Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 2943
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tutaj jedynie mogą na koniec zrobić weryfikację głosów, przez co niektórym może trochę ubyć. Tym się zajmują informatycy - jak program dobrze zrobiony, weryfikacja będzie odpowiednia.
O głosy się zawsze prosi. W każdym programie telewizyjnym na głosy też, bo o to chodzi, by zasięg był jak największy
Ja wiem jedno. Im więcej kłótliwych osób, im więcej czepiania się o byle co, tym mniej konkursów.
Raz się wygra, raz przegra, ale wolałam początki mojego grania, gdy do każdej agencji dało się dodzwonić, gdy w konkursach przebierało, gdy każdy, kto choć godzinę dziennie poświęcił na granie, zawsze coś fajnego na koniec miesiąca miał, gdy agencje były ugodowe i nie raz na to czy tamto przymknęły oko Wyświetl w wątku >>
Czekając na...
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gdyby było, jak mówisz głosy by się inaczej rozkładały
Prowadzi praca z 1 tygodnia, ale zaraz za nią jest ta zgłoszona na koniec.
Według Twojej teorii ta ostatnia ma szanse zerowe. Czemu nie jest na ostatnim miejscu?
Równość oznacza równy czas na oddawanie głosów. I tutaj równe szanse ma każda z tych prac.
Pytanie, na kogo konkursowicze będą ostatecznie głosować. Rodzina jeszcze będzie wspierać swoich, znajomi z grzeczności raz lub dwa pogłosują, ale tylko ci, co grają na co dzień, potrafią na kogoś, nic z tego dla siebie nie mając, oddawać głosy regularnie.
Głosowania są moim zdaniem bez sensu. Konkursy na czas też. Ktoś zaś powie, że opisówki są niesprawiedliwe, bo sam nie umie pisać
Ale grający od początku znali zasady tej zabawy. Akceptujesz je lub nie. Wchodzisz w to lub odpuszczasz.
Proste!
To tak, jakby w "Milionerach" ktoś miał pretensję, że pani z wcześniejszego odcinka trafiły się prostsze pytania, a jemu akurat trudniejsze. Więc jemu też należy się nagroda Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak w każdym konkursie fotograficznym jest, więc tych konkursów będzie mniej. Po co je robić? Niektórzy się przyzwyczaili, że wygrywają lepsze rzeczy, nagle im się nie uda, wielkie oburzenie. Bo najgłośniejsi są ci, co już się nachapali. Ale im mało.
Teraz w Biedronce dają wspaniałe torby, a agencja już się cieszy, że to początek wspaniałej akcji Teraz tego będzie pełno zamiast konkursów. "Kup herbatę jakąś tam, skarpetki gratis" mi mignęło ostatnio gdzieś
Cheetos chciał takie zasady, Avanti nie miało wyjścia. To kampania ogólnoświatowa, nie nasza krajowa.
Ale może się okazać, że będzie jak z jedną marką. Za granicą auta, telefony, komputery, u nas stóweczki i święty spokój Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Większość regulaminów to kalka regulaminów sprzed lat. Ktoś napisał, reszta powieliła...
Nie wiem, jakie dokumenty podpisywali i odsyłali pocztą laureaci, ale tam pewne rzeczy są sprecyzowane. Lub pominięte.
Z doświadczenia wiem, że częściej to drugie.
Doświadczenie też mi mówi, że mało kto, kto próbuje regulamin podważyć, ma jakąkolwiek podstawę prawną.
Ulubiony mój tekst: pójdziemy z tym do prasy...
Gram od lat już, a jedynie dwa razy podpisywałam umowę przekazania pełnych praw do tekstów napisaną profesjonalnie, z uwzględnieniem nawet moich przyszłych spadkobierców
Co nie zmienia faktu, że dalej mam pewne prawa jako autor tych tekstów Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nabycie praw autorskich nie oznacza, że autor nie może się swoim zdjęciem, np. w celu promocji własnej osoby, posługiwać
Dalej może. W niektórych przypadkach, bo też nie zawsze, nie może już tekstu/zdjęcia odsprzedać.
Autorem autor pozostaje. To niezbywalne prawo.
Dlaczego firmy nie odbierają nagród, jak ktoś to samo wyśle w pięć miejsc? Bo laureaci dalej prawa do tych zdjęć/tekstów z reguły mają. I dobrze to wiedzą, więc najlepszym zabezpieczeniem jest punkt, że praca wcześniej nie była publikowana/nagradzana.
W takim przypadku, są podstawy do reklamacji/odebrania nagrody.
