Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6690506 Napisano: 17.03.2020 11:33:56 w Wkurza mnie...
Ja jeszcze na zakupach nie byłam, chleb zamówiłam tydzień temu. W ubiegłym tygodniu płaciłam 7,60 zł - 12,00 zł (w zależności od rodzaju).

Chleb to produkt krajowy i lokalny, te Wasze podwyżki wydają mi się po prostu chamskim zbijaniem kasy emotka Wyświetl w wątku >>
1 chaber20 0

joan

#6690501 Napisano: 17.03.2020 11:06:06 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

A ja się dowiedziałam, że moja starsza sąsiadka została zostawiona przez rodzinę na pastwę losu. Kobieta schorowana, ok. 90 lat, praktycznie nie wychodzi z domu. Ostatnio nosiłam jej obiady. Ktoś z rodziny był tylko na weekend podać jej kilka produktów spożywczych. Dziś się żaliła, że ma wysokie ciśnienie i została bez leków. Poprosiła o pomoc w zakupie i obiecała, że odda jak rodzina jej przywiezie.  Jeszcze chciała, żeby sprawdzić czy jej się telefon zepsuł, bo nie może się do nich dodzwonić. Strasznie mi się przykro zrobiło jak zobaczyłam, że od grudnia ma niedoładowane konto i przez cały ten czas próbowała wykonać do nich tyle połączeń, a oni nawet nie zasilili jej konta, żeby mieć z nią kontakt... Sporadycznie tylko pojedynczo przyjeżdżają zobaczyć co się tam u niej dzieje. A to ludzie wykształceni, z dobrą pozycją społeczną. Córka tej Pani publikuje na mediach społecznościowych apele, żeby w obecnej sytuacji dbać o innych. Może nieładnie tak obgadywać, ale jakoś mnie to zasmuciło dzisiaj. Zwłaszcza, że pewnie jest więcej takich starszych osób.

Wiesz, ja bym się na temat cudzych relacji rodzinnych tak jednostronnie nie wypowiadała. O moich dziadkach - z którymi nie utrzymuję kontaktów od wielu lat - również można by zrobić wzruszający reportaż, jak to rodzina się nimi nie interesuje. No bo tak: dwoje dzieci, pięcioro wnuków, prawnuki... po prostu bezpodstawna znieczulica wobec seniorów. Tylko moja mama do nich jeździ, ale po prostu ma syndrom sztokholmski i trudno, musimy z tym jakoś żyć. Wyświetl w wątku >>

joan

#6690327 Napisano: 16.03.2020 14:41:37 w Wkurza mnie...
ludzka_istota napisał(a):

(...) niech lecą ze słówkami na leraning apps/ quizziz/ engly. Niech obejrzą coś z National Geographic albo History. I nie dajmy się zwariować.
(nie bijcie)

A nawet niech zobaczą coś na Netflixie - tam jest wiele ciekawych filmów biograficznych czy dokumentalnych, a nawet seriale przyrodnicze. Tylko niech włączą opcję: język angielski (+ ewentualnie polskie napisy).

W temacie -> wkurza mnie, że ludzie naprawdę oddają zwierzęta do schronisk, u mnie w mieście przez weekend porzucono kilka zadbanych i zdrowych psów, żeby "się chronić przed wirusem". Myślałam, że ludzie nie są aż tak głupi, ale skoro info pochodzi wprost ze schroniska... emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6690283 Napisano: 16.03.2020 11:59:31 w WC - rozmowy o wszystkim
Mysia napisał(a):

(...) edit. szukam, ale może ktoś z nudów podrzuci jakieś najciekawsze konkursy foto emotka Górlaki wczoraj posłałam, ale nic ciekawego, na szybko a teraz mam duuuużo czasu emotka

O Ty franco, nic Ci nie podrzucę, bo mnie wkurza, że teraz to wszyscy w domu siedzą i nic, jeno konkursują! Hucpa! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6690222 Napisano: 15.03.2020 22:09:49 w WC - rozmowy o wszystkim
magdalena-chili napisał(a):

(...) edit: 10 dni temu z Włoch wrócił kolega mojego Syna, następnego dnia przyszedł do szkoły i co? i nic, "przecież nie jest chory".... bez komentarza. 

U mnie w rodzinie taka sytuacja: jakaś cebulara stwierdziła, że o jejo, jakie teraz zagranico tanie noclegi w hotelach i pojechała z rodziną na narty do Austrii. Nikomu się nie przyznała, synowi kazała nakłamać w szkole, że jest chory i przez kilka dni będzie leżał w domu. Wydało się przypadkiem, gdy wróciła do pracy (jakby nigdy nic!) i dopiero po kilku godzinach wypsnęło się jej info o wyjeździe. Szef odesłał ją do domu, ale i tak spędziła sporo czasu w pomieszczeniach biurowych z innymi ludźmi, korzystała z tej samej kuchni, toalety czy sprzętów. Szkoda gadać... Wyświetl w wątku >>

joan

#6689916 Napisano: 13.03.2020 16:52:32 w Wkurza mnie...
A o co w ogóle chodzi z tą mąką, jako towarem pierwszej potrzeby? U mnie w domu nie używamy jej wcale...  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689871 Napisano: 13.03.2020 15:14:54 w WC - rozmowy o wszystkim
Ciekawa publikacja - kto nie ma czasu, niech od razu wskoczy na stronę 15 (fragment "Jak korzystać z mediów?"):

https://publicon....ialny_12.03.2020.pdf Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689857 Napisano: 13.03.2020 14:29:21 w SZUKAM....
azaflora napisał(a):

Cudaczku to jest po części prawda, bo klienci nie będą wchodzić do środka, będą otwarte okienka, jak przy dyżurach nocnych. W aptekach, gdzie okienek nie ma, nie wiadomo.

