesco ten sam zestaw był chyba po 11 zł.

Auchan stacjonarny = 19,52 zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6668911 Napisano: 27.12.2019 11:42:23 w Wkurza mnie...
la-princessa napisał(a):

(...) Ale gdy konkurs jest na tekst, a ktoś się burzy, że nie wygrał filmikiem, to już dla mnie jest dramat. (...)

Kiedyś wygrałam główną nagrodę w konkursie na RECENZJĘ, a inny konkursowicz się pienił, że nie nagrodzono jego WIERSZYKA i w ogóle to mają mu wytłumaczyć jak to? czemu? i dlaczego? emotka

Mnie w kontekście konkursów irytują tego typu sytuacje: osoba pracująca na etacie codziennie działa w branży i co miesiąc otrzymuje za to wynagrodzenie. Ale jeśli ja nie pracuję na etacie, a codziennie gram w konkach, to już bezczelność, żebym co miesiąc otrzymywała za to wynagrodzenie. No bo jak to? Ja już raz wygrałam zestaw makaronów, to przecież wystarczy biblijnie rozmnożyć jak rybę i żarcia mam po grobową deskę? I już raz wygrałam kartę prepaid, chyba ta karta jest typu "bez dna" i magiczna, więc się na niej materializują pieniążki co tydzień? I jak ja mogę znowu grać o drukarkę, przecież w 2001 jakąś wygrałam, to sobie mogę drukować ojro i dolary? Męczybuły emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6668637 Napisano: 24.12.2019 09:12:36 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Payback konkurs świąteczny -> kurier TNT  emotka Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

joan

#6668597 Napisano: 23.12.2019 21:40:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bibeck napisał(a):

Wiem, że darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby, ale w ich podobnym konkursie w jednej z sieci handlowych, w regulaminie było jasno napisane (tylko Czechy i wymienione konkretne biuro). Dlatego myślałem, że skoro tak, to w konkursie biedronkowym dadzą jednak swobodę (brak podobnych zapisów w regulaminie). Szczerze, tylko dlatego wziąłem tak aktywnie udział w tym konkursie, z myślą o dowolności wykorzystania Vouchera.

A moim zdaniem się zagląda, ja zawsze zaglądam emotka