Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6814787 Napisano: 13.10.2021 19:28:17 w Pomocy!!!!
happybee napisał(a):

hej, proszę o pomoc, jak wpisywać paragon z sieci Carrefour, kiedy jest np nr wydr.  XXX/YYYY - czy wpisywać same numery XXX, czy same YYY czy ten nr co jest pod kwotą czyli "Nr. dowodu sprz:" 

Jeżeli regulamin nie wskazuje inaczej! numerem paragonu jest ten u góry, naprzeciwko daty.
Zawsze wpisujesz pełen nr, czyli np. 20134562 albo W0192/20191 - chyba, że pojawi się komunikat z info, iż formularz nie przepuszcza liter ani znaków specjalnych, wtedy wklepujesz tylko cyfry. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

joan

#6814700 Napisano: 13.10.2021 14:00:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
crazycitylife napisał(a):

A podpowiecie mi, czy jak np. obecnie bierzecie udział w kilku konkursach to każdy produkt (tiktaki, ciastka, fantę) kupujecie na osobny paragon, czy macie czasem jeden paragon na różne rzeczy? 

Jeżeli w 5 konkach od laureatów planują chcieć tylko skan paragonu, a w 1 konku oryginał -> kupuję 6 konków na tym samym paragonie i trzymam go w koszulce akcji, gdzie chcą oryginał.
Jeżeli w 6 konkach od laureatów planują bezwzględnie chcieć oryginał paragonu -> rozkładam zakupy na 6 różnych paragonów.
Najważniejsze to zawczasu znaleźć odpowiednie info w regulaminach wszystkich akcji. Wyświetl w wątku >>

joan

#6814665 Napisano: 13.10.2021 12:18:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rare85 napisał(a):

Lubella ITM - ach, te opisy na paragonie emotka olać czy dołączacie paragony z produktami na zdjęciu?

W takich sytuacjach zawsze robię zdjęcie paragonu z produktami, w całej historii konkursowania nie miałam ze strony organizatorów akcji promo ani razu problemów w tym kontekście. I oby tak pozostało emotka Wyświetl w wątku >>
1 rare85 0

joan

#6814060 Napisano: 09.10.2021 22:08:41 w WC - rozmowy o wszystkim
lara1983 napisał(a):

Ale to jest dodatkowe źródło dochodu, czy ZUS nie może mi nakazać oddać pieniędze z odsetkami za zwolnienie.

Możesz spokojnie konkursować ze złamaną nogą, nikt Ci nie każe niczego oddawać. Zwolnienie lekarskie nie podlega pod ograniczenia pieniężne, możesz być milionerką w gipsie po udo... Wyświetl w wątku >>

joan

#6813398 Napisano: 06.10.2021 18:43:22 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

(...) W ubiegłym tygodniu koleżanka czekała około godzinę na to, aż jedna pani zejdzie do niej, żeby mogła załatwić sprawę. Wcześniej dzwoniła i się umówiła. Poszła do urzędu i czeka... 20 minut i dalej. Z góry dobiegały śmiechy, rozmowy i ogólnie odgłosy imprezy. (...)

Moja mama tak miała u lekarza, a chciała tylko odebrać coś w stylu recepta. Ponieważ nie było NIKOGO nigdzie, a budynek wyglądał na zupełnie opustoszały, podreptała z parteru na pierwsze piętro, a tam pogadusie & kawusie, chyba z 15 pracownic NFZ nie robi zupełnie nic. Na dole jakaś dyżurowała, żeby sprawiać smutne wrażenie, że ktoś pracuje, ale najwidoczniej akurat gdzieś wyszła. U góry laba. I jeszcze opiedrol do mojej mamy "JAK SIĘ PANI TUTAJ ZNALAZŁA?!" No normalnie, schodami na górę, przecież na każdym piętrze jest tzw. rejestracja... emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6813186 Napisano: 05.10.2021 21:09:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pioge7 napisał(a):

Przepraszam… nie pomyślałem o tym  emotka

Nie musisz przepraszać. Czy każdy będzie teraz pisać o czym zechce gdzie zechce, bo ojej nie ma dostępu np. do wątku "Paragony"? W końcu po coś są forumowe wątki podzielone tematycznie, a zasady dostępu do wątków przejrzyste... emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6813146 Napisano: 05.10.2021 18:21:13 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

co do punktu 3 to się zgodzę w 100% - na urlopie nie miałam problemu ze snem - siedziało się do 2-3 w nocy - zasypiało w 5 minut, a rano ciężko było wstac - czas chyba zmienić styl życia emotka

A widzisz, czyli czas na kolejny urlop emotka Dwa worki piasku rozsypać w salonie, do ogrodnictwa po palmę, leżak wygrany albo koc rozłożyć, drinek w dłoń i śmigasz na tym home office! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6813144 Napisano: 05.10.2021 18:17:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rainbowdash napisał(a):

żabka bekind, tak się wczytuję w regulamin i oni wprowadzają w błąd. voucher jest na 2700 zł a nie na 3000 zł !!

Ale to przecież było jasne od początku... Się wczytujesz w regulamin PO konkursie? emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

joan

#6813142 Napisano: 05.10.2021 18:13:03 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

u mnie powoli postępuje już Peselioza, niestety skutki nieodwracalne, więc i  problem ze spaniem się pojawia, co mnie wkurza

ziolko napisał(a):

a ja mam większe problemy ze snem po covidzie. Wcześniej wybudzałam się w nocy max 1-2 razy w tygodniu, a teraz praktycznie codziennie... Od 15 minut do ponad 2 godzin. 
Kiedyś wspominałam o tym mojej lekarce, a ona przepisała mi psychotropy  emotka emotka
Oczywiście najpierw sprawdziłam receptę i jak zobaczyłam, co to jest, to nie wykupiłam. 

Dziewczyny moje młode emotka Przyczyn może być wiele, oto kilka zaobserwowanych u znajomych & znajomych moich krewnych:
1) problemy z melatoniną (konkowanie do późnej nocy, siedzenie przed tv / kompem / telefonem aż do sekundy przed zaśnięciem itp.; ponoć to się przez lata pogarsza niepostrzeżenie),
2) problemy poszczepionkowe w kontekście kardiologii (jakimś cudem częste i gęste, chociaż u nas nie było np. zawału, natomiast pani XX straciła oko w wyniku wylewu w oku, co nastąpił w noc po szczepionce),
3) problemy w związku z... nowymi problemami (praca po 7 dni w tygodniu "bo kredyt hipoteczny", poczucie wyizolowania w home office, rezygnacja z jakichkolwiek wyjazdów "bo covid", brak umiejętności odprężania się, rezygnacja z hobby, karmienie się strachem serwowanym przez tv itd.)
Trzeba się poobserwować, poeksperymentować, każdy z nas jest wrażliwy na coś innego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6813136 Napisano: 05.10.2021 17:59:13 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

joan mogłaś podejść do BOKu i zapytać emotka  

Teoretycznie tak, ale miałam 2 torby zakupów, a kolejka do BOKu zacna emotka Mam serię Ingenio, lecz starszą i nie zadziała na indukcji, więc chciałam kupić nowy zestaw... W sumie mogę jutro podejść do BOKu (przed zakupami) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6813122 Napisano: 05.10.2021 17:03:38 w Wkurza mnie...
Jeśli chodzi o spanie - warto się zastanowić, czy wystąpiła jakaś zmiana w naszym życiu. Nowy członek rodziny? Nowa praca? Nowe stresy? Wtedy problemy ze snem trzeba brać pod uwagę. W innym wypadku warto się sobie uważnie przyjrzeć / poeksperymentować. To mówię ja -> wielbicielka snu emotka

A wkurza mnie, że chciałam kupić zestaw Ingenio w Carrefourze: gazetka od dziś, a produktów nie ma. Już nie ma? Jeszcze nie ma? Nie było i nie będzie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6812112 Napisano: 30.09.2021 21:03:18 w co chcielibyście wygrać?
Właśnie przyszła do mnie właścicielka mieszkania i wręczyła mi wypowiedzenie umowy najmu. Powód jest prawdziwy, lecz przykry - załamanie zdrowia jej teścia (co mieszka na 4. piętrze bez windy, więc biorą go do swojego domu = "naszego mieszkania"). Nikt z nas nie spodziewał się takiego scenariusza. Myślę zatem, że domek z Almette to najodpowiedniejsza nagroda dla mnie. Wpisuję się tutaj prowokacyjnie; zobaczymy, jakie rozwiązania zaproponuje życie. Tymczasem życzę sobie dzisiaj spokojnych snów... Wyświetl w wątku >>

joan

#6812111 Napisano: 30.09.2021 20:56:46 w Wkurza mnie...
mandarynka16 napisał(a):

Nie rozumiem tego oburzenia. To częsta praktyka, czasami trzeba rzucić papierem żeby dostać podwyżkę.