Myślę, że to zależy również od właściciela danej apteki, np. u mnie jest w pobliżu apteka spoza sieci i na pewno samodzielnie zdecydują, co robić - to prywatny podmiot. Inny prywatny podmiot, czyli salon masażu, wysłał mi przed chwilą smsa, że zamykają się do odwołania i tym samym moja następna wizyta zostaje "przeniesiona". Po prostu właściciel tak zdecydował i to pomimo, że klientów mają (widziałam wczoraj zapisując się na next time). Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689800 Napisano: 13.03.2020 12:20:11 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

myślałam, że w moim poście kluczowe są slowa "fake news"...

Nie są. Bo za chwilę któryś z konkursowiczów przekaże to dalej w takiej formie, jak przedstawiłam. Bo niby moja koleżanka z forum napisała... może to fake news? Ona ma taką nadzieję. A potem kolejne 1000 osób puści to w świat. Tak działa głuchy telefon. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6689778 Napisano: 13.03.2020 11:54:10 w WC - rozmowy o wszystkim
dwaburekoty napisał(a):

Moja bratowa dzwoni przerażona że jej kuzynka dostała nieoficjalnie info od znajomego, który ma znajomego w MON, że zamkną Poznań i Wielkopolskę. jak dla mnie fake news... obym się nie myliła.

Wiesz co? Nawet nie powinnaś posyłać dalej w świat takich rzeczy emotka Nie wiadomo, czy z głupoty ludzkiej śmiać się, czy płakać. Teraz powinnam udostępnić na FB wpis mówiący o tym, że mojej internetowej znajomej bratowej kuzynki znajomego znajomy powiedział... emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6689767 Napisano: 13.03.2020 11:30:09 w WC - rozmowy o wszystkim
babariba napisał(a):

Joan,
ja zrezygnowałam z wyjść na siłownię, ze względu na to, że to jednak skupisko ludzi, często bardzo nieodpowiedzialnych: dezynfekując sprzęt czułam się niejednokrotnie jak kosmita, bo nieliczne osoby to robią, przychodzą przeziębione, a bardzo często są to jeszcze osoby, które dużo podróżują po Europie i świecie. Dodatkowo nie wierzę w skuteczną dezynfekcję chropowatych rączek i uchwytów oraz mat. A dodatkowo jeszcze zamknięty obieg powietrza i klimatyzacja...

Uważam, że można poćwiczyć w domu lub na dworze, co będzie bezpieczniejsze dla wszystkich.

A poza tym przy wykupionych karnetach właściciele klubów tak naprawdę nie tracą finansowo, inaczej ma się sprawa z instruktorami, których to jest jedyna praca i mają podpisaną umowę-zlecenie lub inny typ umowy.

Staram się nie panikować, ale uważam, że wszyscy powinniśmy przestrzegać kwarantanny i, o ile nie jest to konieczne, nie chodzić tam, gdzie jest więcej ludzi.

Wszyscy chodzą wszędzie, taka prawda. W ciągu ostatnich dni tyle razy spotkałam się z tłumem, że nic mnie nie zdziwi. W każdym sklepie: koszyki, towary macane przez macantów, klimatyzacja - może dlatego siłownia nie robi na mnie wrażenia. Aczkolwiek zgadzam się z Twoimi wątpliwościami dot. dezynfekcji niektórych miejsc, ja akurat takowych nie dotykam.

Właściciele małych klubów fitness tracą. W jednym z miejsc, gdzie mój facet prowadzi zajęcia, czynsz dla właścicieli klubu wynosił już rok temu ponad 3.500 zł za miesiąc. Poza tym nigdy nie wiadomo, czy klienci wrócą - w końcu każdy się będzie jakoś organizował, szukał alternatyw. A instruktorzy z dnia na dzień zostają zupełnie bez źródła dochodu.

Dużo zdrówka dla Ciebie! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689746 Napisano: 13.03.2020 10:48:48 w WC - rozmowy o wszystkim
No i proszę: wchodzę na FB, a tam kwadrans temu kolejny klub ogłosił na FB, że się zamyka do odwołania. Mam tylko nadzieję, że się po tym wszystkim finansowo pozbierają, bo to sympatyczni ludzie są. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689741 Napisano: 13.03.2020 10:34:24 w WC - rozmowy o wszystkim
defed napisał(a):

(...) Fitnessy odwołane (...)

