Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika androm

androm

#6497017 Napisano: 12.06.2018 16:45:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
bethan napisał(a):

petunija1 napisał(a):

Czy ktoś widzi ten formularz na stronie Kiory ,gdzie trzeba się zarejestrować jako laureat? emotka

edit: już dodali i mozna emotka

Serio trzeba wpisywać treść zgłoszenia?

dokładnie. Jest jakiś obowiązek trzymania smsa do dziś? Pewnie nie. Jakieś śmieszne! Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

androm

#6492804 Napisano: 28.05.2018 10:55:59 w WC - rozmowy o wszystkim
joan napisał(a):

ace napisał(a):

Powiedzcie mi, czy jak pojadę do serwisu w sprawie założenia kołpaków to oni wymieniają wszystkie czy tylko jeden (ew. 2 jeśli drugi będzie uszkodzony) czy cały zestaw? Bo w sprzedaży widzę tylko całe komplety (pomijając olx i allego na których pewnie w 95% pochodzą z kradzieży). A pytam bo ukradli mi jeden kołpak, a drugi odczepili, a mam ubezpieczenie ac. Ale rozumiem, że jeśli koszt wymiany będzie niższy niż podana kwota w ubezpieczeniu (u mnie to chyba 300zł) to i tak pokryję wymianę z własnej kasy? I jak to działa? Jeśli wymiana będzie kosztowała więcej niż 300zł to oni zwrócą mi całą kwotę czy tylko tą różnicę powyżej 300zł? Wiem, że najłatwiej by było zadzwonić i się zapytać, ale dodzwonienie się na infolinię (do odpowiedniej osoby) graniczy z cudem. Po pracy zahaczę o jakiś oddział to może mi powiedzą, ale ja od wczoraj mam zszargane nerwy i chciałabym wiedzieć już emotka

Zastanów się, czy jest sens taką pierdołę w ogóle zgłaszać z AC - czy to czasem nie przerywa Twojego okresu "bezszkodowości", skutkując w przyszłości zwiększeniem opłaty ubezpieczeniowej?

nie przyszłoby mi do głowy zgłaszanie jednego kołpaka z AC:) ja sama ja montowałam,demontowałam, a kołpak kup sobie za 10 zł jakiś podobny i przynajmniej Ci go nie ukradną jak taki tani Wyświetl w wątku >>

androm

#6489066 Napisano: 13.05.2018 20:47:09 w Auchan
kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

kermit napisał(a):

Mam nadzieję, że opisałaś to dokładniej tzn.
Zgodnie z regulaminem uczestnik powinien dokonać zakupu (sam, bo przecież nie szukamy paragonów po wózkach (sic!)) a następnie wysłać zgłoszenie (wyłącznie osobiście, w swoim imieniu, przecież wiemy, że niedopuszczalne jest dokonywanie zgłoszeń w imieniu innej osoby emotka ). I tu moje pytanie - byliśmy na zakupach z mężem (razem) ramię w ramię staliśmy w kolejce, on wykładał zakupy na taśmę (ale ja pakowałam do torby), zapłaciliśmy kartą (wspólne konto). Mąż wczytał kartę, a ja wbiłam pin. Mamy jeden paragon. Czy każdy z nas może dokonać zgłoszenia do konkursu (spełniliśmy warunki regulaminu), oczywiście każdy osobiście, we własnym imieniu.

kermit tyle razy już ktoś bardzo podobnie pisał na tym forum taką "historyjkę", chcąc być zgryźliwym trzeba było wymyślić coś swojego, a nie wzorować się na czyichś wypowiedziach emotka

Ale nie chciałam być zgryźliwym więc nie wymyśliłam emotka .

ten Auchan to przy głupich potwierdzeniach udziału skłóci nam forum:) Wyświetl w wątku >>
2 mia, bethan 0

androm

#6488996 Napisano: 13.05.2018 15:15:24 w Auchan
kermit napisał(a):

anula18 napisał(a):

kermit napisał(a):

A jak napisałaś?
Dzień Dobry
Mam pytanie odnośnie konkursu urodzinowego. Czy można bezczelnie oszukiwać i kpić z organizatorów?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
X

Troszkę inaczej ale sens zachowany emotka  przeciez nie macie o co sie marrtwic skoro wszyscy jestescie uczciwi w kazdym konkursie i w kazdej loterii emotka

Mam nadzieję, że opisałaś to dokładniej tzn.
Zgodnie z regulaminem uczestnik powinien dokonać zakupu (sam, bo przecież nie szukamy paragonów po wózkach (sic!)) a następnie wysłać zgłoszenie (wyłącznie osobiście, w swoim imieniu, przecież wiemy, że niedopuszczalne jest dokonywanie zgłoszeń w imieniu innej osoby emotka ). I tu moje pytanie - byliśmy na zakupach z mężem (razem) ramię w ramię staliśmy w kolejce, on wykładał zakupy na taśmę (ale ja pakowałam do torby), zapłaciliśmy kartą (wspólne konto). Mąż wczytał kartę, a ja wbiłam pin. Mamy jeden paragon. Czy każdy z nas może dokonać zgłoszenia do konkursu (spełniliśmy warunki regulaminu), oczywiście każdy osobiście, we własnym imieniu.

Z prawnego punktu widzenia, jeśli nie macie rozdzielności paragon należy do każdego z Was w 50%. Wspolnota malzenska. W przypadku wygranej, wygrana jest na dane dane:) osobowe i nagroda nalezy do jednej osoby (tak to jest z wygranymi), ale druga strona moze dochodzic swych praw wskazujac, iz dany paragon nie nalezal wylacznie do wspolmalzonka:):) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488935 Napisano: 13.05.2018 09:02:42 w Auchan
superloser napisał(a):

androm napisał(a):

a ja mam ciekawsze pytanie-czy jak wykorzystałam paragon w jednej turze to można użyć w innej? jak ktoś pisał, co nie jest zabronione, to dozwolone:)

To jak podcierać sie 2 razy tym samym papierem. Nie jest zabronione, więc jak najbardziej.

teraz rozdają papier velvet za darmo:) Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

androm

#6488934 Napisano: 13.05.2018 08:59:01 w Auchan
nanajka81 napisał(a):

niedawno doszlo mi podziekowanie z auchana a zgloszenie wysylalam ostatniego dnia po 20:00...

czyli sądny dzień nadchodzi:) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488933 Napisano: 13.05.2018 08:58:01 w Auchan
superloser napisał(a):

cb656 napisał(a):

androm napisał(a):

czy jak wykorzystałam paragon w jednej turze to można użyć w innej? jak ktoś pisał, co nie jest zabronione, to dozwolone emotka

Oczywiście, że możesz. Właśnie dla tej zasady, którą przywołujesz. emotka

Tylko ten REGULAMIN  emotka  nie po polszemu pisany...

10. Każdy dowód zakupu zwiększa szansę na wygraną.

superloser napisał(a):

Ten punkt nie zabrania tego o czym mowa:) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488896 Napisano: 12.05.2018 21:39:02 w Auchan
a ja mam ciekawsze pytanie-czy jak wykorzystałam paragon w jednej turze to można użyć w innej? jak ktoś pisał, co nie jest zabronione, to dozwolone:) Wyświetl w wątku >>

androm

#6488814 Napisano: 12.05.2018 10:46:40 w Auchan
do mnie dotarło potwierdzenie po 3 w nocy:) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488430 Napisano: 11.05.2018 01:07:36 w WC - rozmowy o wszystkim
ja sprawdziłam na osobie fizycznej, nie firmie. Może to ma jakieś znaczenie? kto wie:)) Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488429 Napisano: 11.05.2018 00:53:53 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

androm napisał(a):

glena napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka

Tak? Weszłam na szczegóły zakupu w moich kupionych rzeczach i nie widzę nic takiego. Gdzie to się dokładnie generuje, wiesz może?

https://allegro.p...dajacego-XEGmK5OZwur wchodzisz w zakładkę "dane kontrahenta", wypełniasz okienka i generują Ci się dane. Sprawdziłam na przykładzie zakupu, który ostatnio robiłam - płaciłam przez payU, więc nigdzie nie widziałam nr konta, a teraz wygenerowało mi pełne dane firmy z numerem

Sprawdziłam przez zakładkę Kontrahenci u jednego i u mnie się jego nr konta się nie pokazuje.
Myślę, że to pokazuje nr konta jeśli Sprzedający ma ustawione je w danych swojego konta, a nie że to podgląd na payU. Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488406 Napisano: 10.05.2018 22:14:37 w WC - rozmowy o wszystkim
glena napisał(a):

androm napisał(a):

kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Proszę chcesz konkret proszę bardzo. Ktoś zna twój numer konta i podaje je jako swoje konto np do zajęcia komorniczego. Myślisz że komornik sprawdza dokładnie kogo to numer. Tyle w temacie

