Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 2943
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W trzy dni można z kimś się fajnie zgadać
Znam jedną osobę z rmfu, co nie zmienia faktu, że tam gram i wygrywam. Tylko omijam jedną audycję Wyświetl w wątku >>
Czekając na...
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja myślałam, że tu większość od razu pozna nazwisko, bo kiedyś w Albedo się częściej przedstawiali jak dzwonili/pisali.
Teraz jedynie w Grafie zawsze wiem, z kim mam przyjemność
Nie przesadzałabym, że my, konkursowicze, to taka cudowna inspiracja.
Jest kilku pisarzy, którzy są bazą pomysłów
Obawiam się, że z konkursami opisowymi jest jak z fotograficznymi. Kilka osób mnie zachwycało swoimi zdjęciami, a jak wkroczyłam w pinterest i instagram, zobaczyłam, że to i owo (większość!) gdzieś na zagranicznych stronach się przewija...
ps. Tak, sama też mam doświadczenie w zawodowym pisaniu. Tak, jest nas tu więcej
Co nie oznacza, że wygrywanie nagród głównych jest takie proste. Wiele firm chce niby-amatorszczyznę niby przeciętnego Kowalskiego i ciężko taki poziom osiągnąć, jak się już zaczęło pisać o te kilka poprzeczek wyżej Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na fb Douglasa jest pokazane, kto wygrał auta.
Kto z Was skojarzył jedno nazwisko od razu? Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Idzie się już dziś na ilość, nie na jakość.
U mnie się to sprawdza, więc ich zasypuję byle czym, a ci to nagradzają obficie Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Znam różne orzeczenia Sądu Najwyższego, mam wśród znajomych prawników, doświadczenie zawodowe też jakieś już mam...
Może Ty znasz się od wszystkich lepiej, ale co z tego? Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie popadajmy w paranoję. Nikt nie pisze o kalkomanii
Przecież wiadome, że to nie jest dokładne odzwierciedlenie ilustracji
Masz rysunek przed sobą, pobudzasz wyobraźnię, zerkasz do lodówki i...
myślisz, że poznasz potem, gdzie była inspiracja?
A, inspirować się można przecież wszystkim. Na to paragrafów nie ma Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czuję, że ja tu mam szanse, bo ułożenie kota/sowy itp. nie jest wielką sztuką - wystarczy wziąć malowankę, zerknąć jak kot/sowaq wygląda, pomyśleć, co gdzie położyć Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A projekt budowlany na układ dróg w mieście czy może podlegać ochronie?
Szkoda, że zajęcia były krótkie, ale wyniosłam z nich tyle, że nie rzucam na prawo i lewo: plagiat!, widząc coś podobnego.
To często tylko inspiracja, nawiązanie do czegoś, pewna zabawa konwencją, gatunkiem, ideą.
Sami prawnicy mają różne zdanie, choć są przypadki, jak ostatnio zdjęcie z zegarem, gdzie wyraźnie ktoś próbował odwzorować pomysł. I zamiast inspiracji (zegar z innych składników), dokonał plagiatu (prawie to samo, choć idealnie nie wyszło) Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koszyczki są dość częste, tylko że każdy robi je z tego, co ma pod ręką: pomarańcza, cytryna itp.
Według mnie lew jest typowym plagiatem, bo ta praca ma znamiona pracy autorskiej, oryginalnej. Koszyczki sama robiłam, a podstawa z tuńczyka to nic nadzwyczajnego
Tutaj macie pewne wyjaśnienie tematu: http://legalnakul...rzepisow-kulinarnych
Polecam lekturę Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gadałam z koleżanką, o paru nowych konkursach, co to będą, mi wspomniała i...
Coś chyba z lodami Manhattan ma być. A reszta? Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tam gdzie nazwisko widziałam (i kartony ) był bon na 200 lub 250 zł Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie pamiętam teraz, jaki konkurs to był, ale zgarnęła bon na zakupy
Nie wiem, jakim cudem, ale jej "patent" wciąż ma wzięcie Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane