Reklama na e-Konkursy.info

Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika assal

assal

#6581648 Napisano: 18.03.2019 18:12:50 w Avanti
Jest teraz RODO. To RODO mocno ogranicza możliwości firm przy organizacji takich konkursów.
Tutaj jedynie mogą na koniec zrobić weryfikację głosów, przez co niektórym może trochę ubyć. Tym się zajmują informatycy - jak program dobrze zrobiony, weryfikacja będzie odpowiednia. 
O głosy się zawsze prosi. W każdym programie telewizyjnym na głosy też, bo o to chodzi, by zasięg był jak największy emotka
Ja wiem jedno. Im więcej kłótliwych osób, im więcej czepiania się o byle co, tym mniej konkursów.
Raz się wygra, raz przegra, ale wolałam początki mojego grania, gdy do każdej agencji dało się dodzwonić, gdy w konkursach przebierało, gdy każdy, kto choć godzinę dziennie poświęcił na granie, zawsze coś fajnego na koniec miesiąca miał, gdy agencje były ugodowe i nie raz na to czy tamto przymknęły oko  emotka   Wyświetl w wątku >>

assal

#6581621 Napisano: 18.03.2019 17:30:03 w Avanti
Znów Superloser jesteś w błędzie.
Gdyby było, jak mówisz głosy by się inaczej rozkładały emotka
Prowadzi praca z 1 tygodnia, ale zaraz za nią jest ta zgłoszona na koniec.
Według Twojej teorii ta ostatnia ma szanse zerowe. Czemu nie jest na ostatnim miejscu? 
Równość oznacza równy czas na oddawanie głosów. I tutaj równe szanse ma każda z tych prac.
Pytanie, na kogo konkursowicze będą ostatecznie głosować. Rodzina jeszcze będzie wspierać swoich, znajomi z grzeczności raz lub dwa pogłosują, ale tylko ci, co grają na co dzień, potrafią na kogoś, nic z tego dla siebie nie mając, oddawać głosy regularnie. 
Głosowania są moim zdaniem bez sensu. Konkursy na czas też. Ktoś zaś powie, że opisówki są niesprawiedliwe, bo sam nie umie pisać emotka
Ale grający od początku znali zasady tej zabawy. Akceptujesz je lub nie. Wchodzisz w to lub odpuszczasz. 
Proste!
To tak, jakby w "Milionerach" ktoś miał pretensję, że pani z wcześniejszego odcinka trafiły się prostsze pytania, a jemu akurat trudniejsze. Więc jemu też należy się nagroda emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6580581 Napisano: 14.03.2019 17:29:10 w Avanti
Margobb: Koleżanka mi podesłała niedawno dyskusję pod wynikami Perły. Same osoby, które oficjalnie nie brały udziału, walczyły o to, by dali jeszcze 4 wycieczki, bo źle wybrali/temat interpretowali/regulamin swój rozumieli itp. emotka
I tak w każdym konkursie fotograficznym jest, więc tych konkursów będzie mniej. Po co je robić? Niektórzy się przyzwyczaili, że wygrywają lepsze rzeczy, nagle im się nie uda, wielkie oburzenie. Bo najgłośniejsi są ci, co już się nachapali. Ale im mało. 
Teraz w Biedronce dają wspaniałe torby, a agencja już się cieszy, że to początek wspaniałej akcji emotka  Teraz tego będzie pełno zamiast konkursów. "Kup herbatę jakąś tam, skarpetki gratis" mi mignęło ostatnio gdzieś emotka
Cheetos chciał takie zasady, Avanti nie miało wyjścia. To kampania ogólnoświatowa, nie nasza krajowa.
Ale może się okazać, że będzie jak z jedną marką. Za granicą auta, telefony, komputery, u nas stóweczki i święty spokój  emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6580575 Napisano: 14.03.2019 17:15:50 w Avanti
Wybierz się na zajęcia z prawa autorskiego, a się dowiesz, że to co do tej pory myślałeś, że tak powinno być, wcale tak nie musi emotka  
Większość regulaminów to kalka regulaminów sprzed lat. Ktoś napisał, reszta powieliła... 
Nie wiem, jakie dokumenty podpisywali i odsyłali pocztą laureaci, ale tam pewne rzeczy są sprecyzowane. Lub pominięte.
Z doświadczenia wiem, że częściej to drugie. 
Doświadczenie też mi mówi, że mało kto, kto próbuje regulamin podważyć, ma jakąkolwiek podstawę prawną. 
Ulubiony mój tekst: pójdziemy z tym do prasy... emotka
Gram od lat już, a jedynie dwa razy podpisywałam umowę przekazania pełnych praw do tekstów napisaną profesjonalnie, z uwzględnieniem nawet moich przyszłych spadkobierców emotka  
Co nie zmienia faktu, że dalej mam pewne prawa jako autor tych tekstów emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6580560 Napisano: 14.03.2019 16:52:20 w Avanti
Superloser: Ty te nie rozumiesz, co oznacza ten punkt. 
Nabycie praw autorskich nie oznacza, że autor nie może się swoim zdjęciem, np. w celu promocji własnej osoby, posługiwać emotka
Dalej może. W niektórych przypadkach, bo też nie zawsze, nie może już tekstu/zdjęcia odsprzedać.
Autorem autor pozostaje. To niezbywalne prawo.
Dlaczego firmy nie odbierają nagród, jak ktoś to samo wyśle w pięć miejsc? Bo laureaci dalej prawa do tych zdjęć/tekstów z reguły mają. I dobrze to wiedzą, więc najlepszym zabezpieczeniem jest punkt, że praca wcześniej nie była publikowana/nagradzana. 
W takim przypadku, są podstawy do reklamacji/odebrania nagrody. 
Inaczej by było, gdyby któryś punkt regulaminu tego konkursu określał/zabraniał, czy i jak wolno się laureatom promować w sieci.
Donosy w konkursach fotograficznych, gdzie lepsze nagrody, są zawsze. Coś czuję, że to któraś z osób, która miała nagrodę dodatkową. Za dobrze znam ten rynek już, by pewnych mechanizmów nie rozpoznać  emotka   Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

