Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6831181 Napisano: 15.12.2021 11:51:33 w WC - rozmowy o wszystkim
cudaczek121 napisał(a):

Tato mnie dzis poinformował, że kupil mi mieszkanie na 4 piętrze bez windy we Wrocławiu,bym miała bliżej do pracy i zycia kulturalno rozrywkowego i znajomych. Z jednej strony się cieszę, ale bardzo się martwię, bo mam 2 letnią suczke w typie jamnika szorstkowlosego i chciałabym ja zabrać ze sobą do nowego lokalu, gdyż piesek jest ze mną bardzo związany emocjonalnie, na pewno bardziej niż z moja mamą. Słyszałam jednak, że pieski ras małych nie powinny schodzić i wchodzić po schodach,bo mogą sobie uszkodzić kregoslup.Czy Wy, a może ktoś z Waszej rodziny czy znajomych ma jakieś doświadczenia w tym temacie?Nie chciałabym zadawać pieskowi cierpienia i płacić krocie u weta,gdy sunia dozna np. dyskopatii? Bardzo poważnie biorę pod uwagę zakup jakiejś specjalnej torby do transportu psa lub plecaka,ale nie wiem czy ona zechce w ogóle wejsc do czegoś takiego. Sunia waży 8 kg i raczej nie będzie grubsza/wieksza.

Tutaj rozpatrzyć należy kilka kwestii:
1) Na 4. piętrze bez windy mogą tymczasowo mieszkać osoby, które zmusiła do tego sytuacja życiowa. Przy dłuższym pobycie zdrowie zacznie siadać, zaczynając od kolan. Nie masz już przecież osiemnastki (chociaż na tyle wyglądasz, piękna!)
2) Czwarte piętro bez windy w dużym stopniu wyklucza Cię z życia towarzyskiego, bo kto ma Cię odwiedzić? Koleżanka w ciąży? Kuzyn z dwójką małych dzieci? Goście się wykruszą, jak łupież u kaczora.
3) O psa powinnaś spytać weterynarza, ale obstawiam info, żebyś dała sobie spokój z jakimikolwiek zwierzakami. Chcesz go nosić? Weź 4x Coca-Colę 2L i przejdź się na czwarte piętro...
4) aleksandra008gregory - ale tu wygląda na to, że ojciec nie kupił mieszkania po konsultacjach z córką, lecz ją POINFORMOWAŁ, że został zakupiony lokal i tam córka ma się przeprowadzić z mieszkania rodziców. Dla mnie to kontrola z cyklu "oj bo ta nasza biedna córeczka, co ona by bez nas zrobiła, gdybyśmy wszystkiego za nią nie organizowali..." Naprawdę jest czego zazdrościć? Wyświetl w wątku >>

joan

#6830661 Napisano: 13.12.2021 15:22:54 w WC - rozmowy o wszystkim
androm napisał(a):

emotka emotka
jeśli podaje się za organizatora, krzyczysz: Wygrałam główną???

Nie, wtedy czekam na rozwój sytuacji emotka
A żeby tak ktoś zgadł, gdzie brałam udział i z jakiego startera, to marne szanse - nawet na zrobienie mnie w balona po koleżeńsku emotka
Natomiast rozmowy z kimś nieznajomym to naiwność w stylu "na pewno uda mi się przechytrzyć tych, co grają w trzy karty na targowisku, jestem przecież taaaki sprytny". Tymczasem prawda jest taka, że w momencie przystąpienia do gry już jest się przegranym. Stąd zawsze i niezmiennie doradzam rozłączanie się natychmiast i w pół cudzego słowa... Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

joan

#6830638 Napisano: 13.12.2021 14:18:43 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

(...) Problem w tym, że ze mną jej się nie udało, ale z iloma osobami jej się uda.  emotka  I oczywiście takich osób, jej podobnych, mogą w kraju być tysiące. emotka