To jak sprzedawać na allegro? To jak płacić rachunki, skoro wszędzie ten nasz numer konta się przewija? Komornik musi podać dane bankowi i ściąga środki przez bank, nie robi tego "na pałę"  emotka

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:)

Też tak myślałam, ale okazuje się, że jest opcja wygenerowania danych kontrahenta i w tej opcji dostaje się pełen zestaw danych, wraz z numerem konta, które jest przecież podpięte pod payU czy przelewy24. Przekonałam się o tym, gdy jeden z kupujących miał problemy z zapłatą przez payU i nie umiał się zastosować do wysyłanych wskazówek (z linkami do odpowiedniego działu w pomocy itp.), ale jakoś umiał pobrać moje dane i przesłać z zapytaniem, czy to jest mój numer konta. I był. 
To tak tylko informacyjnie piszę (lub jako panaceum na lęki z niewiedzy emotka ), a nie w sensie, że coś strasznego wyniknie z tego, że można te dane uzyskać. I coś z nimi zrobić. Na przykład wyżej wzmiankowany pan w żaden sposób tych danych nie wykorzystał emotka

Tak? Weszłam na szczegóły zakupu w moich kupionych rzeczach i nie widzę nic takiego. Gdzie to się dokładnie generuje, wiesz może? Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6488369 Napisano: 10.05.2018 19:20:28 w WC - rozmowy o wszystkim
kreatia napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Właściwie to na allegro jak się ma płatność przez payU, to nie widzi kupujący numeru rachunku sprzedającego:) Wyświetl w wątku >>
1 awi 0

androm

#6488084 Napisano: 10.05.2018 09:13:41 w WC - rozmowy o wszystkim
awi napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

cb656 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

awi napisał(a):

Jak myślicie czy podawanie konta bankowego przy sprzedaży na olx jest bezpieczne?

Podaje. Ale  strach jest szczególnie jak osoba się wycofa z kupna

Ciekawi mnie, dlaczego tak uważasz? Czy ktoś, dysponując numerem rachunku bankowego drugiej osoby, może mu wyrządzić krzywdę? W jaki sposób? Podzielisz się tą wiedzą?

Ogólnie czuję strach z niewiedzy

Ja też podaję i zastanawiam się czy ktoś kto zna moje dane adresowe i nr konta może je wykorzystać na moją szkodę, mam konto w banku internetowym. Koleżanka mnie nastraszyła ale bez konkretów

no to nie podawaj danych adresowych, nie trzeba ich do przelewu
co Ci może ktoś zrobić mają nr konta? co najwyżej kasę przelać. No to będziesz mieć kasę. Chyba nieźle, nie?:) Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

androm

#6486958 Napisano: 06.05.2018 21:03:14 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

bonitta napisał(a):

Pogoda. Jestem nad morzem od 3 dni, codziennie leje, codziennie jest maks 15 stopni a w domu gdzie został mąż - 30 stopni i upały. Kocham Bałtyk, naprawdę kocham, ale taka pogoda gdy w całej Polsce tropikalne upały to zwyczajne przegięcie. Dziś siedzieliśmy na plaży w zimowych kurtkach i butach i lepiliśmy babki z dziećmi (tak, ja też) z piasku, ktory prawie odmrażał nam dłonie (wiatr potęguje odczucie zimna). A kumpela wysyłała mi zdjęcie z mojej miejscowości w słońcu, na leżaczku, w kostiumie. Wkurzam się tak tylko, żeby się powkurzać, bo na pogodę nie mam wpływu a decyzje o wyjeździe podjęłam sama..

Przynajmniej jodu masz więcej jak w wakacje emotka

a ja zazdroszczę, bo nie lubię upałów Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

androm

#6486869 Napisano: 06.05.2018 13:14:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ej, bo ja już nie wiem... Czy to normalne, że jest tak mało konkursów promocyjnych? Myślałem wcześniej, że to początek roku, że się rozkręci... Ale nadal doopa. Same loterie, a jak już jakiś promocyjny to jakiś słaby... Co jest?  emotka  

Podejrzewam, że tak już będzie emotka Cały ten rok jest beznadziejny. A agencje jakby się zmówiły i wolą organizować loterie emotka

Ale że ZAWSZE? emotka  Smuteczek.  

w ogóle mało konków, macie rację, że tylko loterie,jakieś bramki i dziadostwo
kreatywnych fajnych to nic
i nawet jak są nowe edycje konków z poprzednich lat to kiepskie, w zeszłym roku fajny był jogobelli, tyle tu nas wygrało, ja chyba dwie albo trzy karty po 200zł miałam, a w tym roku już ta edycja mi nie pasuje Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6486617 Napisano: 04.05.2018 20:15:05 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

ankasss napisał(a):

ace napisał(a):

