Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 2943
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
Czekając na...
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nikt nie wie, czy grać dalej na siebie i najbliższych, czy już szukać nowych nazwisk po rodzinie Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale przy takiej ilości prac to najczęściej zasada jedna: czytam, czytam, coś wpada w oko, reszty już nie czytam Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Śląsk, Małopolska, Warszawa i Wrocław mają największą grupę mocnych graczy, więc teraz myślę uderzyć w Podkarpacie i Kielce, bo w tych regionach muszę być w przyszłym tygodniu Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Coś marnie mi idą te ich konkursy, ale potraktuję to jako rozgrzewkę przed konkursami lutowymi Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale może coś Albedo z Danone zrobi jeszcze Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Byłby autoplagiat (co nie jest plagiatem), gdyby autor zbył już prawa do tego zdjęcia. Jeśli tak się nie stało, miał prawo dalej zdjęciem rozporządzać.
Tu raczej kwestia jakiś swoich zasad. Sama wygranych tekstów nigdy nigdzie już nie posyłam - czułabym się nie w porządku wobec kogoś innego. Ale to mój kodeks grania Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Można też stracić nagrodę, jeśli są do tego podstawy w regulaminie. Z reguły nie ma, bo "nie przewidzieliśmy, że ludzie to samo posyłają wszędzie i grają nieładnie".
Podpytałam trochę koleżankę, bo ona się lepiej orientuje. W świecie reklamy kupuje się coś na wyłączność lub tylko na licencji - przykładem tu może być choć akcja z tymi maskotkami w Biedronce, którą wcześniej, w innym państwie, robiła konkurencyjna sieć. Obydwie firmy kupiły ten sam pomysł, ale wzięły sobie wyłączność na kraj. Ktoś kogoś splagiatował? Nie!
Jeśli chodzi o zdjęcia, też czasem jedno wykorzystywane jest przez kilka firm. Przykładowo, jedno zdjęcie reklamuje i jakieś kosmetyki (czy coś tam innego), i jest okładką wydanej u nas książki. Autoplagiat? Nie. Było dwóch chętnych na to samo
Firmy, które chcą zdjęcia/teksty (tu głównie hasła reklamowe) dla siebie, wysyłają ZAWSZE oddzielną umowę. W innym wypadku jedynie dobry zapis w regulaminie (jak na przykład w konkursie Lay's), chroni firmę przed dostaniem tego, co już dostali inni.
Ktoś zagra nieuczciwie? Lay's ma prawników, z którymi lepiej nie mieć kontaktu
Nie bez powodu trzy razy się zawsze każdy u nich na oświadczeniu musi podpisać Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W regulaminach fotograficznych mało kiedy ktoś chce do danego zdjęcia prawa (jedynie chcą praw do publikacji zdjęcia w ramach danego konkursu), co powoduje, że te same zdjęcia się przewijają na okrągło.
W opisówkach też dobry pomysł się eksploatuje długo
Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Galeria, jak konkurs dobrze zorganizowany, to dla firmy świetna promocja.
Co jednak zauważyłam?
Jak na koniec zabawy jest galeria, słabsze zdjęcia przeplatają się ze świetnymi, które dominują, odbiór jest w większości pozytywny. Jedna nagroda na dzień? Wyniki na bieżąco? Rozczarowanych jest za dużo, powtarzających się w kółko tych samych zdjęć też, więc te wrażenia już inne. Wieje nudą i marudzeniem.
Robić konkurs fotograficzny bez publikacji laureatów? Trochę jak dla mnie bez sensu. Konkurs, by był promocją dla marki, musi być dyskutowany, omawiany, nawet nieco krytykowany.
Wiele agencji się już jednak przekonało, że stąpają po kruchym lodzie
Konkurs Posti teraz? Jakieś tam listki nie zachęciły ludzi do grania. Po co to komu? Jakby dawali bony na stówkę, już byłoby ludzi ileś tam raza więcej. A poziom o niebo lepszy
Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiem jednak, jak w takich konkursach z reguły jest - 80% to prace z dodatkami, bo firmy lubią doceniać wkład w pracę Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może kogoś zainteresuje? Nie konkurs, ale jak ktoś kupuje prince polo, może torbę lnianą z ilustracją Magdy Danaj dostać gratis w niektórych sklepach: https://princepolo.pl/
Listy nie widzę
Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety, nie mam dostępu do wątku zapowiedzi, a karniaki dostaję, jak wspomnę o czymś, czego nie ma w bazie, więc na razie zamilknę Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czyżby to oznaczało, że w 2017 czeka mnie wiele takich prezentów? Wyświetl w wątku >>