Tylko TOBIE się wydaje, że "jej się nie udało". Byłam świadkiem przeróżnych rozmów, gdzie ktoś podał obcym! ludziom różne istotne informacje typu "a we wtorek nie, bo z synem jeżdżę na rehabilitację i nikogo nie ma w domu" albo "proszę Pani, ja mam za niską emeryturę na takie coś, nasze dochody to co miesiąc..." lub też "nie mogę teraz podać numeru karty kredytowej, bo mam konto z mężem, a on tę kartę ma przy sobie w pracy, a ja jestem teraz całkiem sama w mieszkaniu" (ostatnia sprawa została zgłoszona na policję). Nie masz pojęcia, co dla rozmówcy jest kwestią kluczową, a dopiero po odłożeniu słuchawki i przeanalizowaniu rozmowy, możesz ciut się domyślić, o co mogło chodzić.
Procedura jest prosta:
1) Znasz numer? Odbierasz!
2) Nie znasz numeru? Odbierasz i od razu pytasz, skąd rozmówca ma Twój numer? Jeśli to nie organizator konka, rozłączasz się natychmiast.
Ale to jednocześnie trudna procedura, bo ludzie nie potrafią się rozłączyć i zakończyć rozmowy. Mnie to przychodzi z łatwością, mam słowo WYPIEDRALAĆ mentalnie wytatuowane na czole emotka Wyświetl w wątku >>
3 brucee, cb656, iwek 0

joan

#6830606 Napisano: 13.12.2021 12:04:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
visserarthur napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Zrobiłam zakupy na Milkę w Dino w niedzielę 05.12.2021. Do głowy mi nie przyszło, że skoro sklepy tej sieci są normalnie czynne w niedzielę to z jakiegoś nieznanego powodu agencja zrobiła sobie wykluczenie. Wiem, że doznali paranoi i urazu po konkursie w Biedronce, który rozpoczęli w niedzielę niehandlową, a pule nagród były dzienne, ale rany Julek...Czy ktoś miał może ten sam problem i kontaktował się z Karlsbad-em w tej sprawie?

Bo w Karlsbad jest chyba tak, że jak kupiłaś np. 01.12.2021, a zgłosiłaś 20.12.2021, to bierzesz udział w losowaniu za 01.12, więc skoro wyłączyli 05.12, a wtedy kupiłaś, to nie masz w jakim dniu wziąć udziału w losowaniu...

Dokładnie tak -> nagrody zostały rozdzielone ze względu na datę zakupu. Skoro - zgodnie z regulaminem - 05.12. został wykluczony z zakupów w ramach loterii poprzez jednoznaczny zapis w regulaminie, nie ma przewidzianych żadnych nagród na ten dzień.
Co ciekawe, grafiki informują o PIĘCIU bonach przyznawanych dziennie, a regulamin mówi o SZEŚCIU bonach.
Na stronie mają być dostępne wyniki, się przekonamy, jak jes emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

joan

#6829484 Napisano: 09.12.2021 13:49:08 w Avanti
Wos to ani na chwila niy idzie samych łostawić! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6829162 Napisano: 08.12.2021 14:39:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
diabkate napisał(a):

Powiem Wam, że u mnie szału na predatora nie ma. Chyba że chodzi o jakiś inny smak. emotka

diabkate napisał(a):

Pewnie tak, ale jak czytałam, że w sklepach nie ma, to myślałam, że i u mnie już pusto będzie.

W moim Lidlu było pierwszego dnia tej promocji 8 szt. - wzięłam wszystkie (2x 4 napoje) i tyle zgodnie z zasadą "do wyczerpania asortymentu".

pawlis11 - powiem Ci, że już za długo w tym siedzę, żeby wszystko pamiętać, ale Los Mejores dobrze kojarzę, w związku z czym szukanie dziury w całym jest bez sensu. A co do rozdysponowania niewydanych nagród, to tutaj każdą akcję trzeba traktować oddzielnie, zależy to min. od wcześniejszych wewnętrznych ustaleń organizatora / wytycznych sponsora / okoliczności niezależnych od agencji reklamowej. Wyświetl w wątku >>

joan

#6828905 Napisano: 07.12.2021 20:31:00 w SZUKAM....
cleo25 napisał(a):

