Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika androm

androm

#6488896 Napisano: 12.05.2018 21:39:02 w Auchan
a ja mam ciekawsze pytanie-czy jak wykorzystałam paragon w jednej turze to można użyć w innej? jak ktoś pisał, co nie jest zabronione, to dozwolone:) Wyświetl w wątku >>

androm

#6488814 Napisano: 12.05.2018 10:46:40 w Auchan
do mnie dotarło potwierdzenie po 3 w nocy:) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488430 Napisano: 11.05.2018 01:07:36 w WC - rozmowy o wszystkim
ja sprawdziłam na osobie fizycznej, nie firmie. Może to ma jakieś znaczenie? kto wie:)) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488429 Napisano: 11.05.2018 00:53:53 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

androm napisał(a):

glena napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka

Tak? Weszłam na szczegóły zakupu w moich kupionych rzeczach i nie widzę nic takiego. Gdzie to się dokładnie generuje, wiesz może?

https://allegro.p...dajacego-XEGmK5OZwur wchodzisz w zakładkę "dane kontrahenta", wypełniasz okienka i generują Ci się dane. Sprawdziłam na przykładzie zakupu, który ostatnio robiłam - płaciłam przez payU, więc nigdzie nie widziałam nr konta, a teraz wygenerowało mi pełne dane firmy z numerem

Sprawdziłam przez zakładkę Kontrahenci u jednego i u mnie się jego nr konta się nie pokazuje.
Myślę, że to pokazuje nr konta jeśli Sprzedający ma ustawione je w danych swojego konta, a nie że to podgląd na payU. Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488406 Napisano: 10.05.2018 22:14:37 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka

Tak? Weszłam na szczegóły zakupu w moich kupionych rzeczach i nie widzę nic takiego. Gdzie to się dokładnie generuje, wiesz może? Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488369 Napisano: 10.05.2018 19:20:28 w WC - rozmowy o wszystkim
kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:) Wyświetl w wątku >>
1 awi 0

androm

#6488084 Napisano: 10.05.2018 09:13:41 w WC - rozmowy o wszystkim
awi napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

awi napisał(a):

Jak myślicie czy podawanie konta bankowego przy sprzedaży na olx jest bezpieczne?

Podaje. Ale  strach jest szczególnie jak osoba się wycofa z kupna

Ciekawi mnie, dlaczego tak uważasz? Czy ktoś, dysponując numerem rachunku bankowego drugiej osoby, może mu wyrządzić krzywdę? W jaki sposób? Podzielisz się tą wiedzą?

Ogólnie czuję strach z niewiedzy

Ja też podaję i zastanawiam się czy ktoś kto zna moje dane adresowe i nr konta może je wykorzystać na moją szkodę, mam konto w banku internetowym. Koleżanka mnie nastraszyła ale bez konkretów

no to nie podawaj danych adresowych, nie trzeba ich do przelewu
co Ci może ktoś zrobić mają nr konta? co najwyżej kasę przelać. No to będziesz mieć kasę. Chyba nieźle, nie?:) Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

androm

#6486958 Napisano: 06.05.2018 21:03:14 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

bonitta napisał(a):

Pogoda. Jestem nad morzem od 3 dni, codziennie leje, codziennie jest maks 15 stopni a w domu gdzie został mąż - 30 stopni i upały. Kocham Bałtyk, naprawdę kocham, ale taka pogoda gdy w całej Polsce tropikalne upały to zwyczajne przegięcie. Dziś siedzieliśmy na plaży w zimowych kurtkach i butach i lepiliśmy babki z dziećmi (tak, ja też) z piasku, ktory prawie odmrażał nam dłonie (wiatr potęguje odczucie zimna). A kumpela wysyłała mi zdjęcie z mojej miejscowości w słońcu, na leżaczku, w kostiumie. Wkurzam się tak tylko, żeby się powkurzać, bo na pogodę nie mam wpływu a decyzje o wyjeździe podjęłam sama..

