Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6699009 Napisano: 24.04.2020 17:42:41 w Dziś cieszę się z.....
pikawka napisał(a):

Tak. Dokładnie tak. Wszystko wazę. Każdy składnik nawet chleb. Na śniadanie 140g pieczywa  emotka  to jest męczące bo muszę mężowi pudełka szykować do pracy, dzieciom gotuję no i na końcu sobie. 

W mordę jeża! emotka Właśnie dlatego nigdy nie byłam na żadnej diecie, najprostsza droga do oujania emotka Chyba musiałabym uprzednio ukończyć jakiś kurs w tematyce zen emotka Gratuluję samozaparcia, Twoja postawa zrobiła na mnie duże wrażenie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6699007 Napisano: 24.04.2020 17:34:25 w Dziś cieszę się z.....
pikawka napisał(a):

(...) Jedyny minus... robię na cały dzień wg diety posiłki dla męża. Osobno dla siebie no i dla dzieci też co innego. To jest męczące 

A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie emotka

Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam emotka Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

joan

#6697975 Napisano: 20.04.2020 19:36:03 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

Kwiaty w ogródku nieprzydatne? Joan, poniosło Cię trochę. emotka Nawet zapracowane kobity wiejskie, po całej robocie w warzywniaku (i na polu!) siały pod domem maciejkę i sadziły malwy. Malwy, ostróżki i rudbekie, to przecież kwiaty (dawnej) wsi!

To na tej zasadzie i ptaki śpiewające nam za oknem są nieprzydatne, a ino kury, bo można je zjeść. emotka
Tak, wiem, że jesteś wege, ale porównanie się samo nasuwa...

Maciejka to chyba akurat robale odstrasza, a malwa... na herbatkę? emotka

Ptaki są przydatne, bo zjadają robactwo emotka A tak na poważnie: jestem przeciwna marnowaniu wody na tuje i tym podobne badziewia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6697958 Napisano: 20.04.2020 18:05:01 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

Joan mnie najbardziej rozwala jak na wsi jeździ sklep na kółkach i babeczki z koszykami po warzywa wychodzą  emotka
Za domem mają pole aż pod las ale przecież się nie opłaca mieć chociaż małego warzywnika. Dawniej jak jeździłam do babci to pola tętniły życiem, a teraz chaszcze takie, i ludzie się dziwią, że żmije pod domy podchodzą. 
Jasne, że nie każdy ma czas ale ja akurat tam widzę przypadki kobitek na emeryturze które całymi dniami w oknie albo na ławeczce siedzą. Nawet z nudów bym sobie coś zasiała. A później jedna z drugą przychodzi do mojej babci i zagaja, że może by sobie mogły od niej zerwać parę truskawek bo przecież jej tak ładnie obrodziły  emotka

Może się wstydzą czegokolwiek uprawiać, bo to się (niby!) kojarzy z byciem wieśniakiem? I w ramach akcji "mnie stać kupować w sklepie" niczego nie uprawiają?

Ja chyba jestem zwyczajnie zbyt leniwa na to, żeby dbać o trawę i kwiaty nieprzydatne. Gdybym miała koncek placu, to bym se nasadziła mnóstwo cukinii i żarłabym ją do końca świata i jeden dzień dłużej emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6697953 Napisano: 20.04.2020 17:48:49 w Wkurza mnie...
patyk napisał(a):

Z cenami będzie jeszcze gorzej. Ceny warzyw i owoców będą rekordowe, a wszystko przez to, że już zaczyna się susza. 
Co więcej w niektórych miejscach będą występować okresowe braki wody w kranie. Na nic zaklinanie rzeczywistości i bluzgi na władze za wieloletnie olewanie tematu retencji wody w Polsce. Trzeba będzie się przyzwyczaić do tego, że wode się oszczędza. Osobom które mają domy, polecam inwestycje w zbiorniki na deszczówkę, niektóre gminy dofinansowują. 
Wiem, że ciężko się czyta takie informacje ale wychodzę z założenia że wiedza pozwala się przygotować odpowiednio. 

Zgadzam się w 100%.