Czy ktoś korzysta z tej aplikacji Letyshop, co to niby część kasy za zakupy online wraca??? Jak to faktycznie działa? Warto czy szkoda zdrowia ? emotka

Tej aplikacji nie znam, ale w wakacje założyłam sobie konto na Tipli; ot tak, bo ktoś powiedział, że to fajne. Ja - ze względu na konkursy - naprawdę! rzadko coś kupuję w sieci albo rezerwuję wyjazdy za swoje pieniądze; kto gra, ten rozumie emotka Mimo to od wakacji uzbierały mi się "aż" 3 transakcje, czyli 2x rezerwacja Booking w lipcu i 1x zakup w listopadzie. I z tego mam na dziś do wypłaty: 71,37 zł emotka Na bank ceny są całkiem normalne, bez jakichkolwiek zwyżek, jeszcze się cufalem załapałam na Black Week + darmową dostawę emotka A jeśli ktoś się zarejestruje z mojego linku polecającego i uzbiera zwrot 8 zł, to ja dostanę 25 zł w podziękowaniu emotka
PS: Tu jest lista sklepów... https://www.tipli.pl/sklepy
Dla mnie to fajna strona, bez instalowania jakiejś wtyczki, po prostu przy zakupach warto pamiętać, że się tam ma konto i wchodzić na strony zakupowe będąc zalogowanym z linków Tipli. Chyba, że ktoś często robi zakupy, wtedy pewnie wygodniej wtyczkę mieć, żeby niczego nie przegapić.
Jeśli kto chce linka polecającego, zapraszam na PW. A jeśli nie, to po prostu może dla próby i tak warto tam założyć konto, bo z samego Bookingu, Allegro, Zooplus czy AliExpress można zbierać kasę emotka
Wyświetl w wątku >>
1 cleo25 0

joan

#6828779 Napisano: 07.12.2021 14:02:29 w WC - rozmowy o wszystkim
mampytanie napisał(a):

Czy, jeśli przychodzi mi zwrotny SMS o wzięci udziału w konkursie, to można mieć pewność, że wszystkie smsy premium będą przychodzić? 

Nie - to znaczy, że smsy z danego numeru ZWROTNEGO będą przychodzić. Co do reszty - nie wiadomo. Można jedynie zakładać, że tak.

Kiedyś było tak, że np. wysyłało się smsa pod 70500, ale zwrotka przychodziła z 71500. Czyli w danym konku brały udział przynajmniej 2 numery. Po prostu musisz to przetestować emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6828757 Napisano: 07.12.2021 13:11:17 w WC - rozmowy o wszystkim
aleksandra008 napisał(a):

raczej nie myć w zmywarce

A widzisz, tu ciekawa sprawa. W gazetce Lidla jest grafika + info, że "można myć w zmywarce". Na stronie producent pisze "Garnki można myć w zmywarkach jednak ze względu na stosowaną w nich chemię i wysokie ciśnienie nie jest to zalecane." emotka

Sama nie wiem, co robić. Zależy mi na garnkach z odpinaną rączką i nie zamierzam niczego zmywać ręcznie, bo szczerze nienawidzę zmywania. A może ktoś poleci gary, co rączkę mają odpinaną i jednak można je bez problemu w zmywarkach myć? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6828751 Napisano: 07.12.2021 13:03:44 w WC - rozmowy o wszystkim
Szukam opinii o garnkach Gerlach Smart - były do wygrania w konku Philadephia / Carrefour  emotka   

Jak Wam się sprawuje ten zestaw? Można bez problemu myć w zmywarce*? Powierzchnia nieprzywierająca przy smażeniu / pieczeniu / gotowaniu kaszy? Rączka ok? emotka

Od 13.12.2021 w Lidlu będą w sprzedaży te zestawy garnków i patelni również, promka "drugi produkt 50% taniej". I się zastanawiam, czy kupić emotka

* mnie się już zdarzyło, że producent na stronie zachęcał "można myć w zmywarce", a ten sam produkt przyszedł do mnie z info "zalecamy mycie ręczne" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6825796 Napisano: 26.11.2021 10:36:37 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Zestawy Finish Auchan - nie wiem, kto wozi.  Wyświetl w wątku >>
1 mili05 0

joan

#6824314 Napisano: 20.11.2021 20:31:08 w Avanti
estrelitta napisał(a):

Czy do konkursu w Dino można kupić 7up czy tylko Pepsi? Zakręciłam się. 