Przynajmniej jodu masz więcej jak w wakacje emotka

a ja zazdroszczę, bo nie lubię upałów Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

androm

#6486869 Napisano: 06.05.2018 13:14:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ej, bo ja już nie wiem... Czy to normalne, że jest tak mało konkursów promocyjnych? Myślałem wcześniej, że to początek roku, że się rozkręci... Ale nadal doopa. Same loterie, a jak już jakiś promocyjny to jakiś słaby... Co jest?  emotka  

Podejrzewam, że tak już będzie emotka Cały ten rok jest beznadziejny. A agencje jakby się zmówiły i wolą organizować loterie emotka

Ale że ZAWSZE? emotka  Smuteczek.  

w ogóle mało konków, macie rację, że tylko loterie,jakieś bramki i dziadostwo
kreatywnych fajnych to nic
i nawet jak są nowe edycje konków z poprzednich lat to kiepskie, w zeszłym roku fajny był jogobelli, tyle tu nas wygrało, ja chyba dwie albo trzy karty po 200zł miałam, a w tym roku już ta edycja mi nie pasuje Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6486617 Napisano: 04.05.2018 20:15:05 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

ankasss napisał(a):

ace napisał(a):

Coś mi się wydaje, że to mój ulubiony wątek ostatnio emotka Taka sierotka ze mnie ostatnio, że ciągle potrzebuję pomocy emotka
Mam takie pytanie. Chcę zrezygnować z pracy. Czy ma znaczenie czy zrobię to na zasadzie wypowiedzenia o pracę, czy spróbuję pogadać z szefem by rozwiązać umowę za porozumieniem stron? Tzn chodzi mi o to, czy np dla późniejszych pracodawców ma to znaczenie? Może ktoś jest jakimś HRowcem, albo niedawno rezygnował z pracy?

A właśnie sprawa mojego miecza zakończyła się pozytywnie (upiekło mi się tym razem emotka ). Miecz wrócił do mnie w nienaruszonym stanie emotka

Z tego co kojarzę ma to znaczenie dla urzędu pracy, jeśli będziesz się chciała zarejestrować. I pobierać zasiłek dla bezrobotnych.

na początku też tak myślałam. Ale potem jak poczytałam to muszą być jakieś konkretne przesłanki by jednak miało to znaczenie. Czyli redukcja etatów, rezygnacja ze względu na przeprowadzkę i coś tam jeszcze. A ja się w to nie wpasowuję, a rozwiązanie za obustronną zgodą w innych przypadkach jest brane pod uwagę tak jak wypowiedzenie

Dla UP nie ma to znaczenia czy sama czy porozumienie, bo i tak wypłacą Ci zasiłek dopiero po 3 miesiącach i płaca jakąś połowę normalnego zasilku (taka kara). Gdyby Cię zwolnili bo np.redukcja etatow no to płacą od razu w pelnej wysokości. Oczywiscie trzeba byc uprawnionym do zasiłku żeby go mieć (iles tam przpracowane itd)
Z punktu widzenia nowego pracodawcy, moim zdaniem lepiej miec, ze samemu sie zwolnilo, bo jednak jest tak, ze jak kogos chcą zwolnić to nie chcą mu bruzdzic i sie ugaduja na "za proozumieniem". Wiec takie porozumienie w swiadectwie, moze tak naprawde oznaczac,ze Ciebie sie pozbyto. A jak masz czarno na białym, ze Ty wypowiedzialas no to jest to wedlug mnie wiarygodne, ze zwolniłas sie bo np. nie podobalo Ci się, zaszły niekorzystne zmiany itd i masz na papierze, ze to Twoja decyzja była. Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

androm

#6486423 Napisano: 03.05.2018 13:58:46 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
natka90 napisał(a):

Styczeń fajny, luty tragedia, marzec fajny, kwiecień marny... Z wyliczanki wychodzi, że w maju.... emotka

w maju będzie jak w raju! Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6482125 Napisano: 16.04.2018 09:46:44 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ace Popatrz jak wygląda zwrot towaru w każdym sklepie czy to internetowym, czy stacjonarnym. Kupujący oddaje towar i wtedy sklep oddaje kasę jeśli towar jest w stanie nienaruszonym. Moim zdaniem facet ewidentnie coś kręci. Być może miecz faktycznie był już rozpakowany i używany. Jeżeli najpierw oddasz mu kasę, to nie masz gwarancji w jakim stanie ten miecz do Ciebie dotrze. Jest też trzecie wyjście z tej sytuacji. Powiedz mu żeby odesłał Ci miecz "za pobraniem". Rozpakujesz paczkę przy kurierze i jeśli wszystko będzie ok to zapłacisz. A jeżeli nie, to niech miecz wraca do kupującego.

