Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisz do nich, cytując regulamin. Bo inaczej to - być może - oni sobie losują zgłoszenia i będą robili tak dalej, skoro im nikt na ręce nie patrzy. Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Każdą wygraną należy rozpatrywać oddzielnie, nie ma jakiejś ogólnej zasady.
W Twoim przypadku masz o tyle łatwiej, że - jako laureatka - możesz w razie problemów skontaktować się z organizatorem i być może on udzieli Ci pomocy. Ale jeśli bardzo Ci zależy, napisz do producenta tych konkretnych słuchawek i przedstaw swoją sytuację. Być może on wskaże Ci, czy w razie usterki przyjmie te słuchawki i na jakich warunkach.
Ja dostałam porządną gwarancję / fakturę za wygrany przedmiot raz w życiu, a zobacz ile już tu siedzę Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dwa typowe argumenty:
- bo moje dziecko to chce dostać, a ono zawsze dostaje to, czego chce i nie może być tak, żeby nie dostało, czego chce.
- bo wygram to g*, a potem wystawię na bazarku i dam pijondze na cel szczytny i nie przyjmuję do wiadomości, że jeśli wygrałabym coś sensownego!, to również mogę to sprzedać i przekazać złocisze na cel szczytny. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ledwo wczoraj konkurs, co miał trwać do 23:00... został zakończony przed czasem -> o 17 już nie było formularza, może zgłoszenia przestali przyjmować dwa dni wcześniej? A może tydzień? Uj ich tam wie! Dziś na dzień dobry brednie z konkursu pastowego, gdzie nie było zwrotek przez kilka dni, bo klienci Lidla całkiem oszaleli na punkcie tego konka, ale spoko loko, wszystko mamy pod kontrolą. Dzień bez kompromitacji jakiegoś organizatora konkursu to dzień stracony Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może nie ten numer z paragonu wklepujesz, co trzeba? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zauważyłam od razu, ale nie chciałam siać fermentu Teoretycznie można przecież zakwestionować ważność takich zgłoszeń... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://interwenc...ma-100-tys-zl-dlugu/
"Nie miałem nic wspólnego z tymi parabankami i pożyczkami. Na umowach zgadza się imię, nazwisko, PESEL, nr dowodu."
"zostaliśmy bez środków do życia parę dni przed porodem"
"Pani Partycja i pan Mariusz kilka dni temu kolejny raz się załamali. Otrzymali od śledczych informację, że dochodzenie w sprawie oszustwa i wyłudzenia zostało umorzone z powodu niewykrycia sprawców."
Zapiszcie sobie link -> może się przydać w rozmowach z organizatorami konkursów Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oni twierdzą uparcie, że mogą żądać takich danych. Może i mogą, ale pytanie brzmi: czy powinni? Czy to jest w interesie organizatora? Czy to jest w interesie sponsora? Czy to jest w interesie konsumenta?
Mogą też myć włosy krowim plackiem. Ale pytanie brzmi: czy powinni? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Każdy organizator jakiejkolwiek promocji powinien zbierać jedynie te dane, które są NIEZBĘDNE do wydania nagrody.
Niestety, ale zbieranie zbytecznych danych świadczy o braku profesjonalizmu organizatora i stawia w złym świetle fundatora nagród. Gdy sobie człowiek poczyta w sieci, ilu (współ)pracowników przewija się przez te agencje reklamowe / marketingowe, ilu stażystów czy praktykantów zajmuje się biurokracją... no sorry, ale jak może kogokolwiek dziwić, że nie mamy ochoty pchać się w problemy związane np. z kradzieżą tożsamości czy kredytami? Organizator dla własnego dobra powinien kolekcjonować minimum danych, bo jak laureat wpadnie w kłopoty, to pierwsze pytanie, jakie usłyszy na policji będzie brzmiało "A czy udostępniał Pan komuś swoje dane? No wie Pan: numer dowodu osobistego, PESEL, nazwisko panieńskie matki itp." Wtedy człowiek ten dozna olśnienia, bo przecież jedynie raz na konkurs udostępnił obcym osobom takie dane. Organizator ich chciał, on ich potrzebował, były konieczne -> s*anie w banie! Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ciekawe, że w loterii Develey "Tak smakuje wygrana" (poprzednia edycja) przy wygranym e-bonie na 50 zł jakoś takie dane nie były "konieczne" -> świat się nie zmienił, a stan prawny tym bardziej... organizator był inny, po prostu Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Auchan stacjonarny = 19,52 zł. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kiedyś wygrałam główną nagrodę w konkursie na RECENZJĘ, a inny konkursowicz się pienił, że nie nagrodzono jego WIERSZYKA i w ogóle to mają mu wytłumaczyć jak to? czemu? i dlaczego?
Mnie w kontekście konkursów irytują tego typu sytuacje: osoba pracująca na etacie codziennie działa w branży i co miesiąc otrzymuje za to wynagrodzenie. Ale jeśli ja nie pracuję na etacie, a codziennie gram w konkach, to już bezczelność, żebym co miesiąc otrzymywała za to wynagrodzenie. No bo jak to? Ja już raz wygrałam zestaw makaronów, to przecież wystarczy biblijnie rozmnożyć jak rybę i żarcia mam po grobową deskę? I już raz wygrałam kartę prepaid, chyba ta karta jest typu "bez dna" i magiczna, więc się na niej materializują pieniążki co tydzień? I jak ja mogę znowu grać o drukarkę, przecież w 2001 jakąś wygrałam, to sobie mogę drukować ojro i dolary? Męczybuły Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A moim zdaniem się zagląda, ja zawsze zaglądam