Inaczej by było, gdyby któryś punkt regulaminu tego konkursu określał/zabraniał, czy i jak wolno się laureatom promować w sieci.
Donosy w konkursach fotograficznych, gdzie lepsze nagrody, są zawsze. Coś czuję, że to któraś z osób, która miała nagrodę dodatkową. Za dobrze znam ten rynek już, by pewnych mechanizmów nie rozpoznać Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ktoś miałby na kogoś głosować, by konkurencję próbować usunąć? Teraz już inne zabezpieczenia jak pięć lat temu, więc to można łatwo wyłapać. Tylko trzeba się znać choć trochę. A że to nie nowy klient Avanti, dobrze to rozegrają. Oni prawnie są bardzo dobrze zorganizowani
Kombinujących nie brakuje, owszem, ale to inne środowisko. Inny styl grania. Inny rodzaj konkursów.
Wygra ten, kto ma za sobą forum albo jakąś większą grupę, np. studencką.
Lub też coś obieca
Zasady słabe, konkurs dla mnie bez emocji, ale wielu osobom się spodobał. Komuś się uda zgarnąć główną, ktoś będzie rozczarowany, ale reguły od początku były jasne. Będzie głosowanie. Wchodzisz w to lub nie. Głosowanie zawsze jest byle jakim pomysłem, bo nie da się tego zrobić dobrze. Ale wybór przez jakieś tam jury też często jest fatalnym wyborem Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Następnym razem będą deseczki albo jakieś chochelki dodawane gratis przy zakupie za jakąś kwotę i więcej osób będzie zadowolonych, że coś z tego ma
Podobnie jest w konkursach na instagramie/facebooku. Znam osobę, co zajmuje się obsługą paru firm kosmetycznych/drogerii i już ma listę osób, których nie nagradza, bo mówi, że niektórzy na produkty konkurencyjnych marek wysyłają zawsze to samo. A nawet jak zdjęcia/tekstu nie zna też się boi, że te panny gdzieś to posłały, więc woli uniknąć sytuacji, że po wynikach się zacznie: ale to już było...
A zawsze takie komentarze są, więc o czymś do świadczy Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Już mam pierwsze wyobrażenie, jaki poziom ta dentystka niestety ma.
Poczytaj sobie o swoich prawach: https://www.rp.pl...-i-protetyczne-.html
I szukaj teraz kogoś, kto się zna na robocie. Niestety, tanie to nie będzie Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I dowiedz się, czy Ci się nie należy teraz darmowe leczenie/odszkodowanie. Tak mam w swoim gabinecie w Krakowie - jak coś takiego by wyszło w trakcie leczenia, a ja nie podpisałabym papierów, że np. może dojść do złamania zęba, oni już pokrywają koszty leczenia.
Podobnie jest z plombą. Wypadnie? Nie płacę za ponowne jej założenie. Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I większość tylko kopiuj/wklej, może gdzieś w końcu coś się sprzeda Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pisałam w każdym przypadku do agencji. Raz dostałam od nich skan faktury zbiorczej z wymazanymi kwotami , drugim razem przyjechał kurier i wziął uszkodzony sprzęt do agencji, a ci się zajęli resztą.
Trzeciego przypadku za dobrze nie pamiętam, bo ktoś się wtedy zajmował tym za mnie, bo mnie w domu dłużej nie było.
Jedynie reklamację bez problemu uznają te firmy, które po numerze seryjnym mają wszystko wpisane w system. A tak to bywa różnie z tym. Na kogo gdzie się trafi Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W kinie reklama goni reklamę
A konkursy teraz to albo na zdjęcia, więc nawet nie czytam dalej, albo słabizna/loterie, więc też nie wnikam już w zasady Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Za chwilę się zacznie: ktoś mi pomysł podkradł, byłem wcześniej, ktoś splagiatował mi chrupka... Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisałam zarys tekstu na kartce
I tyle w temacie Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od Malezji pod Chiny.
Większość takiego sprzętu psuje się dziś po ok. 2 czy 3 latach. Bojkotować konkursy, gdzie azjatycki szmelc?
To już by trzeba przejść na konkursową emeryturę Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2943
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Proszki złe. Kosmetyki fatalne. Pasty do zębów? Byle jakie. Do tego czipsy, batony, ciastka...
Wystarczy zerknąć na składy. Co fatalnej jakości i w wielu krajach już zabronione, u nas dalej normą.
Mam nie kupić płynu czy wody mineralnej, bo plastikowa butelka?
Podobnie jest z koszulkami. Nawet te drogie często, niestety, robione są tanim kosztem i kosztem wyzysku pracowników. Się trochę branżę odzieżową poznało dorabiając w weekendy Wyświetl w wątku >>