Warzywa na pewno będą droższe, co niestety nie pójdzie w parze z ich jakością, a wynikać będzie jedynie z kolejnego sezonu suszy. Na szczęście nie jest jeszcze za późno, żeby podziałać z własnymi uprawami - ja się w tym roku wreszcie zdecydowałam nieco poeksperymentować, chociaż nie mam nawet balkonu emotka

BTW - dziwi mnie, że wszyscy moi bliscy mają ogródki albo ogrody, lecz rośnie tam tylko trawa albo jakieś badyle. Ile przy tym roboty, to szok! Sadzenie, pielenie, przycinanie, walka ze ślimakami, zabawa w podlewanie (tata mi powiedział, że podlanie ogrodu zajmowało mu w ubiegłym roku GODZINĘ). W praktyce żadnych wymiernych korzyści z tego nie ma. Niby są jakieś walory estetyczne, ale jednak wolałabym posiadać ogród warzywny, a estetykę podziwiać w muzeum emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6697900 Napisano: 20.04.2020 15:24:21 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

To jest szczyt sku...a.  emotka  Ciekawe czy ci dentyści chleb też kupują za 300% ceny nieepidemicznej. 

Dokładnie. A nie każdy ma 600 zł na głupie wyrwanie zęba. Zwykłe k*stwo. Można przełożyć wybielanie, piaskowanie i co tam jeszcze jest zbędnego, ale żeby tyle pieniędzy wołać od pacjentów w nagłej potrzebie? Nie mam słów emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6697896 Napisano: 20.04.2020 15:17:34 w Wkurza mnie...
Skierowałam kogoś do mojej poradni dentystycznej na najzwyklejsze i pozbawione komplikacji wyrwanie zęba (wg oficjalnie obowiązującego cennika: 200,00 zł), a oni zaśpiewali cenę... 600,00 zł. Bo pracują w trybie epidemicznym. A inni dentyści to wcale. Na to przysięgali, uje jedne? Oby sami nie potrzebowali pomocy od tych Polaków, którym pomocy odmawiają. Może wszyscy przestańmy pracować i zamknijmy się w domach "dla bezpieczeństwa" zlizując farbę ze ścian? Albo niech kilo pomidorów kosztuje 100 zł, bo pani sklepikarka też pracuje w trybie epidemicznym.

Wk* się. Wyświetl w wątku >>

joan

#6696685 Napisano: 14.04.2020 17:53:50 w Wkurza mnie...
nicoletta napisał(a):

Wkurza mnie wyłudzanie danych w loterii Valbon, do nagrody 100zł chcą wszystkie dane takie jak numer dowodu, PESEL, miejsce urodzenia i imię ojca...ja się pytam po co im to wszystko???

Absolutnie nie podawaj prawdziwego imienia ojca czy miejscowości Twojego miejsca urodzenia! Wyświetl w wątku >>

joan

#6696682 Napisano: 14.04.2020 17:51:52 w SZUKAM....
anialistopad napisał(a):

Dziewczyny doradzicie mi jakiego koniaczka dać lekarzowi w ramach podziękowania za opiekę i to, że zawsze mogę do niego zadzwonić i się dopytać wszystkiego. Nie chce by się obraził 

Się zastanawiam, ile jeszcze lat musi upłynąć, zanim przestanie się wciskać gorzołę w podziękowaniu - tatę mojej koleżanki ten debilny zwyczaj pchnął w alkoholizm, bo przydzielał urlopy w kadrach i każdy pracownik z flaszką przychodził emotka

Doradzam: żadnej butelczyny. Daj coś wartościowego, spersonalizowanego. Nie wiesz, co koleś lubi? Sprawdź go na FB emotka Albo wybierz coś a'la czekoladowy telegram z indywidualną dedykacją utworzoną z czekoladek. Wyświetl w wątku >>

joan

#6696163 Napisano: 10.04.2020 20:10:57 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

Mnie to tez przeraza. Ale sa tez odruchy mile. Bylam dzis w lidlu- stalam w kolejce, starszy pan wyszedl ze sklepu i oddajac koszyk zyczyl wszystkim duzo zdrowia i wesolych swiat. Fajne takie mile, cieple gesty
 Zycie jest i tak ciezkie, nie rozumiem ludzi , ktorzy wyzyeaja si3 na innych.

Ja również spotykam się z dużą życzliwością - poza jedną sytuacją w Lidlu (panie kłócące się o to, która za którą stała w kolejce), ludzie są dla siebie mili, uprzejmi i na pożegnanie każdy każdemu życzy dużo zdrowia emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6695975 Napisano: 09.04.2020 20:59:18 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

jak u Was?  bo ja dostaję co telefon, to złe wiadomości dotyczące bezpośrednio zwolnień,planowanych zwolnień,że aż mi się nie chce wierzyć albo z przerażenia nie chcę. Ostatnia wiadomość,że zwolnienia dotkną również nauczycieli. Wszystkie niby" z dobrych" zródeł ale nie wiem co już mam myśleć.