niby istnieje u kilku przewoźników, w tym poczcie polskiej, dodatkowo płatna opcja sprawdzenia zawartości, ale jeśli kasę zwróci się najpierw, a w paczce nic nie będzie to co można z tym zrobić, bawić się w sądy o mecz świetlny
a ja myślę, że facet po otrzymaniu kasy i tak niczego nie nada
podstawa to nie oddać kasy bez zwrotu towaru, bo inaczej jest się na przegranej pozycji Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6482084 Napisano: 15.04.2018 22:27:24 w Pomocy!!!!
skoro chcesz formalnie, to moze sama otwórz spór przez allegro
nigdy nie mialam sporu, ale mysle, ze sprzedajacy tez może go otworzyc? sprawdź Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

androm

#6482079 Napisano: 15.04.2018 22:21:59 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

androm napisał(a):

ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Jeśli rzeczywiście pomyłka była po Twojej stronie, i gość dla syna dostał miecz kobity, choć myślał że kupuje faceta, bo tak było w opisie  emotka  to może się czuć nieco oszukany - w tej sytuacji chyba jednak bym machnęła ręką i mu te pieniądze wysłała pierwsza. Generalnie nie spotkałam się z sytuacją, żeby sprzedający pierwszy pieniądze wysyłał, bo nie wiesz, co w tej paczce zwrotnej dostaniesz, ale to nie jest duża kwota, więc bym chyba machnęła ręką, żeby gość poczuł się "przeproszony".

No i właśnie dlatego mimo wszystko skłaniam się ku temu. Choć Możliwa jest i taka sytuacja że wyślę kasę, on nie wyśle miecza a i tak wystawi negatywa...

Wiesz, on też może myśleć, że jesteś oszustką, która co innego daje w opisie, co innego na zdjęciu, a potem wysyła jednym jedno, drugim co innego i ta część, która nie dostanie tego co chciała odsyła Ci towar, a pieniędzy już nigdy nie widzi...  emotka  W każdym razie teraz już jest chyba tylko kwestia tego, żeby go jakoś udobruchać, żeby tego negatywa jednak nie wystawił. No i ryzyko, że zeźlony wyśle miecz już nie nadający się do odsprzedaży albo i tak wystawi negatywny komentarz...

No wiem, ale szczerze ja bym wolała aby włączył spór (czy jak to się tam nazywa) i pisał oficjalnie przez allegro (bo może i oni by coś napisali jak to ma wyglądać w takiej sytuacji), wszystko byłoby na piśmie, a on do mnie wydzwania i rzuca groźbami...

Gość jakby chciał zrobić Cię w bambuko. Choćby to była Twoja wina, ewidentna pomyłka (przecież zdjęcie jednak było to mógł się pytać co właściwie sprzedajesz), to ciekawe gdzie on widział przepisy, że najpierw kasa za towar, a potem zwrot towaru. Nawet na Ukrainie pewnie tak nie ma:) Bzdury Ci gada, a pewnie nawet niczego nie odesłał. Wielki dyrektor, a robi jaja za jakiś miecz za kilkadziesiąt zeta.
Bądź twarda i powiedz, że oczywiście nastąpi zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru. Nastąpiła niejasność w opisie, inne zdjęcie, inny opis i Ty jak najbardziej się z tym zgadzasz i dlatego chętnie przyjmiesz zwrot. Za powstałe niedogodności przepraszasz:) Gość jest żałosny. Chyba chce mieć miecz za friko. W przypadku odesłania miecza uszkodzonego, zwrot nie nastąpi.Powiedz mu, że w Polsce obowiązują polskie przepisy, które przewidują zwrot pieniędzy po zwrocie towaru. Jak chce inaczej, to niech se jedzie do Arizony albo gdzie.
Negatywa jak dostaniesz to albo napiszesz odpowiedź wyjaśniająca albo do allegro żeby unieważniono i opis sytuacji. Czego nie napiszesz, pamiętaj by wspomnieć, że kupujący żadał zwrotu pieniędzy bez zwrócenia CI towaru oraz groził Ci przez telefon sądem i zniszczeniem towaru.Nie możesz chamowi dać się zastraszyć.

no właśnie z tymi przepisami to ja nie wiem jak takie coś widzi prawo? Tzn czy jest jakaś ustawa która mówi, jak powinny wyglądać zwroty?
No odesłać nie odesłał bo mówi, że czeka najpierw na kasę...
Co do jego stanowiska to myślę, że dzisiaj większość tych wszystkich dyrektorów, uważa że wszyscy ludzie świata to jego podwładni których może traktować jak g...
Nawet nie wiedziałam że samo Allegro może skasować komentarz, dotąd spotkałam się tylko z sytuacją, że komentujący zgodził się na usunięcie komentarza. Dobrze wiedzieć. Dzięki.

wiesz, nie wiem czy samo allegro, ale jak beda znali fakty i mu przedstawią to powinien sie zgodzic na usuniecie
za głęboko w to wchodzisz, za duzo rozmyślasz, powiedz mu by to on przedstawil podstawę prawną na jaka się powołuje tzn. niby najpierw kasa, a potem wyśle. To jakas bzdura.
jak zrobisz tak, ze mu wypłacisz to myślę, że on Cię oleje i niczego nie odeśle, bo i po co jak nawet nie masz jak negatywa wystawic i sie zemścić, a jak napiszesz do allegro po pomoc to Ci delikatnie odpiszą że chyba lekko zwariowałaś oddając kasę za towar, którego nie otrzymałas i tyle bedzie ich pomocy, bo nie mają checi zeby się w to bawić, może Ci powiedzą żebys sobie do sądu szła, a Ty nie będziesz przeciez wnosić sprawy, której przedmiotem jest miecz świetlny za 50 zł:) ciekawa sprawa na wokandzie:)
a możliwe jest, ze dziecku miecz mimo, że babski, przypadł do gustu i juz go nawet zniszczył, a ojciec-dyrektor wyczuwa Twoją desperację i, prawdopodobnie młodośc, i chce Cię zrobić w balona
a, no i "zwrot towaru" nie na darmo sie tak nazywa, trzeba zwrocic ten towar, by do zwrotu doszło:) Wyświetl w wątku >>

androm

#6482010 Napisano: 15.04.2018 14:43:27 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

ace napisał(a):

slonko365 napisał(a):

Jeśli rzeczywiście pomyłka była po Twojej stronie, i gość dla syna dostał miecz kobity, choć myślał że kupuje faceta, bo tak było w opisie  emotka  to może się czuć nieco oszukany - w tej sytuacji chyba jednak bym machnęła ręką i mu te pieniądze wysłała pierwsza. Generalnie nie spotkałam się z sytuacją, żeby sprzedający pierwszy pieniądze wysyłał, bo nie wiesz, co w tej paczce zwrotnej dostaniesz, ale to nie jest duża kwota, więc bym chyba machnęła ręką, żeby gość poczuł się "przeproszony".

No i właśnie dlatego mimo wszystko skłaniam się ku temu. Choć Możliwa jest i taka sytuacja że wyślę kasę, on nie wyśle miecza a i tak wystawi negatywa...

Wiesz, on też może myśleć, że jesteś oszustką, która co innego daje w opisie, co innego na zdjęciu, a potem wysyła jednym jedno, drugim co innego i ta część, która nie dostanie tego co chciała odsyła Ci towar, a pieniędzy już nigdy nie widzi...  emotka  W każdym razie teraz już jest chyba tylko kwestia tego, żeby go jakoś udobruchać, żeby tego negatywa jednak nie wystawił. No i ryzyko, że zeźlony wyśle miecz już nie nadający się do odsprzedaży albo i tak wystawi negatywny komentarz...

No wiem, ale szczerze ja bym wolała aby włączył spór (czy jak to się tam nazywa) i pisał oficjalnie przez allegro (bo może i oni by coś napisali jak to ma wyglądać w takiej sytuacji), wszystko byłoby na piśmie, a on do mnie wydzwania i rzuca groźbami...

Gość jakby chciał zrobić Cię w bambuko. Choćby to była Twoja wina, ewidentna pomyłka (przecież zdjęcie jednak było to mógł się pytać co właściwie sprzedajesz), to ciekawe gdzie on widział przepisy, że najpierw kasa za towar, a potem zwrot towaru. Nawet na Ukrainie pewnie tak nie ma:) Bzdury Ci gada, a pewnie nawet niczego nie odesłał. Wielki dyrektor, a robi jaja za jakiś miecz za kilkadziesiąt zeta.
Bądź twarda i powiedz, że oczywiście nastąpi zwrot pieniędzy po otrzymaniu towaru. Nastąpiła niejasność w opisie, inne zdjęcie, inny opis i Ty jak najbardziej się z tym zgadzasz i dlatego chętnie przyjmiesz zwrot. Za powstałe niedogodności przepraszasz:) Gość jest żałosny. Chyba chce mieć miecz za friko. W przypadku odesłania miecza uszkodzonego, zwrot nie nastąpi.Powiedz mu, że w Polsce obowiązują polskie przepisy, które przewidują zwrot pieniędzy po zwrocie towaru. Jak chce inaczej, to niech se jedzie do Arizony albo gdzie.
Negatywa jak dostaniesz to albo napiszesz odpowiedź wyjaśniająca albo do allegro żeby unieważniono i opis sytuacji. Czego nie napiszesz, pamiętaj by wspomnieć, że kupujący żadał zwrotu pieniędzy bez zwrócenia CI towaru oraz groził Ci przez telefon sądem i zniszczeniem towaru.Nie możesz chamowi dać się zastraszyć. Wyświetl w wątku >>

androm

#6480596 Napisano: 09.04.2018 20:04:25 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

cb656 napisał(a):

Sprawdź na tej stronie: https://allegro.p...ut.php?from=shopping i wybierz "Jeśli jesteś właścicielem rachunku, a nie zrobiłeś przelewu lub chcesz go ponowić przejdź do banku".
Numer swojego rachunku w PayU powinnaś zresztą mieć w historii przelewów, chodzi o przelew autoryzacyjny.

Kurcze nie widzę u mnie tej opcji "Jeśli jesteś...". Ale skoro Glena pisze, że mimo iż ma środki na koncie nie może zwrócić tym osobom co ich kasę już wypłąciłą to to nie pomoże emotka Ale dziękuję za odpowiedź emotka
glena napisał(a):

Obawiam się, że wpłata (jeśli da się ją zrobić) nic nie pomoże - sprawdzałam w tej chwili u siebie na koncie, że pomimo posiadania środków na payU nie mogłabym zwrócić ich dowolnej osobie, a tylko takim kupującym, których pieniędzy jeszcze nie wypłaciłam. 
Nie wiem, czy to można jakoś ominąć.

diękuję za odpowiedź emotka No nic to będę przez przelew zwracała.

A w ogóle jest jakaś procedura zwrotów przez allegro? Tzn on mi najpierw wysyła przedmiot, ja po otrzymaniu przesyłki wysyłam mu kasę, a potem ubiegam się o zwrot prowizji? Jaka kolejność powinna być? Kurcze pierwszy raz mi się zdarza zwrot... emotka

jak mu zrobisz przelew normalnie na konto jakie poda, to przecież masz dowód zwrotu i wystarczy:) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6476077 Napisano: 22.03.2018 19:49:59 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
oj, nie podoba mi się teraz strona. Wszystko nieczytelne. Rozmieszczenie konkursów jakieś nieregularne, a było tak fajnie:( Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6471626 Napisano: 09.03.2018 22:21:45 w Pomocy!!!!
slonecznik1309 napisał(a):

W tamtym roku wygrałam nagrodę pienieżną 5 tys, ale wypłacono mi 4500 zł (część wzięto na podatek), a dziś dostałam PIT 8C  z  przychodem 4500 zł emotka Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy drugi raz muszę zapłacić podatek? czytam w necie różne artykuły, ale czy ktoś doświadczył tego "na żywo"?

mysle ze cos tu jest ewidentnie nie tak i nie powinni Ci wysylac zadnego PITa skoro to oni odprowadzili podatek
nigdy tak nie mialam i napisz do nich bo to chore Wyświetl w wątku >>

androm

#6471273 Napisano: 08.03.2018 22:09:34 w Wkurza mnie...
monnikk napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że jeden organizator (obecnie, a jest ich wielu) w razie niedokładnego opisu produktu na paragonie życzy sobie na  odwrocie pieczątkę sklepu z podpisem, że to jest produkt X, a nie Y. Ja mu piszę, że nie zawsze w sklepach chcą cokolwiek stemplować (może się boją??), więc super by było, gdyby można było do paragonu dołączyć wieczko, kod kreskowy albo opakowanie. Ale NIE!!! MUSI być pieczątka! a dziś jedna babka w hipermarkecie nie chciała nic stemplować "bo ona nie ma obowiązku i nic nie musi".
Odeszłam od POKu wkurzona na nią i na organizatora.
Przecież logiczne, że jak coś kupuję to mam opakowanie również  emotka

Też mnie to wkurza. I jeszcze te komentarze w POK-u. "ale se pani wymyśliła", " jeszcze czego", "nie, bo nie", " nie oferujemy takiej usługi" oraz "chyba jest pani śmieszna ja nic nie będę stemplować".

mi raz powiedziała kierowniczka dużego sklepu z sieci jubilat, ze oni moga uzywac pieczatki tylko jak towar przyjedzi, jakby ta pieczatka to nie wiem co bylo, ile sie natlumaczylam, ze przeciez podbiciem paragonu nic nie zrobie, pieniedzy im nie ukrade i pieczatek sie na co dzien używa... Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6464686 Napisano: 17.02.2018 09:40:56 w Wkurza mnie...
joasiajulia napisał(a):

shineoff napisał(a):

Wkurzają mnie moi sąsiedzi i kurierzy. Znowu kurier zostawił paczkę u sąsiadów (znowu nie informując mnie o tym- stwierdził, że podałam zły adres przy zamówieniu. Tylko, że zamawiam z tej firmy rzeczy od kilku lat i nawet nie muszę podawać adresu, bo jest przypisany do mojego profilu. Sprawdziłam, w potwierdzeniu zamówienia był poprawny adres). Znowu zrobiłam awanturę firmie kurierskiej. Znowu sąsiedzi nie chcieli mi oddać paczki (oddali dopiero jak zagroziłam policją - nie wiem czy słusznie, ale musiałam ich jakoś postraszyć). Nosz kurczę, czy tylko mnie tak kurierzy i sąsiedzi nienawidzą?  

Mnie tez wkurzają!Kurier w środę zadzwonił że ma paczką "Pudliszki w Tesco" ucieszyłam się,ale niestety nie mogłam odebrać,ponieważ byłam w pracy.Na drugi dzień około 10-tej rano zadzwoniłam do kuriera o której będzie u Mnie z paczką,a on  że paczkę odesłał do organizatora z powrotem,ponieważ nikogo nie zastał.....Wkurzona pytam się ale jakim prawem????Nawet Pan dzisiaj nie zadzwonił do Mnie,więc skąd mam wiedzieć że Pan w ogóle był ....a on dzwonić nie musi i odesłała,po jednej próbie dostarczenia.......... emotka Zadzwoniłam do oragnizatora wyslą ponownie do Mnie do pracy emotka  

Innym razem cukierki z konkursu Mili Smolara.......Przyjerzdzam po pracy do domu około 20 otwieram bramę,myśle co jest nie mogę otworzyć,pcham a tu paczka na ziemi leży z cukierkami......

Innym razem wylatują pieski na dwór,jeden podlatuje do śmietnika chywta "jakieś" pudło i lata z tym po podwórku .......Nie śpiesząc się rąbię drzewo na opał,ale katem oka zarnkełąm na pakunek a tu Robocik Duracela na 395 zł....... emotka

czego by nie mówić, piesek nadaje się na kuriera! Wyświetl w wątku >>
1 andii 0