assal

#6578268 Napisano: 07.03.2019 22:05:57 w Avanti
Superloser: Pomysł na konkurs nie jest pomysłem Avanti, bo taka formuła wcześniej była już w innych państwach. Oni to jedynie organizują formalnie i za całość odpowiadają. Przy takich głosowaniach są jeszcze różne zabezpieczenia, które widzi tylko informatyk, więc jestem pewna, że będą dobrze obserwować spływające głosy. Skąd są. I czy nie jest to podejrzane źródło. 
Ktoś miałby na kogoś głosować, by konkurencję próbować usunąć? Teraz już inne zabezpieczenia jak pięć lat temu, więc to można łatwo wyłapać. Tylko trzeba się znać choć trochę. A że to nie nowy klient Avanti, dobrze to rozegrają. Oni prawnie są bardzo dobrze zorganizowani emotka
Kombinujących nie brakuje, owszem, ale to inne środowisko. Inny styl grania. Inny rodzaj konkursów. 
Wygra ten, kto ma za sobą forum albo jakąś większą grupę, np. studencką. 
Lub też coś obieca  emotka
Zasady słabe, konkurs dla mnie bez emocji, ale wielu osobom się spodobał. Komuś się uda zgarnąć główną, ktoś będzie rozczarowany, ale reguły od początku były jasne. Będzie głosowanie. Wchodzisz w to lub nie. Głosowanie zawsze jest byle jakim pomysłem, bo nie da się tego zrobić dobrze. Ale wybór przez jakieś tam jury też często jest fatalnym wyborem emotka   Wyświetl w wątku >>