Oni Cię wszyscy nakręcają... U nas... Psychicznie: Spokój i dobry humor, póki starczy zdrowia. I tu mnie pozytywnie zaskoczyła teściowa, bo to raczej taka trochę panikara. Jedynie moja mama mnie niepokoi, bo jest hiperaktywna i ta izolacja ma pewno jej nie służy. Finansowo: zero ludzi zamożnych, ale wszyscy jakoś poukładani. Mój facet nadal nie prowadzi zajęć sportowych; pracuje zdalnie i ciągle powtarza "W czym mogę pomóc?" Ale nie mówi do mnie. Mimo to nie skróciłam go o głowę. Jeszcze.  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6695968 Napisano: 09.04.2020 20:19:18 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

jednak źle się wyraziłem. przepraszam. Po prostu pani miała szczeniaki i się ogłosiła "po znajomych". Nie ma jakiejś hodowli czy coś w tym stylu. Prywatny dom i małe i jej dwa pieski. Chłopczyk i dziewczynka. To nie tak, że ona handluje tym od lad czy coś. Po prostu trafiła się okazja.  Ja też swojego psa mam od takich ludzi. I wszystko ok.

Aha. Czyli regularnie powstają kolejne szczeniaki (aktualnie jeden z parwo), bo pani ma pieska i suczkę i nie uważała na lekcji biologii. Czyli ta pani jest po prostu piedrolnięta w dekiel.

A Ciebie proszę o zapoznanie się z tematem pseudohodowli - co to w ogóle jest. Tę wiedzę przekaż również bliskim. Mnie już ręce opadają, ledwośmy to przerabiali na forum... Jeśli szczeniak Twojej siostry umrze, to każdy korzystający z tego typu okazji będzie go miał na sumieniu.

FBilona napisał(a):

Proszę o najuczciwszą pod słońcem odpowiedz bez hejtowania ,rzeczowo i na temat. Czy ktoś zna osobiście /nie przez znajomego,siostry znajomego itp/ osobę ,która miała zarażenie corono i mogła opowiedzieć o jej przebiegu .  Jak była kiedyś-ho jak dawno pandemia wirusa to potrafiłam wymienić conajmniej 5 osób / w klasie nie przyszło 25 osóbi w innych podobnie/.

Nie znam nikogo, generalnie wszyscy moi bliscy się samoizolują. Na FB również nikt o tym nie pisał. Jeśli coś by się zmieniło, oczywiście dam znać - lepsze wiarygodne źródło, niż te brednie z tv... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6695948 Napisano: 09.04.2020 18:35:56 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

siostra tydzień temu wzięła pieska (maltańczyka) od popniedziałku coś się źle zaczął czuć i się okazało, że parwowiroza emotka Biedaczek, emotka ciężko patrzeć emotka wdrożone leczenie, mam nadzieję że z tego coś będzie, emotka emotka

W kontekście "prawdopodobnie z pseudohodowli" -> może moje pytanie wyda się głupie, ale czy Twoja siostra ma dostęp do mediów typu telewizja lub internet?

PS: Dopytajcie lekarza o tego wirusa, bo coś kojarzę, że do takiego domu po parwo przez pół roku nie można sprowadzać innego psa. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6695768 Napisano: 08.04.2020 19:54:31 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

(...) To ja się pytam gdzie jest rząd, który powinien zadbać o społeczeństwo?? Gdzie są te pieniądze, które powinny być? (...)

Bez hejtu Ci powiem, że ja się z kolei zastanawiam, jak można było sobie beztrosko żyć i liczyć na jakąkolwiek pomoc rządu. Który to mamy tydzień koronokryzysu? Trzeci? Czwarty? I ludzie nie mają co jeść, nie mają na opłacenie rachunków? WTF?

Ofkoz rozumiem, że nie każdy jest finansowym ninją z odpowiednią poduszką finansową, ale jednak niepokoi mnie to, z czego wynikają problemy finansowe ogromnej rzeszy Polaków. Bo na pewno nie z postawy rządu czy opozycji.

Żeby nie było: ponad dwuletnie leczenie naszej kotki kompletnie wyssało nas z pieniędzy. Nie zmienia to jednak w ogóle moich wątpliwości co do aspektów codzienności przeciętnego Polaka*...

*przeciętny Polak -> brak domownika przewlekle chorego, brak NNW typu spalony dom, brak sytuacji podobnych do tych poruszanych w programach tv typu "Uwaga", "Interwencja", "Sprawa dla reportera". Wyświetl w wątku >>

joan

#6695546 Napisano: 07.04.2020 23:03:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nikos napisał(a):

pink086 napisał(a):

Ups SMS wysłałam do kogoś czeski błąd Zamiast na konkurs! Nieźle bym czekała na zwrotkę Z Black bp!