"Częsta praktyka", ale zła sytuacja. Jeśli trzeba rzucać papierem, płakać albo szantażować kogokolwiek, to chyba jest coś bardzo niehalo... Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6812079 Napisano: 30.09.2021 18:52:32 w Wkurza mnie...
dwaburekoty napisał(a):

Dostałam pracę, ale przy wypowiedzeniu mój dyrektor się tak zdenerwował, że mi mocno podniósł wynagrodzenie, kilka miesięcy do tyłu też... Więc lepszy swój wróg, niż obcy...

Bardzo niefajnie zachował się ten dyrektor -> doprowadził Cię do tego, że złożyłaś wypowiedzenie, a kiedy podsunęłaś mu pod nos papiery, to nagle wielki pan dobrodziej. Jak egocentryczny facet, któremu wręczasz papiery rozwodowe, więc dzwoni do Poczty Kwiatowej, żeby Cię udobruchać "bo mu szkoda Cię stracić, to dla niego byłoby niedobre". Zostajesz w starej firmie? To chyba najlepszy moment na negocjacje, przecież nie chodzi tylko o pieniądze. Prześlij pisemnie swoje postulaty, niech (po omówieniu i obustronnej akceptacji) zostaną dołączone do Twojej umowy jako aneks. A nie, to adios i vaia SIN dios emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6808634 Napisano: 16.09.2021 09:21:43 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

pikawka napisał(a):

Jest jakiś konkurs obecnie z żelami pod prysznic?

a jak nie ma to się myć nie będziesz? emotka

W takiej sytuacji Prawdziwy Konkursowicz myje się w strumieniu! emotka

BTW -> pozdrowienia dla pary z dzieckiem, co wczoraj fotografowała alko BOCIAN na tle fontanny w różoku emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6807804 Napisano: 12.09.2021 19:15:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

fineessa napisał(a):

Czy tymi bonami podarunkowymi do Żabki można zapłacić za alkohol?

te co były po 25zl płaciłam za piwo

Czy te bony trzeba wydrukować? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6805680 Napisano: 02.09.2021 21:08:51 w Wkurza mnie...
emanuela24 napisał(a):

Wyobraź sobie że moim też nie  emotka
Ale książki też miały inne ceny, mogliśmy je odkupić. Syn wrócił dzisiaj z tytułem książki i ćwiczeń do anglika. Ksiazka 106zl ćwiczenia 65zl. Ja im chętnie te 500+ i 300+ oddam, niech wrócą wreszcie normalne ceny. Nie przypominam sobie aby matka na jrden przedmiot wydawała 8% wypłaty, a to tylko jeden język. Gdzie tu reszta książek. Śmiało za same podręczniki przekroczymy tysiaka. Gdzie plecak, zeszyty, farby czy kredki fabera suche pastele (sprawdz sobie cenę - inne nie mogą być i koniec kropka)" bo przecież dostajecie od państwa 300+500+"  emotka . Za moich czasów nauczyciele nie mieli takich wymagań.

Książki do nauki języków obcych zawsze były najdroższe, już w mojej młodości płaciłam po KILKADZIESIĄT zł za książkę, a do tego wiadomo: ćwiczenia. Na szczęście można konkursować, a potem wymieniać nagrody np. na bony Empik itp. żeby sobie jakoś poradzić. Plecaki również można wygrać / wymienić na forum, na zeszyty czy przybory piśmiennicze regularnie są konki promo. Dobrze zorganizowany konkowicz ma łatwiej od mugola - takie marne pocieszenie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6805399 Napisano: 01.09.2021 22:43:16 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

(...) Z książkami też mam spory problem, bo zawsze oddawałam za darmo do biblioteki, a przez pandemię nie mogę.  emotka

Mnie się tego nie chce nosić, szkoda kręgosłupa emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6805391 Napisano: 01.09.2021 22:03:47 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

Ktoś mógłby doradzić, gdzie można obecnie sprzedać realnie kasety VHS? Szukam w necie, pytam, ale zazwyczaj odpowiedzi są podobne: "Na obecną chwilę nie, bo zakupiliśmy ich za dużo". 

Puste czy zapełnione? Takie przedmioty ludzie często oddają za darmo albo wymieniają na jakiś drobiazg na grupach FB.

Przy okazji: czy ktoś z Was może polecić grupę / stronę, gdzie mogłabym za sensowną cenę sprzedać książki? Czyli nie po pisiąt groszy sztuka, bo szkoda mojej fatygi... emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6805362 Napisano: 01.09.2021 18:33:10 w Wkurza mnie...
Cena za pobyt nad morzem podrożała dwukrotnie w ciągu kilku dni... emotka Wyświetl w wątku >>