assal

#6576302 Napisano: 01.03.2019 15:55:41 w Avanti
Pusheen: Skojarzenie z marką nie jest naruszeniem znaku zastrzeżonego. Tutaj bym nie wpadła na to, że ktoś może mieć jakieś wątpliwości i będzie pisał do Avanti emotka Wyświetl w wątku >>
1 margobb 0

assal

#6574014 Napisano: 22.02.2019 12:51:44 w PLAGIATY
Po raz kolejny jakaś firma dostaje argument, że nie ma co robić konkursów, bo ludzie nie potrafią się bawić. 
Następnym razem będą deseczki albo jakieś chochelki dodawane gratis przy zakupie za jakąś kwotę i więcej osób będzie zadowolonych, że coś z tego ma emotka  
Podobnie jest w konkursach na instagramie/facebooku. Znam osobę, co zajmuje się obsługą paru firm kosmetycznych/drogerii i już ma listę osób, których nie nagradza, bo mówi, że niektórzy na produkty konkurencyjnych marek wysyłają zawsze to samo. A nawet jak zdjęcia/tekstu nie zna też się boi, że te panny gdzieś to posłały, więc woli uniknąć sytuacji, że po wynikach się zacznie: ale to już było... 
A zawsze takie komentarze są, więc o czymś do świadczy  emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

assal

#6573822 Napisano: 21.02.2019 21:53:09 w Wkurza mnie...
Chochliczka: Nie znam dentysty, który by zdecydował się na wyrwanie zęba bez zdjęcia. Za duże ryzyko. 
Już mam pierwsze wyobrażenie, jaki poziom ta dentystka niestety ma. 
Poczytaj sobie o swoich prawach: https://www.rp.pl...-i-protetyczne-.html
I szukaj teraz kogoś, kto się zna na robocie. Niestety, tanie to nie będzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6573810 Napisano: 21.02.2019 21:21:09 w Wkurza mnie...
Chochliczka: Pytanie najważniejsze: czy było zdjęcie zrobione wcześniej?
I dowiedz się, czy Ci się nie należy teraz darmowe leczenie/odszkodowanie. Tak mam w swoim gabinecie w Krakowie - jak coś takiego by wyszło w trakcie leczenia, a ja nie podpisałabym papierów, że np. może dojść do złamania zęba, oni już pokrywają koszty leczenia.
Podobnie jest z plombą. Wypadnie? Nie płacę za ponowne jej założenie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6573256 Napisano: 20.02.2019 10:35:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Nigdzie koło mnie nie mogę kapitana promocyjnego znaleźć, a nadwyżkę kodów wcześniej porozdawałam. Na szczęście zostały mi już tylko ostatnie dwie osoby, którym jeszcze zalegam z piwkiem, więc powoli będę musiała zabawę zamnąć emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6571084 Napisano: 13.02.2019 22:28:11 w Wkurza mnie...
Jokan: Też mam dosyć. Jak wejdę wieczorem na facebook, mam codziennie, od kilku dni, z 20 nowych konkursowych wpisów, a i tak nie gram w nic, bo wiem, że teraz tekst się rzadko broni emotka  Wszyscy dokładają zdjęcia lub filmiki nawet o bilet do kina emotka
I większość tylko kopiuj/wklej, może gdzieś w końcu coś się sprzeda emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6570942 Napisano: 13.02.2019 13:12:57 w SZUKAM....
Ivanotta: Coraz częściej tak u nich jest. Też mam telefon w virgin i ciągle ktoś narzeka, że się dodzwonić nie da. Albo nagle dostaję informację, że w ciągu ostatnich dwóch godzin pięć osób próbowało zadzwonić. Niby wszystko według sieci ok, a jednak problemy z nimi są coraz większe od paru miesięcy emotka  Z smsami też bywa już różnie. Dwie agencje na szczęście zadzwoniły z pytaniem, czemu danych nie odesłałam, a u mnie zero informacji, że coś wygrałam emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6570891 Napisano: 13.02.2019 11:19:23 w SZUKAM....
Reklamowałam już chyba z trzy razy wygrany produkt. Zawsze było trochę zamieszania z tym, bo serwis nie uznał samego protokołu od agencji.
Pisałam w każdym przypadku do agencji. Raz dostałam od nich skan faktury zbiorczej z wymazanymi kwotami emotka , drugim razem przyjechał kurier i wziął uszkodzony sprzęt do agencji, a ci się zajęli resztą.
Trzeciego przypadku za dobrze nie pamiętam, bo ktoś się wtedy zajmował tym za mnie, bo mnie w domu dłużej nie było.
Jedynie reklamację bez problemu uznają te firmy, które po numerze seryjnym mają wszystko wpisane w system. A tak to bywa różnie z tym. Na kogo gdzie się trafi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6570794 Napisano: 12.02.2019 20:06:16 w Wkurza mnie...
Joan: W Krakowie stanęłam na rondzie. Przystanki oklejone reklamami konkursu Captain Jack, a na wielkich billboardach z jednej strony reklama loterii TicTac, z drugiej - Kinder Bueno emotka
W kinie reklama goni reklamę emotka
A konkursy teraz to albo na zdjęcia, więc nawet nie czytam dalej, albo słabizna/loterie, więc też nie wnikam już w zasady emotka   Wyświetl w wątku >>