Ja kiedyś wysłałam do administratora mojego bloku eska konkursowego emotka   emotka

A pamiętacie, jak ktoś prowadził wymianę smsów o pastach do zębów z babeczką na sexlinii?  Wyświetl w wątku >>

joan

#6695291 Napisano: 06.04.2020 23:01:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
calineczka354 napisał(a):

Przychodzą Wam zwrotki z Balcka? Wysłałam kilka minut temu smsa i nic emotka

Wysyłałam dzisiaj i przyszła zwrotka. Format mojego smsa idealnie z regulaminem.  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6695280 Napisano: 06.04.2020 22:11:22 w SZUKAM....
calineczka354 napisał(a):

Kochani w Blacku który numer paragonu wpisujecie? Jak nie jest dokładnie wskazane to ja zawsze wpisuje ten w górnym prawym rogu ale on jest jakiś bardzo długi na tym paragonie i do tego z ukośnikiem emotka

Właśnie ten, zwrotka przychodzi prawidłowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6695279 Napisano: 06.04.2020 22:09:13 w Wkurza mnie...
cleo25 napisał(a):

A mnie wkurza,  że te wszystkie restauracje, salony fryzjerskie, kosmetyczne itp. tak wywindują ceny, że wszystkim oczy z orbit wyjdą, bo będą się chcieli szybko odkuć . I nie bedzie to " na jakiś czas", bo jeszcze nigdy taka usługa np. fryzjerska nie staniała. A wyjście do restauracji będzie zarezerwowane na jakąś ekstra-okazję. Smutne to i przykre.

I tak nie korzystam z owych przybytków, więc mi to wsio rowno. Zastanawia mnie jednak, kto miałby płacić te wyższe ceny i skąd brać dodatkowe pieniądze? Ludzie, którym zmniejszono etat? Których zwolniono? Którym upadły firmy? Którzy od tygodni nie mają żadnych zamówień?

Bo najłatwiej powiedzieć "Nie rezygnuj, przełóż termin!" Ale na to stać będzie tylko niektórych klientów. I jak lubię Slowhopa, to - widząc ich postawę - czuję jakiś kwas. Miejsca, gdzie nocleg kosztuje od 400 zł / noc / pokój dwuosobowy twierdzą, że bida panie i nimajo pijendzy i zmiń termin ni łodwołuj emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6694890 Napisano: 04.04.2020 19:27:53 w Wkurza mnie...
iwona0103 napisał(a):

To może jakiś wolontariat w szpitalu? W wielu placówkach brakuje rąk do pracy, bo lekarze i pielęgniarki zarażeni. (...)

Oczywiście rozumiem, że personel medyczny powinien być ekstremalnie chroniony przed zakażeniem czymkolwiek, bo potem może owo cokolwiek przenieść na pacjentów, a oni z kolei do lekarza / szpitala zdrowi przecież nie przychodzą. Chcę jednak nadmienić, że braki kadrowe wynikają niekoniecznie bezpośrednio w powiązaniu z epidemią - moja sąsiadka pracuje w szpitalu i aktualnie jest jedyną salową? pielęgniarką? na całe piętro. Jedna kobieta na całe piętro szpitala! Wirus? Zakażenie? Choroba? Pandemia? Kwarantanna kadry lekarskiej? Nie. Otóż: wszystkie pozostałe pracownice wzięły sobie wolne na dziecko szkolne. Wyświetl w wątku >>

joan

#6694758 Napisano: 03.04.2020 19:43:47 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Najnowsze wiadomosci :i w firmie męża zawieszono nadgodziny, dyżury, nie będzie premii /są to znaczne składniki pensji/i pierwsze osoby na urlop/w tym mój mąż /  niestety może w nazwie wypoczynkowy ale tak naprawdę przetrwalnikowy. W formie sprzątającej zwolnienia. Pod marketami kolejki, nie ma nigdzie drożdży. Zgony we Włoszech statystycznie za 1kw o wiele niższe niż w zeszłym roku.wylaczam tv, mam dość 

Ponoć drożdże są w Dino - nie sprawdzałam, bo w ogóle czegoś takiego nie używam. Poza tym niektórzy kupują przeróżne gotowe mieszanki chlebowe, bo wewnątrz są drożdże.

Co do kolejek: zgadza się, dzisiaj przed Lidlem 45 minut stania, a to przecież tylko jeden sklep z kilku, które trzeba odwiedzić, bo chociaż niby jest tyle hipermarketów w okolicy... żaden nie posiada wszystkiego, co człowiek potrzebuje emotka Wyświetl w wątku >>
1 FBilona 0