Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 2936
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wpadkę parę lat temu miała dziewczyna stąd. I tu kupiła od kogoś taki paragon ze zmienionym numerem.
List dostała od prawnika agencji i tydzień na wyjaśnienia. Inaczej sprawę kierują dalej.
Napisała, ze odkupiła paragon, dołączyła korespondencję z tą osoba i potwierdzenie zapłaty. Wtedy wystarczyło, ale było nieprzyjemnie.
Podrabiać paragony regularnie? Duże agencje raz darują, drugim razem już zaczynają inaczej rozmawiać. Jeden krótki mail: "następnym razem poinformujemy odpowiednie organy..." wystarcza.
Choć ze znanych przypadków na rynku był swego czasu taki, że pani, co fałszywkami grała, miała prawie 90 lat. Na siebie to przecież byłby wstyd, jakby się wydało. Szło na babcię A drugi? Ktoś miał pecha, na podrobiony paragon wygrał auto, wpadł. Chłopak dyskutował, podskakiwał, ale już po odbiór się nie stawił. Bał się, ze tam będą na niego czekać
Loterie dziś a pięć/dziesięć lat temu to inna bajka. Kupić pod loterię 200 proszków? 200 Raffaello? Są mocniejsi gracze na rynku, są też grupy grających, co się zrzucają na wydatki a potem dzielą wygranymi.
Słodycze do firmy dla klientów, co się da - na olx, po sąsiadach itp.
Ja już w branży po tej drugiej stronie nie jestem, wiec aż tak obecnego rynku teraz nie znam od środka. Ale tu niektórzy mity tworzą, a konkursowe realia są nieco prostsze. Jeszcze tu i tam znajomych mam, wiec czasem jakąś historię usłyszę Wyświetl w wątku >>
Czekając na...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Raczej zdarzają się drobni cwaniacy, co myślą, że lekko przykombinują. Czyli jeden paragon podrasują parę razy, by było więcej szans na nagrodę. Wpadną? Liczą, ze niska szkodliwość czynu, każdy machnie ręką. I tak najczęściej jest.
Choć jeszcze częściej nic nie wygrywają.
Ile tych paragonów by trzeba wyprodukować? W loterii Almette w 2017 zgłoszeń było, jak znalazłam w sieci, jakieś 400 tys.
Dom jeden. A potrzebny był kod i paragon.
Wafelek kosztuje 70 groszy. Ile dziennych nagród? Aż trzy
Ale odkąd pamiętam są loteryjni inwestorzy. Kolega już mocno sobie podniósł cenowo poprzeczkę, a dalej twierdzi, że kiedyś to zacznie naprawdę w loterie inwestować Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z bonami takimi (także coś takiego jak travel spa) jest coraz większy problem, bo się średnio opłacają właścicielom. Jak szukałam w zeszłym roku noclegu w Małopolsce (według listy ośrodków akceptujących), jak tylko wspomniałam, ze chcę płacić bonami, zaraz się okazywało, ze jednak terminu wolnego nie ma Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dużo nagród w takich konkursach niestety przepada. Rzadko gram o odbiór osobisty, bo takich konkursów mało i też średnio je lubię, ale bywało, ze kierowniczka na mój widok zawołała: A jednak ktoś po nagrodę zdążył przyjść! Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Organizatora". Takie wymyślili sobie zasady.
Ta agencja tym się zajmuje - takimi reklamowymi stoiskami/akcjami w sklepach Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie odebrała nagrody. Zgodnie z regulaminem organizator wybierał lokalizacje odbioru, wiec odmówili przywiezienia nagrody do sklepu z jej miasta Wyświetl w wątku >>
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
assal
Postów 2936
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak raz coś wygrałam i się w terminie wyznaczonym pojawiłam (mogłam wybrać dzień od pon-pt) za mną była wielka tablica z informacją, ze w tym oto sklepie dwie panie zdobyły taką a taką nagrodę. Tylko imiona podali, ale nagrodę wręczali tak, by tłum się zebrał dookoła Wyświetl w wątku >>