assal

#6568712 Napisano: 04.02.2019 12:27:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Koleżanka kupiła 20 paczek - na te 20 paczek ma 2 extra kształty.  Dla mnie ten konkurs przypomina loterię. Kupuj, a może coś lepszego znajdziesz. Bez sensu. Gdyby pozwolili ludziom się bawić, dodawać elementy, robić tła, ludzie by się wkręcili i by było wesoło. A tak, co niektórzy będą po 50 byle jakich chrupków posyłać, by te lepsze zginęły w zalewie tandety. A na koniec będzie: takie byle co ma nagrodę? Mój był wcale nie gorszy emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6568682 Napisano: 04.02.2019 11:43:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Rzuciłam okiem na galerię Cheetosa. Ciekawa jestem, kto da radę te wszystkie chrupki obejrzeć emotka
Za chwilę się zacznie: ktoś mi pomysł podkradł, byłem wcześniej, ktoś splagiatował mi chrupka... emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6568574 Napisano: 03.02.2019 21:41:09 w Wkurza mnie...
Ja mam problemy z siecią od kilku dni, ciągle nie łapie mi internetu, więc tak tylko rzuciłam okiem na stronie, do kiedy Fairy emotka
Napisałam zarys tekstu na kartce emotka
I tyle w temacie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

assal

#6567727 Napisano: 31.01.2019 22:52:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Joan: W większości sklepów proszków konkursowych w kartonach nie ma. Mydła w kostce wyłączone są z reguły z promocji. Wody w butelkach nie chcą organizować konkursów. A azjatyckie produkty to dziś prawie wszystko. Sprawdziłam teraz telefon, aparat, komputer i część sprzętu: wszystko made in... Asia  emotka
Od Malezji pod Chiny. 
Większość takiego sprzętu psuje się dziś po ok. 2 czy 3 latach. Bojkotować konkursy, gdzie azjatycki szmelc? emotka
To już by trzeba przejść na konkursową emeryturę emotka Wyświetl w wątku >>

assal

#6567707 Napisano: 31.01.2019 20:56:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Joan: Ciężko być eko...poprawnym i brać udział w konkursach. 
Proszki złe. Kosmetyki fatalne. Pasty do zębów? Byle jakie. Do tego czipsy, batony, ciastka...
Wystarczy zerknąć na składy. Co fatalnej jakości i w wielu krajach już zabronione, u nas dalej normą.
Mam nie kupić płynu czy wody mineralnej, bo plastikowa butelka?  
Podobnie jest z koszulkami. Nawet te drogie często, niestety, robione są tanim kosztem i kosztem wyzysku pracowników. Się trochę branżę odzieżową poznało dorabiając w weekendy emotka   Wyświetl w wątku >>
1 benasia 0