Tylko Pepsi: Sprzedażą promocyjną objęte są oferowane przez sklepy DINO produkty marek Pepsi, Pepsi bez kalorii, (wszystkie rodzaje i pojemności) oraz produkty marki Lay’s (wszystkie rodzaje i gramatury), zwane dalej łącznie
"Produktami Promocyjnymi".
Czyli nie może być np. Cheetos + 7up, chociaż to produkty sponsorów. Wyświetl w wątku >>

joan

#6824287 Napisano: 20.11.2021 18:09:19 w Pomocy!!!!
Angelka napisał(a):

joan napisał(a):

Angelka napisał(a):

Cześć wszystkim, jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc. Mam problem z konkursem Ramy z biedronki. Moja teściowa chce wygrać te 500 zł. Wysyłam jej te zgłoszenia ale najwidoczniej robię coś złe. Nie mam doświadczenia bo nigdy nie uczestniczyłam w takich konkursach. Nie chce by ktoś mi na tacy podał odpowiedz tylko mała wskazówkę. Czy w tym konkursie chodzi o wysłanie zdrowego przepisu ? No bo pytanie jest jak namieszasz zdrowo w kuchni ramą. Jak można zdrowo namieszać w kuchni z masłem?! No jedynie użyć jej do zdrowego przepisu. Czy ja dobrze to rozumiem? Nie wiem może ja jestem głupia albo co, ale moja teściowa też rozumie tak to pytanie. Pomocy !!!

Jeśli Twoja teściowa chce wygrać, może lepiej będzie bez Twojego zaangażowania? Poważnie mówię. Bo Ty się stresujesz, starasz i dołujesz, a na pewno masz ciekawsze rzeczy do roboty. I to piszę ja, cobmam od ponad 18. lat świetną teściową. Inna sprawa: jak zobaczyłam, że koszt paragonu = kilkanaście zł, wygrana pińset, a organizatorem jest Albedo, to zrezygnowałam. Trwają teraz fajniejsze akcje, z takimi samymi albo lepszymi nagrodami. W każdym razie - powodzenia! 

Moja teściowa to raczej osoba wykluczona komputerowo, online, e -maila nie posiada - jeżeli gdzieś potrzebuje np. do rachunków jest potrzebny to podaje mój e-mail. Ona zawsze coś naklika nie tak i poprostu poprosiła mnie bym jej pomogła. A coś z tym organizatorem jest nie tak ? Pytam bo ja nigdy nie uczestniczyłam w żadnych takich loteriach, konkursach i nie chciałabym żeby później były jakieś problemy 

Po prostu nie są moimi ulubieńcami i wzajemnie, ale czasami gram nawet u nich, jeśli akurat mam ochotę. Tak więc życzę wygranych!  Wyświetl w wątku >>

joan

#6824254 Napisano: 20.11.2021 16:16:07 w SZUKAM....
edzia21 napisał(a):

Czy na konkurs TYSKIE pociąg...można kupić jedną puszkę piwa (a nie całą zgrzewkę)??? Czytam regulamin i nie dowierzam...🥺 miesiąc temu wróciłam do pracy, wypadając z konkursów, więc wybaczcie moje głupie pytanie, ale wolę się upewnić emotka

A idź mi! Paletę trzeba kupić emotka  Obawiam się, że nie jesteś jeszcze gotowa na powrót do konków, lepij odczekej z rok...  Wyświetl w wątku >>

joan

#6824246 Napisano: 20.11.2021 15:53:01 w Pomocy!!!!
Angelka napisał(a):

