Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
zielonaszpilka
Postów 3074
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
więc to nie jest błąd. prawidłowa odpowiedż to tak, gdy sprzedawca nas o to poprosi - logiczne jest więc, ze wynika z tego, że nie wpisujemy pinu, gdy sprzedawca nas nie prosi i tyle. Odpowiedź nie, jest odpowiedzią błędną. Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziecko wie samo czego i ile potrzebuje Jeżeli tylko ma dostęp do jedzenia to nie ma szans, żeby się samo zagłodziło. Jak będzie głodne to zje. Pamiętam ze swojego doświadczenia, bo byłam strasznym niejadkiem, jak babcia wmuszała we mnie jedzenie. Nienawidziłam tego i w końcu zaczęłam jej robić na złość nie jedząc niczego, co ona mi wciskała Podjadałam po kryjomu, ale nie zjadłam nic kiedy ktoś mi coś wciskał. Albo jeżeli zostawałam sama z jedzeniem w kuchni to wrzucałam je za szafki albo spuszczałam w zlewie:P W końcu się oduczyli tego. Jem tyle ile potrzebuje.
Jak byłam mała nie jadłam też wielu potraw bo mi po prostu nie smakowały - skreślone były wszystkie mięsa poza kurczakiem, wszystkie zupy, ziemniaki, pasztety, gotowane warzywa - a teraz smak mi się zmienił i chętnie pałaszuję potrawy, których kiedyś bym nie tknęła
Byłam też kiedyś na fajnych warsztatach psychologicznych, na których była mowa właśnie o niejadkach. Zwrócono uwagę na przemoc słowną wobec dzieci To np. takie wciskanie im jedzenia za mamusie, za tatusia -n o za tatusia nie zjesz? Dziecko wtedy może czuć się winne, że nie chce zjeść za tatę i bez względu na to czy zje czy nie to, gdy tacie stanie się coś złego, może mieć poczucie, że to przez niego. Może to wzbudzić w nim duże poczucie winy. Kto wie co w takich małych głowkach siedzi
Także tak jak pisały dziewczyny - jeżeli tylko badania ma w normie to nie ma podstaw do niepokoju. Podawaj śniadanie jak zwykle, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Ale niech nie stoi to na stole cały dzień. Np. po pół godzinie zabierz talerz. Jak będzie głodne to albo się upomni albo następny posiłek wszama aż będa mu się uszy trzęsły
Trzymam kciuki żeby jednak zaczął jeść tyle, żebyś nie musiała się martwić
A pomysł z kropelkami też niezły - ja brałam hmm sanostol? chyba tak to się nazywało - ale raczej bez efektów. Tylko babcia była spokojniejsza Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No ja widziałam tylko teksty bez imienia Dagusia, więc mogłam się tylko domyślać
Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ee tam od razu plagiaty. Wpisy są za każdym razem inne, pojawia się tylko motyw 7 dzieci i 25 lat stażu małżeńskiego. A tego nikomu nie zabronisz pisać nawet jeżeli to nieprawda
Poza tym pani Dagmara nie odniosła się do tego więc bardzo możliwe, że te wpisy są jej I tyle. Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, my wiemy, że pani Dzieci są prawdziwe - nikt nie żąda udowadniania tego, bez przesady - zresztą nikt nie ma prawa tego robić, a pani nie ma obowiązku niczego udowadniać:) Ja uważam też osobiście, że pani tekst w konkursie radia Zet był świetny i jak najbardziej zasłużył na autko Życzę więcej takich wygranych.
Po prostu w tym wątku rozgorzała dyskusja o skutecznych sposobach na wygrywanie, a że ostatnio wygranych wpisach w wielu konkursach pojawia się wpis o 7 dzieci to po prostu zostało to uznane za dobry sposób na poruszenie serc komisji
Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak no i właśnie się zastanawiam czy ktoś podkradł pani Dagmarze ten fragment o dzieciaczkach, czy może pani Dagmara jest autorką pozostałych wpisów z 7 dzieci Bo wpisy w konkursach zawierające to zdanie pojawiły się po opublikowaniu zwycięskiego tekstu pani Dagmary Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no powiem Ci, że właśnie się zastanawiam jak machnąć 8 dzieci za jednym razem albo maks w dwóch turach może adoptuję jakąś afrykańską wioskę po prostu? :>
i będzie mam 8 dzieci (wszystkie czarne) Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myślę, że to taka miła odmiana dla komisji zarzucanej grafomańskimi wierszykami i tekstami, które próbują być zabawne Taki prosty wpis prosto z serca (taaa ) Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To był konkurs zetki i wpis pani Dagmary był naprawdę świetny Tam była tylko wzmianka o 7 dzieciaczków i w ogóle nie o to w tym wpisie się rozbijało.
A tutaj ten pan wygrywa już w kolejnym konkursie podkreślając 25 lecie swojego małżeństwa i 7 dzieci (od przedszkolaka do studenta) Jeżeli to nie pani Dagmara, albo to nie jej mąż, to podejrzewam, że ktoś znalazł niezły sposób na wzbudzenie pozytywnych uczuć w komisjach Nie dość, że mają 25 letni staż, nie dość że mają 7 dzieci to jeszcze mąż nadal tak kocha żonę, że bierze dla niej udział w konkursach
Lecę szukać kandydata na meża, który chciałby spłodzić mi 8 dzieci! muszę jakoś przebić tego pana, bo podbiera co fajniejsze nagrody
A tak w ogóle... to czy w konkursach opisowych muszę pisać prawdę czy mogę polecieć z fikcją literacką? Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam nadzieję, że trampki ze szpilkami Ci się nie pomyliły bo my też jakąś wymianę pw miałyśmy Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój też nie, ale ludzie, którzy w ogóle nie mają pojęcia o środowisku konkursowym mogą sobie pomyśleć, że takie coś jest na porządku dziennym (a w sumie teraz już prawie jest;) i że ogólnie ludzie dostają takiego kociokwiku jak o coś grają w konkursach Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja jestem zażenowana chyba przestanę mówić znajomym, że gram w konkursach, bo wstyd, że mogą mnie połączyć z czymś takim Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie, nie Ja uważam, że ten tekst, który wygrał autko w radio zet był naprawdę świetny
Tylko zauważyłam to zdanie już w kilku innych konkursach opisowych, w tym w jednym, w którym wygrał wycieczkę Ot, po prostu taka ciekawostka W końcu każdy sposób jest dobry
A tego konkursu avanti w ogóle nie przeglądałam, za dużo tych wpisów tam Wyświetl w wątku >>
zielonaszpilka
Postów 3074
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wydaje mi się że madzdz miała zupełnie co innego na myśli niż Ty. Jej chyba chodziło o to, że używanie cudzych zdjęć albo kupowanie cudzych zdjęć aby wziąć udział w konkursie to głupota. Że tworzenie zdjęć czy wierszyków na konkursy to część przyjemności jaka z nich płynie. Że fajnie coś stworzyć samemu a nie ukraść.
Natomiast raczej nikt tutaj nie plumka się o podobnie brzmiące hasła, ale o całe wiersze lub zdjęcia. Wybacz, ale Leśmian nie musi patentować swojego wiersza, żebyś nie miał prawa go użyć jako swojego Wyświetl w wątku >>