Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18368
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W mordę jeża! Właśnie dlatego nigdy nie byłam na żadnej diecie, najprostsza droga do oujania Chyba musiałabym uprzednio ukończyć jakiś kurs w tematyce zen Gratuluję samozaparcia, Twoja postawa zrobiła na mnie duże wrażenie Wyświetl w wątku >>
Cashback za zakupy na ponad 700 stronach (min. na Allegro, AliExpress, Booking, Pyszne, Zooplus) polecam: https://www.tipli.pl/p/2589564
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A czy to jest tak, że musisz przygotować posiłek wg wytycznych typu "plasterek pomidora, dwie kromki chleba, 10 g masła, 3/4 listka bazylii"? Taka dieta by mnie wykończyła psychicznie
Wczoraj był ostatni dzień mojej diety, ale ona miała charakter eliminacyjny i mogłam jeść dowolne ilości produktów, więc po prostu będę ją kontynuować z małymi wyjątkami - bez wędzonego tempehu, sosu sojowego, strączków i batatów żyć już nie zamierzam Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Maciejka to chyba akurat robale odstrasza, a malwa... na herbatkę?
Ptaki są przydatne, bo zjadają robactwo A tak na poważnie: jestem przeciwna marnowaniu wody na tuje i tym podobne badziewia Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może się wstydzą czegokolwiek uprawiać, bo to się (niby!) kojarzy z byciem wieśniakiem? I w ramach akcji "mnie stać kupować w sklepie" niczego nie uprawiają?
Ja chyba jestem zwyczajnie zbyt leniwa na to, żeby dbać o trawę i kwiaty nieprzydatne. Gdybym miała koncek placu, to bym se nasadziła mnóstwo cukinii i żarłabym ją do końca świata i jeden dzień dłużej Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się w 100%.
Warzywa na pewno będą droższe, co niestety nie pójdzie w parze z ich jakością, a wynikać będzie jedynie z kolejnego sezonu suszy. Na szczęście nie jest jeszcze za późno, żeby podziałać z własnymi uprawami - ja się w tym roku wreszcie zdecydowałam nieco poeksperymentować, chociaż nie mam nawet balkonu
BTW - dziwi mnie, że wszyscy moi bliscy mają ogródki albo ogrody, lecz rośnie tam tylko trawa albo jakieś badyle. Ile przy tym roboty, to szok! Sadzenie, pielenie, przycinanie, walka ze ślimakami, zabawa w podlewanie (tata mi powiedział, że podlanie ogrodu zajmowało mu w ubiegłym roku GODZINĘ). W praktyce żadnych wymiernych korzyści z tego nie ma. Niby są jakieś walory estetyczne, ale jednak wolałabym posiadać ogród warzywny, a estetykę podziwiać w muzeum Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie. A nie każdy ma 600 zł na głupie wyrwanie zęba. Zwykłe k*stwo. Można przełożyć wybielanie, piaskowanie i co tam jeszcze jest zbędnego, ale żeby tyle pieniędzy wołać od pacjentów w nagłej potrzebie? Nie mam słów Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wk* się. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Absolutnie nie podawaj prawdziwego imienia ojca czy miejscowości Twojego miejsca urodzenia! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Się zastanawiam, ile jeszcze lat musi upłynąć, zanim przestanie się wciskać gorzołę w podziękowaniu - tatę mojej koleżanki ten debilny zwyczaj pchnął w alkoholizm, bo przydzielał urlopy w kadrach i każdy pracownik z flaszką przychodził
Doradzam: żadnej butelczyny. Daj coś wartościowego, spersonalizowanego. Nie wiesz, co koleś lubi? Sprawdź go na FB Albo wybierz coś a'la czekoladowy telegram z indywidualną dedykacją utworzoną z czekoladek. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja również spotykam się z dużą życzliwością - poza jedną sytuacją w Lidlu (panie kłócące się o to, która za którą stała w kolejce), ludzie są dla siebie mili, uprzejmi i na pożegnanie każdy każdemu życzy dużo zdrowia Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aha. Czyli regularnie powstają kolejne szczeniaki (aktualnie jeden z parwo), bo pani ma pieska i suczkę i nie uważała na lekcji biologii. Czyli ta pani jest po prostu piedrolnięta w dekiel.
A Ciebie proszę o zapoznanie się z tematem pseudohodowli - co to w ogóle jest. Tę wiedzę przekaż również bliskim. Mnie już ręce opadają, ledwośmy to przerabiali na forum... Jeśli szczeniak Twojej siostry umrze, to każdy korzystający z tego typu okazji będzie go miał na sumieniu.
Nie znam nikogo, generalnie wszyscy moi bliscy się samoizolują. Na FB również nikt o tym nie pisał. Jeśli coś by się zmieniło, oczywiście dam znać - lepsze wiarygodne źródło, niż te brednie z tv... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W kontekście "prawdopodobnie z pseudohodowli" -> może moje pytanie wyda się głupie, ale czy Twoja siostra ma dostęp do mediów typu telewizja lub internet?
PS: Dopytajcie lekarza o tego wirusa, bo coś kojarzę, że do takiego domu po parwo przez pół roku nie można sprowadzać innego psa. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bez hejtu Ci powiem, że ja się z kolei zastanawiam, jak można było sobie beztrosko żyć i liczyć na jakąkolwiek pomoc rządu. Który to mamy tydzień koronokryzysu? Trzeci? Czwarty? I ludzie nie mają co jeść, nie mają na opłacenie rachunków? WTF?
Ofkoz rozumiem, że nie każdy jest finansowym ninją z odpowiednią poduszką finansową, ale jednak niepokoi mnie to, z czego wynikają problemy finansowe ogromnej rzeszy Polaków. Bo na pewno nie z postawy rządu czy opozycji.
Żeby nie było: ponad dwuletnie leczenie naszej kotki kompletnie wyssało nas z pieniędzy. Nie zmienia to jednak w ogóle moich wątpliwości co do aspektów codzienności przeciętnego Polaka*...
*przeciętny Polak -> brak domownika przewlekle chorego, brak NNW typu spalony dom, brak sytuacji podobnych do tych poruszanych w programach tv typu "Uwaga", "Interwencja", "Sprawa dla reportera". Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Właśnie ten, zwrotka przychodzi prawidłowa Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak nie korzystam z owych przybytków, więc mi to wsio rowno. Zastanawia mnie jednak, kto miałby płacić te wyższe ceny i skąd brać dodatkowe pieniądze? Ludzie, którym zmniejszono etat? Których zwolniono? Którym upadły firmy? Którzy od tygodni nie mają żadnych zamówień?
Bo najłatwiej powiedzieć "Nie rezygnuj, przełóż termin!" Ale na to stać będzie tylko niektórych klientów. I jak lubię Slowhopa, to - widząc ich postawę - czuję jakiś kwas. Miejsca, gdzie nocleg kosztuje od 400 zł / noc / pokój dwuosobowy twierdzą, że bida panie i nimajo pijendzy i zmiń termin ni łodwołuj Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oczywiście rozumiem, że personel medyczny powinien być ekstremalnie chroniony przed zakażeniem czymkolwiek, bo potem może owo cokolwiek przenieść na pacjentów, a oni z kolei do lekarza / szpitala zdrowi przecież nie przychodzą. Chcę jednak nadmienić, że braki kadrowe wynikają niekoniecznie bezpośrednio w powiązaniu z epidemią - moja sąsiadka pracuje w szpitalu i aktualnie jest jedyną salową? pielęgniarką? na całe piętro. Jedna kobieta na całe piętro szpitala! Wirus? Zakażenie? Choroba? Pandemia? Kwarantanna kadry lekarskiej? Nie. Otóż: wszystkie pozostałe pracownice wzięły sobie wolne na dziecko szkolne. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18368
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ponoć drożdże są w Dino - nie sprawdzałam, bo w ogóle czegoś takiego nie używam. Poza tym niektórzy kupują przeróżne gotowe mieszanki chlebowe, bo wewnątrz są drożdże.
Co do kolejek: zgadza się, dzisiaj przed Lidlem 45 minut stania, a to przecież tylko jeden sklep z kilku, które trzeba odwiedzić, bo chociaż niby jest tyle hipermarketów w okolicy... żaden nie posiada wszystkiego, co człowiek potrzebuje Wyświetl w wątku >>