Cześć wszystkim, jestem tu nowa i bardzo proszę o pomoc. Mam problem z konkursem Ramy z biedronki. Moja teściowa chce wygrać te 500 zł. Wysyłam jej te zgłoszenia ale najwidoczniej robię coś złe. Nie mam doświadczenia bo nigdy nie uczestniczyłam w takich konkursach. Nie chce by ktoś mi na tacy podał odpowiedz tylko mała wskazówkę. Czy w tym konkursie chodzi o wysłanie zdrowego przepisu ? No bo pytanie jest jak namieszasz zdrowo w kuchni ramą. Jak można zdrowo namieszać w kuchni z masłem?! No jedynie użyć jej do zdrowego przepisu. Czy ja dobrze to rozumiem? Nie wiem może ja jestem głupia albo co, ale moja teściowa też rozumie tak to pytanie. Pomocy !!!

Jeśli Twoja teściowa chce wygrać, może lepiej będzie bez Twojego zaangażowania? Poważnie mówię. Bo Ty się stresujesz, starasz i dołujesz, a na pewno masz ciekawsze rzeczy do roboty. I to piszę ja, cobmam od ponad 18. lat świetną teściową. 
Inna sprawa: jak zobaczyłam, że koszt paragonu = kilkanaście zł, wygrana pińset, a organizatorem jest Albedo, to zrezygnowałam. Trwają teraz fajniejsze akcje, z takimi samymi albo lepszymi nagrodami. 
W każdym razie - powodzenia!  Wyświetl w wątku >>
2 Angelka, cb656 0

joan

#6824244 Napisano: 20.11.2021 15:38:44 w Avanti
paula9891 napisał(a):

A ja mam pytanie. Czy mogę użyć jednego paragonu np. z Orlen też do podwójnego świętowania?

Hmm tylko czy stacja paliw to sklep detaliczny?  Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6824005 Napisano: 19.11.2021 16:36:25 w Avanti
domika napisał(a):

joan napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Ja obstawiam że juz pozamiatane.. tam nie było setek maili do wysłania więc godzina wystarczy by poinformować wszystkich emotka  

Nadal idą mejle. I wygląda na to, że zostało im jeszcze naprawdę spoooro do wysyłki emotka

Faktycznie idą jakąś kolejnością ? Czy losowo ?

Wg mnie są gdzieś w środku, czyli wyglądałoby, że lecą dniami - ewentualnie wg jakości. Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

joan

#6824001 Napisano: 19.11.2021 16:34:01 w Avanti
ivanotta napisał(a):

Ja obstawiam że juz pozamiatane.. tam nie było setek maili do wysłania więc godzina wystarczy by poinformować wszystkich emotka  

Nadal idą mejle. I wygląda na to, że zostało im jeszcze naprawdę spoooro do wysyłki emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6822998 Napisano: 16.11.2021 11:04:58 w Czy informują/ informowali?
kunlunija napisał(a):

Czy informowali już z:(...) 4. Prince polo 

Losowanie finałowe & niewydanych dopiero 13.12.2021 emotka Wyświetl w wątku >>
3 sabaka, mia, kunlu 0

joan

#6822961 Napisano: 16.11.2021 09:53:22 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
FBmarta22 napisał(a):

Oj, bo wszyscy założyli tak jak Ty, po prostu emotka
Mój chłop kupił za małą Pepsi więc se nie wysłałam... na szczęście nie kusi.

Najwyraźniej tacy z nas "wybitni stratedzy" emotka emotka emotka

Mnie babka chciała omyłkowo Colę skasować, ale zauważyłam to kątem oka przylepiona będąc do okienka i zawołałam szybko, że to przecież Pepsi miała być, jakby się właśnie ważyły losy jakiegoś tajemniczego uniwersum emotka

Nie kusi, bo paragon z odesłaniem pocztą = wydatek ponad 20 zł, a bon paliwowy (jeden na osobę!) tylko stówka, czyli niecałe 80 zł "zysku". Że tak powiem: przy obecnym poziomie inflacji jednak słabo emotka Wyświetl w wątku >>