Powiem Ci szczerze, że mam w tym kontekście mieszane uczucia, bo mój facet jest instruktorem (na szczęście ma również tradycyjną pracę 8h) i kluby są kolejno zamykane. Ludzie chcą przychodzić!, ale właściciele klubów mówią: "jak to wygląda, inni się zamykają, nam nie wypada mieć otwarte". Czyli -> komunikacją publiczną można do pracy jeździć w tłoku, na zakupy wszelakie przesadzone i stanie w kolejkach można się zdecydować, ale już bieżnia czy zajęcia ze zdrowego kręgosłupa są niebezpieczne.

Większość osób się ze mną nie zgodzi, może ktoś się wk* albo uzna moje postępowanie za nieodpowiedzialne i kontrowersyjne, ale uważam, że trzeba przede wszystkim redukować stres i się wzmacniać. Wczoraj byłam na masażu gorącymi kamieniami, dziś się na siłownię wybieram przy okazji wizyty w sklepie. Wyświetl w wątku >>

joan

#6689730 Napisano: 13.03.2020 10:07:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marilla napisał(a):

oreo dzis losuje głowne?

Niewydane i główne: 16.03.2020. Wyświetl w wątku >>
1 marilla 0

joan

#6689728 Napisano: 13.03.2020 10:05:15 w WC - rozmowy o wszystkim
miketyson napisał(a):

Hej Ludziki
Jak tam u Was sytuacja w sklepach? Dalej tłok i puste półki? U mnie wczoraj wieczorem (Warszawa-Bemowo) w najbliższym Lidlu i Biedronce nie było ręczników pap, papieru toal, mydła, i lodówki z mlekiem i wędlinami też były w 80% puste (dalszych sklepów nie sprawdzałem bo staram się izolować emotka )Piszcie podając nazwę miejscowości.

Dopiero jem śniadanie emotka Wiadomix, że najgorsza była środa (ogłoszenie zamknięcia szkół) i jutro też sajgon spodziewany. Biedronka i Lidl to popularne sieci, więc najlepiej po prostu chodzić gdzie indziej. Ja niestety byłam w Lidlu 2x, bo miałam wygrany bon -> ale warzywa i owoce do wyboru do koloru, 3 rodzaje charsznickich kiszonek; więcej mnie nie obchodziło.

PS: Wczoraj krążyły w sieci fejknjusy o zamknięciu stolicy, pewnie dlatego taka panika u Ciebie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6689644 Napisano: 12.03.2020 21:42:59 w WC - rozmowy o wszystkim
andziulka21 napisał(a):

Tak, piekarnia ma obowiązek podać na produkcie całkowita listę składników, przy produktach pakowanych. Jeżeli chodzi o np bułki, taka informacje dostaje właściciel sklepu, powinien ją udostępnić razem z towarem. Niestety praktyki są takie, że co innego na metce, co innego w środku, także szczere radzę korzystać ze sprawdzonej piekarni

Tak właśnie myślałam emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6689625 Napisano: 12.03.2020 20:10:22 w WC - rozmowy o wszystkim
Claudia77 napisał(a):

ale czy ja gdzieś napisałam, że to jest zamknięcie miasta? 

No tutaj emotka

"czy to prawda, że wojsko zamyka Wawę - kurde taki natłok info, że nie wiadomo w co wierzyć"

"koleżanki mąż - wojskowy mówi, że mają w planach wprowadzić stan wyjątkowy..."
Wyświetl w wątku >>

joan

#6689608 Napisano: 12.03.2020 19:40:12 w SZUKAM....
kermit napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Do mojej siostry dzwoniła przed chwilą pracująca w aptece koleżanka i tamta twierdzi, że dostali odgórne zarządzenie, że od poniedziałku apteki mają być nieczynne.Czy ktoś to może potwierdzić?

Jedna z bzdur już zdementowana tak jak i ta o zamykaniu sklepów wielkopowierzchniowych i o otaczaniu miast kordonem sanitarnym.
Jeśli chodzi o apteki to jedynie chcą ograniczyć do sprzedaży przez "okienka" -w trybie nocnym (ale to zalecenie a nie nakaz).

Dokładnie - pożywka dla ludzie niemyślących, tak samo jak wszystkie "rewelacje" udostępniane na FB emotka Moja rada: absolutny zakaz powielania jakichkolwiek informacji bez jednoczesnego podania wiarygodnego źródła!!! Wyświetl w wątku >>

joan

#6689574 Napisano: 12.03.2020 18:32:20 w WC - rozmowy o wszystkim
Claudia77 napisał(a):

joan napisał(a):

A po co mieliby Warszawę "zamknąć"? To nie lepiej Sosnowiec? emotka

koleżanki mąż - wojskowy mówi, że mają w planach wprowadzić stan wyjątkowy...

To nie jest żadne ZAMKNIĘCIE miasta, przez takie właśnie plotki panika wzrasta emotka Poczytaj o stanie wyjątkowym w internecie na stronach prawniczych... Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6689569 Napisano: 12.03.2020 18:26:09 w WC - rozmowy o wszystkim
A po co mieliby Warszawę "zamknąć"? To nie lepiej Sosnowiec? emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0