Coś mi się wydaje, że to mój ulubiony wątek ostatnio emotka Taka sierotka ze mnie ostatnio, że ciągle potrzebuję pomocy emotka
Mam takie pytanie. Chcę zrezygnować z pracy. Czy ma znaczenie czy zrobię to na zasadzie wypowiedzenia o pracę, czy spróbuję pogadać z szefem by rozwiązać umowę za porozumieniem stron? Tzn chodzi mi o to, czy np dla późniejszych pracodawców ma to znaczenie? Może ktoś jest jakimś HRowcem, albo niedawno rezygnował z pracy?

A właśnie sprawa mojego miecza zakończyła się pozytywnie (upiekło mi się tym razem emotka ). Miecz wrócił do mnie w nienaruszonym stanie emotka

Z tego co kojarzę ma to znaczenie dla urzędu pracy, jeśli będziesz się chciała zarejestrować. I pobierać zasiłek dla bezrobotnych.

na początku też tak myślałam. Ale potem jak poczytałam to muszą być jakieś konkretne przesłanki by jednak miało to znaczenie. Czyli redukcja etatów, rezygnacja ze względu na przeprowadzkę i coś tam jeszcze. A ja się w to nie wpasowuję, a rozwiązanie za obustronną zgodą w innych przypadkach jest brane pod uwagę tak jak wypowiedzenie

Dla UP nie ma to znaczenia czy sama czy porozumienie, bo i tak wypłacą Ci zasiłek dopiero po 3 miesiącach i płaca jakąś połowę normalnego zasilku (taka kara). Gdyby Cię zwolnili bo np.redukcja etatow no to płacą od razu w pelnej wysokości. Oczywiscie trzeba byc uprawnionym do zasiłku żeby go mieć (iles tam przpracowane itd)
Z punktu widzenia nowego pracodawcy, moim zdaniem lepiej miec, ze samemu sie zwolnilo, bo jednak jest tak, ze jak kogos chcą zwolnić to nie chcą mu bruzdzic i sie ugaduja na "za proozumieniem". Wiec takie porozumienie w swiadectwie, moze tak naprawde oznaczac,ze Ciebie sie pozbyto. A jak masz czarno na białym, ze Ty wypowiedzialas no to jest to wedlug mnie wiarygodne, ze zwolniłas sie bo np. nie podobalo Ci się, zaszły niekorzystne zmiany itd i masz na papierze, ze to Twoja decyzja była. Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

androm

#6486423 Napisano: 03.05.2018 13:58:46 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
natka90 napisał(a):

Styczeń fajny, luty tragedia, marzec fajny, kwiecień marny... Z wyliczanki wychodzi, że w maju.... emotka

w maju będzie jak w raju! Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6482125 Napisano: 16.04.2018 09:46:44 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ace Popatrz jak wygląda zwrot towaru w każdym sklepie czy to internetowym, czy stacjonarnym. Kupujący oddaje towar i wtedy sklep oddaje kasę jeśli towar jest w stanie nienaruszonym. Moim zdaniem facet ewidentnie coś kręci. Być może miecz faktycznie był już rozpakowany i używany. Jeżeli najpierw oddasz mu kasę, to nie masz gwarancji w jakim stanie ten miecz do Ciebie dotrze. Jest też trzecie wyjście z tej sytuacji. Powiedz mu żeby odesłał Ci miecz "za pobraniem". Rozpakujesz paczkę przy kurierze i jeśli wszystko będzie ok to zapłacisz. A jeżeli nie, to niech miecz wraca do kupującego.

niby istnieje u kilku przewoźników, w tym poczcie polskiej, dodatkowo płatna opcja sprawdzenia zawartości, ale jeśli kasę zwróci się najpierw, a w paczce nic nie będzie to co można z tym zrobić, bawić się w sądy o mecz świetlny
a ja myślę, że facet po otrzymaniu kasy i tak niczego nie nada
podstawa to nie oddać kasy bez zwrotu towaru, bo inaczej jest się na przegranej pozycji Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6482084 Napisano: 15.04.2018 22:27:24 w Pomocy!!!!
skoro chcesz formalnie, to moze sama otwórz spór przez allegro
nigdy nie mialam sporu, ale mysle, ze sprzedajacy tez może go otworzyc? sprawdź Wyświetl w wątku >>
1 ace 0