Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chleb to produkt krajowy i lokalny, te Wasze podwyżki wydają mi się po prostu chamskim zbijaniem kasy Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz, ja bym się na temat cudzych relacji rodzinnych tak jednostronnie nie wypowiadała. O moich dziadkach - z którymi nie utrzymuję kontaktów od wielu lat - również można by zrobić wzruszający reportaż, jak to rodzina się nimi nie interesuje. No bo tak: dwoje dzieci, pięcioro wnuków, prawnuki... po prostu bezpodstawna znieczulica wobec seniorów. Tylko moja mama do nich jeździ, ale po prostu ma syndrom sztokholmski i trudno, musimy z tym jakoś żyć. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A nawet niech zobaczą coś na Netflixie - tam jest wiele ciekawych filmów biograficznych czy dokumentalnych, a nawet seriale przyrodnicze. Tylko niech włączą opcję: język angielski (+ ewentualnie polskie napisy).
W temacie -> wkurza mnie, że ludzie naprawdę oddają zwierzęta do schronisk, u mnie w mieście przez weekend porzucono kilka zadbanych i zdrowych psów, żeby "się chronić przed wirusem". Myślałam, że ludzie nie są aż tak głupi, ale skoro info pochodzi wprost ze schroniska... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O Ty franco, nic Ci nie podrzucę, bo mnie wkurza, że teraz to wszyscy w domu siedzą i nic, jeno konkursują! Hucpa! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie w rodzinie taka sytuacja: jakaś cebulara stwierdziła, że o jejo, jakie teraz zagranico tanie noclegi w hotelach i pojechała z rodziną na narty do Austrii. Nikomu się nie przyznała, synowi kazała nakłamać w szkole, że jest chory i przez kilka dni będzie leżał w domu. Wydało się przypadkiem, gdy wróciła do pracy (jakby nigdy nic!) i dopiero po kilku godzinach wypsnęło się jej info o wyjeździe. Szef odesłał ją do domu, ale i tak spędziła sporo czasu w pomieszczeniach biurowych z innymi ludźmi, korzystała z tej samej kuchni, toalety czy sprzętów. Szkoda gadać... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://publicon....ialny_12.03.2020.pdf Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że to zależy również od właściciela danej apteki, np. u mnie jest w pobliżu apteka spoza sieci i na pewno samodzielnie zdecydują, co robić - to prywatny podmiot. Inny prywatny podmiot, czyli salon masażu, wysłał mi przed chwilą smsa, że zamykają się do odwołania i tym samym moja następna wizyta zostaje "przeniesiona". Po prostu właściciel tak zdecydował i to pomimo, że klientów mają (widziałam wczoraj zapisując się na next time). Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie są. Bo za chwilę któryś z konkursowiczów przekaże to dalej w takiej formie, jak przedstawiłam. Bo niby moja koleżanka z forum napisała... może to fake news? Ona ma taką nadzieję. A potem kolejne 1000 osób puści to w świat. Tak działa głuchy telefon. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiesz co? Nawet nie powinnaś posyłać dalej w świat takich rzeczy Nie wiadomo, czy z głupoty ludzkiej śmiać się, czy płakać. Teraz powinnam udostępnić na FB wpis mówiący o tym, że mojej internetowej znajomej bratowej kuzynki znajomego znajomy powiedział... Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wszyscy chodzą wszędzie, taka prawda. W ciągu ostatnich dni tyle razy spotkałam się z tłumem, że nic mnie nie zdziwi. W każdym sklepie: koszyki, towary macane przez macantów, klimatyzacja - może dlatego siłownia nie robi na mnie wrażenia. Aczkolwiek zgadzam się z Twoimi wątpliwościami dot. dezynfekcji niektórych miejsc, ja akurat takowych nie dotykam.
Właściciele małych klubów fitness tracą. W jednym z miejsc, gdzie mój facet prowadzi zajęcia, czynsz dla właścicieli klubu wynosił już rok temu ponad 3.500 zł za miesiąc. Poza tym nigdy nie wiadomo, czy klienci wrócą - w końcu każdy się będzie jakoś organizował, szukał alternatyw. A instruktorzy z dnia na dzień zostają zupełnie bez źródła dochodu.
Dużo zdrówka dla Ciebie! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiem Ci szczerze, że mam w tym kontekście mieszane uczucia, bo mój facet jest instruktorem (na szczęście ma również tradycyjną pracę 8h) i kluby są kolejno zamykane. Ludzie chcą przychodzić!, ale właściciele klubów mówią: "jak to wygląda, inni się zamykają, nam nie wypada mieć otwarte". Czyli -> komunikacją publiczną można do pracy jeździć w tłoku, na zakupy wszelakie przesadzone i stanie w kolejkach można się zdecydować, ale już bieżnia czy zajęcia ze zdrowego kręgosłupa są niebezpieczne.
Większość osób się ze mną nie zgodzi, może ktoś się wk* albo uzna moje postępowanie za nieodpowiedzialne i kontrowersyjne, ale uważam, że trzeba przede wszystkim redukować stres i się wzmacniać. Wczoraj byłam na masażu gorącymi kamieniami, dziś się na siłownię wybieram przy okazji wizyty w sklepie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niewydane i główne: 16.03.2020. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dopiero jem śniadanie Wiadomix, że najgorsza była środa (ogłoszenie zamknięcia szkół) i jutro też sajgon spodziewany. Biedronka i Lidl to popularne sieci, więc najlepiej po prostu chodzić gdzie indziej. Ja niestety byłam w Lidlu 2x, bo miałam wygrany bon -> ale warzywa i owoce do wyboru do koloru, 3 rodzaje charsznickich kiszonek; więcej mnie nie obchodziło.
PS: Wczoraj krążyły w sieci fejknjusy o zamknięciu stolicy, pewnie dlatego taka panika u Ciebie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak właśnie myślałam Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No tutaj
"czy to prawda, że wojsko zamyka Wawę - kurde taki natłok info, że nie wiadomo w co wierzyć"
"koleżanki mąż - wojskowy mówi, że mają w planach wprowadzić stan wyjątkowy..." Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie - pożywka dla ludzie niemyślących, tak samo jak wszystkie "rewelacje" udostępniane na FB Moja rada: absolutny zakaz powielania jakichkolwiek informacji bez jednoczesnego podania wiarygodnego źródła!!! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To nie jest żadne ZAMKNIĘCIE miasta, przez takie właśnie plotki panika wzrasta Poczytaj o stanie wyjątkowym w internecie na stronach prawniczych... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane